Header Ads Widget

Bol 10-daagse 2024Bol 10-daagse 2024

Gratis cursus of gratis opleiding via STAP Budget: Beste aanbieders

De beste opleidingsinstituten voor een gratis opleiding of gratis cursus via het STAP budget.

Wist je dat bijna iedere Nederlander tot 1.000 euro gratis een cursus of opleiding kan volgen? Thuisstudie of een klassikale opleiding. Daarvoor heeft de overheid het STAP budget in het leven geroepen. 

Hier informatie over het STAP budget en de beste cursus- en opleidingsinstituten waar je via het STAP budget een gratis cursus kunt volgen of 1.000 euro korting op een duurdere opleiding kunt krijgen.

Wat is het STAP budget?

De overheid heeft een jaarlijks budget van 160 miljoen euro beschikbaar gesteld voor opleidingen voor meerderjarigen. Hieronder valt een klassikale opleiding voor volwassenen, maar ook een thuiscursus of andere cursus. 

Iedere Nederlander tussen de 18 en AOW leeftijd mag daar jaarlijks tot een bedrag van maximaal 1.000 euro gebruik van maken (zolang er budget is). Het STAP budget is in het leven geroepen omdat cursussen niet meer aftrekbaar zijn van de belasting.Hoe maak je gebruik van het STAP budget?

Bij onderstaande cursus instituten kun je je inschrijven voor een cursus of opleiding die onder het STAP budget valt (dat zijn er heel veel, maar daarover later meer). Je geeft aan dat je gebruik wilt maken van het STAP subsidie. Daarmee is je cursus inschrijving onder voorbehoud.

Met de gegevens die je van het opleiding of cursus instituut krijgt kun je bij de STAP opleiding pagina van het UWV je STAP budget aanvragen. Is er binnen de betreffende periode nog budget beschikbaar (dat gaat per 2 maanden) dan wordt je aanvraag normaal gesproken goedgekeurd.

Zowel jij als het door jou gekozen cursus aanbieder krijgen hiervan bericht. Op dat moment wordt je inschrijving voor de gratis cursus of gratis opleiding (of korting van 1.000 euro) definitief, en krijg je je cursus materialen toegestuurd, en kun je van start met je gratis cursus of gratis opleiding.

Goede aanbieders van STAP opleidingen

Maar wat is de beste aanbieder van een gratis cursus of gratis opleiding vergoed door de STAP subsidie van de overheid? Dat hangt van het soort opleiding en de door jou gewenste cursus af. Maar dit zijn de aanraders.

NHA Thuisstudies

Thuis studeren? Het NHA is een topper in cursussen thuis. NHA biedt enkele honderden thuisstudies aan die vergoed worden door de STAP subsidie. Omdat vrijwel al deze cursussen minder dan 1.000 euro kosten betreft het een gratis cursus als je een STAP budget aanvraagt en krijgt.

De thuis opleidingen van NHA die vergoed worden zijn heel divers. Ze lopen uiteen van beroepsopleidingen voor accountmanager, banketbakker, kapper en fietsenmaker en ICT opleidingen voor bijvoorbeeld webdesign, apps maken en programmeren tot bloemschikken, vreemde talen, dierverzorging, bier brouwen, portret tekenen, interieur stylist, een cursus zelfvertrouwen en wijn proeven. 

Ook een cursus Word of een cursus voor software als Wordpress, Excel, AutoCAD is heel populair. Andere populaire NHA cursussen die je gratis thuis kunt volgen zijn een cursus fotografie, HRM, MBA, tekst schrijven + SEO, illustraties maken, lifestyle coach, makelaar, medisch secretaresse, Office 365, software ontwikkelaar en wimper extensions.

Ieders soort cursus kun je hier gratis volgen met een STAP budget. Kijk hier onder voor meer informatieICT Trainingen

Zoek je een specifieke ICT opleiding? Dan is de gespecialiseerde opleider ICT Trainingen die beste aanbieder voor een gratis opleiding of gratis thuisstudie.

Hier vind je zowel een losse ICT cursus als een volledig traject voor een ICT baan. Alles onder de 1000 is een gratis cursus of gratis opleiding en op een duurdere opleiding kun je 1.000 euro korting per jaar krijgen via het STAP budget.

Je vind hier cursussen en opleidingen voor programmeur, data analist, cloud specialist, api developer, software tester, scrum master, systeembeheerder, Office specialist, web developer, helpdesk medewerker, app ontwikkelaar en veel meer ICT functies.


Wie komen er voor een STAP budget in aanmerking?

Bijna iedereen kan een gratis cursus of gratis opleiding volgen met het Stap budget. Je moet wel ouder dan 18 jaar zijn en nog geen AOW ontvangen. Maar verder geld het voor zowel mannen en vrouwen met een baan, voor werklozen en uitkeringsgerechtigden en voor ZZP'ers en andere ondernemers.

Het is mogelijk één keer per jaar een STAP budget voor een gratis cursus aan te vragen.


Meer informatie


Onderwerp:
Hier vind je informatie over de STAP subsidie om tot 1.000 euro gratis een cursus of opleiding te volgen, en de beste cursus en opleiding instituten om via het STAP budget gratis een cursus of opleiding te volgen.

Een reactie posten

1 Reacties

  1. Jammer dat het stap budget is gestopt zodat je geen gratis cursus meer kan volgen bij een professioneel cursusinstituut. Maar voor de prijzen van de cursussen is het wel goed. De aanbieders moeten nu weer meer op prijs concurreren omdat de overheid het niet meer vergoed.

    BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.