Header Ads Widget

Bol AlgemeenBol Algemeen

Beste mobiele telefoon en accessoires

De beste smartphone uit de test in verschillende categorieën, maar ook de beste mobiele telefoon accessoires voor smartphones.

Smartphone test mobiele telefoon


Hier kijken we naar de testen van mobiele telefoons. We kijken niet alleen naar de beste smartphones zelf, maar ook naar accessoires zoals oortjes, powerbanks, smartwatches en mobiele telefoon opladers. Kortom naar het beste dat met je mobiele telefoon / smartphone te maken heeft.
Beste smartphone

We beginnen met de mobiele telefoon zelf. Wat is de beste smartphone? Mobiele telefoons worden heel regelmatig getest. Wat zijn de beste smartphones uit al deze testen? Bij het beste smartphone test overzicht hieronder kun je dan nagaan.Beste eenvoudige mobiele telefoon / GSM

Niet iedereen wil een moderne mobiele telefoon, een smartphone met apps, internet en veel snufjes. Vooral senioren hebben vaak problemen met een mobiele telefoon met teveel mogelijkheden. Daarom zijn er senioren GM telefoons en andere eenvoudige telefoons te koop. Kijk hiervoor de beste eenvoudige mobiele GSM telefoon,Beste oortjes (oordopjes) voor de mobiele telefoon

Een telefoon gebruik je niet alleen om mee te telefoneren, maar bijvoorbeeld ook om mee naar muziek te luisteren of TV en video te kijken. Daarvoor heb je een goede koptelefoon nodig. 

Goede oortjes (oordopjes) zijn het meest praktisch als smartphone koptelefoon, want oortjes neem je makkelijk mee en stop je makkelijk weg in je broekzak. Oortjes heb je met een draadje, maar je hebt ook geheel draadloze oortjes. Hieronder vind je de beste oortjes uit de test voor de mobiele telefoon.Beste powerbank voor de mobiele telefoon

We schreven het al, met een mobiele telefoon doe je meer dan alleen telefoneren. Een smartphone is een zakcomputer waarop je ook surft, appt, chat, naar muziek luistert, spelletjes speelt en naar televisie kijkt. Al dit gebruik vraagt stroom, en de accu van de smartphone is niet altijd sterk genoeg als je langere tijd op pad bent. 

Een goede powerbank waarmee je je mobiele telefoon een paar keer kunt opladen is daarom een goede investering. Maar wat is een goede powerbank voor de smartphone? De beste powerbanks uit de powerbank test vind je hier onder.Beste mobiele telefoon opladers

Een andere manier om je mobiele telefoon van verse stroom te voorzien is via een smartphone oplader. Naast de gebruikelijke oplader voor in het stopcontact zijn er ook andere handige opladers voor bijvoorbeeld in de auto, draadloze opladers en opladers waarmee je je telefoon met zonne-energie oplaadt. 

Hieronder de beste opladers voor je mobiele telefoon uit de test in diverse soorten.Beste telefoonhouders mobiele telefoon

In de auto en op de fiets mag je de mobiele telefoon niet meer in je hand houden, en dat terwijl we de smartphone ook in het verkeer steeds vaker gebruiken. Voor navigatie, maar ook voor Spotify, Flitsmeister en natuurlijk om te telefoneren. 

Een goede telefoonhouder zorgt er voor dat je de mobiele telefoon goed kunt bedienen en goed op het smartphone scherm kunt kijken. Hier de beste telefoonhouders voor de smartphone in de auto en op de fiets of motor uit de test.Beste telefoonhoesjes

Waar koop je goedkoop de beste telefoonhoesjes? Hier de beste winkel om smartphone hoesjes te kopen.

Beste waterdicht telefoonhoesje

De meeste smartphones kunnen slecht tegen water. Dat is vervelend als je gaat varen of gaat wandelen of fietsen in de regen. Ook bij kamperen of tijdens de wintersport kan je telefoon nat worden en zodoende beschadigd raken. Een drybag of waterdicht telefoonhoesje beschermt je smartphone tegen water, regen en vocht. Kijk hieronder voor de beste drybags voor je mobiele telefoon.Beste mobiele telefoon provider

Wat is de beste provider van mobiele telefoon abonnementen? Dat wordt regelmatig getest. Kijk hier onder voor de beste aanbieders van mobiele telefonie uit de test.Beste smartwatch

De smartwatch hoort ook absoluut in dit overzicht met testen thuis. Een goede smartwatch (slim horloge) biedt zelf al veel mogelijkheden, maar een goede smartwatch brengt alle mogelijkheden van je mobiele telefoon ook naar je pols. 

Maar wat is een goede smartwatch. De beste smartwatches vind je in de tests hieronder. Deze testen zijn door experts op dit gebied uitgevoerd.Over de ontwikkeling van de mobiele telefoon 

De mobiele telefoon is de laatste 30 jaar een heel wat grotere rol in ons leven gaan spelen. Het is nog maar moeilijk voor te stellen maar vroeger werd de mobiele telefoon alleen nog maar gebruikt om te telefoneren. Tegenwoordig is het mobieltje meer een zakcomputer. We gebruiken de mobiele telefoon voor browsen, appen, chatten, navigatie en veel meer waarvoor eerst een computer nodig was, en het eind van alle mogelijkheden van de mobiel is nog niet in zicht. 

De eerste mobiele telefoons

Dat had men in de jaren 80 nog niet voor kunnen stellen toen de eerste mobiel op de markt verscheen. Deze eerste mobiele telefoon werd niet voor niets Brick Phone genoemd, hij was zwaar en lomp als een baksteen. Bovendien had deze een kilo wegende telefoon maar een beperkt bereik. Er waren maar een handjevol telefoonmasten, dus de dekking was dramatisch. Maar de kop was er af!

In de loop van de jaren 80 ging het langzaam beter met de mobiele telefoon. Eerst met de Motorola DynaTAC 8000X (de beste mobiele telefoon in die tijd) en later met meer mobiele telefoon apparaten (mobieltjes kon je ze nog niet noemen) doe door zakenlieden werden gebruikt. Voor de consument waren ze nog te duur, en bovendien was de behoefte aan een mobiele telefoon nog niet groot. Ook iets wat we ons nu niet meer kunnen voorstellen.

Nokia GMS telefoon

De echte doorbraak van de mobiele telefoon kwam in de jaren 90 toen de mobiel klein en betaalbaar werd. Vooral Nokia speelde hierin een grote rol. Nokia werd met grote afstand de marktleider in mobiele telefoons. De Nokia was toen de beste mobiele telefoon. Andere fabrikanten zoals Ericsson, Motorola, Panasonic, Alcatel, Sony en Siemens volgde op grote afstand. De naam Nokia was bijna gelijk aan de mobiele telefoon, of aan GSM zoals de mobiel toen nog genoemd werd.

Het was namelijk het GSM netwerk dat toen opkwam en steeds meer dekking gaf aan mobiele telefoons. De GSM telefoon werd toen ook niet meer alleen voor bellen gebruikt, ook SMS kwam op. De primitieve voorloper van de huidige app berichten. 

SMS tekstberichten

Tegenwoordig wordt SMS nog gebruikt voor het veilig versturen van toegangscodes e.d. naar een smartphone, maar in de "vorige eeuw" was SMS een grote hit en waren de telefoon gebruikers vaak reuze handig het acrobatisch intikken van teksten waarbij voor een letter een bepaald aantal keren een cijfertoets moest worden ingetikt. Over letter toetsen beschikten de eerste GSM mobieltjes namelijk nog niet.

Een vroege mobiele telefoon die de wel over lettertoetsen beschikte was (rond 2000) de Blackberry telefoon die wel over een QWERTY toetesenbord. Dit maakte deze mobiele GSM telefoon heel groot voor een mobieltje maar was door het gemak van teksten typen wel kortstondig een succes. Dit was de beste mobiele telefoon voor het eenvoudig tikken van teksten. Maar dat veranderde toen de smartphone zijn opwachting maakte.

De eerste smartphone

De Ericsson R300 wordt gezien als de eerste smartphone. Deze eerste smartphone zag er nog niet uit als de huidige smartphones, het was nog steess een GSM telefoon om te zien, met een klein scherm met nummerieke toetsen er onder, maar met de Ericsson R300 kon je niet alleen telefoneren en SMS berichten versturen, maar ook mailen, internetten en een agenda bijhouden. Dat was heel revolutionair in die tijd.

Maar zoals Nokia verantwoordelijk was voor de grote doorbraak van de GSM telefoon zo zorgde Apple met de eerste iPhone voor de doorbraak van de smartphone. Hiervoor was vooral de touchscreen van de iPhone verantwoordelijk. Ineens konden er heel goed teksten geschreven en gelezen worden op een mobiele telefoon. De Apple iPhone gold als beste mobiele telefoon.

De mobiele telefoon als kleine internet computer

Hierna ging het snel met de ontwikkeling en de mogelijkheden van de mobiele telefoon. Met de Apple iPhone werd steeds meer mogelijk, andere telefoonfabrikanten kwamen met hun eigen smartphones en Google introduceerde het Android besturingssysteem voor mobiele telefoons. 

Er kwamen browsers en apps die de mobiele telefoon dezelfde mogelijkheden gaven als een laptop of PC. De mobiele telefoon werd een echte zakcomputer. En nog meer, want ook de fotocamera, de videocamera, het navigatiesysteem, de mp3 speler en andere mediaspelers en de ereader werden steeds meer vervangen door de smartphone. De mobiele telefoon werd een alles in één apparaat in je broekzak.

De toekomst van de mobiele telefoon

En de ontwikkelingen gaan nog steeds door. Virtual reality, kunstmatige intelligentie en andere nieuwe ontwikkelingen zullen ook de mogelijkheden van de mobiele telefoon steeds meer doen toenemen. Een de telefoons met opvouwbare schermen die nu al gebruikt worden maken door hun grotere scherm het mobiel gebruik nog plezieriger, voor bijvoorbeeld het kijken naar films en het veel groter tonen van websites en navigatie kaarten.

Ook de steeds beter betaalbare abonnementen voor onbeperkt internet toegang op de mobiele telefoon spelen hierin een grote rol, want tegenwoordig wil je niet alleen maar telefonisch altijd bereikbaar zijn, je wil ook altijd en overal toegang tot internet hebben.

Hierboven kun je bij de smartphone test zien wat de beste mobiele telefoon van dit moment is. Of eigenlijk beste mobiele telefoons, want er zijn beste mobieltjes in diverse prijsklassen en beste mobiele telefoons uit diverse testen, van de Consumentenbond test tot testen van grote webwinkels en tijdschriften.


Zie ook: Alle testen


Onderwerp:
De smartphone (mobiele telefoon) maakt tegenwoordig een belangrijk deel uit van ons leven. Met een goede mobiele telefoon / goede smartphone telefoneer je niet alleen, maar heb je ook volledige toegang tot internet (websites en apps), je contacten en social media, je speelt er spelletjes op en hebt toegang tot het nieuws.

Hierboven vind je alle beste smartphones uit de test, maar bijvoorbeeld ook de beste smartwatches uit de test, de beste opladers en de beste telefoonhouder voor auto of fiets. Kortom, al het beste voor je mobiele telefoon / smartphone.

Een reactie posten

0 Reacties