Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste labelprinter / etiketten printer

 

De beste labelprinters uit de test en een keuzehulp waarmee je makkelijk zelf je beste labelprinter kunt vinden en goedkoop kunt kopen.

Met een goede labelprinter (ook wel labelwriter, etiketten printer of sticker printer genoemd) print je alle soorten labels, adresstickers, productstickers, barcode stickers, etiketten en naamstickers af. Kijk hier voor de beste labelprinter uit de test en andere goede labelprinters, etikettenprinters en stickerprinters.

Beste labelprinters en andere goede labelwriters

Hieronder vind je de beste labelprinter in hun categorie waaronder de beste etiketten printer voor thuis en de beste label printer voor kantoor. 
 

Uit het overzicht met alle labelprinters kun je je persoonlijk beste labelprinter kiezen via diverse selectiemogelijkheden die je uiteindelijk bij je beste etiketten printer brengen.


Dymo labelprinter mobiel
Dymo labelprinter mobiel met toetsenbord


Wat is een goede labelprinter?

Een moderne goede label printer is een handzame thermische printer die op een batterij of accu werkt zodat je overal labels of etiketten kunt printen. De beste labelprinters beschikken over WiFi zodat je de te printen gegevens draadloos via je netwerk kunt opvragen. Ook zijn er labelprinters die draadloos via bluetooth werken zodat je via je smartphone contact met het netwerk kunnen maken.

Labelprinters die niet draadloos met het netwerk kunnen verbinden gebruiken een USB-kabel om de te printen gegevens te importeren.

Direct thermisch printen of thermische overdracht

Een labelprinter is een thermische printer, een printer die met hitte print. Er zijn echter twee soorten thermische printers, en daar zit een groot verschil tussen.

Een direct thermische labelprinter print zonder inkt. De printerkop brandt de tekst op het label of etiket. Hiervoor moet het label of etiket wel voorzien zijn van een speciale toplaag. Je kan dus niet zomaar alle etiketten of labels bedrukken. Het voordeel van direct thermisch printen is dat de labels en etiketten meteen droog zijn en dus niet afgeven.


Brother labelprinter thermisch transfer

Brother labelprinter thermisch transferEen labelprinter met thermische overdracht (thermische transfer) gebruikt wel inkt. Het etiket hoeft dus geen speciale coating te hebben. Ook blijft een label geprint met thermische transfer langer goed leesbaar en slijt de printkop van een thermische transfer labelprinter minder snel.

De labels en etiketten van een direct thermische labelprinter blijven niet lang leesbaar. Direct thermisch printen is dan ook niet geschikt voor labels die lang gebruikt moeten worden. Deze techniek wordt vaak gebruikt voor adresetiketten waarbij een korte levensduur geen probleem is.

Mobiele labelprinter of bureau labelprinter

Veel labelprinters zijn geschikt voor mobiel gebruik. Ze zijn draadloos zodat je door een winkel of magazijn kunt lopen om productetiketten, barcodes en adreslabels te printen. De beste mobiele labelprinters kunnen daarbij via WiFi of bluetooth gegevens uit een netwerkbestand ophalen. 

Maar er zijn ook labelprinters en etiketten printers die op je bureau staan. Deze labelprinters worden vaak voor adresetiketten gebruikt.


Dymo labelprinter bureau

Dymo labelprinter bureau


Labelprinter met toetsenbord

Zowel een mobiele labelprinter als een bureau labelprinter beschikt vaak over een toetsenbord zodat je direct op de labelprinter de te printen gegevens kunt invoeren.

Daarbij komen zowel QWERTY (en AZERTY)  toetsenborden als ABC toetsenborden voor.


Wat voor labels en etiketten wil je bedrukken?

Bij het kiezen van je beste labelprinter is het heel belangrijk dat je eerst bedenkt wat voor formaat etiketten en labels je wilt gaan gebruiken. Er is namelijk een enorme variĆ«teit in maten voor labels en etiketten. 

In de bovenstaande overzichten met beste labelprinters en alle labelprinters kun je de gewenste breedte van de etiketten opgeven. Je ziet dan alleen de labelprinters die voor dat formaat geschikt zijn.

Goede labelprinter en etikettenprinter merken

De meest toonaangevende labelprinter fabrikanten zijn Brother en  Dymo. Deze twee steken er op het gebied van labelprinters bovenuit. Ook o.a. Honeywell, HP, Epson, Citizen en Evolus maken goede  labelprinters. In bovenstaand overzicht met alle label printers vind je ze allemaal.

Zie ook:
Voor wie veel labels, etiketten, barcodes, naamkaartjes e.d. print is een goede labelprinter een goede investering. Een label printer wordt ook wel etiketten printer, labelwriter, barcode printer of sticker printer genoemd. Kijk boven voor de beste labelprinter uit de test en voor andere goede labelprinters voor het snel en makkelijk printen van labels, etiketten e.d.

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *