Header Ads Widget

Amazon Prime gratis

Beste lichttherapie bril (daglichtbril)

Hier hebben we de twee beste lichttherapie brillen uit de test. Daglichtbrillen voor een gezonde portie daglicht in de donkere maanden.

Beste lichttherapiebril test Luminette

Lichttherapie bril Luminette


Eerder keken we naar de beste daglichtlamp voor lichttherapie uit de test. Dit maal is diens kleine broertje aan de beurt, de beste lichttherapiebril.Wat is een lichttherapiebril?

De werking van een daglicht lamp en een lichttherapie bril is gelijk. Beide hulpmiddelen houden je hersenen voor de gek, en geven deze het idee dat je heerlijk in het zonnetje zit. Dit is goed voor zowel je lichamelijke als geestelijke gezondheid. Lichttherapie is een goed middel tegen de winterdip en andere depressieve gevoelens, tegen vermoeidheid, slaapproblemen en tegen andere klachten die ontstaan als er weinig zonlicht is.

Het grote verschil tussen een lichttherapielamp en een lichttherapiebril is makkelijk te raden. De eerste is een lamp waar je voor moet gaan zitten, de lichttherapie bril zet je op je gezicht en geeft je dus veel meer bewegingsvrijheid.

Hieronder vind je de twee beste lichttherapie brillen van dit moment.Luminette lichttherapiebril

De hoogste waardering krijgt de Luminette lichttherapie bril. De Luminette daglichtbril geeft de aanmaak van melatonine en serotonine door je lichaam een boost. 

Serotonine wordt ook wel de feel good neurotransmitter genoemd omdat dit hormoon de zorgt voor een positieve stemming. Een tekort aan serotonine kan symptomen van depressie en angst veroorzaken. Ook voor de nachtrust, voor bloedstolling bij wondjes, de eetlust, spijsvertering en concentratie heeft serotonine een gunstig effect. Dit is dus een heel belangrijk stofje waaraan je lichaam geen tekort mag hebben.

Luminette daglichtbril

Lichtherapie met een Luminette daglichtbrilMelatonine wordt het slaaphormoon genoemd. Melatonine is een door je lichaam aangemaakt stof die er voor zorgt dat je makkelijk in slaap valt. De lichttherapie bril zorgt er voor dat je lichaam deze beide stoffen aanmaakt met alle gunstige gevolgen van dien. Ook andere goede brillen voor lichttherapie gebruiken deze techniek.

De Luminette lichtherapie bril stuurt het gesimuleerde daglicht naar omhoog en naar omlaag in het oog. Dit is dezelfde manier als waarop de zon dit doet. De Luminette lichttherapiebril doet dat op een manier waardoor je niet verblind wordt en waardoor je zicht niet verstoord wordt. Je hebt gedurende de lichttheapie sessie dus gewoon zicht.

Het gesimuleerde daglicht dat de Luminette bril uitstraalt is wit licht met een blauw licht van maximaal 468 nm. Onderzoek heeft uitgewezen dat dit het meest effecte licht voor lichttherapie is.

Het wordt aanbevolen de Luminette lichttherapiebril dagelijks te gebruiken in een sessie van minimaal 20 minuten en maximaal 45 minuten. Door het instellen van de lichtsterkte bepaal je zelf hoe lang de lichttherapie sessie moet duren. Deze tijden lijken lang, maar aangezien je gewoon door de bril kunt kijken en rond kunt lopen is het gebruik van de lichttherapiebril geen echte belemmering. Je kan hem bijvoorbeeld gebruiken als je 's morgens ontbijt en je tanden poetst. Of op een ander moment van de dag dat het je beter uitkomt.

De Luminette lichttherapiebril beschikt over een accu die je ongeveer 1 keer per week moet opladen. Hiervoor kan een zelfde oplader worden gebruikt als voor een smartphone. AyoLight lichttherapiebril

De AyoLight is de lichttherapie bril van Ayo. Deze lichttherapiebril is vergelijkbaar met de Luminette bril. Beide lichttherapie brillen zijn geen brillen met glazen voor je ogen, maar meer een hoofdband boven je ogen. De deze bril / band bevinden zicht de lichttherapielampen die het "daglicht" naar je ogen zenden.

AyoLight lichttherapiebril

AyoLight lichttherapie / daglicht brilHierdoor heb je volledige bewegingsvrijheid en kun je gedurende het dragen van de lichttherapiebril alles doen. Zelfs lezen en televisie kijken. Er zijn zelfs mensen die zo hun lichttherapie onder het autorijden doen maar dit raden we af. De bril kan het zicht en de concentratie wel van verminderen en er zijn gedurende dag heel veel meer momenten waarop je de lichttherapiebril (beter) kunt gebruiken.

Zowel de AyoLight lichttherapiebril als de Luminette lichttherapiebril zijn door hun opzet goed te gebruiken in combinatie met een gewone bril. Ook als brildrager kun je dus alles met deze lichttherapie bril op je hoofd doen. Het dragen van contactlenzen is ook niet nadelig bij het gebruik van een lichttherapiebril.Andere lichttherapie brillen

Er zijn lichttherapiebrillen die goedkoper zijn dan de Luminette lichttherapie bril en de Ayo lichttherapiebril, maar deze daglichtbrillen scoren ook minder goed. Het resultaat is minder (en daar wil je niet op bezuinigen!) en deze goede lichttherapie brillen zijn vaak groter, zwaarder en daarmee minder comfortabel om te dragen.

Wil je toch weten wat er aan goedkopere lichttherapiebrillen te koop is? Kijk dan bij de aanbiedingen lichttherapie lampen en brillen. Je vind daar de lichttherapie aanbiedingen bij de beste online winkels.

Andere fabrikanten die brillen voor daglicht therapie maken zijn, naast Avo en Luminette, onder andere Propeaq, Medisana, Liroma, Podec en InBlue.


Zie ook:

Een reactie posten

2 Reacties

  1. Ik vind een lichttherapie bril heel wat fijner om te gebruiken dan een lichttherapie lampje. Het nadeel is dat je even niets anders kunt doen, maar een rustmomentje is ook niet verkeerd! Ook is een lichttherapiebril goedkoop als je het met de lampen vergelijkt. Het effect is natuurlijk moeilijk te bepalen maar ik heb echt het gevoel dat het goed helpt.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb juist niet zoveel zin in rustmomentjes. Ik gebruik een Luminette 3 lichtbril en ik vind het juist fijn dat ik tijdens het dragen van de lichtherapiebril alles kan doen. Ik moet er zelfs op letten hem niet overdreven lang te dragen. Maar het beste is, ik merk echt verbetering nu ik de lichtbril gebruik. Ik ben minder moe en niet chagrijnig (minder chagrijnig zegt mijn vriend) en ik voel me gewoon beter, vrolijker. Ik zie nu veel minder tegen de winter op dan vroeger.

    BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.