Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste kruiwagen (met aanbiedingen)

 

De beste kruiwagen en aanbiedingen van deze beste kruiwagen en andere goede kruiwagens met kunststof of metalen bak.

beste kruiwagen test

Een kruiwagen is heel handig gereedschap voor iedereen met een tuin. Met een goede kruiwagen verplaats je zonder te tillen tuinaarde, zakken mest, stenen, planten en zware voorwerpen. Hier kijken we naar de beste kruiwagen, de beste koop en naar andere goede kruiwagens.

Kruiwagen aanbiedingen

Maar voor we naar de beste kruiwagen kijken hebben we eerst de aanbiedingen van kruiwagens bij goedkope winkels om een goede kruiwagen goedkoop te kopen.
 

Zoek je een bijzonder soort kruiwagen? Bijvoorbeeld een opvouw kruiwagen, een elektrische kruiwagen of een kinderkruiwagen? Aanbiedingen van deze kruiwagens vind je verderop op deze pagina.

De beste kruiwagens

En dan de beste kruiwagens. We hebben de beste metalen kruiwagen, de beste kruiwagen met kunststof bak en de beste koop (een goede goedkope kruiwagen).

1. Gardebruk kruiwagen (beste kruiwagen voor thuis)

De beste matalen kruiwagen voor thuis is van Gardebruk. Dit is een metalen kruiwagen die toch niet zwaarder is dan vergelijkbare kunststof kruiwagens. Hiermee valt het nadeel van veel kruiwagens van metaal weg. Een een metalen kruiwagen is steviger dan een kruiwagen met kunststof bak.

Gardebruk kruiwagen

Gardebruk kruiwagen


De bak van de Gardebruk kruiwagen biedt 100 liter ruimte en kan 250 kilo dragen. Deze beste kruiwagen staat op luchtbanden waardoor hij ook bij zo'n zwaar gewicht heel plezierig rijdt. Gardebruk is een fabrikant van tuingereedschap en tuinmaterialen.


2. Altrad Fort kruiwagen (beste kruiwagen met kunststof bak)

De 100 liter versie van de Altrad Fort kruiwagen is de beste kruiwagen voor thuisgebruik. Het is een bouwkruiwagen wat inhoudt dat je er ook heel zware materialen als stenen en puin mee kan vervoeren.

De bak is van sterk maar licht polypropyleen kunststof waardoor deze kruiwagen maar 14 kilo weegt. Het onderstel van deze beste kruiwagen is van staal. 


Altrad Fort kruiwagen
Altrad Fort kruiwagenAltrad Fort is een toonaangevende fabrikant van bouwmateriaal en gereedschappen. De Altrad Fort kruiwagens worden ook door professionals in de bouw en industrie gebruikt. Altrad Fort is dus een echt A-merk in kruiwagens, maar hun kunststof kruiwagen is goed betaalbaar en daardoor ook heel populair onder consumenten. Kijk bij de aanbieding hier onder voor de laagste actuele prijs voor deze beste kruiwagen voor thuis.

3. Horse kruiwagen (beste koop)

De Horse kruiwagen is momenteel de meest populaire en hoogst gewaardeerde kruiwagen. Dat is niet verwonderlijk want de Horse kruiwagen is een lichte kruiwagen, maar ook een degelijke kruiwagen, die bovendien tegen een bijzonder aantrekkelijke prijs onder de 100 euro wordt aanboden. Met recht de beste koop kruiwagen.


Horse kruiwagen

Horse kruiwagenDe bak, met een inhoud van 80 liter, is gemaakt van stevig  polypropyleen kunststof dat rust op een stalen onderstel met een extra kopsteun en dwarsversterking tussen de poten. De Horse kruiwagen is voorzien van een rechte neus en een vlakke bak. De handvatten zijn van kunststof en bieden goede grip. Deze kruiwagen is geschikt voor kleine klussen en voor in de tuin, maar schrikt er ook niet voor terg als er stevig verbouwd moet worden.


Soorten kruiwagens

Klassieke kruiwagen

De drie beste kruiwagens hier boven zijn standaard kruiwagens. Iedereen kent de standaard kruiwagen wel. Een bak van metaal of kunststof, twee handvatten, voor een luchtband en achter twee steunen om de kruiwagen op te laten rusten. Je verplaatst de kruiwagen door hem achter te tillen en hem op het wiel rond te laten rijden.

Maar er zijn ook andere modellen kruiwagens. 

Tweewielige kruiwagen

Voor het vervoeren van zware materialen zijn er ook kruiwagens met twee wielen aan de voorkant. De kruiwagen met twee wielen worden vooral in de bouw en in fabrieken gebruikt.

Elektrische kruiwagen

Ook de elektrische kruiwagen is reuze handig voor het vervoeren van zware ladingen of voor wie de kruiwagen heel vaak gebruikt. Maar een elektrische kruiwagen is veel minder goedkoop dan een gewone kruiwagen. Daarom worden elektrische kruiwagens vooral door professionals gebruikt.


Matador kruiwagen elektrisch
Matador kruiwagen elektrisch


De Matador E-Barrow is de meest bekende elektrische kruiwagen. Maar naast deze elektrische Matador kruiwagen zijn er ook elektrische kruiwagens van o.a. Zipper, Lumach, Fort Altrad en Scheppach te koop.


Opvouwbare kruiwagen

De opvouwbare kruiwagen of inklapbare kruiwagen is natuurlijk heel handig om mee te nemen naar een klus, of bijvoorbeeld naar een volkstuin. Maar een opvouwbare kruiwagen is vooral erg praktisch als je maar weinig opslagruimte hebt. Een normale kruiwagen neemt veel ruimte in de schuur of garage in. Een kruiwagen die je kunt opvouwen of inklappen neemt heel veel minder ruimte in.

Opvouwbare kruiwagens worden onder andere aangeboden door de merken Teien, Esschert, Vonroc, en RelaxDays. Soms zien deze opvouwbare kruiwagens er uit als een normale kruiwagen (maar dan opvouwbaar), soms ook zijn het opvouwbare karretjes met 4 wielen.


Kinderkruiwagen

Een ander specifiek soort kruiwagen is de kinderkruiwagen. De kinderkruiwagen is een standaard kruiwagen om te zien, maar dan wat kleiner. Met een kinder kruiwagen kan ook een klein kind in de tuin helpen. En kruien is natuurlijk het tuinwerk dat kinderen het liefst doen.

Kinderkruiwagens worden gemaakt door speelgoedfabrikanten als Berg, maar ook door kruiwagen fabrikanten als Fort en Eurotool. Kijk hier onder voor alle mogelijkheden en de prijs van een kinderkruiwagen.Al dit soort kruiwagens vind je voordelig bij de kruiwagen aanbiedingen bovenaan.


Zie ook:

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *