Header Ads Widget

Bol AlgemeenBol Algemeen

Beste droogrekken en beste droogmolens uit de test

Het beste droogrek en de beste droogmolen, maar ook de beste drooglijn en meer van het beste on de was te drogen.

Voor het drogen van de was wordt vaak een wasdroger gebruikt, maar er zijn ook prima alternatieven. Bijvoorbeeld als je dusdanig weinig wasgoed hebt dat een wasdroger overbodig is. Of als je de was bij mooi weer lekker fris buiten wilt laten drogen. Hier kijken we naar de beste droogrekken, de beste droogmolens en de beste drooglijnen.

De beste droogrekken en beste droogmolens uit de test

Hieronder vind je de verzamelde testen van de beste benodigdheden om je was te drogen.


Zie ook:

Overzicht

Kijk bij alles om de was te drogen voor aanbiedingen voor alles om (niet elektrisch) de was te drogen. Je vindt hier bijvoorbeeld alle wasrekken, waslijnen, drooglijnen, droogmolens, droogtorens en droogmolenhoezen.

Om de was te drogen zijn er verschillende hulpmiddelen. Hier een kort overzicht.

Waslijn

De waslijn (drooglijn) is de meest eenvoudige manier om de was op te hangen. Een lijntje tussen twee bevestigingspunten waaraan je de was ophangt. Nadelen: De waslijn hangt er in de meeste gevallen altijd en de hangruimte is ook beperkt. 


Waslijn

Waslijn / drooglijn


De traditionele waslijn heeft daarom een opvolger gekregen in de vorm van een roldrooglijn, en zo'n moderne waslijn is een stuk praktischer.

Roldrooglijn

Bij een roldrooglijn is de waslijn verborgen in een houder die aan de muur bevestigd is. Heb je de waslijn nodig? Dan trek je de roldrooglijn uit. Of eigenlijk roldrooglijnen, want in de houder gaan meerdere drooglijnen schuil. 


Brabantia roldrooglijn

Afhankelijk van het aantal waslijnen en de lengte van deze drooglijnen kan een roldrooglijn heel veel ruimte voor nat wasgoed bieden, tot wel meer dan 20 meter. Een klein nadeel: Je moet aan de overzijde van de houder wel een bevestigingspunt kunnen plaatsen.

De beste roldrooglijn uit de test is bij de bovenstaande roldrooglijn test te vinden.

Staand droogrek

Een staand droogrek kan je overal plaatsen waar ruimte is. Binnen of buiten. Het staande droogrek is wat dat betreft het meest flexibele apparaat om de was aan op te hangen. 

Bij een staand droogrek (wasrek) is het belangrijk dat het droogrek stevig staat en dat de armen goed in positie blijven als je er zwaar nat wasgoed aan ophangt. Het beste droogrek is een stevig droogrek. Let ook op de capaciteit van een droogrek, je hebt kleine droogrekken met minder dan 10 meter ruimte, maar ook droogrekken die vele malen meer ruimte voor je was bieden.

Tomado droogrek staand


De beste droogrekken vind je hierboven in de droogrek test.

Droogtoren

De grootste droogrekken zijn de droogtorens. Deze droogrekken nemen maar weinig ruimte in maar je kunt er veel wasgoed op kwijt omdat ze hoogte ingaan. Ze bieden meerdere verdiepingen zodat ze soms wel meer dan 40 meter droogruimte bieden.


Tomado droogtoren


Niet iedere droogtoren biedt een heel hoge capaciteit. Je hebt ook droogtorens met een meter of 20 aan droogruimte. Het voordeel van een droogtoren is de geringe ruimte die het droogrek op de grond inneemt. Je kunt ze prima in een gang plaatsen of op een klein balkon.

Kijk voor je beste droogtoren bij de bovenstaande droogtoren test.

Hangend droogrek

Een ander soort droogrek is het droogrek dat je door middel van hengels ophangt aan bijvoorbeeld een raamkozijn, een schutting, een traphek, een muurtje of een douchecabine. Deze hangende droogrekken zijn goedkoop in aanschaf en binnen en buiten te gebruiken. Je moet deze wasrekken wel ergens aan kunnen ophangen.

Tomado wasrek

Kijk voor meer informatie en de beste droogrekken bovenaan bij de droogrek test.

Uitklapbaar hangend droogrek

Zoals er roldrooglijnen zijn die je uit kunt trekken, zo zijn er ook droogrekken die je uit kunt klappen. Deze droogrekken bevestig je op een vaste plaats op de muur, en je klap het wasrek uit als deze nodig is. 

Leifheit uitklapbaar droogrek

Deze uitklapbare droogrekken en hangende droogrekken vind je in het bovenstaande overzicht met alles om de was te drogen bij de droogrekken.

Droogmolen

De meeste ruimte om je was te drogen bieden de droogmolens voor in de tuin. De beste droogmolen biedt veel ruimte, is compact in te klappen en makkelijk weg te bergen als je hem niet gebruikt. 

Een kleinere droogmolen beschikt over een uitklapbare standaard, maar de grotere droogmolens (waar veel gewicht aan hangt) zet je in een zware parasolvoet of je slaat er een anker (een houder) voor in de grond. Dat laatste geeft de beste stabiliteit.

Brabantia droogmolen


Omdat een droogmolen met de wind meedraait droogt deze sneller dan nat wasgoed op een droogrek. Naast de vaak grote droogmolens voor in de tuin zijn er ook heel kleine droogmolens die je op een balkon of zelfs in huis kunt gebruiken.

De beste droogmolens voor zowel in de tuin als voor op een balkon vind je hierboven bij de droogmolens test.

Wasdroger

Toch liever de was elektrisch drogen? Ook diverse tests van wasdrogers zijn bovenaan te vinden. Kijk daar voor de beste wasdrogers uit de test.Samenvatting:
Voor het drogen van de was zijn vele mogelijkheden. Van een simpele drooglijn tot een luxe wasdroger.  Hierboven vind je al deze beste drogers, zoals de beste droogmolen uit de test, het beste wasrek uit de test en de beste roldrooglijn uit de test. Deze testen zijn uitgevoerd door verschillende deskundige organisaties en experts.

Bij de link naar alles om de was te drogen vind je alle goede droogmolens, goede droogrekken, goede droogtorens, goede roldrooglijnen en meer goede drogers tegen de laagste prijs.


Een reactie posten

1 Reacties

  1. Een tuin voor een droogmolen heb ik niet en een wasdroger vind ik zonde van mijn geld. Ik heb wel een kamer in huis vrij en daar heb ik twee wasrekken hangen. Daar gaat alle was op om te drogen. Grote was zoals lakens en een dekbed overtrek hang ik gewoon van wasrek tot wasrek. Raampje open zodat het vocht weg kan. Werkt prima. Droogt nog eens gratis ook.

    BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.