Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Thuis ontharen met licht. IPL of laser

 

Langdurig thuis ontharen met IPL of laser? Dat kan met een goed IPL apparaat of apparaat voor laser ontharen. Hier de beste IPL apparaten en laser ontharing voor thuis.

Wat is IPL ontharing?

IPL (Intense Pulsed Light) is een techniek waarbij licht wordt gebruikt om te ontharen. Via lichtstootjes worden de haarzakjes verhit en zodoende onklaar gemaakt. Ontharen met licht. Hier voel je niets van. 

IPL is dus pijnloos en dat is een heel ander verhaal dan met harsen of epileren, maar wel met hetzelfde resultaat. Met IPL kun je namelijk langdurig ontharen. Ook thuis. Dat geldt ook voor laserontharing.

Vroeger moest je voor ontharen met IPL of ontharen met laser (laseren) naar een schoonheidssalon, maar tegenwoordig kan dat heel makkelijk thuis met een IPL apparaat ter grote van ongeveer een fohn. 

Een ontharing-sessie duurt ongeveer een kwartier, en na vier behandeling met de beste IPL apparaten hieronder ben je al mooi glad. Ontharen met laserlicht is thuis minder gangbaar dan met IPL.

Het gaat hieronder dan ook vooral over IPL apparaten.

De beste IPL apparaten thuis

Hieronder vind je de beste IPL apparaten uit de testen van deze apparaatjes voor thuis. IPL apparaten voor thuis worden regelmatig getest. Hier vind je de meest recente testen van IPL en laser apparaten voor ontharen die je thuis kunt gebruiken.Zie ookAlle apparaten voor ontharing met laser en lichtontharing

Kijk in het overzicht van aanbiedingen alle apparaten voor ontharen met laser of licht voor alle apparaatjes om thuis op deze manieren te ontharen. 

Je vindt daar alle informatie en prijzen, en kunt gericht zoeken naar de voor jou beste IPL apparaten en apparaten om thuis via laseren te ontharen.

Verschil tussen ontharen met IPL en laserontharing

Bij zowel laser (LASER) en lichtontharing (IPL) wordt onthaard door middel van lichtflitsen. Met energie worden de haarzakjes kapot gemaakt Het verschil tussen het ontharen met IPL en het ontharen met Laser is dat er bij laseren gebruik wordt gemaakt van slechts een golflengte terwijl bij een IPL apparaat meerdere golflengtes worden gebruikt.

Een voordeel van laserontharing ten opzichte van lichtontharing is dat laser diepere haarzakjes kan bereiken dan IPL. Maar laseren heeft als nadeel dat er maar een klein oppervlak gelijktijdig kan worden behandeld. 

Daardoor duurt ontharen door te laseren veel langer en dit is de belangrijkste reden dat ontharen met laser thuis minder populair is dan ontharen met licht (IPL).


Philips IPL ontharen met licht

Philips IPL apparaat


Wat wil je ontharen?

Als je een apparaat voor ontharen kiest is het belangrijk te kijken waarvoor dat ontharingsapparaat goed geschikt is. Zoals je bij de aanbiedingen van alle IPL apparaten kunt zien zijn niet al deze apparaten voor thuis ontharen geschikt voor alle lichaamsdelen.

Voor lichaam en benen zijn alle apparaten wel geschikt, maar voor het gezicht en bikinilijn ontharen wordt het al een ander verhaal, en de oksels zijn het zwakke punt van veel van deze apparaten. 

De geschiktheid voor het ontharen van de verschillende lichaamsdelen hangt vaak af van de bij het ontharingsapparaat meegeleverde hulpstukken. Deze hulpstukken zorgen er voor dat het ontharingsapparaat dicht aansluit op de huid. Hoe dichter op de huid, hoe langer de huid mooi glad blijft.

Geef bij de de aanbiedingen van de IPL apparaten en apparaten voor laser ontharen thuis aan welke lichaamsdelen je wilt ontharen, en je ziet alleen de voor jou geschikte ontharing apparatuur. Je kunt daar onder andere aangeven dat je aankoop geschikt moet zijn voor oksels laseren, bikinilijn laseren, gezichthaar laseren of andere lichaamsdelen laseren of lichtontharen.

Tip: Op de pagina alles over lichtontharing vind je alle informatie over thuis ontharen met IPL, waaronder bijvoorbeeld ook tips voor behandeling met het beste resultaat.

IPL ontharen en de haarkleur

Bij lichtblond, wit, rood of grijs haar is een IPL apparaat niet geschikt. Bij deze lichte kleuren worden de haarzakjes niet beschadigd. Iets donkerder blond haar is geen probleem. 

Hou er rekening mee dat het hier uitsluitend om de natuurlijke kleur haar gaat. Als je je witte lichaamsharen zwart verft werkt IPL ontharing nog steeds niet, en als je je donkere haar lichtblond verft kun je gewoon ontharen met IPL.

Donkerbruine en kastanjebruine haren zijn geen enkel probleem bij IPL ontharen, maar dat verandert als de huid ook donker is.

In het overzicht met alle ontharingsapparaten hierboven kun je je haarkleur opgeven en je ziet dan precies welke apparaten goed geschikt zijn.

De IPL lichtflitsen

Met IPL onthaar je met licht. Bij IPL worden de haarzakjes door lichtflitsen kapot gemaakt. Elk van de apparaten voor lichtontharing kent een maximum aantal flitsen. Hoe meer flitsen er bij de specificaties worden opgegeven, hoe langer zo'n apparaat meegaat. Hou daar rekening mee. 

Als je alleen je bikinilijn, gezicht of oksels onthaart heb je niet zoveel flitsen nodig. Met een eenvoudig ontharingsapparaat met 20.000 flitsen kom je dan al een eind.

Maar bij het ontharen van benen en armen ben je langer bezig en gebruik je veel flitsen. Kies dan voor een apparaat met minimaal 100.000 flitsen.

Waar kun je nog meer op letten?

Bij het overzicht met alle ontharingsapparaten hierboven kun je op nog veel meer eigenschappen en mogelijkheden selecteren. Bijvoorbeeld op de aanwezigheid van een accu. 

De accu maakt het apparaat voor lichtontharing of thuis laseren wel een stuk duurder maar draadloos ontharen geeft je veel meer bewegingsvrijheid. 

Ook de intensiteitsensor is belangrijk. De intensiteitssensor bepaalt zelf de beste (en veilige!) licht-intensiteit. We raden een ontharingsapparaat met intensiteitssensor sterk aan!

En let ook op het lichtvenster. Dit geeft aan hoe veel huid er gelijktijdig behandeld kan worden. Hoe groter het oppervlak, hoe eerder je klaar bent.

Andere gewenste extra functies en mogelijkheden die je bij het selecteren van je beste IP apparaat of beste laser ontharing apparaat kunt opgeven zijn de aanwezigheid van een app (die je tijdens het ontharen begeleid voor het beste resultaat), de mogelijkheid om het ontharingsapparaat tijdens het gebruik op te laden, de mogelijkheid om het ontharingsapparaat onder de douche te gebruiken en nog veel meer.

Ook de merken van je voorkeur kun je bij de selectie van je beste apparaat voor thuis ontharen opgeven. Goede IPL apparaten en apparaten om thuis te laseren worden onder andere gemaakt door Philips. Braun, Silk'n, Luvena en GoSmooth, maar ook door andere fabrikanten van apparatuur voor ontharen thuis.

Definitief ontharen?

Definitief ontharen met IPL of Laser is helaas niet mogelijk. Ook niet op andere manieren is definitief ontharen (zoals harsen of epileren) niet van toepassing. Zo'n feest is het helaas niet. Wel kun je met IPL of door te laseren langdurig ontharen, en je zal merken dat naarmate je vaker onthaart het langer duurt voor er weer haartjes opduiken.

Voor het beste resultaat kun je dus, ook als je volledig onthaart bent, de behandeling af en toe nog eens uitvoeren. Zo voorkom je dat hardnekkige haartjes onverwacht opduiken. En het voordeel van een IPL apparaat of apparaat voor laser ontharen thuis is dat je zonder kosten en op het moment dat het je uitkomt de behandeling kunt uitvoeren.


Kijk bij de testen bovenaan voor de beste apparaten voor ontharen met licht (IPL) of om thuis te laseren.Onderwerp:
Ontharen kan pijnloos en voor langere tijd met IPL of Laser. Beide methoden ontharen doormiddel van licht. Hierboven vind je de beste IPL apparaten en apparaten om thuis met Laser te ontharen uit de test.

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *