Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste koffiemolen

 

Hier de beste koffiemolen (bonenmaler, koffiebonenmaler) en andere goede koffiemolens om koffie bonen vers te malen (met de hand of elektrisch).

Beste koffiemolen test

De meest lekkere koffie is koffie die is gemaakt van vers gemalen koffiebonen. Verser kan niet! Maal zelf koffiebonen voor de lekkerste koffie. Het maakt niet uit of je koffie zet met een koffiemachine of dat je de vers gemalen bonen in je filter koffiezetapparaat gebruikt.

Hier kijken we naar de beste koffiemolens waarmee je de bonen voor je koffie vers maakt.

Het gaat hieronder over handmatige koffiemolens. Zoek je de beste koffiemolen voor elektrisch malen? Kijk dan bij de beste elektrische koffiemolen test.

Beste koffiemolens handmatig


Hieronder vind je een overzicht met de beste koffiemolens voor het handmatig malen van koffiebonen. Al deze hand koffiemolens hebben een waardering van 5 sterren gehaald. Zit jouw beste koffiemolen hier niet bij? Dan hebben we nog een overzicht met aanbiedingen van ruim 150 bonenmalers voor het met de hand malen van koffiebonen.

Een moderne koffiemolen voor het handmatig malen van bonen is in veel gevallen een RVS koffiebonenmaler die is voorzien van een relatief grote draaihendel aan de bovenzijde. Deze hendel hoef je alleen maar rond te draaien om de bonen te malen. In tegenstelling tot bij de klassieke koffiemolen gaat dat draaien en malen bij een hedendaagse koffiemolen relatief licht. 


Leonomics koffiemolen hand

Leonomics koffiemolen hand


Maalstanden
Bij de meest luxe hand koffiemolens heb je de keuze uit verschillende maalstanden. De maalgraad is belangrijk voor de sterkte en smaak van de koffie. De mogelijkheid om uit verschillende maalstanden te kiezen is dus een belangrijke eigenschap van een goede koffiemolen.

Prijs koffiebonenmaler
Goede koffiemolens voor handmatig koffiebonen malen worden onder andere gemaakt door Leonomics, Comandante, Leopold Vienna, VDN en Vienna Coffee.  De meeste van deze handmatige bonenmalers vind je in de prijsklasse tussen de 20 en 50 euro. Voor een Comandante koffiemolen moet je echter een paar honderd euro neertellen. Dit is de Rolls Royce onder de koffiemolens.

Koffiemolen handmatig VDN

Koffiemolen handmatig VDN


Volume koffiemolen
De koffiebonen maler wordt meestal gebruikt om bonen voor een verse kop koffie te malen. Daarom hebben de meeste koffiemolens een bescheiden inhoudsmaat. De meeste koffiemolens hebben daarom een inhoud die genoeg is voor een paar koppen koffie. Een kleine inhoud zorgt ook voor een compactere koffiemolen.

Er bestaan ook enkele koffiemolens die grotere hoeveelheden gemalen koffie kunnen bevatten. Deze koffiemolens zijn interessant als je een voorraadje koffie wilt malen (al valt dan het voordeel van de versheid grotendeels weg) en voor in de horeca (al wordt er dan meestal voor een elektrische bonenmaler gekozen).

Retro koffiemolen Winkrs

Retro koffiemolen Winkrs


Retro koffiemolen
Er zijn heel moderne design koffiemolens, bijvoorbeeld van glimmend staal, in stijlvol zwart metaal of van glas. Maar misschien wil je liever een klassiek ogende koffiemolen? Dat kan, want er zijn ook retro koffiemolens te koop. Koffiemolens die er uit zien als oma's koffiemolen, maar die wel modern gebruiksgemak bieden.

Zie ook:
Koffie van vers gemalen koffiebonen kun je met een volautomatische koffiemachine maken, maar je kunt ook eerst zelf de koffiebonen malen en dan de koffie zetten met een koffiemachine of koffiezetter. Dat malen kan met een handmatige koffiemolen of met een elektrische koffiebonen maler. Kijk hier voor de beste koffiemolen, zowel de beste bonenmaler elektrisch als de beste koffiemolen handmatig.


Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *