Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste doorstroomboiler test (doorstromer, doorstroom verwarmer)

 

De doorstroom boiler is een energie zuinige elektrische boiler. Kijk hier voor de beste doorstroomboiler (doorstromer) uit de test.

Doorstroom boiler Stiebel Eltron (douche / badkamer)

Doorstroom boiler Stiebel Eltron (douche / badkamer)

Bij een Duitse test van doorstroomboilers kwam de Stiebel Eltron doorstromer als beste doorstroomboiler uit de test. Hier informatie over deze beste elektrische doorstroomboiler en informatie over deze elektrische boilers in het algemeen.

De Stiebel Eltron doorstroom boiler is er in verschillende capaciteiten. Voor douche (badkamer), wastafel en keuken.


Wat is een doorstroomboiler?

Een doorstroomboiler is een elektrische boiler die eigenlijk geen boiler is. Een doorstroomboiler slaat namelijk geen warm water op zoals een normale boiler. Een doorstroomboiler beschikt over een elektrisch verwarmingselement dat koud water razendsnel opwarmt. Binnen een paar seconden heb e warm water.

Een groot voordeel van een elektrische doorstroomboiler is dus dat het een kleine boiler is. Er zit immers nauwelijks water in. Dat is ideaal als je weinig ruimte hebt. Bijvoorbeeld in een keukenkastje. Een doorstroom boiler neemt veel minder plek in dan een traditionele keukenboiler.


Beste doorstroom boiler test Siebel Eltron

Stiebel Eltrin doorstroom verwarmer


Doorstroomboiler als keuken boiler of badkamer boiler

Een elektrische doorstroomboiler (ook wel doorstromer, elektrische geiser, doorstroom verwarmer of instant heater genoemd) is er in verschillende capaciteiten. Je hebt kleine relatief goedkope doorstroomboilers die je als keukenboiler of wastafelboiler gebruikt, en je hebt grotere doorstroomboilers voor de badkamer.

Een energie zuinig elektrische boiler

Een doorstroom boiler is een zuinige elektrische boiler. Een doorstroomboiler hoeft het water niet warm te houden als er niemand thuis is. Zo bespaar je energie. Door de watertemperatuur wat lager in te stellen bespaar je nog meer stroom.Voor warm douchen hoeft het water niet warmer dan een graad of 38 te zijn.

En op de gasrekening kun je met een elektrische doorstroom verwarmer natuurlijk helemaal besparen, want waar je deze elektrische boiler gebruikt hoef je geen wateraanvraag te doen bij je CV of gasketel. Bijkomend besparend voordeel is dat je een doorstroomboiler daar plaatst waar je het warme water nodig hebt. Het warme water hoeft dus geen lang traject door het huis af te leggen waarbij het afkoelt.

Doordat het water met een elektrische doorstroom boiler zo snel op temperatuur is bespaar je ook water. Je hoeft geen water te verspillen tot je de juiste temperatuur hebt.

Voordelen doorstroomboiler

Het grote voordeel van een doorstroomboiler zit in de effici├źntie en in de besparing op energie (gas of stroom). Heb je zonnepanelen, dan heb je helemaal veel voordeel van zo'n elektrische boiler, maar gezien de hoge gasprijs is een elektrische boiler hoe dan ook interessant.

Ten opzichte van andere elektrische boilers is een doorstroom boiler interessanter door zijn compacte formaat. Er wordt in een doorstroomverwarmer geen water opgeslagen zoals bij een andere boiler.

Nadelen doorstroomboiler

Een nadeel van een doorstroomboiler kan zijn dat de hoeveelheid warm water die de boiler gelijktijdig kan leveren wat achter blijft bij je douche behoefte. Let goed op de  hoeveelheid warm water die de doorstromer kan leveren (bijvoorbeeld 6,5 liter water van 38 graden per minuut) als je een doorstroomboiler voor de douche gebruikt. Met een water besparende douchekop kun je eventueel op de capaciteit besparen (en een goedkopere doorstroomboiler kiezen).

Heb je wel een doorstroom verwarmer met een hoog vermogen nodig? Dan heeft deze misschien krachtstroom nodig (3 fase aansluiting) en zal je eventueel (indien nodig) een aanpassing in de meterkast moeten doen.

Beste doorstromer keuken Stiebel Eltron

Elektrische doorstroom boiler keuken Stiebel Eltron

Stiebel Eltron doorstroomboilers

De doorstroomboilers van Stiebel Eltron zijn in Duitsland als beste doorstroomboiler getest. Stiebel Eltron levert elektrische doorstroomboilers in 3 categorie├źn:

Stiebel Eltron mini doorstromer

Een kleine goedkope doorstroomboiler voor een wastafel. Levert water op temperatuur voor handen wassen in een niet al te krachtige straal. Een doorstroom boiler voor bijvoorbeeld een toilet fonteintje.

Stiebel Eltron compacte doorstromer

Een doorstroom boiler die meerdere wastafels van water van hoge temperatuur kan voorzien, maar deze doorstromer levert te weinig warm water om te douchen. Wel heel goed geschikt al elektrische boiler voor de keuken.

Stiebel Eltron comfort doorstromer

Met deze Stiebel Eltron doorstroom boiler kun je douchen of je bad vullen. Geschikt voor de badkamer en als doorstromer die wastafels in meerdere kamers van warm water voorziet. Deze serie Stiebel Eltron doorstroom boilers is als beste doorstroomboiler getest.


Andere goede doorstroom boiler merken

De Stiebel Eltron doorstromers mogen dan als beste doorstroom boilers getest zijn, er zijn meer fabrikanten van goede doorstroomboilers. Ook AEG, Siemens, Bosch, Vaillant, Daalderop maken van deze elektrische geisers.

Zie ook:

Onderwerp:
Een doorstroomboiler (doorstromer, elektrische geiser, doorstroom verwarmer) is een water verwarmer, een elektrische boiler zonder wateropslag. Een doorstroom boiler is zuinig met energie en water. De Stiebel Eltron doorstroom boiler is als beste doorstoom verwarmer getest. Hier aanbiedingen en informatie over doorstroom boilers.

 

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *