Header Ads Widget

Bol AlgemeenBol Algemeen

Beste zonnebril test

Alle beste zonnebrillen uit de test. Met de beste zonnebril kind, de beste zonnebril met leesgedeelte, de beste zonnebril op sterkte enz.


Een zonnebril is een mode-accessoire waaraan zowel praktisch als qua uiterlijk / uitstraling hoge eisen gesteld mogen worden. De beste zonnebril haalt hinderlijke schittering weg, beschermt je ogen optimaal, biedt een goed zicht, is comfortabel om te dragen en ziet er ook nog eens mooi uit. Dat is een uitgebreid eisenpakket waaraan maar een klein deel van de zonnebrillen voldoen.

Hieronder kijken we naar de beste zonnebrillen uit de test, en geven we informatie over de eisen waaraan een goede en veilige zonnebril moet voldoen.De beste zonnebrillen uit de test

Wat is de beste zonnebril uit de test? Onderstaande testen van zonnebrillen hebben we gevonden.


Zie ook:Aanbiedingen zonnebrillen beste winkels

Ook willen we je wijzen op Beste Zonnebril Kopen. Op die pagina vind je alle informatie om de voor jou beste zonnebril te kopen, zoals aanbiedingen van de beste en goedkoopste aanbieders van goede zonnebrillen. 

De aanbiedingen van de beste winkels om online goedkoop een goede zonnebril te kopen staan er handig op een rijtje.Bescherming tegen UV licht

Een zonnebril zet je op omdat het zonlicht je het zicht moeilijk maakt. Het zonlicht is bijvoorbeeld een belemmering bij het auto rijden of het felle licht doet zeer aan je ogen. Maar wat je niet ziet en merkt is de schadelijke UV-straling die in het zonlicht zit. Ook hier beschermt een goede zonnebril je tegen!

En een goede UV-bescherming is belangrijk, want het schadelijke UV licht kan klachten als staar, oogmelanomen en hoornvliesontsteking veroorzaken. Een goede zonnebril biedt dan ook een 100% bescherming tegen UV licht.

Verwar de mate van bescherming tegen UV-licht niet met de mate waarin een zonnebril verduistert. Die twee zaken hebben niets met elkaar te maken. Een heel donkere zonnebril kan heel slecht tegen UV licht beschermen. Sterker nog, als de zonnebril veel verduistert worden je pupillen groter en vangen meer schadelijk UV-licht op. 

Een zonnebril met 100% UB-bescherming herken je aan een stickertje met 100% UV of UV400 daar op. Verder is het belangrijk dat de zonnebril zo vormgegeven is dat het zonlicht niet langs de randen in je ogen schijnt.Bescherming tegen fel licht

Bij UV-straling staan de meeste mensen niet stil. De zonnebril wordt vooral gezien als bescherming tegen het felle licht die je het zocht moeilijk maakt en die op den duur hoofdpijn kan veroorzaken. De mate waarin een zonnebril verduistert wordt in CE waarden weergegeven. Daarbij zijn zonnebrillen met CE3 de beste zonnebrillen. CE3 zonnebrillen worden dan ook door het Oogfonds aanbevolen. 

CE4 zonnebrillen beschermen nog beter tegen fel licht, maar meestal een beetje te veel. CE4 zonnebrillen verduisteren wel heel veel, en geven daarom een slecht zicht bij bijvoorbeeld auto rijden. 

Daarom worden CE4 zonnebrillen niet voor normaal gebruik aanbevolen, en zeker niet als zonnebril bij autorijden. CE4 zonnebrillen worden wel vaak bij watersport en wintersport gebruikt.

CE1 en CE2 zonnebrillen worden afgeraden omdat ze te weinig verduisteren. Je kunt dus stellen dat een CE3 zonnebril in de meeste gevallen de voor jou beste zonnebril is. De meeste zonnebrillen zijn dan ook een CE3 zonnebril.


Kleur glas zonnebril

De kleur van de glazen van de zonnebril is meer een persoonlijke keuze. Qua uitstraling, maar ook op de manier waarop de zonnebril verduistert. Iedere kleur zonnebril glas heeft namelijk zijn eigen eigenschappen.

Zwarte glazen: Houden veel licht tegen, maar maken het zicht wel duister.
Bruine glazen: Geven veel contrast weer en zorgen voor een warm beeld. Vooral objecten tegen een groene achtergrond worden helder weergegeven.
Grijze glazen: Geven een natuurgetrouwe weergave en halen de licht-schittering goed weg. een goede kleur voor in het verkeer.
Groene glazen: Ook groene glazen geven alles natuurgetrouw weer en filteren daarbij fel licht extra goed weg. Ook maken ze schaduwen minder donker.
Blauwe glazen: Houden het licht goed tegen maar geven minder contrast weer. De beste kleur voor mensen met heel gevoelige ogen.
Paarse glazen: idem
Gele glazen: Geven een scherp contrast maar filteren het licht juist weer minder. Goede kleur voor in de schemering en om beelden op een laptop of smartphone te zien.Vorm montuur zonnebril

Minder functioneel is de rol van de vorm van het montuur van de zonnebril. Maar deze bepaalt wel de uitstraling dus wordt bij het kiezen en kopen van een zonnebril als erg belangrijk gezien.

