Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste zonnebril test

Een zonnebril is een mode-accessoire waaraan zowel praktisch als qua uiterlijk / uitstraling hoge eisen gesteld mogen worden. De beste zonnebril haalt hinderlijke schittering weg, beschermt je ogen optimaal, biedt een goed zicht, is comfortabel om te dragen en ziet er ook nog eens mooi uit. Dat is een uitgebreid eisenpakket waaraan maar een klein deel van de zonnebrillen voldoen.

Hieronder kijken we naar de beste zonnebrillen uit de test, en geven we informatie over de eisen waaraan een goede en veilige zonnebril moet voldoen.

De beste zonnebrillen uit de testen

Wat is de beste zonnebril uit de test? Onderstaande testen van zonnebrillen hebben we gevonden.


Beste zonnebril kopen

Ook willen we je wijzen op Beste Zonnebril Kopen. Op die pagina vind je alle informatie om de voor jou beste zonnebril te kopen, zoals de beste en goedkoopste aanbieders van goede zonnebrillen. De aanbiedingen van de beste winkels om online goedkoop een goede zonnebril te kopen staan er handig op een rijtje.

Je vindt er ook de actuele zonnebril tip 10 van populaire zonnebrillen en een Zonnebril Keuzehulp waarmee je de voor jou persoonlijk beste zonnebril kunt achterhalen.

Deze Zonnebril Keuzehulp op Beste Zonnebril Kopen geeft je ook alle informatie voor het kiezen van de voor jou beste zonnebril, zoals het type zonnebril dat het best bij jouw vorm gezicht past, de beste kleur van de glazen van de voor jouw gewenste zonnebril en de ideale maten voor een bril die jou het best past. 


Bescherming tegen UV licht

Een zonnebril zet je op omdat het zonlicht je het zicht moeilijk maakt. Het zonlicht is bijvoorbeeld een belemmering bij het auto rijden of het felle licht doet zeer aan je ogen. Maar wat je niet ziet en merkt is de schadelijke UV-straling die in het zonlicht zit. Ook hier beschermt een goede zonnebril je tegen!

En een goede UV-bescherming is belangrijk, want het schadelijke UV licht kan klachten als staar, oogmelanomen en hoornvliesontsteking veroorzaken. Een goede zonnebril biedt dan ook een 100% bescherming tegen UV licht.

Verwar de mate van bescherming tegen UV-licht niet met de mate waarin een zonnebril verduistert. Die twee zaken hebben niets met elkaar te maken. Een heel donkere zonnebril kan heel slecht tegen UV licht beschermen. Sterker nog, als de zonnebril veel verduistert worden je pupillen groter en vangen meer schadelijk UV-licht op. 

Een zonnebril met 100% UB-bescherming herken je aan een stickertje met 100% UV of UV400 daar op. Verder is het belangrijk dat de zonnebril zo vormgegeven is dat het zonlicht niet langs de randen in je ogen schijnt.

Bescherming tegen fel licht

Bij UV-straling staan de meeste mensen niet stil. De zonnebril wordt vooral gezien als bescherming tegen het felle licht die je het zocht moeilijk maakt en die op den duur hoofdpijn kan veroorzaken. De mate waarin een zonnebril verduistert wordt in CE waarden weergegeven. Daarbij zijn zonnebrillen met CE3 de beste zonnebrillen. CE3 zonnebrillen worden dan ook door het Oogfonds aanbevolen. 

CE4 zonnebrillen beschermen nog beter tegen fel licht, maar meestal een beetje te veel. CE4 zonnebrillen verduisteren wel heel veel, en geven daarom een slecht zicht bij bijvoorbeeld auto rijden. Daarom worden CE4 zonnebrillen niet voor normaal gebruik aanbevolen. CE4 zonnebrillen worden wel vaak bij watersport gebruikt.

CE1 en CE2 zonnebrillen worden afgeraden omdat ze te weinig verduisteren. Je kunt dus stellen dat een CE3 zonnebril in de meeste gevallen de voor jou beste zonnebril is. De meeste zonnebrillen zijn dan ook een CE3 zonnebril.


Kleur glas zonnebril

De kleur van de glazen van de zonnebril is meer een persoonlijke keuze. Qua uitstraling, maar ook op de manier waarop de zonnebril verduistert. Iedere kleur zonnebril glas heeft namelijk zijn eigen eigenschappen.

Zwarte glazen: Houden veel licht tegen, maar maken het zicht wel duister.
Bruine glazen: Geven veel contrast weer en zorgen voor een warm beeld. Vooral objecten tegen een groene achtergrond worden helder weergegeven.
Grijze glazen: Geven een natuurgetrouwe weergave en halen de licht-schittering goed weg. een goede kleur voor in het verkeer.
Groene glazen: Ook groene glazen geven alles natuurgetrouw weer en filteren daarbij fel licht extra goed weg. Ook maken ze schaduwen minder donker.
Blauwe glazen: Houden het licht goed tegen maar geven minder contrast weer. De beste kleur voor mensen met heel gevoelige ogen.
Paarse glazen: idem
Gele glazen: Geven een scherp contrast maar filteren het licht juist weer minder. Goede kleur voor in de schemering en om beelden op een laptop of smartphone te zien.


Vorm montuur zonnebril

Minder functioneel is de rol van de vorm van het montuur van de zonnebril. Maar deze bepaalt wel de uitstraling dus wordt bij het kiezen en kopen van een zonnebril als erg belangrijk gezien.

De vorm is niet alleen een kwestie van smaak, maar ook de vorm van je gezicht is belangrijk hoe de zonnebril je staat. Hieronder vind je een overzicht van de diverse gezichtsvormen en de modellen zonnebril die daar het best bij staan.

Rond gezicht: Wayfarer, ovaal, rechthoekig, piloot of clubmaster montuur.
Ovaal gezicht: Rond, wayfarer, ovaal, rechthoekig, piloot, clubmaster, vlinder of cateye montuur.
Langwerpig gezicht: Wayfarer, ovaal, clubmaster, vlinder of cateye montuur.
Hartvormig gezicht: Wayfarer, clubmaster of cateye montuur.
Vierkant gezicht: Rond of ovaal montuur.

Beste zonnebril autorijden

Hierboven noemden we al een paar keer het autorijden. Dat is niet voor niets want de auto is een plek waar de zonnebril vaak gedragen wordt. Niet alleen in de zomer, maar ook in voorjaar, herfst en winter. Juist als de zon laag staat is een goede zonnebril erg belangrijk in de auto.

De beste zonnebril voor bij het autorijden filtert het zonlicht goed weg, maar is ook niet te donker. Een CE3 zonnebril is de beste zonnebril voor in de auto. 

Voor wat betreft de kleur van de zonneglazen beschikt de beste zonnebril voor autorijden over oranjebruin gekleurde zonnebril glazen. Oranje bruine zonnebril glazen worden niet voor niets ook wel roadview glazen genoemd. Met zonnebrilglazen in deze kleur heb je minder last van fel licht en schitteringen wat bij het auto rijden erg belangrijk is. 

Beste zonnebril watersport

Bij watersport of bij andere activiteiten op en rond het water, zoals vissen en langs het water of bij het zwembad recreƫren, heb je ook al snel te maken met hinderlijke schitteringen. Een polariserende zonnebril is de beste watersport zonnebril. De polariserende glazen van de zonnebril doen de reflectie van de zon op het water grotendeels te niet. Dat kijkt plezierig en voorkomt vermoeide ogen aan het eind van de dag.

Natuurlijk moet ze beste zonnebril bij het sporten en recreĆ«ren op het water een goede pasvorm hebben en goed op je hoofd vast zitten. De zonnebril mag niet snel af vallen bij een golf water of als je tegen de bril aan stoot. Tip, bij sportwinkels en opticiens zijn eenvoudige koortjes te koop, die er voor zorgen dat je de zonnebril niet verliest als deze afvalt bij activiteiten. De beste zonnebril koortjes voor de watersport blijven zelfs drijven zodat je zonnebril of andere bril niet kan zinken als je deze op het water verliest.  

Kijk bij de bovenaan genoemde tests voor de beste zonnebrillen en maak je keuze voor de voor jou beste zonnebril.

Zie ook: Het beste voor verzorging en gezondheid uit de test 


Samenvatting:
Hier geven we informatie over de beste zonnebril voor dames, heren, meisjes en jongens. Bovenaan deze pagina vind je de beste zonnebrillen uit de test. Het betreft de beste zonnebrillen voor dames, heren en kinderen uit de test. Verder geven we tips en informatie voor het kiezen en goedkoop kopen van de voor jou beste zonnebril zoals over de beste zonnebril autorijden, de beste zonnebril watersport en we hebben tips over de kleur van de zonneglazen, de vorm van de zonnebril en bescherming van de zonnebril tegen UV licht.

Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.