Beste opzetzwembad en beste opbouwzwembad

De beste zwembaden voor bovengronds in de tuin. Met het beste opzetzwembaden het beste opbouwzwembad.

Interline Bali beste opbouw zwembad hout

Een opbouwzwembad of opzetzwembad is een bovengronds zwembad dat je vaak na gebruik weer kunt weghalen. Maar er zijn ook vaste opbouwzwembaden. Kijk hier voor de beste opzetzwembaden in alle soorten.

De opblaaszwembaden rekenen we niet tor deze categorie. Zoek je een goed opblaasbad? Kijk dan bij de beste opblaaszwembad test.

De opzet zwembaden waar we hier naar krijgen worden niet opgeblazen  maar hebben een waterdichte behuizing van kunststof, hout of zeil. Het kunnen zwembaden zijn die je alleen in de zomer buiten zet maar het kunnen ook permanente bovengrondse zwembaden zijn.

De beste opzetzwembaden

De beste opzetzwembaden en beste opbouwzwembaden vind je hier onder. Al deze zwembaden voor thuis in de tuin hebben een 5 sterren score gehaald.


Wat is het verschil tussen een opzetzwembad en een opbouwzwembad?

Officieel is een opzet zwembad een tijdelijk te plaatsen zwembad voor in de tuin en is een opbouw zwembad een bovengronds zwembad dat permanent in de tuin geplaatst wordt. In de praktijk worden beide termen echter door elkaar gebruikt. Daar sluiten we ons hier bij aan.

Opzet zwembad in frame

Een framezwembad is een opzetzwembad van kunststof doek dat via een metalen frame in vorm wordt gehouden. Meestal is zo'n opbouwzwembad in frame rechthoekig of rond van vorm.

Een opzetzwembad in frame is redelijk eenvoudig op te zetten en neemt minder ruimte in dan een opblaasbaar zwembad omdat de randen dunner zijn. 


Opzet zwembad frame Intex

Opzet zwembad in frame (Intex)


De meeste opzetzwembaden zijn een opzet zwembad in frame. Kijk maar bij bovenstaande beste opzetzwembaden. Je kan daar de de lijst inkorten door je wensen op te geven zoals bijvoorbeeld het formaat van het opbouwzwembad. Ook het merk kun je opgeven.

Het Duitse Bild koos in zijn zwembad test voor het Intex familie zwembad als beste opzetzwembad in frame.

De beste opzet zwembaden in frame worden gemaakt door Intex en Bestway, twee fabrikanten die ook de markt van de opblaaszwembaden domineren. Ook bij de opzet zwembaden bieden deze twee marktleiders goede en relatief goedkope zwembaden aan met veel keuze uit modellen en formaten.

Een derde aanbieder van een opzetzwembad in frame is Exit Toys.

Opbouw zwembaden van hout

De bovenstaande opzet zwembaden in frame zijn een tijdelijk zwembad. Je plaatst ze als het zonnig weer wordt en je haalt ze weer weg als de zomer eindigt of als je geen zin meer in een zwembad in je tuin hebt.

Bij een opbouw zwembad van hout, metaal of hard kunststof is dat een ander verhaal. Dit zijn vaste zwembaden. Het grote verschil met een normaal zwembad is dat ze niet in de grond worden geplaatst maar op de grond staan. Dat is misschien een minder mooi gezicht, maar het maakt het installeren van het zwembad natuurlijk een stuk makkelijker.

beste opbouw zwembad hout
Interline Bali zwembad (opbouw)

Bij de zwembad test van Bild werd het Interline Bali zwembad als beste opbouwzwembad (vast) getest. Dit houten zwembad maakt deel uit van het grote aanbod aan Interline zwembaden

De meeste van deze Interline zwembaden zijn zowel als opbouw zwembad als ingegraven zwembad te gebruiken. De prijzen van dit soort zwembaden liggen wel ene stuk hoger dan de prijzen van een opzetzwembad met frame of een opblaaszwembad.


Naast opbouwzwembaden van hout zijn er ook opbouwzwembaden van metaal en hard kunststof. Ook deze vaste opbouw zwembaden vind je bij de bovengenoemde beste opzetzwembaden.

Informatie opzetzwembad en opzetzwembad

Een opbouwzwembad of opzetzwembad wordt vaak compleet met een filter en pomp. Dat geldt zowel voor de framezwembaden als de Interline zwembaden. Bij de laatste wordt meestal zelfs een zwembadtrap meegeleverd.

De hoogte en andere afmetingen van de opzetzwembaden verschilt enorm. Je hebt grote en kleine zwembaden. Wel is een opbouwzwembad altijd groter dan de kleinste op te blazen zwembadjes. In de kleinste opzet zwembaden passen makkelijk 3 personen en in de grootste opzet zwembaden kun je de hele vriendenclub uitnodigen.

Alle maten, specificaties en prijzen, maar ook veel foto's en reviews, vind je bij de bovenstaande beste opzetzwembaden en beste opbouwzwembaden.

Zie ook:

Een reactie posten

0 Reacties