Header Ads Widget

Bol 10-daagse 2024Bol 10-daagse 2024

Beste zaagmachine test

De beste zaagmachine uit de test in alle soorten. De beste decoupeerzaag, reciprozaag, afkortzaag en veel meer soorten elektrische zagen.

Zagen kan met een handzaag, maar voor het serieuze zaagwerk heb je vaak een zaagmachine nodig. Zaagmachines zijn er in diverse soorten, voor verschillende toepassingen. 

Hier kijken we naar de beste zaagmachines. Je vindt hieronder de beste zaagmachines uit de test en een keuzehulp waarmee je de voor jou beste zaagmachine kunt vinden.

Beste zaagmachines uit de test

Onderstaande testen van zaagmachines hebben we voor jou gevonden.Kies je beste zaagmachine

Kies zelf je beste zaagmachine uit een aanbod van ruim 5.000 zaagmachines in alle soorten. Natuurlijk kun je in dit overzicht met alle zaagmachines de zaagmachines op vele kenmerken specificaties en mogelijkheden selecteren. 

Vink je eisen aan en alleen de voor jou beste zaagmachines blijven over. Zo selecteer je snel en makkelijk de voor jou beste zaagmachine tegen de laagste prijs. Ideaal!

Hieronder geven we tips voor bij het selecteren van de beste zaagmachine uit deze lijst.

Welke zaagmachine heb je nodig?

De eerste keuze die je moet maken is die van het soort zaagmachines. Dat klinkt ingewikkeld, maar als je weet voor welke klussen je de zaag wilt gebruiken kun je deze keuze vrij makkelijk maken.

Decoupeerzaag

Een decoupeerzaag is een zaagmachine die veel door thuisklussers wordt gebruikt. Met een decoupeer zaagmachine kun je heel precies zagen. Je kunt hoeken mooi afronden en je kunt cirkels uit een houten plaat zagen.

Bosch decoupeerzaag


Ook kun je met een decoupeerzaag laminaat en balken op maat zagen en in hoeken en verstek zagen. De decoupeerzaag is de meest veelzijdige zaagmachine. 

Bij de zaagmachine testen hierboven vind je de beste decoupeerzaag uit de test, de beste koop en de beste goedkope decoupeerzaag uit de test.

Afkortzaag

Een afkortzaag (ook wel verstekzaag genoemd) gebruik je om hout in te korten of in verstek te zagen. In verstek zagen is twee stukken hout in een zodanige hoek zagen dat ze op elkaar passen.Metabo afkortzaag / verstekzaag


Een afkortzaag wordt vooral gebruikt voor het zagen van laminaat en balken. Ook de beste afkortzaag uit de test vind je bij de eerder genoemde beste afkortzagen uit de test.

Cirkelzaag

Een cirkelzaag gebruik je om grote oppervlakken en grote materialen nauwkeurig recht te zagen.


Bosch cirkelzaag


Ook met een goede cirkelzaag kun je in verstek zagen en hoeken zagen. Kijk voor de beste cirkelzaag in het bovenstaande beste zaagmachine test overzicht.

Lintzaag machine

De zaag van een lintzaag is inderdaad lintvormig. Ook de lintzaag leent zich goed voor het zagen van grote oppervlakken. Je kunt er gedetailleerd mee zagen, ook in hoeken en verstek. Met een lintzaag kun je goed flauwe bochten en vormen zagen.Einhell lintzaag


De beste lintzagen kun je hierboven in het zaagmachine test overzicht vinden.

Reciprozaag

Een goede zaag voor het grove werk. Bijvoorbeeld het zagen van buizen, gipsplaten en dikke takken en balken. Maar met een reciprozaag kun je ook heel nauwkeurig weken, en je kunt met deze elektrische zaag niet alleen recht zagen maar ook heel goed bochten zagen.

Powerplus reciprozaag


Kijk voor de beste reciprozaag uit de test bij de zaagmachine testen bovenaan.

Zaagtafel

Een zaag inclusief tafel, vaak ook met onderstel. Heel handig om van alles mee te zagen. Zowel lange als korte materialen. Hout en metaal. Ideaal voor het zagen van laminaat op een aangename werkhoogte. Een heel goede en veelzijdige zaagmachine.


Einhell zaagtafel

Ook deze zaagmachines zijn getest. Kijk voor de beste zaagtafels uit de test bij de bovenaan genoemde zaagtafel test.

Elektrische figuurzaagmachine

De elektrische figuurzaag of figuurzaagmachine is een zaagmachine voor heel precies zaagwerk in hout, aluminium of kunststof. Deze elektrische zaag lijkt wel wat op de lintzaag, maar werkt met de op en neer gaande zaagbeweging zoals een decoupeerzaag.

Powerplus elektrische figuurzaag machine

Tegelzaagmachine

De naam zegt het al. De tegelzaagmachine is een heel specifieke zaagmachine. Een zaagmachine voor het zagen van tegels. Heel interessant voor wie veel moet tegelen, want je kunt er tegels heel nauwkeurig en snel mee zagen.

Kijk voor de beste tegelzaagmachine bij de bovenaan te vinden tegelzaag test.Ferm tegelzaagmachine

Keuzemogelijkheden beste zaagmachine

Zoals we al schreven kun je uit het bovenstaande overzicht van alle zaagmachines heel eenvoudig de voor jou beste zaagmachine selecteren. Daarvoor kun je al je wensen en eisen aanvinken om zo de beste zaagmachines over te houden. Hieronder een aantal van deze keuzemogelijkheden.

Zaagmachine met accu

Een deel van de zaagmachines werkt (ook) snoerloos via een accu. Het gaat daarbij vooral om compacte zaagmachines, vooral decoupeerzagen, reciprozagen en cirkelzagen. Soms wordt er bij een snoerloze zaagmachine niet één maar twee accu's meegeleverd. Handig, want dan kan je door als de eerste accu leeg is.

De meeste snoerloze zaagmachines werken met een 18 volt accu. Ook lagere accuspanningen komen voor, maar deze zaagmachines zijn minder krachtig.

Zaagmachine met stofafzuiging

Als je binnen zaagt is een stofafzuiging op de zaagmachine erg plezierig. Dat kan een eigen afzuigsysteem zijn of een aansluiting waarop een stofzuigerslang kan worden aangesloten. 

Zaagmachine met lasergeleider

Als de zaagmachine met een laser lichtstraal de zaagroute aangeeft kun je kaarsrecht zagen. De lasergeleider kom je vooral op afkortzagen en cirkelzagen tegen.

Zaagdiepte

Natuurlijk is het bij een zaagmachine erg belangrijk hoe diep je er mee kunt zagen. Dat kan minder dan 5 cm zijn, maar ook meer dan 10 cm. Kies bij het selecteren van de voor jou beste zaagmachine hoe diep je wil dat deze kan zagen.

Ook de maximale schuine zaagdiepte kun je selecteren. 

Je kunt ook op de diameter van het zaagblad selecteren. Dit is bepalend voor de zaagdiepte.

Kijk in het bovenaan genoemde overzicht met alle zaagmachines voor nog meer mogelijkheden om de voor jou beste zaagmachine tegen de laagste prijs te selecteren. 

Zie ook:

Onderwerpen:
Kijk hier boven voor de beste zaagmachine, test. Met o.a. de beste afkortzaag, de beste decoupeerzaag, de beste cirkelzaag, de beste zaagtafel, de beste reciprozaag en de beste zaagtafel uit de test. Verder geven we informatie over de verschillende soorten elektrische
 zaagmachines en geven we tips voor bij het kiezen en goedkoop kopen van je beste zaagmachine.

Een reactie posten

0 Reacties