Beste multiroom speaker, WiFi speaker en andere nerwerk speakers

Een WiFi speaker is een draadloze speaker die je als zelfstandige speaker in je netwerk kunt opnemen. Hier de beste WiFi speakers uit de test.

Vrijwel iedereen heeft tegenwoordig een WiFi netwerk thuis, en er worden ook steeds meer apparaten met de draadloze netwerk verbonden. Computers, laptops, tablets en smartphones, maar ook de printer en de televisie. En ook wordt er tegenwoordig steeds vaker gebruik gemaakt van WiFi speakers, draadloze netwerkspeakers. 

Hier kijken we naar de beste WiFi speaker uit diverse testen. Sommige van deze WiFi-speakers zijn draadloos ook met elkaar te verbinden, ook als ze in verschillende ruimte staan. Men spreekt dan van multiroom speakers.

Beste WiFi speakers uit de test

Dit soort netwerkspeakers wordt regelmatig getest. Hieronder vind je de resultaten van deze WiFi speaker tests. Kijk daar voor de beste WiFi speakers.


Smart WiFi speakers

De meeste nieuwe WiFi speakers zijn tevens smart speaker. Hieronder de beste smart WiFi speakers uit de test.


Een smart speaker kun je met je stem bedienen en je kunt met je stem zoekopdrachten op internet uitvoeren waarbij de speaker de zoekresultaten voorleest. Met sommige smart speakers kun je ook andere slimme apparaten met de stem bedienen. 

Selecteer de voor jou beste WiFi-speaker

Het is ook mogelijk om de voor jou beste draadloze netwerkspeaker te selecteren met de WiFi Speaker Keuzehulp te vinden op Beste Wifi Speaker Kopen

Via deze keuzehulp selecteer je snel en makkelijk door het opgeven van je voorkeuren de voor jou persoonlijk beste WiFi-speakers uit het aanbod van circa 100 van deze draadloze netwerkspeakers.

Ook vind je van al deze speakers reviews, tests, gebruikerservaringen en natuurlijk alle specificaties en prijzen.

Sonos speaker wifi bluetooth multiroom smart speaker

Sonos speaker


Tips voor bij het kopen van een WiFi netwerkspeaker

Hieronder nog wat tips voor bij het kiezen van de voor jou beste WiFi speaker.

WiFi speaker met Bluetooth
Het is bijzonder handig als je zo'n netwerkspeaker ook als Bluetooth speaker kunt gebruiken. Zo stream je nog meer muziek van je smartphone naar de speaker. Toch ondersteunen lang niet alle WiFi speakers tevens Bluetooth. Bijvoorbeeld bij de beroemde Sonos Play speakers is dat niet het geval.

WiFi speaker met USB
Een andere handige extra kan een USB-poort zijn. Dan kun je ook apparatuur die geen WiFi ondersteund meer wel over USB beschikt verbinden. Ook een 3,5 mm mini-jack ingang (hoofdtelefoonaansluiting) is daarvoor handig. Daarmee sluit je zelfs heel oude audio-apparatuur met een kabeltje op de speaker aan.

WiFi speaker met Ethernet
Met een Ethernet-aansluiting (een aansluiting voor een netwerkkabel) kun je de speaker ook bekabeld aan je thuisnetwerk koppelen.

Ondersteuning voor streaming media diensten
Een WiFi speaker maakt als een computer deel uit van je thuisnetwerk. Dat betekent dat goede netwerk speakers ook zelfstandig van internet muziek kunnen afspelen. 

Als je dat wil kun je in de bovenstaande Keuzehulp aangeven dat de WiFi-speaker zelfstandig muziek van bijvoorbeeld Spotify, internetradio, Google Cast, Napster, iTunes, Tidal, SoundCloud of Deezer af kan spelen. 

Er is dan geen ander apparaat nodig, je voert de inloggegevens op de speaker in en/of je gebruikt een app.

Portable WiFi speakers
De meeste WiFi speakers gebruik je binnenshuis, maar er zijn ook mobiele WiFi speakers met een accu zoals de Libratone Zipp en de Sony H.ear Go. Dit zijn WiFi-speakers en mobiele Bluetooth speakers in één. Handig voor wie de WiFi functionaliteiten mist op een normale Bluetooth speaker.

Multiroom speakers
Als je meerdere van deze netwerkspeakers aan elkaar kunt koppelen zodat ze samen dezelfde audio weergeven spreekt met over een multiroom speaker. De speakers kunnen namelijk in heel andere ruimtes in huis staan, zolang ze maar verbinding hebben met het lokale netwerk. Zo kun je gelijktijdig in de woonkamer, de werkkamer en de badkamer dezelfde muziek laten spelen.

Veel WiFi speakers zijn multiroom speakers. Ze kunnen via het WiFi netwerk aan elkaar gekoppeld worden. Hierbij is het wel belangrijk dat iedere multiroom speaker dezelfde multiroom techniek gebruikt. 

Vaak zijn multiroom speakers namelijk alleen compatible met een multiroom speaker van hetzelfde merk. Multiroom speaker fabrikanten als Sonos en Bose hebben hun eigen multiroom standaarden. Om er voor te zorgen van de multiroom luidsprekers van verschillende merken aan elkaar gekoppeld kunnen worden, wordt er wel gewerkt aan standaard multiroom standaarden, maar helaas zijn dat er ook weer meerderen.

Een goed voorbeeld van een multiroom audio netwerk standaard is DTS Play-Fi dat door veel grote audio merken ondersteund wordt zoals Loewe, Pioneer, Philips, Klipsch, Sharp en TCL. Ook de multiroom mogelijkheden van Chromecast en Apple Airplay worden door diverse speaker fabrikanten gebruikt om een multiroom audio netwerk op te kunnen zetten.


Mono of stereo?
De meeste WiFi speakers leveren stereo-geluid af, maar er zijn ook best veel mono speakers. Let daar op als je stereogeluid wilt horen. Het meest volle geluid krijg je van speakers die 360 graden geluid produceren zoals de Bang & Olufsen BeoPlay M5 en de Samsung R7 WAM.

Grote en kleine WiFi speakers
Veel WiFi speakers maken deel uit van een serie WiFi luidsprekers van verschillende groottes, zoals de Bose Home Speaker 500 en 700, de Harman Kardon Citation 100, 200, 300 en 500 en de Denon Home 150, 250 en 350. Dit zijn versies van dezelfde WiFi speaker in diverse formaten met verschillende vermogens.

Voor een grote ruimte heb je meer volume nodig dan in een kleine ruimte. Een meer krachtige en grote WiFi speaker is niet altijd beter, en bovendien soms onnodig duur Bij de bovenstaande WiFi speaker keuzehulp kun je opgeven hoe groot de kamer is waar de WiFi-speaker komt te staan. Je krijgt dan in je selectie alleen de WiFi speakers te zien die het best geschikt zijn voor die ruimte. 

Goede WiFi speaker fabrikanten
Bij de bovenstaande WiFi speaker tests kun je zien wat momenteel de beste WiFi speakers zijn volgens de testen van experts en volgens de ervaringen van gebruikers van de WiFi-speakers.

Goede WiFi speakers worden gemaakt door veel bekende fabrikanten van luidsprekers zoals JBL, Harman Kardon, Bose, Yamaha, B&W, KEF en Denon maar bijvoorbeeld ook door Apple, Sony, Philips, Google (Nest), Samsung en natuurlijk Sonos.

Kijk bij de bovenstaande testen welke WiFi speakers de experts als beste hebben getest of gebruik de WiFi speaker keuzehulp om je eigen beste netwerkspeaker te selecteren.


Zie ook: 


Onderwerp:
Hier vind je de beste WiFi speakers uit de diverse testen. Naast de beste WiFi speaker uit de test (de beste draadloze netwerk speaker algemeen) vind je er ook de beste multiroom speaker en de beste smart speaker uit de test. Een WiFi speaker is een draadloze luidspreker die zelfstandig verbinding kan maken met je WiFi netwerk en met internet. Kijk hier voor de beste wifi speakers uit de test.

Een reactie posten

1 Reacties

  1. Een Sonos speaker is voor mij geen optie omdat ze geen bluetooth kennen. Natuurlijk kun je met een WiFi speaker ook het netwerk gebruiken maar bluetooth is zoveel makkelijker als je vanaf je telefoon wat muziek wil streamen.

    BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.