Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Thuis ontharen met licht (IPL) of laser

 

IPL (Intense Pulsed Light) is een techniek waarbij licht wordt gebruikt om te ontharen. Via lichtstootjes worden de haarzakjes verhit en zodoende onklaar gemaakt. Hier voel je niets van. IPL is dus pijnloos en dat is een heel ander verhaal dan met harsen of epileren, maar wel met hetzelfde resultaat. Met IPL kun je namelijk langdurig ontharen. Dat geldt ook voor ontharen met laser.

Vroeger moest je voor ontharen met IPL of ontharen met laser naar een schoonheidssalon, maar tegenwoordig kan dat heel makkelijk thuis met een IPL apparaat ter grote van ongeveer een fohn. Een ontharing-sessie duurt ongeveer een kwartier, en na vier behandeling met de beste IPL apparaten hieronder ben je al mooi glad. Ontharen met laserlicht is thuis minder gangbaar dan met IPL.

Het gaat hieronder dan ook vooral over IPL.

Testen van IPL apparaten

Hieronder vind je de beste IPL apparaten uit de testen van deze apparaatjes voor thuisgebruik. IPL apparaten worden regelmatig getest door onder andere vergelijkingssites en de collega's van de Consumentenbond in binnen en buitenland. Hieronder staan de meest recente testen van IPL en laser apparaten voor ontharen.Zie ookAlle apparaten voor ontharing met laser en lichtontharing

Kijk in het overzicht van alle apparaten voor ontharen met laser of licht voor alle apparaatjes om thuis op deze manieren te ontharen. Je vindt daar alle informatie en prijzen, en kunt gericht zoeken naar de voor jou beste IPL apparaten en apparaten met met later te ontharen.

Verschil tussen IPL en ontharen met laser

Bij zowel laser (LASER) en lichtontharing (IPL) wordt onthaard door middel van lichtflitsen. Met energie worden de haarzakjes kapot gemaakt Het verschil tussen het ontharen met IPL en het ontharen met Laser is dat er bij laser gebruik wordt gemaakt van slechts een golflengte terwijl bij IPL meerdere golflengtes worden gebruikt.

Een voordeel van laserontharing ten opzichte van lichtontharing is dat laser diepere haarzakjes kan bereiken dan IPL. Maar laser heeft als nadeel dat er maar een klein oppervlak gelijktijdig kan worden behandeld. Daardoor duurt de behandeling veel langer en dit is de belangrijkste reden dat ontharen met laser thuis minder populair is dan ontharen met licht.


Philips IPL ontharen met licht

Philips IPL apparaat


Wat wil je ontharen?

Als je een apparaat voor ontharen kiest is het belangrijk te kijken waarvoor dat ontharingsapparaat goed geschikt is. Voor lichaam en benen zijn alle apparaten wordt geschikt, maar voor het gezicht en bikinilijn zijn niet alle apparaatjes goed geschikt, en de oksels zijn het zwakke punt van veel van deze apparaten. De geschiktheid hangt vaak af van de beschikbaarheid van de meegeleverde hulpstukken. Deze hulpstukken zorgen er voor dat het apparaat dicht aansluit op de huid. Hoe dichter op de huid, hoe langer de huid mooi glad blijft.

IPL en de haarkleur

Bij lichtblond, wit, rood of grijs haar is IPL niet geschikt. Bij deze lichte kleuren worden de haarzakjes niet beschadigd. Iets donkerder blond haar is geen probleem. Hou er rekening mee dat het hier uitsluitend om de natuurlijke kleur haar gaat. Als je je witte lichaamsharen zwart verft werkt IPL nog steeds niet, en als je je donkere haar lichtblond verft kun je gewoon ontharen met IPL.

Donkerbruine en kastanjebruine haren zijn geen enkel probleem bij IPL, maar dat verandert als de huid ook donker is.

In het overzicht met alle ontharingsapparaten hierboven kun je je haarkleur opgeven en je ziet dan precies welke apparaten goed geschikt zijn.

De IPL lichtflitsen

Bij IPL worden de haarzakjes door lichtflitsen kapot gemaakt. Elk van de apparaten voor lichtontharing kent een maximum aantal flitsen. Hoe meer flitsen er bij de specificaties worden opgegeven, hoe langer zo'n apparaat meegaat. Hou daar rekening mee. Als je alleen je bikinilijn, gezicht of oksels onthaart heb je niet zoveel flitsen nodig. Met een eenvoudig apparaat met 20.000 flitsen kom je dan al een eind.
Maar bij het ontharen van benen en armen ben je langer bezig en gebruik je veel flitsen. Kies dan voor een apparaat met minimaal 100.000 flitsen.

Waar kun je nog meer op letten?

Bij het overzicht met alle ontharingsapparaten hierboven kun je op nog veel meer eigenschappen en mogelijkheden selecteren. Bijvoorbeeld op de aanwezigheid van een accu. Deze maakt het apparaat voor lichtontharing of laserontharing wel een stuk duurder maar geeft je veel meer bewegingsvrijheid. Ook de intensiteitsensor is belangrijk. Deze bepaalt zelf de beste (en veilige!) licht-intensiteit. We raden een ontharingsapparaat met intensiteitsensor sterk aan!

En let ook op het lichtvenster. Dit geeft aan hoe veel huid er gelijktijdig behandeld kan worden. Hoe groter het oppervlak, hoe eerder je klaar bent.

Kijk bij de testen bovenaan voor de beste apparaten voor ontharen met licht (IPL) of laser.Onderwerp:
Ontharen kan pijnloos en voor langere tijd met IPL of Laser. Beide methoden ontharen doormiddel van licht. Hierboven vind je de beste IPL apparaten en apparaten met met Laser te ontharen uit de test.

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *