Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste digitale fotolijstje

 

Het digitale fotolijstje is al vele jaren populaire decoratie voor in huis en een populair cadeau op te geven. En de digitale fotolijst is gedurende die jaren helemaal met de tijd meegegaan. Hier aandacht voor de beste digitale fotolijstjes en beste digitale fotolijsten.Denver Frameo digitale fotolijst

Denver Frameo digitale fotolijst


We kijken hier naar zowel de beste eenvoudige goedkope fotolijstjes als naar de beste digitale fotolijstjes met app en WiFi.

De beste digitale fotolijsten

Hieronder vind je een overzicht met al deze elektrische fotolijstjes die de hoogste score hebben gehaald. Ook hebben we een overzicht met aanbiedingen van alle digitale fotolijsten bij winkels die deze digitale fotolijstjes goedkoop verkopen.
Hierboven vind je de beste digitale fotolijstjes en kun je uit de aanbiedingen je persoonlijk beste fotolijstje kiezen. Meer informatie over al deze digitale fotolijsten vind je hier onder.

Wat kan een digitaal fotolijstje?

Maar wat is een digitaal fotolijstje precies. Een digitale fotolijst is eigenlijk een mediaspeler in de vorm van een fotolijstje dat je kan neerzetten of aan de muur kunt ophangen. De beste elektrische fotolijstjes werken met een accu of batterij zodat je geen kabels ziet.

De belangrijkste taak van een digitaal fotolijstje is het tonen van foto's op het scherm. Dat kan continue dezelfde foto zijn, maar meestal laat men een hele serie foto's als een soort diashow zien. Na verloop van tijd (instelbaar) wordt er weer een andere foto getoond. Zo heb je veel variatie, en dat is het grote voordeel van een digitaal fotolijstje ten opzichte van een gewone fotolijst met foto.

Dit tonen van foto's is de basisfunctie van een digitale fotolijst, maar goede digitale fotolijstjes kunnen vaak meer. Zo zijn de fotolijsten vaak in staat om ook video af te spelen. En er zijn digitale fotolijstjes met luidspreker die je zodoende ook als speaker kunt gebruiken. Zoals we al schreven is een digitale fotolijst eigenlijk een mediaspeler in een iets ander design, dus zijn ze vaak ook als mediaspeler te gebruiken.

Soms kun je er zelfs internet mee op, en kan het digitale fotolijstje informatie van internet tonen. Het betreft dan een digitaal fotolijstje met WiFi, maar daarover verderop meer.


Naevy digitaal fotolijstje
Naevy digitaal fotolijstje

Hoe groot is een digitaal fotolijstje?

Eerst kijken we naar de grootte van zo'n elektrisch fotolijstje. Je hebt namelijk grote digitale fotolijsten en kleine digitale fotolijstjes.

Het aanbod aan 10 inch fotolijstjes is het grootst. Deze fotolijstjes zijn ongeveer 26 cm bij 18 cm groot. Ze kunnen horizontaal of verticaal worden neergezet. Het formaat van de digitale foto's past zich aan de grootte van de elektrische fotolijst aan.

Deze 10 inch (of 10,1 inch) fotolijstjes zijn de kleinste gangbare digitale fotolijstjes. Een gangbaar formaat voor wat grotere digitale fotolijsten is 15, 6 inch (circa 40 cm bij 57 cm). Deze relatief grote digitale fotolijsten zijn qua formaat beter geschikt om aan de muur te hangen dan een klein digitaal fotolijstje. De kleine lijstjes worden meestal op een dressoir of kastje geplaatst.

Nog grotere digitale fotolijsten zijn er ook. Bijvoorbeeld groter dan 20 inch. Maar deze grote elektrische fotolijsten zijn wel duurder (en zeldzaam).


Tip: Wil je je digitale foto's heel groot getoond hebben? Dan is een Samsung The Frame TV een optie. Dat is een televisie die ook als digitale fotolijst dienst doet. Maar dan heb je het wel over een heel andere prijs.

Digitaal fotolijstje met app en WiFi

De digitale foto's en filmpjes die een digitaal fotolijstje toont worden daarvoor op het interne geheugen van de fotolijst of staan op een (micro) SD geheugenkaartje. Ook beschikt een digitaal fotolijstje vaak over een USB poort zodat je een USB geheugenstick of smartphone kunt koppelen.

Maar bij de meeste moderne goede digitale fotolijstjes heb je de mogelijkheid de foto's, video en andere media naar de fotolijst te streamen. Daarvoor beschikt het digitale fotolijstje over WiFi en kun je het digitale fotolijstje met een app besturen. Zo'n app is ook heel handig voor het fotobeheer op de digitale fotolijst en je kunt er de dia show eenvoudig programmeren.

De meest gebruikte (en beste) app voor digitale fotolijstjes is de Frameo app. Deze Frameo app wordt vaak bij een digitaal fotolijstje meegeleverd.

Digitale fotolijst voor ouderen

Het digitale fotolijstje is een populair cadeau. Om te geven, en om te krijgen. Vooral ouderen vinden zo'n fotolijst geweldig om te krijgen. Senioren hebben vaak geen behoefte aan technische snufjes. Het is dan voldoende als de digitale fotolijst in een rustig tempo foto's toont.

Toch kan een digitale fotolijst met WiFi en app heel interessant zijn om aan ouderen cadeau te doen. Kinderen en kleinkinderen kunnen dan van afstand het fotolijstje bedienen, en bijvoorbeeld nieuwe fotoĊ› toevoegen. Dit is het overwegen dus zeker waard als je ouderen een digitaal fotolijstje cadeau doet.

Goede digitale fotolijstjes

Denver is de grootste aanbieder van digitale fotolijsten. Denver biedt digitale fotolijstjes in diverse formaten, designs en prijsklassen. Andere bekende digitale fotolijst fabrikanten zijn Kodak, Braun en Polaroid. Minder bekende maar goede elektronische fotolijst fabrikanten zijn NixPlay, Kiki&Co, Naevy, Zedar.

Bij de bovenstaande digitale fotolijst aanbiedingen vind je al deze digitale fotolijstjes goedkoop.

Zie ook:

2
replies
  1. Ik heb een Samsung The Frame TV gekocht. Dat is ook een digitaal fotolijstje, nee, een digitale fotolijst (75 inch!). Strak tegen de muur en een mooie houten lijst er om heen. Ik ben een echte hobby fotograaf dus als de TV niet gebruikt wordt toont hij onder andere mijn mooiste foto's. Dit is het mooiste digitale fotolijstje dat je je kunt voorstellen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mijn oude hoog bejaarde moeder heeft niets met techniek en gadgets maar het digitale fotolijstje is het mooiste cadeau dat ik haar ooit gegeven heb. Deze toont een lange reeks aan oude foto's en familiefoto's. Ze geniet er van!

    BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.

Over mij

Mijn foto
Altijd op zoek naar het beste wat er te koop is.Maar dan wel voor een goede prijs. Ik mag graag testen en adviseer mensen graag bij het kiezen van het voor hen beste product. En erover schrijven is mijn passie!

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *