Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste wekkerradio test

De meeste wekkers die verkocht worden betreft een wekkerradio. De keuze uit wekkerradio's is dan ook bijzonder groot. Maar wat is de beste wekkerradio? Er zijn heel veel verschillende wekkerradio's, uiteenlopend van een simpele FM-wekkerradio tot een digitale DAB+ wekkerradio of complete multimedia sets voor naast je bed. Hier kijken we naar de beste wekkerradio's uit de test en hebben we tips voor het kiezen voor de voor jou beste wekkerradio.

Gewekt worden door een wekker maar vinden de meeste mensen niet aangenaam, maar met een goede wekkerradio wordt het toch wat meer plezierig. Laat jezelf wekken met je favoriete ochtendshow, of met een playlist met je favoriete muziek.

We geven hier alle tips voor het kiezen en kopen van de voor jou beste wekkerradio. We beginnen met de beste wekkerradio's uit de test.

Wekkerradio test overzicht

Onderstaande testen van wekkerradio's hebben we gevonden.


Zie ook


Vind je beste wekkerradio

Hoe groot het aanbod aan wekkerradio's wel niet is kun je zien in het overzicht met alle wekkerradio's Daarin vind je meer dan 400 van deze muzikale wekkers. 

Dit enorme aanbod kun je op alle manieren doorzoeken. Door je wensen aan te vinken hou je alleen de voor jou geschikte wekkerradio's over. Zo kun je makkelijk de voor jou beste wekkerradio tegen de laagste prijs vinden.


Philips wekkerradio

Tips beste wekkerradio vinden

Om dit vinden en zoeken van de beste wekkerradio nog makkelijker te maken hebben we hieronder wat tips. In het overzicht met alle wekkerradio's kun je op alle onderstaande kenmerken selecteren.

FM wekkerradio

De FM wekkerradio is de standaard wekkerradio. Hiermee luister je via de FM band naar radio uitzendingen. Ook luisteren via de AM-band is mogelijk, maar dat heeft een mindere geluidskwaliteit.

DAB+ wekkerradio

Maar de geluidskwaliteit wordt nog beter met een DAB+ wekkerradio. DAB+ is namelijk digitale radio. Hiermee luister je dus zonder ruis of storing naar de radio. Alle grote radiostations zenden digitaal via DAB+ uit.  Gewoon via de ether (lucht) en met gratis ontvangst. Je hebt dus geen speciale abonnementen of voorzieningen nodig, alleen een DAB+ wekkerradio.

Een DAB+ wekkerradio heeft dus sterk de voorkeur als je de beste wekkerradio zoekt (je kunt er ook gewoon FM-zenders mee ontvangen). Ze zijn wel wat duurder. Kijk in het wekkerradio overzicht voor alle prijzen.

Internet wekkerradio

Nog beter wordt het als je kiest voor een internet wekkerradio. Deze wekkerradio's kunnen duizenden internet radiostations van over de hele wereld ontvangen. Dit zijn wel luxe, en duurdere wekkerradio's, en ze zijn ook nog zeldzaam. Selecteer in het overzicht "internetradio" om alle internet wekkerradio's en hun prijs te zien.

Natuurlijk heb je om internetradio te kunnen ontvangen wel een internetverbinding nodig. Hiervoor verbind je de wekkerradio met WiFi met je draadloze netwerk. Ook een bekabelde Ethernet verbinding is vaak mogelijk.

Sangean wekkerradio met internetradio


Wekkerradio met bluetooth

Als je een goede wekkerradio, met een goed geluid, hebt staan, dan wil je deze waarschijnlijk ook wel voor andere muziek gebruiken. Als de wekkerradio over bluetooth beschikt kan je deze ook als bluetooth speaker gebruiken en de muziek van je smartphone naar de wekkerradio streamen. Een heel handige extra optie! Selecteer bluetooth als optie in het overzicht met alle wekkerradio's om alle bluetooth wekkerradio's te zien.

Wekkerradio met accu

Als je de wekkerradio als bluetooth speaker kan gebruiken wil je hem misschien ook wel elders op die manier gebruiken. Veel bluetooth wekkerradio's zijn daarom geschikt voor mobiel gebruik. Ze zijn compact en voorzien van een accu of batterij en beschikken over een stroomsnoer dat je los kunt halen.

Wekkerradio met draadloze oplader

Het opladen van je mobiele telefoon doe je vaak s'nachts en daarbij wil je je smartphone wel graag bij de hand houden. Het gebruik van de wekkerradio als oplader is daarom handig. Dat opladen van de telefoon kan via een kabel maar de wekkerradio gaan, maar het is plezieriger als het draadloos kan.

Steeds vaker wordt een wekkerradio daarom voorzien van een draadloze oplader. Je kan je mobiele telefoon (of bijvoorbeeld je smartwatch) dan op de wekkerradio leggen en deze wordt opgeladen. 

Kijk bovenaan voor de beste wekkerradio met draadloze oplader uit de test.

Wekkerradio met CD speler

Aangezien je met bluetooth je muziek kunt streamen wordt de wekkerradio met CD-speler steeds meer zeldzaam, maar ze bestaan nog wel. In het overzicht met alle wekkerradio's kun je de CD-speler als optie selecteren. Handig als je een grote CD collectie hebt.

In het wekkerradio test overzicht vindt je een test van wekkerradio's met CD speler. Kijk daar voor de beste wekkerradio met cd speler.

Muziek afspelen via USB, geheugenkaart of harde schijf

Een andere manieren om muziek naar je wekkerradio te streamen is via de USB-poort waar je een telefoon, laptop, USB-stick of externe harde schijf aan kunt koppelen. Ook zijn er wekkerradio's met een slot voor geheugenkaartjes en er zijn zelfs luxe wekkerradio's waarbij je de muziek op een interne harde schijf kunt plaatsen.

Via de USB poort kun je tevens je smartphone opladen.

In het overzicht met alle wekkerradio's kun je al deze opties selecteren.


Sony wekkerradio met docking station

Wake up light wekkerradio

Een wake up light (lichtwekker) is een wekker die je wekt met een simulatie van de opkomende zon. Dat is een heel natuurlijke en relaxte manier van wakker worden. Onderzoek heeft bevestigd dat je zo gedurende de dag fitter bent. De meeste wake up lights kunnen ook als wekkerradio dienst doen (voor het geval je een keer sneller wakker moet worden).

In het bovenstaande wekkerradio test overzicht vind je een link naar een apart overzicht met testen van wake up lights.

Wekkerradio opties

En zo zijn er nog meer handige opties die je kunt selecteren. Denk daarbij voorbeeld aan snooze, sleeptimer of een meervoudig alarm. Dit zijn opties die op de meeste goede wekkerradio's voorkomen. Meer zeldzaam is het week / weekend alarm waarbij je verschillende wektijden voor verschillende dagen kunt instellen.

Bij een 3.5 mm jack aansluiting kun je koptelefoon of oortjes op de wekkerradio aansluiten.

Al deze opties zijn te selecteren in het overzicht met alle wekkerradio's. Kies zo je beste wekkerradio of kijk in het wekkerradio test overzicht wat de beste geteste wekkerradio's zijn.

Of kijk op Beste Wekkerradio Kopen met het aanbod van de beste winkels die online wekkerradio's goedkoop verkopen.


Onderwerpen:
Hier boven op deze pagina vind je een overzicht van de beste wekkerradio uit diverse testen. Via Beste Wekkerradio Kopen kun je zien waar je alle goede wekkerradio's goedkoop online kunt kopen. Verder vind je op deze pagina veel tips met zaken om rekening mee te houden als je de voor jou beste wekkerradio zoekt.

Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.