Beste inbouw oven

De beste inbouw ovens uit de test (o.a. volgens de Consumentenbond en Kieskeurig) in diverse soorten.

Miele beste inbouwoven Consumentenbond

Miele inbouwoven

Als je een nieuwe oven koopt is het het mooist als je deze oven in je keuken inbouwt. De meest gekochte ovens zijn dat ook inbouwovens. Er is een ruime keuze uit inbouw ovens in verschillende maten. Zowel solo inbouwovens (met alleen een oven functie) als inbouw combiovens en inbouw stoomovens. 

Hieronder kijken we naar al deze verschillende beste inbouwovens. De beste inbouw ovens en andere goede inbouwovens

Hieronder vind je de beste inbouwovens uit de testen van de Consumentenbond, Kieskeurig en Coolblue. 

Zit jouw beste inbouw oven hier niet tussen? Bij de inbouwoven aanbiedingen vind je circa 350 goede inbouwovens met een keuzehulp om uit dit grote aanbod jouw persoonlijk beste inbouwoven te selecteren.


Inventum oven inbouw

Inventum combi oven inbouw
Verschil combi inbouwoven en solo inbouwoven

Inbouw ovens kun je onderverdelen in combi inbouwovens en solo inbouwovens. Het verschil is dat je de combi inbouwoven ook als magnetron kunt gebruiken. De inbouw oven beschikt over een functie om snel iets op te warmen of te ontdooien. Dat werkt dan met microgolven, dus je hoeft voor verwarming of ontdooien niet de oven voor te verwarmen.Verschil combi inbouwoven of combi inbouwmagnetron

Het verschil tussen en combi inbouwoven en een combi inbouwmagnetron is minder scherp dan het verschil tussen een combi inbouwoven en een solo inbouwmagnetron. Beide apparaten zij namelijk een oven en magnetron in één.

Het verschil is dat een combi inbouwoven veel meer oven functies heeft dan een combi inbouwmagnetron. Met een combi magnetron kun je eenvoudige ovengerechten maken, maar voor serieus koken je een echte oven nodig. De inbouw combioven heeft vaak meer vermogen (het lucht) en vaak functies als slow cooking en stoomkoken, Een goede inbouw combioven is een serieuze oven met de magentron functies als extraatje.

Bosch inbouwoven

Bosch inbouw ovenFuncties inbouw oven

Het zijn de functies die vaak het verschil maken tussen de beste inbouw oven en een meer eenvoudige inbouwoven. Bij de keuzehulp van de bovenstaande inbouwoven aanbiedingen kun je precies aangeven aan welke voorwaarde jouw persoonlijk beste inbouwoven moet voldoen.

Denk daarbij aan oven functies als een hetelucht oven, een grill oven, bovenwarmte, onderwarmte, pizza stand en stoomoven. En natuurlijk kun je daar ook inbouwmaten opgeven, want dat is van essentieel belang als je een oven wilt inbouwen.

Andere eisen en wensen die je in de inbouwoven keuzehulp kunt aangeven zijn de merken van je voorkeur, de maximale prijs die je voor je inbouw oven wilt betalen, de maximum temperatuur, de oven inhoud (al is die bij een inbouw oven erg afhankelijk van de inbouwmaten), de positie van de deur, de kleur en de manier waarop de inbouwoven gereinigd kan worden.
Voordelen en nadelen inbouwoven

Het voordeel van een inbouw oven is dat zo'n ingebouwde oven veel mooie in een strakke keuken staat dan een oven die duidelijk geen eenheid vormt met de keuken. Het grote nadeel van een inbouwoven in een bestaande keuken is dat je voor de grootte van de inbouwoven geheel afhankelijk bent van de voor de over gereserveerde plek in de keuken.

Ga je de inbouwoven in een nieuwe keuken plaatsen? Dan kan je bij het ontwerp van je keuken nog rekening houden met de gewenste maten van je ideale oven.

Een ander nadeel van een inbouwoven is dat een inbouw oven gemiddeld genomen iets duurder is dan een vrijstaande oven. Je hebt natuurlijk ook te maken met dure inbouwovens en goedkope inbouwovens, maar doordat niet iedere inbouwoven in je inbouwkeuken past of mooi staat heb je minder keuze dan dat je voor een vrijstaande oven kiest. Ook een goedkope budget oven kom je alleen tegen bij de vrijstaande oven.

Toch liever een losse oven? Kijk dan bij de beste vrijstaande oven test.Inbouw maten oven

Gelukkig zijn er om de keuze niet te moeilijk en te beperkt te maken standaard inbouwmaten voor een oven. Dit maakt het vinden van je beste inbouwoven een stuk makkelijker. De standaard nishoogtes zijn 45 cm en 60 cm. Bijna alle inbouwovens voldoen aan deze hoogte.

In de breedte van de inbouwovens is meer variatie. Verreweg de meest voorkomende breedte bij een 45 cm inbouwoven is 59,4 cm / 59,5 cm, maat ook andere breedtes komen voor. 

Bij de 60 cm ovens is 59,4 cm / 59,5 cm ook de meest voorkomende maat, maar hier zijn ook best veel ovens met afwijkende breedte maten zoals 59,7 cm, 59 cm en 56 cm.

Heel veel variatie zit er in de diepte van de inbouw ovens. Dat hoeft niet erg te zijn zolang je maar geen diepte kiest die groter is dan de voor het inbouwen beschikbare diepte. 54,8 cm is de meest voorkomende dieptemaat bij inbouwovens, gevolgd door 57 cm, 55 cm en 56,7 cm. Maar ook veel andere maten kom je tegen.


Beste inbouwoven fabrikanten

Bij de bovenstaande testen en aanbiedingen van inbouwovens kom je veel inbouw oven merken tegen. Hieronder vind je een aantal van de beste merken.

Siemens inbouw oven

Siemens behoort tot de beste inbouwoven merken met een breed assortiment ovens om in de keuken in te bouwen. Ze hebben naast de gewone ovens ook inbouw bakovens met magnetron functie. Deze inbouw combiovens zijn zowel in groot formaat als klein formaat verkrijgbaar. En er zijn goede Siemens inbouwfornuizen. Dat zijn elektrische kookplaten met een ingebouwde oven daar onder. Siemens is in Nederland de marktleider bij de inbouw ovens.

Bosch inbouw oven

De nummer 2 qua populariteit is Bosch. Ook Bosch biedt een hele reeks goede inbouwbakovens, inbouwcombiovens en inbouwformuizen aan. Hieronder bevinden zich ook goede inbouw stoomovens. Bosch inbouw ovens komen altijd goed uit de test.

AEG inbouw oven

AEG is een andere grote fabrikant van ovens die bekend staan om zijn goede ovens. Het aanbod aan verschillende ovens is wat minder groot dan die van de bovenstaande twee fabrikanten maar AEG ovens om in te bouwen behoren tot de beste inbouwovens en zijn bovendien vaak aantrekkelijk qua prijs.

Miele inbouw oven

Miele is vooral bekend als fabrikant van wasmachines maar ze behoren ook tot de beste inbouw oven merken. Dit zijn echter geen goedkope inbouwovens. De prijzen beginnen rond de duizend euro en lopen op tot boven de 5000 euro. Maar dan heb je wel een hele luxe goede oven met alle mogelijheden!

Etna inbouw oven

Zoek je een goede goedkope inbouwoven? Etna maakt goede relatief goedkope inbouwovens. Zowel inbouw combi ovens als inbouw solo ovens, inbouw hetelucht ovens en ibouw stoomovens. 

Meer goede inbouwovens

Ook Beko en Samsung maken goede relatief goedkope inbouw ovens. En andere goede merken voor een inbouwoven zijn Atag, Smeg, Neff, Whirlpool, Pelgrim en Baukecht. Bij de aanbiedingen boevnaan vind je al deze goede inbouw ovens.


Zie ook:

Onderwerp:
Hier vind je de beste inbouwovens uit de test. Onder andere volgens Coolblue, de Kieskeurig reviews en uit de Consumentenbond oven test. Via de keuzehulp (te vinden bij de inbouwoven aanbiedingen) kun je snel en makkelijk je beste inbouw oven vinden en de beste inbouwoven goedkoop kopen.

Een reactie posten

1 Reacties

  1. Ik heb een Inventum inbouwoven waar ik heel tevreden mee ben. Het is een voor wat je krijgt goedkope inbouwoven. Het is een oven van goede kwaliteit die ik zelf makkelijk kon inbouwen. Ook is hij in vergelijk met mijn vorige inbouwoven erg stil. Ik kan eigenlijk geen nadeel opnoemen.

    BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.