Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste fietskar test

 

De beste fietskarren uit de test in alle soorten. Kijk hier voor de beste fietskar voor het vervoeren van kinderen, bagage, boodschappen of de hond.

Een fietskar is een bijzonder handig hulpmiddel om kinderen, boodschappen, de hond of bijvoorbeeld materialen of gereedschap met de fiets te vervoeren. In een goede fietskar kan je veel op een veilige manier met de fiets meenemen. 

Kijk hier onder voor de beste fietskar. We hebben de beste fietskarren in diverse soorten zoals de beste kinderfietskar, de beste hondenfietskar en de beste bagagefietskar.

De beste fietskarren uit de test

Kijk hieronder bij de fietskar testen voor de beste fietskar voor de toepassing die jij zoekt.


Aanbiedingen fietskarren

Een andere manier om je beste fietskar te vinden is door een kijkje te nemen bij de beste online winkels die fietskarren verkopen. Hieronder vind je een link naar een overzicht met aanbiedingen van de beste winkels waar je goedkoop online een goede fietskar kunt kopen.  

Je vindt op die pagina ook een overzicht met alle fietskarren, waaruit je makkelijk je persoonlijk beste fietskar kunt selecteren, en je vindt er tips en informatie die je kan helpen bij het vinden en goedkoop kopen van deze beste fietskar.

Hieronder hebben we informatie over de verschillende soorten fietskarren.

Goede fietskar kinderen

De fietskar wordt vaak gebruikt om kinderen te vervoeren. Dit is de meest gebruikte toepassing van de fietskar.

Deze kinderfietskarren zijn meestal behoorlijk grote fietskarren omdat er vaak meerdere kinderen in vervoerd worden. Het kunnen vervoeren van meerdere kinderen is namelijk vaak de reden om voor een fietskar te kiezen. 

Twee kinderen op de fiets is geen pretje, maar voor een goede fietskar zijn meerdere kinderen geen enkel probleem. Bovendien kunnen de boodschappen en/of andere bagage er nog makkelijk bij in de fiets aanhangwagen.

In sommige grotere fietskarren passen zelfs drie of meer kinderen.


Burley fietskar kinderen

Burley fietskar kinderen


Een goede fietskar voor kinderen moet wel aan enkele voorwaarden voldoen. De fiets aanhanger moet voorzien zijn van een veiligheidsharnas of riemen om kleine kinderen veilig vast te zetten. 

Voor het zitcomfort van de kinderen zijn één of meer bankjes belangrijk en de huif (kap) moet de kinderen goed beschermen tegen weer en wind als het slecht weer is. Natuurlijk moet deze kap voorzien zijn van transparante ramen zodat de kinderen dan wel naar buiten kunnen kijken.

Ook moet een goede fietskar compact kunnen worden ingeklapt of worden opgevouwen als de kar niet gebruikt wordt, zodat deze niet veel ruimte inneemt in de schuur of berging.

Kijk bij de fietskar test hier boven voor de beste fietskarren voor het vervoeren van kinderen. Toonaangevende merken voor een kinderfietskar zijn  Thule, HomCom, Croozer, Burley, Hamax, Queerido en XLC.

Goede fietskar hond

Heel vaak wordt een fietskar ook gebruikt voor het vervoer van een hond of ander huisdier. Voor het vervoeren van honden achter de fiets zijn volop specifieke hondenfietskarren te koop. Er zit wel degelijk verschil tussen een hondenfietskar en een kinderfietskar.

Het meest opvallende verschil is de grootte van de fietsaanhanger. Een fietskar voor kinderen is altijd vrij groot, omdat er één of twee kinderen in moeten passen (of soms meer). Fietskarren voor honden zijn er in vele maten. Je hebt grote hondenfietskarren voor grote honden, maar ook heel kleine fietskarretjes voor kleine honden. 

Flamingo fietskar hond
Flamingo fietskar hond


Goede fabrikanten voor een fietskar voor een hond zoals Trixie, DoggyRide, Flamingo, Pawhut en Topmast maken hun hondenfietskarren in diverse maten. Je kunt dan kiezen tussen hondenkarren voor honden van verschillende groottes.

Andere eigenschappen van de beste fietskar voor de hond zijn de aanwezigheid van een tuigje om de hond vast te zetten, openingen waardoor de hond in de fietskar kan springen en natuurlijk een goede bescherming van de hond. 

Een bank ontbreekt in deze fietskar, want dat zal de hond alleen maar hinderen.

Een goede fietskar voor de hond is ideaal voor wie de hond vaak mee neemt op de fiets, vooral op langere afstanden. De hond hoeft dan niet naast de fiets te rennen, Ook voor een oude hond of een zieke hond is de fietskar voor honden een geweldige uitvinding. De hond kan dan probleemloos overal mee naar toe.

Ook de beste fietskar hond kun je bij de bovenstaande beste fietskar test vinden.

Goede fietskar bagage of boodschappen

Lijken de fietskar voor kinderen en de fietskar voor honden op elkaar, de fietskar voor bagage is een heel ander soort fietskar. De bagagefietskar lijkt vaak meer op een kleine aanhangwagen dan op een fietskar. Dit is een echte aanhanger voor achter de fiets. 

Deze fietskarren voor bagage en boodschappen zijn niet geschikt om kinderen of dieren te vervoeren. Een bagage fietskar is open, heeft geen zitplaats en beschikt niet over veiligheidsriemen. Zo'n bagage fietskar is niet meer dan een aanhanger voor achter de fiets. 

Maar met deze fietsaanhangers kun je wel een heleboel bagage of andere spullen met de fiets vervoeren. Let bij de aanschaf van de fietskar wel op het maximum te vervoeren gewicht.


Roland fietskar bagage

Roland fietskar bagage


Het topmerk in fietskarren voor bagage is Roland. Fabrikant Roland is een specialist in aanhangers. Het gaat daarbij om aanhangers voor de fiets, maar ook om aanhangers voor achter de auto. 

Het aanbod aan fietskarren voor bagage van Roland is enorm groot. Ze maken fietskarren in vele formaten, maar het zijn altijd goede fietskarren van hoge kwaliteit. We kunnen wel stellen dat de beste fietskar voor bagage een Roland fietskar is. 

Maar er zijn meer fabrikanten die goede bagage fietskarren maken. Ook bij M-Wave, Vantley, HomCom en Duramax kun je terecht voor een goede fietskar voor je bagage, klusmaterialen, boodschappen of andere spullen.

Kijk bij de beste fietskar test voor de beste fietskar voor bagage.

Fietskar als wandelkar

Voor diverse goede fietskarren is een wandelkit te koop. Zo'n wandelkit bestaat dan uit een extra wiel (een voorwiel) en een duwstang, die je aan de fietskar kunt bevestigen zodat de fietskar een duwkar wordt.

De fietskar voor kinderen wordt dan een wandelwagen en de fietskar voor honden wordt dan een handkar waarin je de hond lopend kunt meenemen. 

De fietskar heeft dan ineens meer functies dan alleen een fietskar, je kunt de kar ook lopend gebruiken, bijvoorbeeld als kinderwagen of buggy.


Thule fietskar als wandelwagen

Thule fietskar kinderen als wandelwagen


Omdat dit zo handig is worden de fietskarren kant en klaar als wandelkar aangeboden. Het derde wiel en de duwstang worden in dat geval standaard meegeleverd. Het voorwiel kun je dan bijvoorbeeld wegklappen als je de wandelkar / fietskar achter de fiets wilt bevestigen. 

Onder andere Burley, Croozer, Trixie, M-Wave, Polisport, Queridoo en Thule maken fietskarren die ook als wandelkar te gebruiken zijn. Eigenlijk alle belangrijke fietskar fabrikanten, maar bij lang niet al hun fietskarren. 

Bij het beste fietskar overzicht hierboven vind je deze fietskarren met 3 wielen echter volop.

Kijk bij de bovenaan genoemde beste fietskarren uit de test en bij de aanbiedingen van alle fietskarren voor alle mogelijkheden en prijzen.

Zie ook:

Onderwerp:
Hier vind je de beste fietskarren uit de test in alle soorten, zoals de kinder fietskar, de hondenkar voor achter de fiets en de bagage fietskar. Verder vind je hier een fietskar keuzehulp en aanbiedingen van de beste winkels waar je een goede fietskar goedkoop online kunt kopen. 

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *