Beste bio ethanol haard of bio ethanol brander

Overzicht met beste bio ethanol haarden. Met aanbiedingen om een goede bio ethanol haard of bio ethanol brander goedkoop online te kopen.

Beste bio ethanol haard inbouw Inflame


Voor een mooie sfeerhaard, met echt vuur, heb je geen schoorsteen meer nodig. Je hebt namelijk heel mooie en sfeervolle wandhaarden en andere sfeerhaarden die je met bio ethanol stookt. Bio ethanol is een natuurlijke alcohol die schoon opbrandt. 

Kijk hier voor je mooiste en beste bio ethanol haard (biohaard) of beste bio ethanol brander (biobrander).

Hieronder vind je de beste bio ethanol haarden in diverse soorten. Ook kijken we naar de kenmerken en mogelijkheden van de bio ethanol haard en bio ethanol brander in het algemeen.


Aanbiedingen bio ethanol haarden en bio ethanol branders

Wil je weten wat er allemaal aan bio ethanol haarden en bio ethanol branders te koop is? Hieronder vind je een overzicht met alle bio ethanol haarden, hun eigenschappen, hun mogelijkheden, hun kenmerken en de prijzen van alle bio-ethanol haarden. 
 


De beste bio ethanol haarden in elke soort

Hieronder vind je de beste bio-ethanolhaarden in de  vorm van de inbouw bio ethanol haard en de vrijstaande bio ethanol brander.

Beste bio ethanol sfeerhaard inbouw

Wil je een open haard, een open haard met echt vuur, maar zonder schoorsteen, rookkanaal of andere afvoer? Dan is een bio ethanol haard voor jou de beste open haard. Je hebt dan een echte haard zonder uitstoot. En bovendien hoef je geen hout te stoken. Voor gebruik vul je het reservoir met bio-ethanol en branden maar.


Inflame bio ethanol haard inbouw

Inflame bio ethanol haard inbouw


Een inbouw bio-ethanol haard is een echte sfeerhaard, een bio ethanol wandhaard met de look and feel van een "echte" open haard. Kijk hier onder voor de beste bio ethanol sfeerhaarden.

Beste bio ethanol haard vrijstaand (beste bio ethanol brander)

Een heel andere bio-ethanol haard is de vrijstaande bio-ethanol haard. Omdat een bio ethanol haard geen afvoer nodig heeft en naast waterdamp geen uitstoot heeft kun je een bio ethanol haard overal plaatsen. Ook op een tafel, op een dressoir of ergens in een hoek van de kamer op de grond. Deze vrijstaande bio ethanol haarden worden ook wel bio-ethanol brander genoemd.


Blumfeldt bio ethanol brander (vrijstaande bio ethanol haard)

Blumfeldt vrijstaande bio ethanol haard / brander


Deze vaak kleine bio-ethanol branders worden vaak als tafelhaard gebruikt. Een bio ethanol brander is er in vele vormen en designs. De beste bio ethanol branders vind je hier onder. In het overzicht bovenaan vind je nog veel meer van deze vrijstaande bio ethanol haarden.
Bio ethanol kachel

De benaming bio ethanol kachel kom je ook wel eens tegen voor een bio ethanol brander, maar de term bio ethanol kachel is niet echt op zijn plek. Het branden van bio ethanol geeft namelijk nauwelijks warmte. 

Voor een combinatie van sfeer en verwarming kun je daarom veel beter kiezen voor een elektrische sfeerhaard met verwarming.Wat is bio ethanol?

Bio-ethanol (gedenatureerde alcohol, C2H6O) is een alcohol van biologische oorsprong. Bio-ethanol kan gewonnen worden uit heel verschillende plantaardige producten zoals mais. aardappelen, graan, riet of suikerbiet. Bij het branden van zuivere bio ethanol zie je blauw-gele vlammen, als de fabrikant er 3,4 procent water aan toevoegt verdwijnt de blauwe kleur en krijg je mooie gele vlammen.

Le Feu bio ethanol brander staand

Le Feu bio-ethanol brander staandWat bio-ethanol tot een perfecte brandstof voor een sfeerhaard maakt is dat het geheel reukloos is en dat er alleen waterstof en een beetje CO2 vrijkomt. Dat is onschuldige uitstoot (vergelijkbaar wat mensen zelf uitademen) zodat je een bio ethanol haard of bio ethanol brander overal in huis kunt gebruiken. Rook komt er niet vrij bij het branden van bio ethanol.Verschil bio ethanol haard en elektrische haard

Het verschil tussen een elektrische haard en een bio ethanol haard is dat de bio-ethanol haard echte vlammen geeft. Het is echt vuur, dus wel oppassen met kinderen en huisdieren.

Ook heeft een elektrische sfeerhaard stroom, dus een stekker, nodig. Een bio-ethanol haard en een bio ethanol brander zijn geheel draadloos en kun je dus makkelijk overal gebruiken. Een bio-ethanol brander kun je op een mooie zomeravond ook mee naar buiten nemen.

En zoals we al schreven kun je voor verwarming veel beter kiezen voor een elektrische sfeerhaard dan voor een bio ethanol haard.Verschil bio ethanol haard en gashaard

Een gashaard geeft wel echt vuur, maar heeft in tegenstelling tot de bio ethanol haard wel een een schoorsteen of andere afvoer naar buiten nodig. Ook is branden op gas duurder dan branden van bio-ethanol. En natuurlijk moet je een gasaansluiting bij de gashaard hebben.
Bio ethanol haard tips

 • Een bio-ethanol haard wil je niet ieder uur hoeven bij te vullen met vloeistof. Let bij het kiezen van je beste bio ethanol haard dus goed op de grootte van het reservoir. Een goede biohaard kan minimaal een hele avond branden op een vol reservoir ethanol.
   
 • Het is bij een groot (gevuld) reservoir erg handig als je het branden tussentijds kan stoppen.

 • Hoe lang de brandduur van een liter bio-ethanol is kunnen we niet aangeven. Dat hangt namelijk af van de grootte en breedte van de vlam. Een mooi breed vuur in je bio ethanol haard gebruikt meer bioethanol dan een kleinere vlam.
   
 • Ook de warmte die een bio ethanol haard afgeeft is sterk afhankelijk van de grootte van de vlam. Gebruik je een schoorsteen of andere luchtafvoer (wat dus helemaal niet nodig is) dan verlies je veel van de warmte.
   
 • Hoewel een bio-ethanol haard als een veilige open haard geldt is het natuurlijk wel echt vuur dat je stookt. Let dus op met kinderen en huisdieren. Daarom wordt de biohaard regelmatig met een glazen plaat afgesloten.Beste bio ethanol brander merken

Bio ethanol branders worden door talloze merken op de markt gebracht. Hieronder hebben we de beste van deze fabrikanten. Deze behoren tot de beste bio ethanol haard en bio ethanol brander makers.

Xaralyn

Xaralyn is een Nederlandse fabrikant gespecialiseerd in haarden en sfeerverwarming. Xaralyn maakt elektrische haarden, bio ethanol haarden en gelhaarden. Zowel bij de bio ethanol haarden als de vrijstaande bio ethanol branders behoort Xaralyn tot de beste merken.  

Vooral als je een bio ethanol haard zoekt moet je eens bij het assortiment van dit merk kijken. Xaralyn bio ethanol haarden zijn sfeerhaarden die er prachtig uitzien. Bovendien zijn ze goed van kwaliteit.

Ruby Fires

Ook Ruby Fires behoort tot de beste bio ethanol haard merken. Evenals Xaralyn is Ruby Fires een fabrikant van bio ethanol branders en sfeerhaarden uit Nederland. 

Kratki

Kratki is een haarden fabrikant uit Polen die tot de beste bio ethanol haard fabrikanten behoort. Ook maakt Kratki heel mooie en goede bio ethanol branders voor op tafel. Daarnaast maakt deze Poolse specialsit ook houtkachels en elektrische sfeerhaarden.In Nederland zijn ze echter vooral bekend om hun bio ethanol sfeerhaarden.

Vauni 

Vauni behoort ook tot de beste bio ethanol haard merken. Vauni is een haarden fabrikant uit Zweden die  bekend staat om zijn prachtige design haarden. Vauni bio ethanol haarden hebben een uniek design, maar helaas zijn dit ook erg dure bio ethanol haarden.

Muntel

Muntel is geen haarden specialist maar een bedrijf dat woonaccessoires maakt. Toch behoort Muntel tot de beste bio ethanol tafelhaarden merken. Ze maken sfeervolle bio ethanol branders voor op tafel.


Andere merken:
En zo zijn er meer merken die mooie betaalbare bio ethanol branders maken. Bijvoorbeeld Infire, Gaia Limitless, Olvy, Double T Concept, Leeff, Huisson en Saroda.


Kijk voor je beste bio ethanol haard of beste bio ethanol brander bij de bovenstaande beste bio ethanol haarden en beste bio ethanol branders.

Zie ook: 

Foto bovenaan: Infire bio ethanol sfeerhaard inbouw


Onderwerp:
Een bio-ethanol haard (biohaard) of bio-ethanol brander (biobrander) is een relatief veilige haard die geen schoorsteen, rookkanaal of luchtafvoer nodig heeft. Een bio ethanol brander of bio haard brandt op bio-ethanol, een biologisch alcohol dat schoon brandt en geen rook of schadelijke stoffen uitstoot. Kijk hiet boven voor de beste bio-ethanol brander uit de test en de beste bio-ethanol haard uit de test (waaronder de beste inbouw bio ethanol haard) en informatie en tips over bio-ethanol haarden en bio ethanol branders.

Een reactie posten

1 Reacties

 1. In mijn huurflatje kan ik geen open haard hebben en ook een bio ethanol haard is niet echt een optie, maar ik ben blij met mijn mooie bio ethanol brander die op een hoektafel staat. Deze geeft echt het gevoel van een open haard maar dan zonder schoorsteen. Er gaan hier in een week wel een paar flesjes bio ethanol doorheen maar die kopen we goedkoop bij de Action. Open haard hout is duurder.

  BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.