De vorm is niet alleen een kwestie van smaak, maar ook de vorm van je gezicht is belangrijk hoe de zonnebril je staat. Hieronder vind je een overzicht van de diverse gezichtsvormen en de modellen zonnebril die daar het best bij staan.

Rond gezicht: Wayfarer, ovaal, rechthoekig, piloot of clubmaster montuur.
Ovaal gezicht: Rond, wayfarer, ovaal, rechthoekig, piloot, clubmaster, vlinder of cateye montuur.
Langwerpig gezicht: Wayfarer, ovaal, clubmaster, vlinder of cateye montuur.
Hartvormig gezicht: Wayfarer, clubmaster of cateye montuur.
Vierkant gezicht: Rond of ovaal montuur.
Beste zonnebril autorijden

Hierboven noemden we al een paar keer het autorijden. Dat is niet voor niets want de auto is een plek waar de zonnebril vaak gedragen wordt. Niet alleen in de zomer, maar ook in voorjaar, herfst en winter. Juist als de zon laag staat is een goede zonnebril erg belangrijk in de auto.

De beste zonnebril voor bij het autorijden filtert het zonlicht goed weg, maar is ook niet te donker. Een CE3 zonnebril is de beste zonnebril voor in de auto. 

Voor wat betreft de kleur van de zonneglazen beschikt de beste zonnebril voor autorijden over oranjebruin gekleurde zonnebril glazen. Oranje bruine zonnebril glazen worden niet voor niets ook wel roadview glazen genoemd. Met zonnebrilglazen in deze kleur heb je minder last van fel licht en schitteringen wat bij het auto rijden erg belangrijk is. Beste zonnebril watersport

Bij watersport of bij andere activiteiten op en rond het water, zoals vissen en langs het water of bij het zwembad recreëren, heb je ook al snel te maken met hinderlijke schitteringen. Een polariserende zonnebril is de beste watersport zonnebril. De polariserende glazen van de zonnebril doen de reflectie van de zon op het water grotendeels te niet. Dat kijkt plezierig en voorkomt vermoeide ogen aan het eind van de dag.

Natuurlijk moet ze beste zonnebril bij het sporten en recreëren op het water een goede pasvorm hebben en goed op je hoofd vast zitten. De zonnebril mag niet snel af vallen bij een golf water of als je tegen de bril aan stoot. Tip, bij sportwinkels en opticiens zijn eenvoudige koortjes te koop, die er voor zorgen dat je de zonnebril niet verliest als deze afvalt bij activiteiten. De beste zonnebril koortjes voor de watersport blijven zelfs drijven zodat je zonnebril of andere bril niet kan zinken als je deze op het water verliest.  Beste overzet zonnebril of zonnebril op sterkte

Ben je een brildrager dan zal je waarschijnlijk deze sterkte ook nodig hebben als je een zonnebril draagt. Al was het alleen maar in de auto. Je hebt dan een zonnebril op sterkte nodig. Een zonnebril met corrigerende glazen.

Een alternatief is een voorzet zonnebril, opzet zonnebril of overzet zonnebril. Een voorzet zonnebril klik je vast op je bril, maar een mooiere en voor je brillenglazen betere oplossing is een overzet zonnebril. Dat is een zonnebril die je over je gewone bril heen zet. Een voorzet zonnebril is daarom wel wat fors, maar een goede designer kan ook van een overzet zonnebril een mooie zonnebril maken.

Zowel de beste zonnebril op sterkte als de beste overzet zonnebril uit de test zijn in het bovenstaande beste zonnebril test overzicht te vinden.Beste zonnebril merken

Er zijn vele fabrikanten die zonnebrillen maken. Je goedkope zonnebril merken, waarvan je de zonnebrillen voor soms nog geen tientje koop, maar je hebt ook luxe merken zonnebrillen waarbij je terecht kan voor een modieuze zonnebril van hoge kwaliteit, met zonnebrilglazen en een montuur waarvan je jarenlang plezier kunt hebben.

Hieronder vind je een aantal van de beste zonnebril merken. 

Ray Ban zonnebrillen

Zeg zonnebril, en de meeste mensen denken aan Ray Ban. De Ray Ban zonnebril is een bekende zonnebril en een mooie zonnebril van hoge kwaliteit. Er zijn Ray Bans voor dames en heren.

Ray Ban is een echte specialist in zonnebrillen. In 1937 introduceerde ze de Aviator zonnebril en in 1952 de Wayfarer zonnebril. Ray Ban zonnebrillen behoren nog steeds tot de meest populaire en beste zonnebrillen.

Oakley zonnebrillen

Oakley is een ander groot zonnebril merk en zonder twijfel één van de beste zonnebril makers. Oakley is gevestigd in Californië (USA) maar is tegenwoordig onderdeel van de Italiaanse brillengigant Luxottica. Daarbij staat het niet alleen want ook de brillen van onder andere Ray-Ban, Chanel, Burberry, Ralph Lauren, Prada en Armani worden door Luxottica gemaakt. Overigens zijn ook de opticiens Pearl en GrandOptical eigendom van Luxottica.

Oakley maakt alle soorten zonnebrillen, ook zonnebrillen op sterkte, gepolariseerde zonnebrillen en skibrillen. Zowel bij zonnebrillen voor dames als zonnebrillen van dames behoort Oakley tot de beste zonnebril merken.

Polaroid zonnebrillen

Veel van de beste zonnebril merken zijn dus merken van Luxottica, en de meeste andere beste zonnebril merken zijn eigendom van hun grote concurrent Safilo, dat eveneens in Italië gevesrtgd is.  Polaroid is het belangrijkste merk van Safilo, maar ook de brillen van o.a. Hugo Boss, Carrera, Marc Jacobs en Gucci komen bij Safilo vandaan.

Polaroid zonnebrillen blinken uit in het weerkaatsen van het zonlicht en presteren daarom uitstekend op hetgeen een zonnebril in eerste instantie moet doen, namelijk je ogen beschermen tegen de zon. Daarnaast zijn Polaroid zonnebrillen ook heel mooie zonnebrillen, en is er veel keuze uit modellen.

En niet in de laatste plaats. Polaroid zonnebrillen zijn absoluut geen dure zonnebrillen. Een Polaroid zonnebril is heel betaalbaar. Kijk maar bij de winkels op het bovenaan genoemde Beste Zonnebril Kopen.

Gucci zonnebrillen

Gucci is geen zonnebril specialist maar een modehuis. Toch zijn de Gucci zonnebrillen van hoge kwaliteit en vanzelfsprekend heel modieus. Zoals je hier boven kan lezen komen deze zonnebrillen bij de brillenexpert Safilo vandaan.

Er is een heel brede keuze uit Gucci zonnebrillen voor dames en heren. Met het aviator model, of een ronde of vierkante zonnebril. Of een zonnebril met vlindermontuur of een brownline bril.

Een goedkope zonnebril is een Gucci zonnebril zeker niet, maar ze behoren wel tot de beste zonnebrillen.

Cartier zonnebrillen

Als je een modieuze luxe zonnebril zoekt kan een Cartier zonnebril ook wel eens jouw beste zonnebril zijn. Bijvoorbeeld een Cartier pilotenbril of een trendy vierkante zonnebril. De beste zonnebril voor als de prijs geen belemmering hoeft te zijn.

DITA zonnebrillen

Nog meer design zonnebrillen vind je bij DITA. Een DITA zonnebril is altijd ontworpen door een top designer en voor het maken van de glazen en monturen wordt gebruik gemaakt van geavanceerde machines (zoals speciale hittepersen) en materialen van de hoogste kwaliteit. Alles voor het mooiste (en unieke) design en de beste kwaliteit.

Meer goede zonnebril merken

Dit is nog maar een greep uit de beste zonnebril fabrikanten. Er zijn nog veel meer topfabrikanten, denk maar eens aan de zonnebrillen van Dior, Sinner, Fendi, Versace, Chloe, Carrera, Persol, Komono, Michael Kors en Quay. Maar er zijn ook goede goedkoper zonnebrillen.

Kijk voor zonnebril aanbiedingen van alle goede zonnebril merken op het bovenaan genoemde Beste Zonnebril kopen, of bij de beste zonnebril testen.

Kijk bij de bovenaan genoemde tests voor de beste zonnebrillen en maak je keuze voor de voor jou beste zonnebril.

Zie ook: Het beste voor verzorging en gezondheid uit de test 


Samenvatting:
Hier geven we informatie over de beste zonnebril voor dames, heren, meisjes en jongens. Bovenaan deze pagina vind je de beste zonnebrillen uit de test. Het betreft de beste zonnebrillen voor dames, heren en kinderen uit de test. Verder geven we tips en informatie voor het kiezen en goedkoop kopen van de voor jou beste zonnebril zoals over de beste zonnebril autorijden, de beste zonnebril watersport en we hebben tips over de kleur van de zonneglazen, de vorm van de zonnebril en bescherming van de zonnebril tegen UV licht.

Een reactie posten

1 Reacties

  1. Veel van het enorme prijsverschil tussen een merkzonnebril en een goedkope zonnebril zit hem in de winstmarge (en de naam van de fabrikant) en in het betere montuur maar ook tussen de glazen van een luxe merkbril en een goedkope zonnebril zit veel verschil. Dit is hele belangrijk, maar zie je vaak niet aan de buitenkant.

    Maar bij de dure bril is gebruik gemaakt van duurdere maar ook betere materialen zoals gehard glas en polycarbonaat van betere kwaliteit. Dit geeft een meer helder zicht en krast minder snel, waardoor de zonnebril veel langer meegaat. Door beter gepolariseerde glazen heb je minder last van schittering bij een goede zonnebril. Ook geeft een goedkope zonnebril vaak meer vervorming en blokkeren ze UVA en UVB UV straling soms minder goed.

    BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.