Beste muurverf (met aanbiedingen)

De beste muurverf en goedkope aanbiedingen van alle goede muurverf.

beste muurverf

Muurverf een eenvoudige, snelle en relatief goedkope manier om een muur de gewenste kleur te geven. Bovendien beschermt een goede muurverf de muur. Hier kijken we naar de beste muurverf om je muren te verven.

De beste muurverf

Muurverf is er in talloze kleuren, voor verschillende ondergronden, er is muurverf voor binnen en muurverf voor buiten (of beiden) en er is muurverf in mat, glans, hoogglans en zijdeglans finish. En dan hebben we het nog niet eens over de verschillende volumes waarin de muurverf te koop is. Kortom, één beste muurverf is er absoluut niet aan te wijzen.

Daarom vind je hier onder een uitgebreid overzicht met alle muurverf die een 5 sterren waardering heeft gekregen. Door voorkeuren aan te geven voor alle relevante specificaties kun je uit de lange lijst met goede muurverf makkelijk de voor jou beste muurverf tegen de laagste prijs selecteren.


Hieronder vind je tips voor het selecteren van de voor jou beste muurverf uit deze lange lijst.

Aanbiedingen muurverf goedkope winkels

Maar eerst kijken we naar de aanbiedingen van winkels die muurverf goedkoop online verkopen.Flexa muurverf

Flexa muurverf


Latex muurverf en acryl muurverf

Vrijwel alle muurverf is tegenwoordig latex verf. Latex muurverf is vuilbestendig, stof afstotend, ademend (waardoor er bij het verven geen bellen ontstaan), snel drogend en met water schoon te maken. Kortom, zowel tijdens als na het schilderen is het bijzonder goed geschikt als muurverf.

Acryl muurverf bestaat ook. Dit duurdere muurverf omdat de verhouding acryl hoger is dan bij latex. Dat maakt acryl verf in principe beter, maar er is geen scherpe grens tussen latex verf en acryl verf. In latex zit namelijk tegenwoordig ook geen latex (rubber) meer. Alleen de naam is gebleven.

Bijna alle gangbare muurverf wordt tegenwoordig onder de benaming latex muurverf verkocht.


Watergedragen muurverf

Ook over de keuze muurverf op waterbasis of muurverf op terpentine basis hoef je je niet druk te maken. Nagenoeg alle muurverf (en alle latex) is namelijk watergedragen. Wel zo makkelijk, want kwasten en rollers zijn met water schoon te maken om later nogmaals te gebruiken.

Meestal wordt muurverf met een roller aangebracht. Dat gaat snel en makkelijk en het geeft een mooi egaal resultaat. Alleen voor de moeilijke plekjes en ander precisiewerk gebruik je een kwast.


Afwerking (finish) muurverf

Wil je een glanzende muur of een matte muur? Dit noemt men bij verf de afwerking, of de finish. Dit zijn de verschillende afwerkingen:

Muurverf mat
Matte muurverf geeft een rustig resultaat. Een voordeel van matte muurverf is ook dat het oneffenheden in de muur minder laat opvallen. Dat is bij muurverf natuurlijk een groot voordeel. Maar een met matte muurverf geverfde muur is wel lastiger schoon te maken dan een gladde glanzende muur.

De meeste muurverf die verkocht wordt is matte muurverf.

Muurverf glans
Een met glanzende muurverf geverfde muur is dus makkelijk schoon te maken. Ook geeft de glans een ruimtelijk effect aan een kamer. De glanzende muurverf reflecteert veel licht. Maar je moet natuurlijk wel van een glanzende muur houden.

Muurverf zijdeglans
Daarom is er ook zijdeglans muurverf. Dit is een tussenvorm tussen matte muurverf en glanzende muurverf. Een soort poldermodel verf.

Muurverf hoogglans
Hoogglans muurverf is de overtreffende trap van glanzende muurverf. Een met hoogglans geverfde wand glanst nog meer. Het voordeel van makkelijk schoonmaken is ook groter, maar dat geldt ook voor het zien van oneffenheden. De oneffenheden in de muur vallen bij hoogglans muurverf het meest op.

Muurverf extra mat
Extra matte muurverf is zeldzaam. Deze muurverf glinstert totaal niet en de behandelde muren voelen ruw aan.

Histor muurverf
Histor muurverf

Muurverf voor buiten en muurverf binnen

Bij de bovenstaande beste muurverf en muurverf aanbiedingen kom je verf voor buiten en verf voor binnen tegen. Dat is niet voor niets. Er is wel degelijk verschil tussen latex voor buiten en latex voor binnen.

Muurverf voor binnen in huis moet makkelijk schoon te maken zijn. Ook na vele malen schoonmaken moet de muur er nog uitzien alsof deze pas geschilderd is.

Bij muurverf voor buiten zijn andere eigenschappen belangrijk. Muurverf buiten moet tegen weer en wind bestand zijn. Zowel goed bestand tegen regen en kou als tegen fel zonlicht.

Goede muurverf merken

Goede muurverf wordt gemaakt door de bekende A-merken op verf gebied. Vooral Flexa muurverf is populair. Deze muurverf is er in tal van variaties en in talloze verschillende kleuren. Andere goede muurverf merken zijn Wijzonol, Histor, Sigma en Sikkens.

Bij de bovenstaande beste muurverf en goedkope muurverf aanbiedingen vind je al deze muurverven tegen een aantrekkelijk prijs. Vaak met zeer hoge korting en goedkoper dan in de bouwmarkt.

Zie ook:

Onderwerp:
Hier hebben we de beste muurverf en aanbiedingen van muurverf bij de beste winkels waar je deze muurverf goedkoop online kunt kopen. Ook kijken we naar de verschillende soorten muurverf.

Een reactie posten

2 Reacties

  1. Bij een muurverf test van de Consumentenbond van al weer even geleden is de Sikkens Alphacryl Pure als beste muurverf getest. Ik heb deze Sikkens muurverf ook gebruikt (mat). Het is dure muurverf maar wel heel goede muurverf. Hij is er voor buiten en binnen, ik heb de muurverf voor binnen gebruikt.

    Het is inderdaad heel goede muurverf die opvallend makkelijk dekt. Deze beste muurverf uit die oude consumentenbond test zou ook langdurig mooi blijven, maar dat kan ik nog niet bevestigen daarvoor zit de muurverf nog niet lang genoeg op de muur.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb een muur geverfd met het ombre effect. Daarbij ga je van donkere tint naar een lichte tint. Of omgekeerd, het is maar net van welke kant je het bekijkt. Dit is een heel mooi effect.

    Het is wel een uitdaging en wat meer werk. Je mengt de muurverf met wit zodat je verschillende tinten krijgt. Ik heb drie tinten gemengd, maar voor een mooie overgang miet je deze ook weer mengen. Je bent dus wel even bezig, maar als het lukt heb je een mooie speciaal gekleurde muur.

    BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.