Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste camera test

Hier kijken we naar alle soorten camera's uit de diverse testen. De beste fotocamera's en de beste videocamera's, maar ook andere beste camera's zoals dashcams, cameradrones, action camera's bewakingscamera's en andere camera's. Kijk hieronder voor alle beste camera's uit de testen.

Beste fotocamera

De ene fotocamera is de andere niet. Foto's maken alle fotocamera's, maar er zijn camera's in veel verschillende prijsklassen, en er zijn ook verschillende beste fotocamera's voor verschillende toepassingen. 

Zo zijn er systeemcamera's en spiegelreflexcamera's met verwisselbare lenzen, compactcamera's die je in je zak kunt steken en onderwatercamera's die mee de zee in kunnen om onder water te fotograferen. De beste fotocamera in ieder soort vind je bij de fotocamera testen hier onder.
Testen van fotocamera's

beste camera test


Beste camcorder

Hoewel je met een fotocamera vaak ook kunt filmen (en idem met een smartphone), leent een videocamera zich veel beter voor. het maken van filmpjes. Filmen met een specifieke videocamera levert veel mooiere videobeelden op, en is veel praktischer in het gebruik als het op filmen aan komt. 

De camcorder is de meest gangbare videocamera. Een camcorder is voordelig in aanschaf, eenvoudig te gebruiken en een camcorder is makkelijk om mee te nemen. Maar wat is de beste camcorder? De beste camera's uit de camcorder tests kun je hieronder vinden.
Testen van camcorders

Beste action camera

Een action camera (actioncam) is een camera die vooral door sporters en sportievelingen gebruikt worden. De actioncamera wordt op een fiets, helm, kleding of iets anders bevestigd om de sportieve actie te filmen. Fietsen, schaatsen, motorrijden, hardlopen, skiƫn, het kan alle soorten actie zijn.

 Er is heel veel verschil in kwaliteit tussen actioncams. Je hebt heel goede camera's maar ook heel slechte (vaak goedkope) action camera's. Gelukkig worden deze action cams vaak getest. Kijk hieronder voor de resultaten.
Testen van action camera's

Beste dashcam

Het idee van de dashcam lijkt wel op de van de action camera, ook de dashcam (dashboard camera) filmt actie. Alleen wordt de actie nu door de auto geleverd.  Je hebt veel verschillende soorten dashcams. 

De dashcam is niet alleen een leuke gadget, de beelden van deze camera kunnen bij een ongeval ook als bewijs gebruikt worden. Er zijn veel verschillende dashboard camera's. Je hebt ze zowel naar voor als naar achter filmen en ook op andere punten en in kwaliteit zijn er veel verschillen. Wat is voor jou de beste dashcam? Dat lees je hieronder.
Testen van dashcams

Beste IP-camera of bewakingscamera

Een IP-camera is een netwerkcamera, een camera die via een lokaal netwerk (met een kabel of met WiFi) met internet is verbonden. Zodoende kun je de beelden van de IP-camera altijd en overal bekijken, bijvoorbeeld via een app op je mobiele telefoon. Ook kunnen de beelden door de IP-camera worden opgeslagen. 

Dit maakt de IP-camera zeer geschikt als bewakingscamera / beveiligingscamera, maar veel mensen gebruiken ze bijvoorbeeld ook om hun huisdieren of kinderen in de gaten te houden als ze niet thuis zijn. Je kunt via een goede IP-camera ook met iemand praten. Hieronder de beste IP-camera's voor verschillende toepassingen uit de tests.
Testen van IP-camera's

Beste camera drone

Een vliegende camera zo zou je een drone met camera kunnen omschrijven. Bij een beetje uitgebreide drone is de camera bijna standaard. Je kunt er prachtige luchtfoto's en luchtopnames mee maken. Niet voor niets gebruiken professionele filmmakers en fotografen tegenwoordig vaak een drone.
Testen van drones

Beste onderwater camera / outdoor camera

Een camera die zeer goed tegen water, vallen, stof en schokken kan wordt outdoor camera genoemd. Deze outdoor camera's zijn meestal kleine fotocamera's (met een goede video functie) die ook zonder behuizing onder water kunnen, tot soms wel vele meters diep. Door dit laatste worden outdoor camera's ook vaak onderwater camera genoemd.
Testen van outdoor camera's / onderwater camera's

Kijk hierboven voor de beste camera's uit de test van al deze verschillende soorten camera's, zowel fotocamera's als videocamera's.

Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.