Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste loopband voor thuis

 

De beste loopbanden uit de test, tips om de de beste loopband voor thuis te kiezen en reviews van enkele goede loopbanden.

beste loopband voor thuis test


Een loopband is een fitness apparaat dat ook heel goed thuis gebruikt kan worden. Een inklapbare loopband heeft maar weinig ruimte nodig en een goede loopband hoeft niet duur te zijn. Hier kijken we naar de beste loopband voor thuis.


Beste loopband uit de test

Experts hebben de de loopbanden getest en diverse loopbanden als beste loopband aangewezen. Het betreft de beste loopbanden in diverse prijsklassen (basisklasse, middenklasse en topklasse). Zo kan iedereen hier zijn beste loopband vinden. 


Aanbiedingen alle loopbanden voor thuis

Zit de juiste loopband er toch niet bij? Of wil je meer loopbanden bekijken? In het overzicht alle loopbanden vind je circa 300 loopbanden, met alle prijzen, informatie, specificaties en reviews en ervaringen van gebruikers. 

Uit dit overzicht kun je heel eenvoudig jouw beste loopband filteren en tegen de laagste prijs kopen.

Kies je beste loopband

Kies zelf je beste loopband. De loopband die het best aan al jouw wensen en eisen voldoet. Dat gaat heel makkelijk via het bovenstaand  overzicht met alle loopbanden. Hier kun je heel makkelijk de voor jou meest geschikte loopband tegen de laagste prijs selecteren.

Hiervoor hoef je alleen je wensen maar aan te vinken. Hieronder geven we tips voor bij het selecteren van de voor jou beste loopband voor thuis.

Inklapbare loopband

Gebruiksklaar neemt een loopband natuurlijk best veel ruimte in. Als je de loopband thuis gebruikt, zal dat geen probleem zijn, je vindt er altijd wel een plekje voor. Maar als je klaar bent met je fitness wil je waarschijnlijk de loopband wel ergens kunnen opbergen, tenzij je een speciale fitness kamer hebt.

Loopband voor thuis Focus Fitness

Opklapbare loopband Focus Fitness


Als je kiest voor een inklapbare loopband of opklapbare loopband neemt het fitness apparaat nauwelijks ruimte in als je deze hebt ingeklapt. Je schuift hem onder bed of zet hem in een verborgen hoekje naast de kast. Bij een loopband voor thuis is het erg handig als je deze kunt inklappen.

Loopband met hartslagmeter

De hartslag is erg belangrijk bij een fitness apparaat. De meeste loopbanden zijn daarom voorzien van een hartslagmeter. De sensoren daarvoor zitten dan normaal gesproken in de handvatten. Onder het sporten wordt de handslag continue gemeten en in kaart gebracht. 

Let op, een goedkope loopband beschikt soms wel en soms niet over een hartslagmeter. In de top 10 staat dat aangegeven en bij het overzicht met alle loopbanden kun je loopband met hartslagmeter als eis opgeven.

Loopband met trainingshulp

Ook is een goede loopband voorzien van een computer die je helpt bij de training. Dit gebeurt meestal in combinatie met een app die je op je smartphone of tablet installeert. De loopband meet je prestaties en stuurt deze gegevens naar de app.

Hierop worden je prestaties geanalyseerd een krijg je adviezen en schema's. Dit voegt veel waarde aan je loopband toe. De meeste loopbanden bieden deze ondersteuning die je in het bovenstaande overzicht met loopbanden als eis kunt opgeven om de voor jou beste loopband te vinden.

Focus Fitness loopband voor thuis

Fitness computer op Focus Fitness loopband


Hou er wel rekening mee dat de trainingshulp, evenals de aanwezigheid van veel trainingsprogramma's, vaak mede het verschil maken tussen een goedkope loopband en een meer uitgebreide loopband. Goedkope loopbanden bieden op deze onderdelen meestal minder mogelijkheden.

Trainingsprogramma's

Je kunt je eigen trainingsprogramma samenstellen, maar een goede loopband biedt ook standaard trainingsprogramma's aan. Uit hoeveel van deze trainingsprogramma's je kunt kiezen verschilt echter heel sterk. Soms zijn dat maar een paar programma's, maar het kunnen er ook vele tientallen zijn. 

Bij het kiezen van de beste loopband voor thuis via het overzicht met alle loopbanden kun je aangeven hoeveel programma's je ongeveer wilt kunnen gebruiken. Zo kun je de beste loopband voor thuis vinden die het best bij jou wensen aansluit.

De breedte van de loopband

De breedte van het loopvlak van de loopband kan nogal eens verschillen. De breedte ligt meestal tussen de 40 en 60 centimeter. Dat is een brede marge, waarbij een breder loopvlak een stuk comfortabel loopt. Je loopt meer ontspannen omdat je niet continue hoeft op te letten of je niet mis stapt. 

We adviseren een loopvlak van meer dan 50 cm voor een ontspannen looptraining zonder dat je bang hoeft te zijn naast de loopband te stappen. De beste loopband voor thuis heeft een minimale breedte van 50 cm.

De hellingshoek van de loopband

Met een goede loopband voor thuis kun je letterlijk heuvel op lopen. Dit kan door de hellingshoek aan te passen. Je plaatst het loopvlak letterlijk omhoog. Meestal kan de hellingshoek in klimpercentages van maximaal 10 tot 20 procent worden ingesteld. Maar er zijn ook loopbanden die je een indrukwekkende helling van meer dan 20% kunnen voorschotelen.

Nordic Track loopband voor thuis

Ruim 20% hellingshoek op een Nordic Track loopband

Maximale belasting van de loopband

Ook op het te dragen gewicht kun je de loopband selecteren. Voor een goede loopband in een gewicht tot 150 kilo geen enkel probleem, daarboven kan het voorkomen dat je boven het geadviseerde maximale gewicht komt.


Voorbeelden van goede loopbanden voor thuis

Bovenaan vind je de beste loopband uit de test in diverse categorie├źn. Hieronder kijken we naar een aantal van deze goede loopbanden.

Horizon Paragon loopband

De Horizon Paragon loopband heeft vele bekroningen op zijn naam staan. Deze beste loopband was bijvoorbeeld de beste test bij het de Duitse vergelijkingssite Vergleich met een heel hoge score en de waardering Zeer Goed. Ook ETM Testmagazin was vol lof over deze loopband hometrainer en ook bij een loopband test van het tijdschrift Fit for Fun was deze loopband de beste in de test. Klik op de link voor de prijs en meer informatie.

Beste loopband test Horizon Fitness

Horizon loopband. Professionele loopband voor thuis


Dit is dus de beste loopband uit wel drie verschillende vergelijkende testen, maar kwaliteit heeft een prijs.

Deze prijs is wel een nadeel van de Horizon Paragon. Dit is namelijk bepaald geen goedkope loopband, maar wel de beste loopband die je in huis kan halen volgens de bovenstaande testen.

De Horizon Paragon is namelijk een hometrainer van hoge kwaliteit. Het is een rustig lopende loopband met een goede demping. Je kan via het optioneel verkrijgbare Passport-systeem de loopband zelfs met je televisie verbinden. Dan zie je op je televisie het parcours dat je aan het lopen bent. 
Het nadeel noemde we al. De Horizon Paragon loopband is voor veel thuisgebruikers wel een dure loopband. In tegenstelling tot bij de eerder genoemde best geteste loopbanden is er bij deze loopband testen geen rekening gehouden met de prijs.

In het bovenstaande overzicht met alle loopbanden vind je ook veel goedkopere loopbanden, waaronder ook loopbanden onder de 300 euro.

Flow Fitness Runner T2i loopband

Een andere zeer goede loopband voor de fanatieke sporter, die goed geld over heeft voor zijn loopband trainer, is de Flow Fitness Runner T2i de beste loopband. Dit is een echte high-end loopband met maar liefst 29 programma's.

Flow Fitness loopband voor thuis

Flow Fitness loopband

De hellingshoek van deze Flow Fitness loopband is instelbaar tot 15% voor een intensieve looptraining. De maximum loopsnelheid bedraagt 22 kilometer per uur. Via sensoren in de handvatten kan je hartslag worden gemeten.

Maak via Bluetooth contact met je tablet of smartphone en stel je sportieve doelen in. De motor is stil en de loopband is lekker breed. Een bijzonder goede fitness loopband met helaas een stevig prijskaartje (adviesprijs 1.999 euro). Kijk bij de Flow Fitness loopbanden voor actuele prijzen. Je vindt daar naast goedkopere loopbanden van dit merk (je hebt ze ook voor 700 euro) ook nog een duurder model, de Flow Fitness Runner T3i.

Ligt ook een goedkope loopband van Flow Fitness boven je budget? Kijk dan hieronder (onder de video) voor de beste goedkope loopband uit de test.
Goedkope loopband: VirtuFit TR-100

Het kan namelijk veel goedkoper. De VirtuFit TR-100 loopband kost nog geen derde van de bovenstaande beste loopband. De VirtuFit TR-100 is de beste loopband uit de budget-klasse, met een leuke prijs voor thuisgebruik. 

Ondanks dat deze fitness loopband in een lagere prijsklasse zit beschikt deze nog altijd over 15 programma's, een maximale loopsnelheid van 16 kilometer per uur en een maximale hellingshoek van 12%. Een professionele loopband zoals je in de sportschool aantreft is het niet, maar met zijn specificaties wint de beste goedkope loopband het van veel duurdere loopbanden. Deze goedkope loopband is een heel goede loopband voor thuis.


De loopsnelheid pas je makkelijk aan onder het lopen aan via de tiptoetsen in de armleuningen. Je kunt er prima op hardlopen en wandelen. Het is een solide en stevig fitnessapparaat wat makkelijk in elkaar te zetten is.

Ben je een beginnend gebruiker? Dan is de VirtuFit TR-100 absoluut de beste koop. Dit is een goede maar ook relatief goedkope loopband.

Meer goede loopbanden voor thuis

Je las hier reviews van loopbanden van VirtuFit, Flow Fitness en Horizon. Maar er zijn meer goede loopband fabrikanten die een goede loopband voor thuis maken. Ook onder andere Tunturi, Domyos, Kettler, Technogym, Christopeit en Focus Fitness maken goede loopbanden voor thuis..


Bij het loopband overzicht bovenaan vind je aanbiedingen van al deze loopbanden voor thuis. Je vindt daar alle prijzen, specificaties, reviews en gebruikerservaringen, en je kunt er makkelijk de voor jou beste loopband tegen de laagste prijs selecetren.


Zie ook: Meer fitnessapparatuur getest


Onderwerp:
Hierboven vind je de beste loopband uit de test. Of eigenlijk meerdere loopbanden uit meerdere vergelijkende testen want je hebt goede loopbanden in heel verschillende prijsklassen. Ook geven we tips voor het kiezen van de voor jou beste loopband voor thuis en hebben we aanbiedingen van al deze goede loopbanden voor thuis.

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *