Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste inbouwoven

 

De beste inbouwovens uit de test (o.a. volgens de Consumentenbond en Kieskeurig) in diverse soorten.
Miele beste inbouwoven Consumentenbond

Miele inbouwoven

Als je een nieuwe oven koopt is het het mooist als je deze oven in je keuken inbouwt. De meest gekochte ovens zijn dat ook inbouwovens. Er is een ruime keuze uit inbouwovens in verschillende maten. Zowel solo inbouwovens (met alleen een oven functie) als inbouw combiovens en inbouw stoomovens. 

Hieronder kijken we naar al deze verschillende beste inbouwovens. 

De beste inbouwovens en andere goede inbouw ovens

Hieronder vind je de beste inbouwovens uit de testen van de Consumentenbond, Kieskeurig en Coolblue. 

Zit jouw beste inbouwoven hier niet tussen? Bij de inbouwoven aanbiedingen vind je circa 350 goede inbouwovens met een keuzehulp om uit dit grote aanbod jouw persoonlijk beste inbouwoven te selecteren.


Inventum oven inbouw

Inventum combi oven inbouwVerschil combi inbouwoven en solo inbouwoven

Inbouwovens kun je onderverdelen in combi inbouwovens en solo inbouwovens. Het verschil is dat je de combi inbouwoven ook als magnetron kunt gebruiken. De inbouwoven beschikt over een functie om snel iets op te warmen of te ontdooien. Dat werkt dan met microgolven, dus je hoeft voor verwarming of ontdooien niet de oven voor te verwarmen.

Verschil combi inbouwoven of combi inbouwmagnetron

Het verschil tussen en combi inbouwoven en een combi inbouwmagnetron is minder scherp dan het verschil tussen een combi inbouwoven en een solo inbouwmagnetron. Beide apparaten zij namelijk een oven en magnetron in één.

Het verschil is dat een combi inbouwoven veel meer oven functies heeft dan een combi inbouwmagnetron. Met een combi magnetron kun je eenvoudige ovengerechten maken, maar voor serieus koken je een echte oven nodig. De inbouw combioven heeft vaak meer vermogen (het lucht) en vaak functies als slow cooking en stoomkoken, Een goede inbouw combioven is een serieuze oven met de magentron functies als extraatje.

Bosch inbouwoven

Bosch inbouw oven

Functies inbouwoven

Het zijn de functies die vaak et verschil maken tussen de beste inbouwoven en een meer eenvoudige inbouwoven. Bij de keuzehulp van de bovenstaande inbouwoven aanbiedingen kun je precies aangeven aan welke voorwaarde jouw persoonlijk beste inbouwoven moet voldoen.

Denk daarbij aan oven functies als een hetelucht oven, een grill oven, bovenwarmte, onderwarmte, pizza stand en stoomoven. En natuurlijk kun je daar ook inbouwmaten opgeven, want dat is van essentieel belang als je een oven wilt inbouwen.

Andere eisen en wensen die je in de inbouwoven keuzehulp kunt aangeven zijn de merken van je voorkeur, de maximale prijs die je voor je inbouwoven wilt betalen, de maximum temperatuur, de oven inhoud (al is die bij een inbouwoven erg afhankelijk van de inbouwmaten), de positie van de deur, de kleur en de manier waarop de inbouwoven gereinigd kan worden.

Voordelen en nadelen inbouwoven

Het voordeel van een inbouwoven is dat zo'n ingebouwde oven veel mooie in een strakke keuken staat dan een oven die duidelijk geen eenheid vormt met de keuken. Het grote nadeel van een inbouwoven in een bestaande keuken is dat je voor de grootte van de inbouwoven geheel afhankelijk bent van de voor de over gereserveerde plek in de keuken.

Ga je de inbouwoven in een nieuwe keuken plaatsen? Dan kan je bij het ontwerp van je keuken nog rekening houden met de gewenste maten van je ideale oven.

Een ander nadeel van een inbouwoven is dat een inbouwoven gemiddeld genomen iets duurder is dan een vrijstaande oven. Je hebt natuurlijk ook te maken met dure inbouwovens en goedkope inbouwovens, maar doordat niet iedere inbouwoven in je inbouwkeuken past of mooi staat heb je minder keuze dan dat je voor een vrijstaande oven kiest. Ook een goedkope budget oven kom je alleen tegen bij de vrijstaande oven.

Toch liever een losse oven? Kijk dan bij de beste vrijstaande oven test.

Inbouw maten oven

Gelukkig zijn er om de keuze niet te moeilijk en te beperkt te maken standaard inbouwmaten voor een oven. Dit maakt het vinden van je beste inbouwoven een stuk makkelijker. De standaard nishoogtes zijn 45 cm en 60 cm. Bijna alle inbouwovens voldoen aan deze hoogte.

In de breedte van de inbouwovens is meer variatie. Verreweg de meest voorkomende breedte bij een 45 cm inbouwoven is 59,4 cm / 59,5 cm, maat ook andere breedtes komen voor. 

Bij de 60 cm ovens is 59,4 cm / 59,5 cm ook de meest voorkomende maat, maar hier zijn ook best veel ovens met afwijkende breedte maten zoals 59,7 cm, 59 cm en 56 cm.

Heel veel variatie zit er in de diepte van de inbouw ovens. Dat hoeft niet erg te zijn zolang je maar geen diepte kiest die groter is dan de voor het inbouwen beschikbare diepte. 54,8 cm is de meest voorkomende dieptemaat bij inbouwovens, gevolgd door 57 cm, 55 cm en 56,7 cm. Maar ook veel andere maten kom je tegen.

Goede inbouwoven fabrikanten

De aanbiedingen van alle goede inbouwoven merken zijn daar te vinden. Bijvoorbeeld van AEG, Siemens, Bosch, Whirlpool. Smeg, Etna, Atag, Miele, Samsung en alle andere bekende fabrikanten die goede inbouwovens maken. Dus je beste inbouwoven is daar altijd makkelijk te vinden.

Zie ook:

Onderwerp:
Hier vind je de beste inbouwovens uit de test. Onder andere volgens Coolblue, de Kieskeurig reviews en uit de Consumentenbond oven test. Via de keuzehulp (te vinden bij de inbouwoven aanbiedingen) kun je snel en makkelijk je beste inbouw oven vinden en de beste inbouwoven goedkoop kopen.

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *