Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste WiFi speaker test (netwerkspeaker, multiroom speaker, smart speaker)

 

Vrijwel iedereen heeft tegenwoordig een WiFi netwerk thuis, en er worden ook steeds meer apparaten met de draadloze netwerk verbonden. Computers, laptops, tablets en smartphones, maar ook de printer en de televisie. En ook wordt er tegenwoordig steeds vaker gebruik gemaakt van WiFi speakers, draadloze netwerkspeakers. Hier kijken we naar de beste WiFi speakers uit diverse testen. Sommige van deze WiFi-speakers zijn draadloos ook met elkaar te verbinden, ook als ze in verschillende ruimte staan. Men spreekt dan van multiroom speakers.

Testen van WiFi speakers

Dit soort netwerkspeakers wordt regelmatig getest. Hieronder vind je de resultaten van deze tests.


Smart WiFi speakers

De meeste nieuwe WiFi speakers zijn tevens smart speaker. Hier de beste smart WiFi speakers.


Selecteer de voor jou beste WiFi-speaker

Het is ook mogelijk om de voor jou beste draadloze netwerkspeaker te selecteren met de WiFi Speaker Keuzehulp te vinden op Beste Wifi Speaker Kopen. Via deze keuzehulp selecteer je snel en makkelijk door het opgeven van je voorkeuren de voor jou persoonlijk beste WiFi-speakers uit het aanbod van circa 100 van deze draadloze netwerkspeakers.

Ook vind je van al deze speakers reviews, tests, gebruikerservaringen en natuurlijk alle specificaties en prijzen.

Sonos speaker wifi bluetooth multiroom smart speaker

Sonos speaker


Tips voor bij het kopen van een WiFi netwerkspeaker

Hieronder nog wat tips voor bij het kiezen van de voor jou beste WiFi-speaker.

WiFi speaker met Bluetooth
Het is bijzonder handig als je zo'n netwerkspeaker ook als Bluetooth speaker kunt gebruiken. Zo stream je nog meer muziek van je smartphone naar de speaker. Toch ondersteunen lang niet alle WiFi speakers tevens Bluetooth. Bijvoorbeeld bij de beroemde Sonos Play speakers is dat niet het geval.

WiFi speaker met USB
Een andere handige extra kan een USB-poort zijn. Dan kun je ook apparatuur die geen WiFi ondersteund meer wel over USB beschikt verbinden. Ook een 3,5 mm mini-jack ingang (hoofdtelefoonaansluiting) is daarvoor handig. Daarmee sluit je zelfs heel oude audio-apparatuur met een kabeltje op de speaker aan.

WiFi speaker met Ethernet
Met een Ethernet-aansluiting (een aansluiting voor een netwerkkabel) kun je de speaker ook bekabeld aan je thuisnetwerk koppelen.

Ondersteuning voor streaming media diensten
Een WiFi speaker maakt als een computer deel uit van je thuisnetwerk. Dat betekent dat goede netwerk speakers ook zelfstandig van internet muziek kunnen afspelen. Als je dat wil kun je in de bovenstaande Keuzehulp aangeven dat de WiFi-speaker zelfstandig muziek van Spotify, internetradio, Google Cast of Deezer af kan spelen. Er is dan geen ander apparaat nodig, je voert de inloggegevens op de speaker in en/of je gebruikt een app.

Portable WiFi speakers
De meeste WiFi speakers gebruik je binnenshuis, maar er zijn ook mobiele WiFi speakers met een accu zoals de Libratone Zipp en de Sony H.ear Go. Dit zijn WiFi-speakers en mobiele Bluetooth speakers in één. Handig voor wie de WiFi functionaliteiten mist op een normale Bluetooth speaker.

Multiroom speakers
Als je meerdere van deze netwerkspeakers aan elkaar kunt koppelen zodat ze samen dezelfde audio weergeven spreekt met over een multiroom speaker. De speakers kunnen namelijk in heel andere ruimtes in huis staan, zolang ze maar verbinding hebben met het lokale netwerk. Zo kun je gelijktijdig in de woonkamer, de werkkamer en de badkamer dezelfde muziek laten spelen.

Mono of stereo?
De meeste WiFi speakers leveren stereo-geluid af, maar er zijn ook best veel mono speakers. Let daar op als je stereogeluid wilt horen. Het meest volle geluid krijg je van speakers die 360 graden geluid produceren zoals de Bang & Olufsen BeoPlay M5 en de Samsung R7 WAM.

Kijk bij de bovenstaande testen welke WiFi speakers de experts als beste hebben getest of gebruik de WiFi speaker keuzehulp om je eigen beste netwerkspeaker te selecteren.

Zie ook: Testen van speakers in alle soorten


Onderwerpen:
Beste wifi speaker test, draadloze luidspreker, beste netwerkspeaker test, multiroom luidspreker draadloos, beste smart speaker, beste wifi speakers test.

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *