Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste elektrische deken

 

De beste elektrische dekens en aanbiedingen van meer goede elektrische dekens. Plus tips om het voor jou beste elektrische deken te vinden en goedkoop te kopen.

Beste elektrische deken test

Zie je er tegen op om 's avonds in een koud bed te kruipen? Een elektrisch deken warmt je bed heerlijk voor. Naast de elektrische onderdekens voor in in bed heb je ook elektrische bovendekens waarmee je lekker warm op de bank kunt kruipen. Hier kijken we naar de beste elektrische dekens in beide soorten.

De elektrische dekens voor op bed worden elektrische onderdekens genoemd. Dit elektrische deken leg je namelijk op je matras (en onder het onderlaken) zodat je op een lekker warm bedje gaat liggen. Het verwarmde deken voor de bank wordt elektrisch bovendeken of elektrisch warmtedeken genoemd. Je kunt lekker onder dit verwarmde deken kruipen om heerlijk knus en warm te zitten, ook al staat de verwarming uit of laag.

Beste elektrisch deken en andere goede elektrische dekens

In het overzicht onderstaande alle elektrische dekens met 5 sterren waardering vind je de beste elektrische dekens in beide soorten. Al de elektrische dekens in deze lijst hebben deze hoge waardering gekregen.Zie ook:


Elektrisch deken voor op bed

Het elektrische deken voor op bed is in diverse maten te koop. Je hebt deze elektrische onderdekens voor een éénpersoons bed, een twijfelaar, een tweepersoons bed en een extra breed bed. 

Natuurlijk kun je bij een tweepersoons bed ook één of twee eenpersoons elektrische dekens gebruiken. De ene persoon kan er dan voor kiezen in een fris bed te kruipen terwijl de ander in een warm bed kruipt.

Er zijn ook tweepersoons elektrische dekens waarbij je de warmte per helft apart kunt instellen. Zo kan ieder bepalen hoe warm het bed moet zijn waarin hij of zij wil stappen.

Hoe gebruik je een elektrisch deken op bed?

Een elektrisch deken wordt vooral gebruikt om het bed lekker voor te verwarmen voor je er in kruipt. Daarvoor kun je het elektrische deken een half uur van tevoren aanzetten. Om te voorkomen dat je daarvoor naar de slaapkamer moet lopen kan dit bij veel elektrische dekens automatisch via een timer.

Op warmteverlies te voorkomen (en energie te sparen) zorg je er voor dat de dekens of het dekbed dan al op het bed liggen. Zo kruip je in een heerlijk voorverwarmd bed.

Veel mensen schakelen het elektrische deken dan uit omdat ze het bed zelf dan warmhouden. Maar je kunt het elektrisch deken ook op een lage stand zetten zodat hij een beetje warmte blijft geven, bijvoorbeeld bij extra koude nachten. 

Sommige goede elektrische dekens hebben de mogelijkheid ze automatisch uit te laten schakelen na een bepaalde tijd. Je kan je dan tijdens een koude nacht nog enige tijd door het elektrische deken laten verwarmen zonder dat deze de hele nacht blijft werken terwijl je slaapt.

Warmtestanden elektrisch deken

Belangrijk bij een elektrisch onderdeken zijn de warmtestanden. De ene persoon heeft immers liever een warmer bed dan de ander. Hoe meer warmtestanden hoe meer keuze uit temperaturen. 

Bij de bovenstaande overzichten met elektrische dekens kun je aangeven over hoeveel warmtestanden jouw gewenste beste elektrische deken moet beschikken. Vaak gaat het om 3 warmtestanden, maar er zijn ook elektrische dekens met meer dan 10 warmtestanden.

De beste elektrische dekens hebben een thermostaat die er voor zorgt dat je onder het deken de hele nacht een constante temperatuur hebt.

Cresta Care elektrisch deken

Elektrisch deken Cresta Care

Materiaal elektrisch deken

Je kunt bij de elektrisch deken overzichten ook aangeven van welk materiaal jou beste elektrisch deken gemaakt moet zijn. Elektrische dekens kunnen van verschillende materialen gemaakt zijn. Polyester is een goed materiaal voor een elektrisch onderdeken want polyester kan goed tegen vocht en is duurzaam. Wel kan een polyester elektrisch deken onder een dun onderlaken wat stug aanvoelen.

Een elektrisch deken van fleece is heerlijk zacht en houd de warmte ook goed vast. Helaas houdt fleece dan het vocht weer langer vast.

Microvezel is zacht en dun, maar door dat laatste is een microvezel elektrisch deken wel gevoeliger voor slijten.

Snoer elektrisch deken

Het lijkt een kleinigheid, maar let  bij het kiezen van je elektrische deken ook even op voldoende snoerlengte. Heb je een stopcontact bij het bed, dan zal de snoerlengte geen probleem zijn. Maar als het stopcontact zich verderop bevindt is het handig als je geen verlengsnoer nodig hebt.

De meeste elektrische dekens kun je aan beide kanten gebruiken. Dat is handig omdat je het snoer dan aan beide kanten kunt positioneren door het elektrische deken simpelweg om te draaien.

Zo hou je je elektrische deken goed en veilig

In de zomer gaat het elektrische deken meestal van bed af. Vouw het elektrische deken niet op als je hem wegbergt, maar rol deze op. Vouwen kan namelijk de de elektrische draden breken, waardoor het elektrisch deken niet meer werkt of kortsluiting geeft.

De levensduur van een elektrisch deken is zo'n zeven a tien jaar. Voor de veiligheid kun je hem daarna beter vervangen. Koop nooit een tweedehands elektrisch deken!


Elektrisch deken Lifegoods

Elektrisch bovendeken LifeGoods


Elektrisch onderdeken

De meeste elektrische dekens zijn een elektrisch onderdeken. Dit elektrische deken leg je onder je hoeslaken zodat je bed van onder aangenaam verwarmd wordt. 

Goede elektrische onderdekens om je bed te verwarmen worden onder andere gemaakt door Inventum, Medisana, Dreamland, AEG, Enelca, Beurer en Wellcare. In het elektrisch deken overzicht bovenaan vind je al deze elektrische dekens voor in bed.

Elektrisch bovendeken

Naast de elektrische dekens die je tussen hoeslaken en matras in legt zijn er ook de elektrische bovendekens. Deze kun je boven op je bed leggen, maar elektrische bovendekens zijn meestal bedoeld om als lekker warm plaid over je heen te trekken als je op de bank of in een stoel zit. 

Dit betreft dus heel ander soort elektrisch deken. Deze elektrische warmtedekens worden onder andere gemaakt door Nedis, Medisana, Tomado, LifeGoods, Nuvoo, Carmen en Klarstein.

Ook de beste elektrische bovendekens vind je bij de bovenstaande beste elektrische dekens met een 5 sterren waardering. Meer informatie over de beste elektrische bovendekens vind je bij de elektrische bovendeken test die ook bovenaan deze pagina te vinden is.Samenvatting:
Zoek je een goed elektrisch deken? Elektrische dekens heb je in twee soorten. Het elektrische onderdeken die je op je matras legt om je bed te verwarmen en het elektrische bovendeken die je als een verwarmd plaid over je heek kan trekken als je bijvoorbeeld op de bank zit. Hierboven vind je de beste elektrische dekens, zowel de beste elektrische onderdekens. Al deze beste elektrische dekens hebben een vijf sterren waardering gekregen. 

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *