Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste elektrische boiler

 

De beste elektrische boilers voor warm water in bijvoorbeeld je badkamer, en andere goede warmwater boilers.
elektrische boiler inventum

Er zijn veel redenen om voor een goede elektrische boiler te kiezen. Je kunt veel energiekosten besparen als je een elektrische boiler gebruikt (vooral als je zonnepanelen hebt) en je hebt snel warm water op de juiste plek. 

Hieronder vind je je beste elektrische boiler merken en aanbiedingen van andere goede boilers (elektrisch).

Aanbiedingen elektrische boilers

Daarom hebben we hier onder een overzicht van alle goede elektrische boilers (circa 140) waaruit je eenvoudig de voor jou beste warmwaterboiler kunt selecteren.


Je vindt er alle specificaties en prijzen (met korting) van de elektrische boiler.

Heb je weinig ruimte om een boiler te plaatsen? Dan is een elektrische doorloop boiler voor jou misschien de beste boiler. Deze elektrische boiler is heel klein omdat deze geen water reservoir bevat.

Elektrische boilers in vele formaten

Je hebt zowel grote elektrische boilers (voor bijvoorbeeld douchen) als kleine boilers (voor de afwas in de keuken).  

Zoek je een kleine elektrische warmwaterboiler voor in de keuken? Kijk dan in de beste keukenboiler test. Daar vind je een klein elektrisch boilertje voor in de keuken. Hier kijken we naar warmwaterboilers met een grotere capaciteit.

Maar ook bij deze badkamer boilers zijn er grote verschillen qua capaciteit. Je hebt elektrische boilers met een inhoud van 50 liter en je hebt grote badkamer boilers met een inhoud van meer dan 200 liter. Bij de bovenstaande elektrische boiler aanbiedingen kun je de gewenste inhoud aangeven.

Inventum boiler elektrisch

Een heel grote keuze uit goede elektrische boilers biedt Inventum. De capaciteit van de Inventum boilers loopt uiteen van 5 tot 500 liter. Met zowel voor horizontaal als verticaal gebruik. Koperen boilers en elektrische boilers van RVS. Keukenboilers, zeer energiezuinige warmtepomp boilers en warm water voorraad vaten van hoge kwaliteit.

Je vindt bij de bovenstaande boiler aanbiedingen ook de Inventum Ecolectric Smart Boilers. Een smartboiler is een zelf lerende boiler. 

Via een slimme technologie past de slimme boiler het opwarmen aan op het gebruikspatroon van de gebruiker. Zo kun je met deze slimme elektrische boiler tot wel 15% energie besparen, bijvoorbeeld als je altijd om een zelfde moment van de dag onder de douche gaat.

Bij gebruik van een elektrische boiler warmt bij het warm water tappen het water niet op maar koelt het meestal af (door koud water bij te voegen). Meestal is het water in de boiler 60 graden maar het gebruikte warme water is vaak 37 graden (lichaamstemperatuur).

Andere interessante elektrische warmwater boilers van Inventum zijn de 3-fasen Inventum ED hoogvermogen boilers. Deze elektrische boilers zijn speciaal ontwikkeld voor momenten dat er in korte tijd heel veel warm water nodig is. 

Je hoeft dan geen heel grote boiler te plaatsen (de Inventum ED hoog vermogen boiler is er in versies van 80, 120 en 150 liter) maar doordat het water via krachtstroom heel snel wordt opgewarmd kunnen er toch veel mensen achter elkaar douchen.

Inventum smart boiler elektrisch
Inventum boiler elektrisch


Inventum boilers worden in Nederland (Houten) gemaakt. Bij de elektrische boiler aanbiedingen hier boven vind je ze allemaal goedkoop.

Bij een gemiddelde douche beurt wordt 50 liter water gebruikt. Circa 40% van dit water komt uit de boiler, de rest is onverwarmd water.

 

Itho Daalderop boiler elektrisch

De Inventum boilers zijn een aanrader als je een goede elektrische boiler tegen een goede prijs zoekt. Maar er zijn meer goede elektrische boilers, zoals de Itho Daladerop boilers elektrisch.

Als je een grote elektrische boiler zoekt zijn de Daalderop boilers wat minder geschikt, en capaciteit stopt bij 150 liter.. Wel heeft ook Itho Daalderop energiezuinige smart boilers in zijn aanbod die in korte tijd veel water kunnen verwarmen.

Kijk voor alle mogelijkheden en prijzen van elektrische Itho Daalderop boilers bij de bovenstaande aanbiedingen.

Een horizontale boiler is duurder dan een verticale boiler, maar niet beter. Er wordt voor een horizontale boiler gekozen als ruimtegebrek dit noodzakelijk maakt.

Meer goede elektrische boilers

Andere goede fabrikanten voor een goede elektrische boiler zijn Remeha, Stiebel Eltron, Bosch en Nibe. Ook deze elektrische boilers vind je bij de bovenstaande boiler aanbiedingen.

Elektrische doorstroom boiler

Hierboven verwezen we al naar de doorstroom boiler. Dit is een elektrische boiler zonder water reservoir. De doorstroom boiler kan koud water in een paar seconden op douche temperatuur brengen. Omdat deze elektrische boiler geen water reservoir heeft is het geen echter boiler, de term doorstroom verwarmer, elektrische geiser of doorstromer (die ook gebruikt worden) zijn daardoor beter op hun plaats.


Doorstroom boiler Stiebel Eltron (douche / badkamer)

Elektrische boiler (doorstroom) Stiebel Eltron


Een elektrische doorstroom boiler is zuinig met stroom en water en (doordat deze geen water opslaat) veel kleiner. Kijk hier onder voor de beste doorstroom boiler uit de test.Zie ook:


Foto bovenaan:  Inventum boiler, elektrisch

Onderwerp:
Hierboven vind je de beste boilers (elektrisch). De beste elektrische boiler is van Inventum, met een ruime keuze uit elektrische boilers in verschillende soorten en van verschillende groottes. Andere goede elektrische warmwaterboilers worden gemaakt door Itho Daalderop, Remeha, Bosch, Stiebel Eltron en Nibe. Deze hebben echter minder keuze uit diverse elektrische boilers.


Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *