Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste camera test

 

De beste camera uit de camera test in alle soorten. Van de beste fotocamera tot de beste actioncam, outdoor camera, camcorder enz.

beste camera test


Hier kijken we naar alle soorten camera's uit de diverse testen. De beste fotocamera's en de beste videocamera's, maar ook andere beste camera's zoals de dashboard camera, een camera drones, een action camera, bewakingscamera of andere beste camera uit de test. Kijk hieronder voor alle beste camera's uit de testen.

Beste fotocamera

De ene fotocamera is de andere niet. Foto's maken alle fotocamera's, maar er zijn camera's in veel verschillende prijsklassen, en er zijn ook verschillende beste fotocamera's voor verschillende toepassingen. 

Zo zijn er systeemcamera's en spiegelreflexcamera's met verwisselbare lenzen, compactcamera's die je in je zak kunt steken en onderwatercamera's die mee de zee in kunnen om onder water te fotograferen. De beste fotocamera in ieder soort vind je bij de foto camera test hier onder.

Beste camcorder

Hoewel je met een fotocamera vaak ook kunt filmen (en idem met een smartphone), leent een videocamera zich veel beter voor. het maken van filmpjes. Filmen met een specifieke videocamera levert veel mooiere videobeelden op, en is veel praktischer in het gebruik als het op filmen aan komt. 

De camcorder is de meest gangbare videocamera. Een camcorder is voordelig in aanschaf, eenvoudig te gebruiken en een camcorder is makkelijk om mee te nemen. Maar wat is de beste camcorder? De beste camera's uit de camcorder camera tests kun je hieronder vinden.

Beste action camera

Een action camera (actioncam) is een camera die vooral door sporters en sportievelingen gebruikt worden. De actioncamera wordt op een fiets, helm, kleding of iets anders bevestigd om de sportieve actie te filmen. Fietsen, schaatsen, motorrijden, hardlopen, ski├źn, het kan alle soorten actie zijn.

 Er is heel veel verschil in kwaliteit tussen actioncams. Je hebt heel goede camera's maar ook heel slechte (vaak goedkope) action camera's. Gelukkig worden deze action camera's vaak getest. Kijk hieronder voor de resultaten uit deze camera test.

Beste dashboard camera

Het idee van de dashcam lijkt wel op de van de action camera, ook de dashcam (dashboard camera) filmt actie. Alleen wordt de actie nu door de auto geleverd.  Je hebt veel verschillende soorten dashcams. 

De dashcam is niet alleen een leuke gadget, de beelden van deze camera kunnen bij een ongeval ook als bewijs gebruikt worden. Er zijn veel verschillende dashboard camera's. Je hebt ze zowel naar voor als naar achter filmen en ook op andere punten en in kwaliteit zijn er veel verschillen. 

Wat is voor jou de beste dashcam? Dat lees je hieronder in de dashboard camera test.

Beste IP camera of bewakingscamera

Een IP camera is een netwerkcamera, een camera die via een lokaal netwerk (met een kabel of met WiFi) met internet is verbonden. Zodoende kun je de beelden van de IP-camera altijd en overal bekijken, bijvoorbeeld via een app op je mobiele telefoon. Ook kunnen de beelden door de IP-camera worden opgeslagen. 

Dit maakt de IP camera zeer geschikt als bewakingscamera / beveiligingscamera, maar veel mensen gebruiken ze bijvoorbeeld ook om hun huisdieren of kinderen in de gaten te houden als ze niet thuis zijn. Je kunt via een goede IP camera ook met iemand praten. Hieronder de beste IP camera's voor verschillende toepassingen uit de IP camera test.

Beste camera drone

Een vliegende camera zo zou je een drone met camera kunnen omschrijven. Bij een beetje uitgebreide drone is de camera bijna standaard. Je kunt er prachtige luchtfoto's en luchtopnames mee maken. Niet voor niets gebruiken professionele filmmakers en fotografen tegenwoordig vaak een drone.

Beste onderwater camera / outdoor camera

Een camera die zeer goed tegen water, vallen, stof en schokken kan wordt outdoor camera genoemd. Deze outdoor camera's zijn meestal kleine fotocamera's (met een goede video functie) die ook zonder behuizing onder water kunnen, tot soms wel vele meters diep. 

Door dit laatste worden outdoor camera's ook vaak onderwater camera genoemd. De beste camera's uit deze groep vind je in de camera test hier onder.

Kijk hierboven voor de beste camera's uit de test van al deze verschillende soorten camera's, zowel fotocamera's als videocamera's.


Onderwerp:
Op deze pagina verwijzen we je naar alle camera testen. Het gaat daarbij om de beste camera uit de test in heel uiteenlopende categorie├źn. De beste fotocamera's zoals een systeemcamera, spiegelreflexcamera, onderwatercamera of compactcamera, en de beste videocamera's zoals een camcorder of maar ook andere beste camera's zoals een camcorder of een professionele videocamera, maar ook andere beste camera's uit de test, zoals een camera drone, een dashboard camera, een action camera, een bewakingscamera of een ip camera. Kijk hier voor je beste camera uit de test.

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *