Header Ads Widget

Bol AlgemeenBol Algemeen

Beste Nordic walking stokken

Hier kijken we naar de beste Nordic walking stokken. Met informatie over de Nordic walking wandelstokken van Leki, Black Diamond en Exel.

Beste Nordic walking stokken test

Maar eerst kijken we naar de voordelen die het wandelen met twee van die Nordic walking wandelstokken biedt. Want waarom zou je Nordic walking stokken gebruiken?

Nordic walking (Scandinavisch wandelen) heeft zijn oorsprong in Finland in de jaren 1930. Het is een manier van wandelen waarbij je gebruik maakt van een soort skistokken die nordic walking stokken of trekking stokken worden genoemd. 

Voordelen van wandelen met Nordic walking stokken


Deze Nordic walking stokken bieden meer stabiliteit en ondersteuning bij het lopen. Maar er zijn meer voordelen. 

 • Bij Nordic walking wordt er meer beroep gedaan op de spieren in het bovenlichaam zoals de spieren in armen, schouders, borst en rug. Hierdoor worden bij het wandelen niet alleen de spieren in het onderlichaam getraind, maar ook de spieren in het bovenlichaam.
   
 • Hierdoor wordt er meer energie verbruikt tijdens het lopen. Dit maakt Nordic walking goed voor het verbranden van calorieën (en vet) en goed voor de conditie.

 • Maar het gaat niet alleen om training. Door de Nordic wandelstokken worden gewrichten ook minder belast en worden schokken opgevangen. Vooral voor het verminderen van de belasting van knieën en enkels zijn Nordic stokken gezond.

 • Nordic walking stokken zijn goed voor de stabiteit en balans, en ze verminderen de kans op vallen. Met name op ongeloijk terrein merk je dit voordeel van deze trekking stokken.

Hierbij moeten we wel opmerken dat deze gunstige effecten vooral bereikt worden als je de Nordic walking stokken op de juiste manier en met de juiste techniek gebruikt. Daarover verderop meer. 

De beste Nordic walking stokken

Maar eerst kijken we naar de beste Nordic walking stokken. En dan met name de beste Nordic walking fabrikanten.

1. Leki Nordic walking stokken

Leki is het nummer één merk in Nordic walking wandelstokken. De Nordic waking stokken van deze fabrikant van outdoor producten worden wereldwijd verkocht en gebruikt. Als marktleider in trekking stokken biedt Leki veel verschillende Nordic walking stokken aan. Hieronder een paar voorbeelden:

 • Leki Micro Flash: Een lichtgewicht opvouwbare Nordic walking stok die makkelijk mee te nemen is.

 • Leki Supreme Shark: Een heel goede verstelbare Nordic walking stok met Shark Cork handvat dat zorgt voor een natuurlijke en comfortabele grip.

 • Leki Smart Traveller Carbon: Een carbon Nordic walking stok. Carbonvezel is heel sterk en heel licht.

 • Leki Traveller Alu: Eeen meer goedkope Leki wandelstok voor Nordic walking, dit maal een makkelijk mee te neen trekkingstok van aluminium.

 • Leki Nordic Walking Instructor Carbon: Een professionele Nordic walking wandelstok voor Nordic walking instructeurs met een verstelbare lengte zodat een instructeur aan verschillende gebruikers de verschillende technieken kan demonstreren.

 • Leki Instructor Lite: Een andere (maar meer eenvoudige) verstelbare Nordic walking stok.

 • Leki Nordic Walking Carbon Ti: Luxe lichtgewicht Leki Nordic walking stok van carbon met verstelbare lengte die erg goed is op terrein met veel hoogteverschillen.

En zo zijn er nog veel meer Leki Nordic walking stokken. Leki wandelstokken staan bekend als de beste Nordic walking stokken.


LEKI Nordic walking stokken

LEKI Nordic walking stokken

2. Exel Nordic walking stokken

Excel Nordic walkingstokken komen uit het land waar het allemaal begon, Finland. Exel is een grote naam in de stokken en accessoires voor Nordic walking. Hun wandelstokken zijn gemaakt van hogwaarderige materialen mer carbon voor hun beste Nordic walking stokken en aluminium voor de meer goedkope Nordic walking stokken. 

Veel Exel wandelstokken zijn verstelbaar en meestal zijn ze voorzien van een ergonomisch handvat voor meer comfort en een betere grip.

Exel Nordic walking stokken zijn er voor zowel recreanten als professionele sporters. Exel wandelstokken behoren zonder meer tot de beste Nordic walking stokken.


3. Black Diamond Nordic waking stokken

Ook de Black Diamond Nordicwalking stokken worden tot de beste nordic walking stokken gerekend. In tegenstelling tot Leki en Exel is Black Diamond meer gericht op de bergsport en klimsport dan op de wandelsport, maar dat neemt niet weg dat ze heel goede Nordic walking wandelstokken maken. 

Populaire Nordic walking stokken van dit merk zijn de Black Diamond Trail Ergo Cork (een heel comfortabele verstelbare Nordi Walking stok met een ergonomisch handvat met kurk) en de Black Diamond Distance FLZ die oorspronkelijk voor trail running en lange afstand wandelen ontwikkeld is, maar ook erg populair is als Nordic walking wandelstok.


Andere Nordic walking stok merken

 fabrikanten van Nordic walking wandelstokken zijn Swix, Abbey en Komperdell.

De Nordic walking techniek

We noemden hier boven al het belang van een goede techniek voor het gebruik van Nordic walking stokken. Alleen als je deze wandelstokken op de juiste manier gebruikt profiteer je optimaal van de voordelen van het wandelen met Nordic walking stokken.

In onderstaande video krijg je een demonstratie van de juiste Nordic walking techniek.


Kijk boven bij de Nordic Walking wandelstok aanbiedingen om de beste Nordic walking stokken goedkoop te kopen.


Zie ook:Een reactie posten

0 Reacties