Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste douchetimer / douchewekker

 

De beste douchetimers om veel geld te besparen tijdens het douchen. Kijk hier voor een goede goedkope douchetimer.

Baldr douchetimer douchewekker

Baldr douchetimer / douchewekker


Bespaar water, gas en geld door een douchewekker te gebruiken. Een douchewekker (douche timer, doucheklok) is een waterdichte digitale wekker voor in de douche. Hier kijken we naar de beste douchewekkers / douchetimers.

Hieronder staat een overzicht met goede douche timers. Al deze douchewekkers hebben een waardering van 4 of 5 sterren gekregen.


De prijzen van de beste douche timers lopen uiteen van circa 10 euro tot circa 35 euro. Goedkopere douchewekkers zijn er ook maar die halen een minder hoge score.


Roomer douche timer / douchewekker

Roomer douche timer / douchewekker

Veel geld besparen op de gasrekening

Door korter te douchen kun je enorm veel geld besparen. Volgens een berekening van Pricewise kan een gezin 600 euro per jaar besparen door koud te douchen. Maar weinig mensen hebben trek in een koude douche, maar korter douchen kan ook een besparing van honderden euro's opleveren.


Kort douchen levert je een aanzienlijke besparing aan gas of stroom, water en (daarmee) een flinke besparing aan geld op. Vooral gezien de hoge gasprijs. Dat weet iedereen, maar de meeste mensen vergeten dat als je heerlijk onder die warme douche staat.

Maar met een douchewekker / douchetimer vergeet je dat niet zo maar. Integendeel, de douche timer helpt je er wel aan herinneren.

Wat is een douchewekker?

Een douchewekker of douchetimer is een simpel waterdicht klokje met timer die heel goedkoop in aanschaf is, maar waarmee je een bak geld kunt besparen op je gas kosten. Je plakt de douchetimer op de douchewand, spiegel of douchecabine en de douchwekker telt vanaf een ingestelde douchetijd (bijvoorbeeld) 5 minuten af naar nul. Is de tijd bereikt, dan gaat er een alarm af.


NextMove douchetimer / douchewekker

NextMove douchetimer / douchewekker


Zo'n douchewekker is geen hogere wiskunde, maar wel effectief. Duur zijn deze klokjes niet. Onder een tientje heb je al een goedkope douchewekker. De beste douchewekkers zijn wat duurder. Dat merk je aan de kwaliteit. 

Een wat minder goedkope douchetimer kan vaak beter tegen vocht (waterdicht in plaats van spatwaterbestendig). Ook heb je bij een goedkope douchewekker vaak een vaste douchetijd (meestal 5 minuten), terwijl je bij een wat duurdere douchetimer vaak ook een andere douchetijd kunt instellen.

Een ander groot verschil is dat een goedkope douchewekker vaak slecht te bevestigen is.

En voor een geringe meerprijs ziet zo'n wat luxere douchewekker er vaak mooier uit, wat in een mooie badkamer toch ook wel belangrijk is. 

Zie ook:

Onderwerp:
Een douche timer (douchewekker) is een handige timer om geld te besparen op het douchen. Het gebruik van een douchetimer kan een flinke besparing opleveren op gas (of stroom) en water. Hier de beste douchetimers / beste douchewekkers.

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *