Header Ads Widget

Bol AlgemeenBol Algemeen

Dit zijn goede daktenten voor op het dak van de auto

Een review van 3 goede daktenten van Fjorden, Thule en Dutch Mountains.

Thule daktent auto

Thule daktent auto

Je ziet ze steeds vaker: daktenten. Een daktent is een tent die je niet alleen op het dak van de auit vervoert, en die uitgeklapt een slaapplaats creëert op het autodak die je soms kunt uitbreiden met een voortent om overdag te verblijven.

Hier kijken we naar drie goede daktenten voor op de auto (met hun voordelen en nadelen) en hebben we meer informatie over de beste daktenten

Fjordsen Light daktent

De Fjordsen Light is een daktent die alleen een slaapplaats voor twee personen op het dak creert. Bij deze kleine daktent heb je dus geen verdere tentruimte. Maar je hebt wel een comfortabele slaapplaats op iedere plek waar je met de auto kunt komen. Door de zijwanden van de daktent naar buiten te laten wijken en door de hoge nok geeft de daktent van binnen meer het idee van ruimte dan werkelijk het geval is.

De Fjordsen Light 140 daktent biedt een binnenruimte van 220 bij 140 cm.

Fjordsen daktent

Fjordsen daktent auto

Het is een daktent die je snel en makkelijk kunt opzetten. Voor één persoon is dat twee minuten werk. De daktent biedt 4 openingen die van insectengaas zijn voorzien. De vloer bestaat uit een aluminium constructie met kunststof schuimdelen voor een zachte ondergrond. Door de aluminium constructie is de daktent heel stabiel en vervormt de vloer nauwelijks als iemand zich omdraait. 

Ook is de daktent door de gebruikte materialen erg licht. De complete tent weegt maar 50 kilo. Dat is een gewicht dat iedere normale auto makkelijk kan dragen zonder onstabiel te worden. Fjordsen daktenten zijn handgemaakte daktenten die normaal gesproken op iedere auto passen. 

Een nadeel van een daktent is dat deze weer moet ingeklapt worden als je de auto wilt gebruiken. Bij de Fjordsen Light daktent gaat zowel het uitklappen als inklappen zo snel dat dit nauwelijks een probleem genoemd kan worden. De breedte van 140 cm kan wel een probleem voor 2 personen die meer ruimte willen. Maar daarvoor hebben we een alternatief in de verderop genoemde Thule daktent voor 3 personen.


De daktent lijkt iets van de laatste tijd, maar het Italiaanse Autohome maakt al sinds 1958 daktenten. Momenteel is de daktent echter populairder dan ooit.

Dutch Mountains Fold 2 daktent

De Dutch Mountains Fold 2 is een duurdere daktent dan de Fjordsen Light, maar ook een meer brede daktent. Uitgeklapt is deze hardcover daktent 160 cm bij 210 cm groot.Er is daarbij wel gekozen voor een 3 cm dik matras van 205 bij 155 cm.

Dutch Mountains daktent

Dutch Mountains daktent auto


De daktent is voorzien van een dakraam om naar de sterren te kijken. Deze kan volledig worden geopend, gesloten of tegen insecten kan worden afgedekt. Natuurlijk kan dit dakraam waterdicht worden afgesloten bij regen. Aan de binnenkant van de daktent bevindt zich isolerende coating die de tent lager koel houdt.

Regent het niet maar schijnt de zon? Dan kun je de afdekking van het zijraam ook als zonnescherm gebruiken. Wil je leefruimte aan deze daktent toevoegen? Dan kun je een voortent aan deze daktent toevoegen, de Dutch Mountains Anwing 2.

De Dutch Mountains Fold 2 is een wat luxere daktent dan de Fjorden Light. Het gewicht van de daktent, inclusief ladder, is 61 kilo.Thule Tepui Kukenam 3 daktent

Thule heeft een hele serie daktenten, de Thule Tepio daktent serie. Deze serie bestaat uit zowel 2 persoons als 3 persoons daktenten. Heb je veel binnenruimte nodig? Kies dan voor de Thule Tepui Kukenam 3. Dat is een daktent voor 3 personen. Wel met één bed, maar bijvoorbeeld geschikt voor ouders met 1 kind. Het slaapoppervlak van deze 3 persoons daktent is 244cm lang en 143cm breed en voorzien van een comfortabel dik schuimmatras.

Deze Thule daktent ziet er ook echt uit als een tent op een dak van een auto. Met een deur, zonneluifels, ramen (voorzien van insectengaas) en 4 grote binnenvakken zodat je ook je spullen kwijt kan.

Thule daktent

Thule daktent auto

Hoe groot deze daktent ook is, opgevouwen op het dak van de auto is deze maar 31 centimeter hoog en vangt dus weinig wind.

Hieronder vind je aanbiedingen van de Thule Tepui Kukenam 3 maar ook van andere Thule daktenten zoals de Thule Tepui Foothill en de Thule Tepui Ayer 2 daktent.


Andere goede daktent merken

Hierboven vind je informatie over en aanbiedingen van daktenten van Thule, Fjordsen en Dutch Mountains. Er zijn echter meer goede daktent merken zoals AutoHome, iKamper.  Campwerk, ARB, Koala Creek en Quechua.


Zie ook:

Onderwerp:
Hier vind je reviews van drie van de beste daktenten voor op de auto. Het betreft auto daktenten van Thule, Fjordsen en Dutch Mountains, Zo'n daktent voor op het dak van de auto is heel snel en heel makkelijk in en uit te klappen en te gebruiken.

Een reactie posten

1 Reacties

  1. Een daktent lijkt me geweldig voor een autovakantie. Vooral in landen waar je vrij mag kamperen. Helaas is mijn echtgenote fysiek niet in staat om in een danktent te klauteren, maar anders had ik er voor de zomer zeker een gekocht.

    BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.