Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste fietskar test

Een fietskar is een bijzonder handig hulpmiddel om kinderen, boodschappen, de hond of bijvoorbeeld materialen of gereedschap met de fiets te vervoeren. In een goede fietskar kan je veel op een veilige manier met de fiets meenemen. Kijk hiervoor de beste fietskar. We hebben de beste fietskarren in diverse soorten zoals de beste kinderfietskar, de beste hondenfietskar en de beste bagagefietskar.


De beste fietskarren uit de test

Kijk hieronder bij de fietskar testen voor de beste fietskarren uit de test.


Aanbiedingen fietskarren

Een andere manier om je beste fietskar te vinden is via de beste online winkels die fietskarren verkopen. Hieronder vind je een link naar een overzicht met aanbiedingen van de beste winkels waar je een goede fietskar kunt kopen.  

Je vindt op die pagina ook een overzicht met alle fietskarren, waaruit je makkelijk je persoonlijk beste fietskar kunt selecteren, en je vindt er tips en informatie die je kan helpen bij het vinden en goedkoop kopen van deze beste fietskar.

Hieronder hebben we informatie over de verschillende soorten fietskarren.

Goede fietskar kinderen

De fietskar wordt vaak gebruikt om kinderen te vervoeren. Deze kinderfietskarren zijn meestal behoorlijk grote fietskarren omdat er vaak meerdere kinderen in vervoerd worden. Het kunnen vervoeren van meerdere kinderen is namelijk vaak de reden om voor een fietskar te kiezen. Twee kinderen op de fiets is geen pretje, maar met een goede fietskar is dat geen enkel probleem. Bovendien kunnen de boodschappen en/of andere bagage er nog makkelijk bij.

In sommige grotere fietskarren passen zelfs drie of meer kinderen.


Burley fietskar kinderen

Burley fietskar kinderen


Een goede fietskar voor kinderen moet wel aan enkele voorwaarden voldoen. Hij moet voorzien zijn van een veiligheidsharnas of riemen om kleine kinderen veilig vast te zetten. Voor het zitcomfort van de kinderen zijn één of meer bankjes belangrijk en de huif (kap) moet de kinderen goed beschermen tegen weer en wind als het slecht weer is. Natuurlijk moet deze kap voorzien zijn van transparante ramen zodat de kinderen dan wel naar buiten kunnen kijken.

Ook moet een goede fietskar compact kunnen worden ingeklapt of worden opgevouwen als de kar niet gebruikt wordt, zodat deze niet veel ruimte inneemt in de schuur of berging.

Kijk bij de fietskar test hier boven voor de beste fietskarren voor het vervoeren van kinderen. Toonaangevende merken voor een kinderfietskar zijn  Thule, HomCom, Croozer, Burley, Hamax, Queerido en XLC.

Goede fietskar hond

Heel vaak wordt een fietskar ook gebruikt voor het vervoer van een hond of ander huisdier. Voor het vervoeren van honden achter de fiets zijn volop specifieke hondenfietskarren te koop. Er zit wel degelijk verschil tussen een hondenfietskar en een kinderfietskar.

Het meest opvallende verschil is de grootte. Een fietskar voor kinderen is altijd vrij groot, omdat er één of twee kinderen in moeten passen (of soms meer). Fietskarren voor honden zijn er in vele maten. Je hebt grote hondenfietskarren voor grote honden, maar ook hele kleine fietskarretjes voor kleine honden. 

Flamingo fietskar hond
Flamingo fietskar hond


Goede fabrikanten voor een fietskar voor een hond zoals Trixie, DoggyRide, Flamingo, Pawhut en Topmast maken hun hondenfietskarren in diverse maten voor honden van verschillende groottes.

Andere eigenschappen van de beste fietskar voor de hond zijn de aanwezigheid van een tuigje om de hond vast te zetten, openingen waardoor de hond in de fietskar kan springen en natuurlijk een goede bescherming van de hond. Een bank zit er niet in, want dat zal de hond alleen maar hinderen.

Een goede fietskar voor de hond is ideaal voor wie de hond vaak mee neemt op de fiets, vooral op langere afstanden. De hond hoeft dan niet naast de fiets te rennen, Ook voor oude en zieke honden is de fietskar voor honden een geweldige uitvinding. De hond kan dan probleemloos overal mee naar toe.

Ook de beste fietskar hond kun je bij de bovenstaande beste fietskar test vinden.

Goede fietskar bagage

Lijken de fietskar voor kinderen en de fietskar voor honden op elkaar, de fietskar voor bagage is een heel ander soort fietskar. De bagagefietskar lijkt vaak meer op een kleine aanhangwagen dan op een fietskar. Een aanhanger voor achter de fiets. 

Deze fietskarren voor bagage zijn niet geschikt om kinderen of dieren te vervoeren. Ze zijn open, hebben geen zitplaats en geen veiligheidsriemen. Het zijn niet meer dan aanhangers voor de fiets, maar met deze fietsaanhangers kun je wel een heleboel bagage of andere spullen met de fiets vervoeren.


Roland fietskar bagage

Roland fietskar bagage


Het topmerk in fietskarren voor bagage is Roland. Fabrikant Roland is een specialist in aanhangers. Aanhangers voor de fiets, maar ook aanhangers voor achter de auto. Het aanbod aan fietskarren voor bagage van Roland is enorm groot. Met fietskarren in vele formaten, maar altijd goede fietskarren van hoge kwaliteit. De beste fietskar voor bagage is de Roland fietskar. 

Maar er zijn meer fabrikanten die goede bagage fietskarren maken. Ook bij M-Wave, Vantley, HomCom en Duramax kun je terecht voor een goede fietskar voor je bagage, klusmaterialen, boodschappen of andere spullen.

Kijk bij de beste fietskar test voor de beste fietskar voor bagage.

Fietskar als wandelkar

Voor diverse goede fietskarren is een wandelkit te koop. Zo'n wandelkit bestaat dan uit een extra wiel (een voorwiel) en een duwstang, die je aan de fietskar kunt bevestigen zodat de fietskar een duwkar wordt.

De fietskar voor kinderen wordt dan een wandelwagen en de fietskar voor honden wordt dan een handkar waarin je de hond lopend kunt meenemen. De fietskar heeft dan ineens meer functies dan alleen een fietskar, je kunt de kar ook lopend gebruiken.


Thule fietskar als wandelwagen

Thule fietskar kinderen als wandelwagen


Omdat dit zo handig is worden de fietskarren kant en klaar als wandelkar aangeboden. Het derde wiel en de duwstang zijn dan standaard al aanwezig. Het voorwiel kun je dan bijvoorbeeld wegklappen als je de wandelkar / fietskar achter de fiets wilt bevestigen. 

Onder andere Burley, Croozer, Trixie, M-Wave, Polisport, Queridoo en Thule maken fietskarren die ook als wandelkar te gebruiken zijn. Eigenlijk alle belangrijke fietskar fabrikanten, maar bij lang niet al hun fietskarren. Bij het beste fietskar overzicht hierboven vind je deze fietskarren met 3 wielen echter volop.

Kijk bij de bovenaan genoemde beste fietskarren uit de test en bij de aanbiedingen van alle fietskarren voor alle mogelijkheden en prijzen.

Zie ook:


Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.