Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste elektrische deken

 

Zie je er tegen op om 's avonds in een koud bed te kruipen? Een elektrisch deken warmt je bed heerlijk voor. Daarnaast heb je ook elektrische bovendekens waarmee je lekker warm op de bank kunt kruipen. Hier kijken we naar de beste elektrische dekens in beide soorten.

De elektrische dekens voor op bed worden elektrische onderdekens genoemd. Dit elektrische deken leg je namelijk op je matras (en onder het onderlaken) zodat je op een lekker warm bedje gaat liggen. Het verwarmde deken voor de bank wordt elektrisch bovendeken genoemd. Hier kruip je lekker onder, zodat je heerlijk knus en warm zit, ook al staat de verwarming uit of laag.

Beste elektrisch deken en andere goede elektrische dekens

In het overzicht onderstaande alle elektrische dekens met 5 sterren waardering vind je de beste elektrische dekens in beide soorten. Al de elektrische dekens in deze lijst hebben deze hoge waardering gegeven.


Elektrisch deken voor op bed

Het elektrische deken voor op bed is in diverse maten te koop. Je hebt ze voor een éénpersoons bed, een twijfelaar, een tweepersoons bed en een extra breed bed. 

Natuurlijk kun je bij een tweepersoons bed ook één of twee eenpersoons elektrische dekens gebruiken. De ene persoon kan er dan voor kiezen in een fris bed te kruipen terwijl de ander in een warm bed kruipt.

Er zijn ook tweepersoons elektrische dekens waarbij je de warmte per helft kunt instellen.

Hoe gebruik je een elektrisch deken

Een elektrisch deken wordt vooral gebruikt om het bed lekker voor te verwarmen. Zet hem een half uur van tevoren aan (kan eventueel via een timer) waarbij het dekbed of deken over het bed ligt om warmteverlies te voorkomen. Zo kruip je in een heerlijk voorverwarmd bed.

Veel mensen schakelen het elektrische deken dan uit omdat ze het bed zelf dan warmhouden. Maar je kunt het elektrisch deken ook op lage stand zetten, bijvoorbeeld bij extra koude nachten. 

Sommige goede elektrische dekens hebben de mogelijkheid ze automatisch uit te laten schakelen na een bepaalde tijd.

Warmtestanden

Belangrijk bij een elektrisch bed zijn de warmtestanden. De één heeft immers liever een warmer bed dan de ander. Hoe meer warmtestanden hoe meer keuze. 

De beste elektrische dekens hebben een thermostaat die er voor zorgt dat je onder het deken de hele nacht een constante temperatuur hebt.

Cresta Care elektrisch deken

Elektrisch deken Cresta Care

Materiaal elektrisch deken

Elektrische dekens kunnen van verschillende materialen gemaakt zijn. Polyester is een goed materiaal, want het kan goed tegen vocht en is duurzaam. Wel kan het onder een dun onderlaken wat stug aanvoelen.

Fleece is heerlijk zacht en houd de warmte ook goed vast. Helaas houdt fleece dan het vocht weer langere tijd vast.

Microvezel is zacht en dun, maar door dat laatste is het wel gevoeliger voor slijten.

Snoer elektrisch deken

Het lijkt een kleinigheid, maar let ook even op voldoende snoerlengte. Heb je een stopcontact bij het bed, dan zal de snoerlengte geen probleem zijn. Maar als het stopcontact zich verderop bevindt is het handig als je geen verlengsnoer nodig hebt.

De meeste elektrische dekens kun je aan beide kanten gebruiken. Dat is handig omdat je het snoer dan aan beide kanten kunt positioneren door het elektrische deken simpelweg om te draaien.

Zo hou je je elektrische deken goed en veilig

In de zomer gaat het elektrische deken meestal van bed af. Vouw het elektrische deken niet op als je hem wegbergt, maar rol deze op. Vouwen kan namelijk de de elektrische draden breken, waardoor het elektrisch deken niet meer werkt of kortsluiting geeft.

De levensduur van een elektrisch deken is zo'n zeven a tien jaar. Voor de veiligheid kun je hem daarna beter vervangen. Koop nooit een tweedehands elektrisch deken!


Elektrisch deken Lifegoods

Elektrisch bovendeken LifeGoods


Elektrisch onderdeken

De meeste elektrische dekens zijn een onderdeken. Dit elektrische deken leg je onder je hoeslaken zodat je bed van onder aangenaam verwarmd wordt.

Elektrisch bovendeken

Naast de elektrische dekens die je tussen hoeslaken en matras in legt zijn er ook de elektrische bovendekens. Deze kun je boven op je bed leggen, maar elektrische bovendekens zijn meestal bedoeld om als lekker warm plaid over je heen te trekken als je op de bank of in een stoel zit. Ook de beste elektrische bovendekens vind je bij de bovenstaande beste elektrische dekens met een 5 sterren waardering.Samenvatting:
Zoek je een goed elektrisch deken? Elektrische dekens heb je in twee soorten. Het elektrische onderdeken die je op je matras legt om je bed te verwarmen en het elektrische bovendeken die je als een verwarmd plaid over je heek kan trekken als je bijvoorbeeld op de bank zit. Hierboven vind je de beste elektrische dekens, zowel de beste elektrische onderdekens. Al deze beste elektrische dekens hebben een vijf sterren waardering gekregen. 

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *