Header Ads Widget

Bol AlgemeenBol Algemeen

GSM met toetsen (eenvoudige goedkope mobiele telefoon)

Zoek je een klassieke mobiele telefoon? Een mobiele telefoon fysieke toetsen. Een GSM zonder moeilijke functies, maar wel met een lage prijs.

Nokia GSM telefoon

Hier kijken we naar deze klassiek ogende GSM telefoons die vooral bedoeld zijn om mee te bellen. Zoek je een uitgebreidere mobiele telefoon? Kijk dan bij de beste smartphone test. Je vindt daar ook smartphones voor senioren.

De mobiele GSM telefoons waar we hier naar kijken hebben lang niet de mogelijkheden van een smartphone, maar voor veel gebruikers is dat eerder een voordeel dan een nadeel. En zo'n beperkt mobieltje is een heel goedkope mobiele telefoon.

Hieronder kijken we naar een aantal van de beste GSM telefoons. Een overzicht van meer van deze eenvoudige mobiele telefoons met toetsen vind je bij de aanbiedingen GSM telefoons.

1. Nokia 8210 4G (de beste)

Met een adviesprijs van 79 euro is dit een goedkope mobiele telefoon. En een prima GSM om mee te bellen, en internetten kan ook. Zelfs snel want zoals de 4G in de naam al aangeeft wordt ook 4G internet door deze klassiek ogende Nokia GSM ondersteund. Kijk hier voor de aanbiedingen.


Nokia GSM 4GEn zo zitten er meer moderne functies verscholen in deze Nokia mobiele telefoon. Bijvoorbeeld de mogelijkheid om een tweede simkaart te plaatsen en twee telefoonnummers op deze Nokia GSM te gebruiken.

Ook is er een fotocamera op de GSM aanwezig. Deze camera heeft wel een bescheiden 2 megapixel resolutie en is dus eigenlijk alleen geschikt voor functioneel gebruik.

Nadelen ten opzichte van sommige andere GSM telefoons met toetsen heeft de Nokia 8210 4G wel. Vooral als je deze GSM als mobiele seniorentelefoon wilt gebruiken. De Nokia 8210 4G heeft geen aansluiting voor een hoortoestel en geen noodknop. 

+ Goedkope mobiele telefoon
+ Fysieke toetsen
+ Foto's maken kan, maar wel in lage resolutie
+ Snel (4G) internet mogelijk
+ 2 SIM kaarten / telefoonnummers mogelijk
+ Bluetooth wordt ondersteund
- Geen apps
- Geen noodknop

2.  Nokia 105 Neo (heel goedkoop)

Is de prijs van de bovenstaande Nokia 8210 4G je nog te hoog? De Nokia 105 Neo koop je al voor een prijs rond de 25 euro! Kijk hier voor de aanbiedingen.

Je hebt dan wel een heel basic GSM telefoon, zonder bluetooth, zonder wifi, zonder camera en zonder GPS. Kortom, dit is een telefoon om mee te bellen, en verder niet. De beste GSM voor als je een goede betrouwbare telefoon zoekt met geen andere eis dan dat je er mee wilt telefoneren.

Dat kan dan wel op 2 telefoonnummers dankzij de dubbele SIM.

Nokia mobiele telefoon GSM


+ Bijzonder goedkope GSM (circa 25 euro)
+ Dual SIM, dus twee telefoonnummers te gebruiken
- Alleen bellen en SMS'en, geen internet browser
- Geen noodknop

3. Profoon PM-778 GSM (met noodknop)

De Profoon PM-778 is een GSM die beter geschikt is als mobiele senioren telefoon. Deze Profoon GSM beschikt namelijk over een SOS-knop, een noodknop die via 1 druk een ingeprogrammeerd telefoonnummer belt. 

Ook beschikt deze Profoon GSM over duidelijke grote toetsen. Maar verder is ook dit een mobiele telefoon om alleen mee te bellen. Dat kan bij de Profoon PM-778 GSM met slechts één nummer, want ook de dual SIM mogelijkheid ontbreekt hier. Maar dat is iets dat de doelgroep (ouderen) meestal niet als bezwaar ziet. 

Profoon GSM mobiele telefoonVoor deze Profoon GSM betaal je circa 40 euro.

+ Goedkoop GSM toestel
+ Alarm knop aanwezig
+ Relatief grote toetsen
- Alleen telefoneren en SMS, geen internet en apps
- 2 telefoonnummers op 1 toestel niet mogelijk


Zie ook

Onderwerp:
Hier kijken we naar de beste GSM telefoons met fysieke toetsen. Dit zijn klassiek vormgegeven mobiele telefoons met toetsen. Niet voor niets is Nokia een vooraanstaande GSM fabrikant bij dit soort mobiele telefoons. Met een GSM kun je bellen en SMS'en, maar vaak niet internetten. Een uitzondering is de Nokia 8210 4G, de beste GSM uit deze test.

Een reactie posten

2 Reacties

  1. Voor mijn vader heb ik een Samsung klaptelefoon met toetsen gekocht. Met een touchscreen kan hij niet meer overweg. Omdat het een klaptelefoon is is het een kleine telefoon die hij makkelijk kan meenemen. De GSM telefoon is met het oog op senioren ontworpen met duidelijke cijfers, letters en kleuren op het display zodat alles goed te zien en te lezen is. Maar bovenal is deze klaptelefoon GSM met toetsen voor hem een makkelijk te gebruiken mobiele telefoon.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Voor ouderen blijft een ouderwetse gsm met toetsen toch het beste. Mijn ouders krijgen het al benauwd bij het idee van een touchscreen. Ze gebruiken de gsm telefoon ook alleen om bereikbaar te zijn als ze weg gaan. Het is echt een telefoon om in een noodgeval te kunnen gebruiken. De mobiele telefoon moet dan voor hen makkelijk te gebruiken zijn om te telefoneren. Een paar ingeprogrammeerde nummers om in dat geval te bellen is belangrijk.

    BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.