Header Ads Widget

Amazon Prime gratis

Beste elektrische deken

De beste elektrische dekens en aanbiedingen van meer goede elektrische dekens. Plus tips om het voor jou beste elektrische deken te vinden en goedkoop te kopen.


Beste elektrische deken test


Zie je er tegen op om 's avonds in een koud bed te kruipen? Een elektrisch deken warmt je bed heerlijk voor. Naast de elektrische onderdekens voor in in bed heb je ook elektrische bovendekens waarmee je lekker warm op de bank kunt kruipen. Hier kijken we naar de beste elektrische dekens in beide soorten.

De elektrische dekens voor op bed worden elektrische onderdekens genoemd. Dit elektrische deken leg je namelijk op je matras (en onder het onderlaken) zodat je op een lekker warm bedje gaat liggen. Het verwarmde deken voor de bank wordt elektrisch bovendeken of elektrisch warmtedeken genoemd. Je kunt lekker onder dit verwarmde deken kruipen om heerlijk knus en warm te zitten, ook al staat de verwarming uit of laag.
Beste elektrisch dekens

In het onderstaande overzicht met alle elektrische dekens met 5 sterren waardering vind je de beste elektrische dekens in beide soorten. Al de elektrische dekens in deze lijst hebben deze hoge waardering gekregen.Zie ook:
Aanbiedingen elektrische dekens

Hieronder hebben we overzicht  met alle elektrische dekens. Hun prijzen, hun specificaties en reviews van gebruikers.Verder gaan we hier in op alle verschillen tussen de elektrische dekens, en geven we tips die je behulpzaam kunnen zijn voor bij het selecteren van je beste elektrische deken uit bovenstaande overzichten.Elektrisch deken voor 1 of 2 personen

Het elektrische deken voor op bed is in diverse maten te koop. Je hebt deze elektrische onderdekens voor een éénpersoons bed, een twijfelaar, een tweepersoons bed en een extra breed bed. 

Natuurlijk kun je bij een tweepersoons bed ook één of twee eenpersoons elektrische dekens gebruiken. De ene persoon kan er dan voor kiezen in een fris bed te kruipen terwijl de ander in een warm bed kruipt.

Bij de beste tweepersoons elektrische dekens kun je de warmte per helft apart instellen. Zo kan ieder bepalen hoe warm het bed moet zijn waarin hij of zij wil stappen.

Bij de bovenstaande test en aanbiedingen kun je instellen of je een elektrische deken voor 1 persoon of 2 personen wil hebben. Ook kan je het daar aangeven als je bij een tweepersoons deken de temperatuur apart wil kunnen regelen.Hoe gebruik je een elektrisch deken op bed?

Een elektrisch deken wordt vooral gebruikt om het bed lekker voor te verwarmen voor je er in kruipt. Daarvoor kun je het elektrische deken een half uur van tevoren aanzetten. Om te voorkomen dat je daarvoor naar de slaapkamer moet lopen kan dit bij veel elektrische dekens automatisch via een timer.

Op warmteverlies te voorkomen (en energie te sparen) zorg je er voor dat de dekens of het dekbed dan al op het bed liggen. Zo kruip je in een heerlijk voorverwarmd bed.

Veel mensen schakelen het elektrische deken dan uit omdat ze het bed zelf dan warmhouden. Maar je kunt het elektrisch deken ook op een lage stand zetten zodat hij een beetje warmte blijft geven, bijvoorbeeld bij extra koude nachten. 

Sommige goede elektrische dekens hebben de mogelijkheid ze automatisch uit te laten schakelen na een bepaalde tijd. Je kan je dan tijdens een koude nacht nog enige tijd door het elektrische deken laten verwarmen zonder dat deze de hele nacht blijft werken terwijl je slaapt.Warmtestanden elektrisch deken

Belangrijk bij een elektrisch onderdeken zijn de warmtestanden. De ene persoon heeft immers liever een warmer bed dan de ander. Hoe meer warmtestanden hoe meer keuze uit temperaturen. 

Bij de bovenstaande overzichten met elektrische dekens kun je aangeven over hoeveel warmtestanden jouw gewenste beste elektrische deken moet beschikken. Vaak gaat het om 3 warmtestanden, maar er zijn ook elektrische dekens met meer dan 10 warmtestanden.

De beste elektrische dekens hebben een thermostaat die er voor zorgt dat je onder het deken de hele nacht een constante temperatuur hebt.

Cresta Care elektrisch deken

Elektrisch deken Cresta CareMateriaal elektrisch deken

Je kunt bij de elektrisch deken overzichten ook aangeven van welk materiaal jou beste elektrisch deken gemaakt moet zijn. Elektrische dekens kunnen van verschillende materialen gemaakt zijn. Polyester is een goed materiaal voor een elektrisch onderdeken want polyester kan goed tegen vocht en is duurzaam. Wel kan een polyester elektrisch deken onder een dun onderlaken wat stug aanvoelen.

Een elektrisch deken van fleece is heerlijk zacht en houd de warmte ook goed vast. Helaas houdt fleece dan het vocht weer langer vast.

Microvezel is zacht en dun, maar door dat laatste is een microvezel elektrisch deken wel gevoeliger voor slijten.

Bij de overzichten van de beste elektrische dekens en de aanbiedingen van elektrische dekens kun je je gewenste deken selecteren op het aantal temperatuurstanden van je voorkeur.Snoer elektrisch deken

Het lijkt een kleinigheid, maar let  bij het kiezen van je elektrische deken ook even op voldoende snoerlengte. Heb je een stopcontact bij het bed, dan zal de snoerlengte geen probleem zijn. Maar als het stopcontact zich verderop bevindt is het handig als je geen verlengsnoer nodig hebt.

De meeste elektrische dekens kun je aan beide kanten gebruiken. Dat is handig omdat je het snoer dan aan beide kanten kunt positioneren door het elektrische deken simpelweg om te draaien.Zo hou je je elektrische deken goed en veilig

In de zomer gaat het elektrische deken meestal van bed af. Vouw het elektrische deken niet op als je hem wegbergt, maar rol deze op. Vouwen kan namelijk de de elektrische draden breken, waardoor het elektrisch deken niet meer werkt of kortsluiting geeft.

De levensduur van een elektrisch deken is zo'n zeven a tien jaar. Voor de veiligheid kun je hem daarna beter vervangen. Koop nooit een tweedehands elektrisch deken!


Elektrisch deken Lifegoods

Elektrisch bovendeken LifeGoodsElektrisch onderdeken

De meeste elektrische dekens zijn een elektrisch onderdeken. Dit elektrische deken leg je onder je hoeslaken zodat je bed van onder aangenaam verwarmd wordt. 

Goede elektrische onderdekens om je bed te verwarmen worden onder andere gemaakt door Inventum, Medisana, Dreamland, AEG, Enelca, Beurer en Wellcare. In het elektrisch deken overzicht bovenaan vind je al deze elektrische dekens voor in bed.Elektrisch bovendeken

Naast de elektrische dekens die je tussen hoeslaken en matras in legt zijn er ook de elektrische bovendekens. Deze kun je boven op je bed leggen, maar elektrische bovendekens zijn meestal bedoeld om als lekker warm plaid over je heen te trekken als je op de bank of in een stoel zit. 

Dit betreft dus heel ander soort elektrisch deken. Deze elektrische warmtedekens worden onder andere gemaakt door Nedis, Medisana, Tomado, LifeGoods, Nuvoo, Carmen en Klarstein.

Ook de beste elektrische bovendekens vind je bij de bovenstaande beste elektrische dekens met een 5 sterren waardering. Meer informatie over de beste elektrische bovendekens vind je bij de elektrische bovendeken test die ook bovenaan deze pagina te vinden is.Beste elektrisch deken merken

Hieronder vind je tenslotte nog een overzicht met beschrijvingen van enkele van de beste elektrisch deken fabrikanten.

Inventum elektrisch deken

Inventum is één van de beste elektrisch onderdeken fabrikanten. Ze maken elektrische onderdekens voor éénpersoons- en tweepersoons bedden. Bij de tweepersoons dekens is de warmte per persoon in te stellen. Ook de warmte van de voetzone is bij een Inventum elektrisch deken apart in te stellen.

Medisana elektrisch deken

Mediana is een groot merk in elektrische gezondheidsproducten en is één van de beste elektrisch deken fabrikanten. Medisana maakt zowel elektrische onderdekens als elektrische bovendekens. In de meeste gevallen betreft het een éénpersoons elektrisch deken.

Cresta elektrisch deken
Cresta is een Nederlandse specialist in consumentenelektronica. Cresta elektrische dekens vallen daar ook onder. Dat betreft vooral elektrische dekens voor op het matras en een enkel elektrisch deken wat je op de bank of stoel over je heen trekt (een warmtedeken).

Sanitas elektrisch deken

Sanitas maakt verschillende soorten elektrische dekens zoals onderdekens, warmtedekens en nekwarmers. 

Beurer elektrisch deken

Evenals Medisana en Sanitas is Beuer een Duitse producent van elektronica voor gezondheid, verzorging en wellness. En ook Beurer is één van de beste elektrisch deken merken. Beurer heeft een heel groot assortiment met zowel elektrische onderdekens als elektrische bovendekens die je over je heen kan trekken. Het zijn heel goede elektrische dekens. ETM Test Magazin bekroonde het Beurer onderdeken zelfs met een 95.5% score tot zeer goed in hun elektrische deken test.

Klarstein elektrisch deken

Klarstein is een goed merk voor een elektrisch bovendeken, een elektrisch deken dat je over je heen trekt op de bank of in een stoel. Zo blijf je heerlijk warm met de verwarming uit of laag. Het Klarstein Dr Watson is een heerlijk zacht elektrisch pluche deken, een echt knuffeldeken.

Dreamland elektrisch deken

De naam Dreamland doet het al vermoeden, deze fabrikant maakt elektrische dekens voor op bed. Het zijn verwarmde onderdekens die er voor zorgen dat je in een heerlijk verwarmd bed stapt. Binnen 5 minuten is je bed heerlijk warm.

Andere elektrisch deken merken

Andere fabrikanten voor een elektrisch verwarmd deken in je bed zijn onder andere Alpina, AEG, Tomado. Auronic, Enelca en Wellcare. 

Bij de aanbiedingen bovenaan kun je al deze elektrische dekens goedkoop vinden.

 Samenvatting:
Zoek je een goed elektrisch deken? Elektrische dekens heb je in twee soorten. Het elektrische onderdeken die je op je matras legt om je bed te verwarmen en het elektrische bovendeken die je als een verwarmd plaid over je heek kan trekken als je bijvoorbeeld op de bank zit. Hierboven vind je de beste elektrische dekens, zowel de beste elektrische onderdekens. Al deze beste elektrische dekens hebben een vijf sterren waardering gekregen. 

Een reactie posten

3 Reacties

 1. Misschien ben ik een kouwelijk oud wijf maar ik vind een elektrisch deken in de winter heerlijk. Als ik ga tandenpoetsen zet ik hem even aan en even later is het bedje lekker warm. Dan kan hij uit. Soms zet ik het elektrische deken in de ochtend nog heel even aan. Dat is behaaglijk wakker worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dank voor deze elektrisch deken test. Ik kon bij de Consumentenbond geen test vinden maar heb het hier goed geteste Inventum elektrisch deken aangeschaft. Ik ben heel blij met dit elektrische onderdeken. Ik heb er geen last van en laat hem iedere avond kort voor ik naar bed ga even mijn bed opwarmen. Een nadeel van dit elektrische deken is dat deze niet over een timer voor uitschakelen beschikt. Maar omdat ik hem toch voor ik in bed kruip uitzet is dit nadeel zo erg.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Agnes uit het Gooi9 maart 2024 om 16:05

  Ik heb mijn vent de deur uit gedaan maar de elektrisch deken is een goede vervanging ;-)

  BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.