Header Ads Widget

Bol AlgemeenBol Algemeen

Beste camera test

De beste camera uit de camera test in alle soorten. Van de beste fotocamera tot de beste actioncam, outdoor camera, camcorder enz.

beste camera test


Hier kijken we naar alle soorten camera's uit de diverse testen. De beste fotocamera's en de beste videocamera's, maar ook andere beste camera's zoals de dashboard camera, een camera drones, een action camera, bewakingscamera of andere beste camera uit de test. Kijk hieronder voor alle beste camera's uit de testen.

Tip: Liever meteen naar het aanbod van goede camera' s bij de beste winkels? Bij de fotocamera aanbiedingen vind je hun aanbiedingen.

Beste fotocamera

De ene fotocamera is de andere niet. Foto's maken alle fotocamera's, maar er zijn camera's in veel verschillende prijsklassen, en er zijn ook verschillende beste fotocamera's voor verschillende toepassingen. 

Zo zijn er systeemcamera's en spiegelreflexcamera's met verwisselbare lenzen, compactcamera's die je in je zak kunt steken en onderwatercamera's die mee de zee in kunnen om onder water te fotograferen. De beste fotocamera in ieder soort vind je bij de foto camera test hier onder.

Beste camcorder

Hoewel je met een fotocamera vaak ook kunt filmen (en idem met een smartphone), leent een videocamera zich veel beter voor. het maken van filmpjes. Filmen met een specifieke videocamera levert veel mooiere videobeelden op, en is veel praktischer in het gebruik als het op filmen aan komt. 

De camcorder is de meest gangbare videocamera. Een camcorder is voordelig in aanschaf, eenvoudig te gebruiken en een camcorder is makkelijk om mee te nemen. Maar wat is de beste camcorder? De beste camera's uit de camcorder camera tests kun je hieronder vinden.

Beste action camera

Een action camera (actioncam) is een camera die vooral door sporters en sportievelingen gebruikt worden. De actioncamera wordt op een fiets, helm, kleding of iets anders bevestigd om de sportieve actie te filmen. Fietsen, schaatsen, motorrijden, hardlopen, skiën, het kan alle soorten actie zijn.

 Er is heel veel verschil in kwaliteit tussen actioncams. Je hebt heel goede camera's maar ook heel slechte (vaak goedkope) action camera's. Gelukkig worden deze action camera's vaak getest. Kijk hieronder voor de resultaten uit deze camera test.

Beste dashboard camera

Het idee van de dashcam lijkt wel op de van de action camera, ook de dashcam (dashboard camera) filmt actie. Alleen wordt de actie nu door de auto geleverd.  Je hebt veel verschillende soorten dashcams. 

De dashcam is niet alleen een leuke gadget, de beelden van deze camera kunnen bij een ongeval ook als bewijs gebruikt worden. Er zijn veel verschillende dashboard camera's. Je hebt ze zowel naar voor als naar achter filmen en ook op andere punten en in kwaliteit zijn er veel verschillen. 

Wat is voor jou de beste dashcam? Dat lees je hieronder in de dashboard camera test.

Beste IP camera of bewakingscamera

Een IP camera is een netwerkcamera, een camera die via een lokaal netwerk (met een kabel of met WiFi) met internet is verbonden. Zodoende kun je de beelden van de IP-camera altijd en overal bekijken, bijvoorbeeld via een app op je mobiele telefoon. Ook kunnen de beelden door de IP-camera worden opgeslagen. 

Dit maakt de IP camera zeer geschikt als bewakingscamera / beveiligingscamera, maar veel mensen gebruiken ze bijvoorbeeld ook om hun huisdieren of kinderen in de gaten te houden als ze niet thuis zijn. Je kunt via een goede IP camera ook met iemand praten. Hieronder de beste IP camera's voor verschillende toepassingen uit de IP camera test.

Beste camera drone

Een vliegende camera zo zou je een drone met camera kunnen omschrijven. Bij een beetje uitgebreide drone is de camera bijna standaard. Je kunt er prachtige luchtfoto's en luchtopnames mee maken. Niet voor niets gebruiken professionele filmmakers en fotografen tegenwoordig vaak een drone.

Beste onderwater camera / outdoor camera

Een camera die zeer goed tegen water, vallen, stof en schokken kan wordt outdoor camera genoemd. Deze outdoor camera's zijn meestal kleine fotocamera's (met een goede video functie) die ook zonder behuizing onder water kunnen, tot soms wel vele meters diep. 

Door dit laatste worden outdoor camera's ook vaak onderwater camera genoemd. De beste camera's uit deze groep vind je in de camera test hier onder.

Kijk hierboven voor de beste camera's uit de test van al deze verschillende soorten camera's, zowel fotocamera's als videocamera's.

Beste camera merken

Bij de bovenstaande testen kom je veel verschillende merken tegen. Met name bij de action camera's en dashcams zijn er bijvoorbeeld veel merken die je bij de "gewone" camera's niet tegenkomt.

Er zijn echter een aantal fabrikanten die bij alle soorten camera's tot de top behoren. Dit zijn de beste camera fabrikanten. Deze beste camera merken vind je, in willekeurige volgorde, hier onder.

Canon

Canon is zonder twijfel één van de beste camera fabrikanten. Canon produceert hoogwaardige camera's in diverse soorten, en binnen deze verschillende soorten camera's ook in verschillende prijsklassen. 

Het aanbod aan Canon camera's omvat onder andere fotocamera's als een spiegelreflex camera, een systeemcamera, een compactcamera en een bridge camera, maar ook andersoortige camera's zoals een action cam, een instant camera (direct klaar camera) en een camcorder. 

Bij al dit soort camera's biedt Canon een ruime keuze van eenvoudige goedkope camera's tot geavanceerde professionele camera's.

Sony

Ook Sony biedt een ruime keuze uit verschillende camera's in alle soorten camera's die we al bij Canon genoemd hebben. En ook bij Sony zijn al deze fotocamera's en videocamera's van prima kwaliteit. Aanrader bij Sony zijn de spiegelloze camera's met verwisselbare lenzen uit de Sony Alpha serie.Sony gaat zich steeds meer richten op spiegelloze bridge camera's en systeemcamera's. 

Op het gebied van videocamera's biedt Sony de Sony Cinema Line en de Sony Handycam en bij de eenvoudige fotocamera's is de Sony Cybershot compactcamera ondanks de concurrentie van de smartphonecamera nog steeds populair door de goede kwaliteit van de foto's die deze betaalbare Sony camera maakt.

Nikon

Nikon is een grote naam in de wereld van de fotografie en nog steeds één van de beste camera merken. Nikon staat vooral bekend om zijn zeer goede spiegelreflex camera's (DSLR camera's) maar maakt ook goede spiegelloze camera's die geschikt zijn voor verwisselbare lenzen (systeemcamera's). 

Ook heeft Nikon diverse compactcamera's in het assortiment, evenals actiecamera's (de Nikon KeyMission actioncam) en videocamera's zoals de Nikon Z filmcamera serie die goed genoeg is voor professioneel gebruik.

Panasonic

Ook Panasonic behoort tot de beste camera fabrikanten met zijn Panasonic Lumix fotocamera's die er zowel als spiegelreflex camera als systeemcamera zijn. Daarnaast leveren ze professionele camera's, onder andere met Leica lens. Het gat tussen de DSLR camera en systeemcamera wordt gevuld door de bridgecamera, en voor de onderkant van de markt zijn er leuke Panasonic compactcamera's.

En niet alleen maakt Panasonic goede camera's voor fotografie er zijn ook professionele Panasonic filmcamera's zoals de Panasonic AG-CX camera's die veel door filmmakers en video producenten gebruikt worden. Voor de consument heeft Panasonic goede camcorders.

Fujifilm

Ook Fujifilm biedt tegenwoordig een breed assortiment camera's aan, met ok video camera's. Het is echter vooral de fotocamera die Fujifi tot één van de beste camera makers maakt. Met de Fujifilm's X systeemcamera, de professionele Fujifilm GFX camera, diverse Fujifilm compactcamera's en de direct klaar Fujifilm Instax camera.

Olympus

Hoewel er onder de naam Olympus nog steeds camera's uitgebracht worden, worden deze camera's niet meer door Olympus zelf maar door het Japanse OM Digital Solutions ontwikkeld en gemaakt. Evenals Philips richt Olympus zich tegenwoordig op medische apparatuur en laat zijn naam tegen betaling gebruiken. 

Toch zijn de huidige Olympus camera's de moeite waard. Ze hebben goede camera's zoals de Olympus Tough outdoor camera en de Olympus OM systeemcamera.

Leica

Natuurlijk mag Leica niet ontbreken in een overzicht met beste camera merken. Leica camera's zijn premium fotocamera's, high end camera's die de beste kwaliteit bieden. Zelfs met de Leica Q compactcamera kun je professionele foto's maken. Leica staat bekend om zijn hoogwaardige fotocameralenzen.

Kijk bij de camera aanbiedingen bovenaan om al deze goede camera's goedkoop te kopen.


Onderwerp:
Op deze pagina verwijzen we je naar alle camera testen. Het gaat daarbij om de beste camera uit de test in heel uiteenlopende categorieën. De beste fotocamera's zoals een systeemcamera, spiegelreflexcamera, onderwatercamera of compactcamera, en de beste videocamera's zoals een camcorder of maar ook andere beste camera's zoals een camcorder of een professionele videocamera, maar ook andere beste camera's uit de test, zoals een camera drone, een dashboard camera, een action camera, een bewakingscamera of een ip camera. Kijk hier voor je beste camera uit de test.

Een reactie posten

1 Reacties

  1. Sinds iedereen over een smartphone met camera beschikt zie je steeds minder fotocamera's. Dat vind ik erg jammer want met een smartphone haal je nooit de kwaliteit die je met een echte fotocamera kunt halen. Zelfs een goede compactcamera leent zich beter voor het maken van echt mooie en goede foto's.

    Zelf gebruik ik voor serieuze fotografie een spiegelreflex camera, zodat ik ver kan inzoomen en specifieke lenzen kan gebruiken, maar zelfs een compactcamera heeft voordelen ten opzichte van een smartphone met camera. Een goede camera heeft een betere lens dan een telefooncamera.

    Een ander groot voordeel is de bediening. Geen gepiel in een app op de telefoon, maar knoppen en draaischijven waarmee je je camera makkelijk en snel kunt instellen. Een goede fotocamera kent meer instelmogelijkheden dan een smartphone, het handzame design is afgestemd op het maken van foto's en door een zoeker kijken levert over het algemeen mooiere foto's op dan als je via een beeldschermpje moet richten en zoomen. Je hebt via de zoeker ook geen last van het licht en je kan de camera beter stil houden.

    Een goede camera is niet goedkoop, maar als je echt goede mooie foto's wilt maken, bijvoorbeeld omdat fotografie je hobby is, adviseer ik een echte fotocamera.

    BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.