Header Ads Widget

Amazon Prime gratis

Beste fietskar test

De beste fietskarren uit de test in alle soorten. Kijk hier voor de beste fietskar voor het vervoeren van kinderen, bagage, boodschappen of de hond.

Een fietskar is een bijzonder handig hulpmiddel om kinderen, boodschappen, de hond of bijvoorbeeld materialen of gereedschap met de fiets te vervoeren. In een goede fietskar kan je veel op een veilige manier met de fiets meenemen. 

Kijk hier onder voor de beste fietskar. We hebben de beste fietskarren in diverse soorten zoals de beste kinderfietskar, de beste hondenfietskar en de beste bagagefietskar.

De beste fietskarren uit de test

Kijk hieronder bij de fietskar testen voor de beste fietskar voor de toepassing die jij zoekt.


Aanbiedingen fietskarren

Een andere manier om je beste fietskar te vinden is door een kijkje te nemen bij de beste online winkels die fietskarren verkopen. Hieronder vind je een link naar een overzicht met aanbiedingen van de beste winkels waar je goedkoop online een goede fietskar kunt kopen.  

Je vindt op die pagina ook een overzicht met alle fietsaanhangers, waaruit je makkelijk je persoonlijk beste fietskar kunt selecteren, en je vindt er tips en informatie die je kan helpen bij het vinden en goedkoop kopen van deze beste fietskar.

Hieronder hebben we informatie over de verschillende soorten fietskarren.

Goede fietskar kinderen

De fietskar wordt vaak gebruikt om kinderen te vervoeren. Dit is de meest gebruikte toepassing van de fietskar.

Deze kinderfietskarren zijn meestal behoorlijk grote fietskarren omdat er vaak meerdere kinderen in vervoerd worden. Het kunnen vervoeren van meerdere kinderen is namelijk vaak de reden om voor een fietskar te kiezen. 

Twee kinderen op de fiets is geen pretje, maar voor een goede fietsaanhanger zijn meerdere kinderen geen enkel probleem. Bovendien kunnen de boodschappen en/of andere bagage er nog makkelijk bij in de fiets aanhangwagen.

In sommige grotere fietskarren passen zelfs drie of meer kinderen.


Burley fietskar kinderen

Burley fietskar kinderen


Een goede fietskar voor kinderen moet wel aan enkele voorwaarden voldoen. De fiets aanhanger moet voorzien zijn van een veiligheidsharnas of riemen om kleine kinderen veilig vast te zetten. 

Voor het zitcomfort van de kinderen zijn één of meer bankjes belangrijk en de huif (kap) moet de kinderen goed beschermen tegen weer en wind als het slecht weer is. Natuurlijk moet deze kap voorzien zijn van transparante ramen zodat de kinderen dan wel naar buiten kunnen kijken.

Ook moet een goede fietskar compact kunnen worden ingeklapt of worden opgevouwen als de kar niet gebruikt wordt, zodat deze niet veel ruimte inneemt in de schuur of berging.

Kijk bij de fietskar test hier boven voor de beste fietskarren voor het vervoeren van kinderen. Toonaangevende merken voor een kinderfietskar zijn  Thule, HomCom, Croozer, Burley, Hamax, Queerido en XLC.

Goede fietskar hond

Heel vaak wordt een fietskar ook gebruikt voor het vervoer van een hond of ander huisdier. Voor het vervoeren van honden achter de fiets zijn volop specifieke hondenfietskarren te koop. Er zit wel degelijk verschil tussen een hondenfietskar en een kinderfietskar.

Het meest opvallende verschil is de grootte van de fietsaanhanger. Een fietskar voor kinderen is altijd vrij groot, omdat er één of twee kinderen in moeten passen (of soms meer). Fietskarren voor honden zijn er in vele maten. Je hebt grote hondenfietskarren voor grote honden, maar ook heel kleine fietskarretjes voor kleine honden. 

Flamingo fietskar hond
Flamingo fietskar hond


Goede fabrikanten voor een fietskar voor een hond zoals Trixie, DoggyRide, Flamingo, Pawhut en Topmast maken hun hondenfietskarren in diverse maten. Je kunt dan kiezen tussen hondenkarren voor honden van verschillende groottes.

Andere eigenschappen van de beste fietskar voor de hond zijn de aanwezigheid van een tuigje om de hond vast te zetten, openingen waardoor de hond in de fietskar kan springen en natuurlijk een goede bescherming van de hond. 

Een bank ontbreekt in deze fietsaanhanger, want dat zal de hond alleen maar hinderen.

Een goede fietskar voor de hond is ideaal voor wie de hond vaak mee neemt op de fiets, vooral op langere afstanden. De hond hoeft dan niet naast de fiets te rennen, Ook voor een oude hond of een zieke hond is de fietskar voor honden een geweldige uitvinding. De hond kan dan probleemloos overal mee naar toe.

Ook de beste fietskar hond kun je bij de bovenstaande beste fietskar test vinden.

Goede fietskar bagage of boodschappen

Lijken de fietskar voor kinderen en de fietskar voor honden op elkaar, de fietskar voor bagage is een heel ander soort fietskar. De bagagefietskar lijkt vaak meer op een kleine aanhangwagen dan op een fietskar. Dit is een echte aanhanger voor achter de fiets. 

Deze fietskarren voor bagage en boodschappen zijn niet geschikt om kinderen of dieren te vervoeren. Een bagage fietskar is open, heeft geen zitplaats en beschikt niet over veiligheidsriemen. Zo'n bagage fietskar is niet meer dan een aanhanger voor achter de fiets. 

Maar met deze fietsaanhangers kun je wel een heleboel bagage of andere spullen met de fiets vervoeren. Let bij de aanschaf van de fietskar wel op het maximum te vervoeren gewicht.


Roland fietskar bagage

Roland fietskar bagage


Het topmerk in fietskarren voor bagage is Roland. Fabrikant Roland is een specialist in aanhangers. Het gaat daarbij om aanhangers voor de fiets, maar ook om aanhangers voor achter de auto. 

Het aanbod aan fietskarren voor bagage van Roland is enorm groot. Ze maken fietskarren in vele formaten, maar het zijn altijd goede fietskarren van hoge kwaliteit. We kunnen wel stellen dat de beste fietskar voor bagage een Roland fietskar is. 

Maar er zijn meer fabrikanten die goede bagage fietskarren maken. Ook bij M-Wave, Vantley, HomCom en Duramax kun je terecht voor een goede fietskar voor je bagage, klusmaterialen, boodschappen of andere spullen.

Kijk bij de beste fietskar test voor de beste fietskar voor bagage.

Fietskar als wandelkar

Voor diverse goede fietskarren is een wandelkit te koop. Zo'n wandelkit bestaat dan uit een extra wiel (een voorwiel) en een duwstang, die je aan de fietskar kunt bevestigen zodat de fietskar een duwkar wordt.

De fietskar voor kinderen wordt dan een wandelwagen en de fietskar voor honden wordt dan een handkar waarin je de hond lopend kunt meenemen. 

De fietskar heeft dan ineens meer functies dan alleen een fietsaanhanger, je kunt de kar ook lopend gebruiken, bijvoorbeeld als kinderwagen of buggy.


Thule fietskar als wandelwagen

Thule fietskar kinderen als wandelwagen


Omdat dit zo handig is worden de fietskarren kant en klaar als wandelkar aangeboden. Het derde wiel en de duwstang worden in dat geval standaard meegeleverd. Het voorwiel kun je dan bijvoorbeeld wegklappen als je de wandelkar / fietskar achter de fiets wilt bevestigen. 

Onder andere Burley, Croozer, Trixie, M-Wave, Polisport, Queridoo en Thule maken fietskarren die ook als wandelkar te gebruiken zijn. Eigenlijk alle belangrijke fietskar fabrikanten, maar bij lang niet al hun fietskarren. 

Bij het beste fietskar overzicht hierboven vind je deze fietskarren met 3 wielen echter volop.

Beste fietskar merken

Voor een goede fietskar (ook wel fietstrailer genoemd) kun je terecht bij diverse fabrikanten. Hieronder kijken we naar de beste fietskar merken.

Thule fietskar

Thule maakt diverse fietskarren voor verschillende soorten gebruik. Ze hebben de Thule Coaster, een basis Thule fietskar met verstelbare duwbeugel die ook als wandelwagen te gebruiken is. 

Dat geldt ook voor de Thule Courier die tevens eenvoudig omgebouwd kan worden tot bagagewagen. Ook die de Thule Courier een wat meer luxe fietskar, met een verstelbaar regenscherm en gaasscherm. Optioneel is een kit die er voor zorgt dat je deze fietskar ook voor de hond kunt gebruiken.

De meest luxe Thule fietskar is de Thule Chariot Cab die tevens een ruime kinderwagen is en beschikt over veel comfort zoals een achteroverhellend zitje, een verstelbare ophanging, 100 liter bergruimte, een harde vloer en nog veel meer extra's die dit tot de beste Thule fietskar maken.

De Thule Chariot fietskar is ook in sportversies verkrijgbaar. De Lite, Sport en Cross. Deze fietsaanhangers zijn niet alleen als wandelkar te gebruiken, maar ook als jogging kinderwagen (zodat de baby mee kan als je gaat hardlopen) en zelfs een langlauf kit waarmee je de kar kunt meetrekken als je aan het langlaufen bent. 

Trixie fietskar

Zoek je een hondenfietskar? Dan is een Trixie fietskar een aanrader. Trixie is namelijk een specialist in benodigdheden voor de hond en één van de beste fabrikanten voor een hondenkar. Een prima merk voor een fietskar voor de hond.

De Trixie hondenkar is er in 1 model in verschillende maten. Via een ombouw set is de fietskar om te bouwen tot hondenwandelwagen. De Trixie fietskar is een aanrader als je een hondenfietskar zoekt.


DoggyRide hondenkar fiets
DoggyRide hondenkar fiets

DoggyRide fietskar

Een concurrent van de Trixie fietskar voor de hond is de DoggyRide hondenfietskar van DutchDog. De cabine van deze hondenfietskar is ook als bench te gebruiken en met een optimale set maak je van de fietskar een buggy of jogger-buggy. 

Naast de DoggyRide Original fietskar voor de hond is er de DoggyRide Novel (een extra luxe hondenfietskar) en de DoggyRide Mini fietskar (een speciale hondenkar voor een kleine hond).

Burley fietskar

Burley heeft fietskarren voor kinderen en bagage. De Burley Coho fietskar is een all terrain fietsaanhanger met 1 wiel. Ideaal voor het vervoeren van je vakantie bagage als je door ruw terrein fietst. De Burley Flatbed is een heel ander soort fietskar voor bagage. Dit is een lage platte bagagekar voor achter de fiets, vergelijkbaar met een aanhangwagen voor achter de auto.

De Burley Honey Bee, de Burley Bee en Burley D'Lite zijn fietskarren voor het vervoer van een kind.

Croozer fietskar

Een andere goede fietasaanhanger is een Croozer fietskar. Croozer maakt speciale fietskarren voor het vervoeren van kinderen, een huisdier of bagage of andere spullen. Als kinderfietskar zijn er de Croozer Vaaya en Croozer Kid Keeke, beide in versies voor 1 kind (smal) of 2 kinderen (breed).


Croozer fietskar kinderen

Croozer fietskar / wandelkar kinderen


Als honden fietskar biedt Croozer de Dog Peepa, Jokke en Bruuno in verschillend maten voor honden van verschillende groottes. 

Als Croozer fietskar voor bagage zijn er de Croozer Cargo Kalle, Tuure en Pakko. Fietstrailers in verschillende maten die je bagage heel goed tegen weer en wind beschermen.

Andere goede fietskarren

Andere goede fietskar fabrikanten zijn onder andere XLC, Duvo (hond), Karlie (hond), Twinny Load (sidekar), Hamax, Polisport (kinderen), Roland (bagage) en Topeak (bagage). Op het bovenaan genoemde Beste Fietskar Kopen vind je aanbiedingen van al deze fietskarren bij de beste en goedkoopste winkels.

Kijk bij de bovenaan genoemde beste fietskarren uit de test en bij de aanbiedingen van alle fietskarren voor alle mogelijkheden en prijzen.

Zie ook:

Onderwerp:
Hier vind je de beste fietskarren uit de test in alle soorten, zoals de kinder fietskar, de hondenkar voor achter de fiets en de bagage fietskar. Verder vind je hier een fietskar keuzehulp en aanbiedingen van de beste winkels waar je een goede fietskar goedkoop online kunt kopen. 

Een reactie posten

2 Reacties

  1. Ik heb een Bicycle Gear fietskar voor mijn hond. In deze doggyride heeft mijn toch behoorlijk grote hond alle ruimte en je kan hem makkelijk overal op de fiets mee naar toe nemen opeen veilige manier. Ik woon in het centrum waar je niet plezierig met de hond kunt lopen. In de fietskar neem ik hem dan mee naar het park of naar het bos een paar kilometer verder waar hij vrij kan lopen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mijn kinderen zijn uit de fietskar gegroeid, maar de fietskar is nog steeds in gebruik. Mijn oudste zoon gebruikt hem voor zijn folderwijk, de fietskar is daarvoor veel makkelijker dan de grote fietstas van het bezorgbedrijf die nu in de schuur ligt. Ik zelf gebruik de fietskar om de zware tassen vol boodschappen van de supermarkt naar huis te vervoeren en mijn man gebruikt hem ook af en toe voor zware vrachtjes. Die kar blijft hier nog wel even in gebruik!

    BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.