Header Ads Widget

Amazon Prime gratis

Beste PC test (desktop computer)

De beste desktop computers uit de test. De beste PC voor thuis of kantoor, maar ook de beste game PC en de beste all in one desktop PC.

HP desktop PC test computers

HP desktop PC


Waarom een desktop PC?

Voor thuisgebruik kiezen de meeste mensen tegenwoordig voor een laptop, maar ook desktop PC (personal computer) wordt nog veel verkocht. 

Een desktop computer / PC heeft natuurlijk als nadeel dat je met zo'n vaste computer aan één plek gebonden bent. Maar een de gemiddelde desktop PC geeft veel meer kracht en capaciteit voor minder geld.

Het zijn dan ook vooral de gebruikers die veel van hun computer vragen die voor een desktop PC kiezen. Zo zijn desktops populair bij gamers, videobewerkers en ontwerpers, allemaal personen die heel veel van hun computer eisen.

Hieronder hebben we de beste desktop computers uit de test en geven we tips om de voor jou persoonlijk beste PC zelf te vinden.Beste desktop computers uit de test

In de onderstaande test vind je eerst de beste desktop computers in diverse categorieën. Het betreft de beste bureau computers in diverse prijsklassen en voor diverse toepassingen. 


Verderop op deze pagina kijken we naar de wat meer speciale desktop PC's zoals de all in one desktop computer en de mini PC.

Maar eerst aandacht voor de beste winkels waar je al dit soort desktop computers kunt kopen.Aanbiedingen desktop computers beste winkels

Koop je nieuwe PC goedkoop.  Op Beste Computer Kopen vind je aanbiedingen van de beste winkels waar je een goede PC goedkoop online kunt kopen.  

Je vindt daar zowel desktop computers voor zakelijk gebruik, vaste PC's voor kantoor en in je werkkamer thuis, als game PC's.

Een desktop computer biedt de benodigdheden voor bijvoorbeeld optimaal gamen, foto bewerking en video bewerking, zoals veel geheugen, veel opslagruimte, een goede videokaart en een groot scherm tegen een veel lagere prijs dan bij een laptop.Kies zelf je beste desktop PC

De beste bureau PC's uit de test vind je boven. Experts hebben deze desktops als beste PC in hun klasse aangegeven. Maar niet iedereen stelt dezelfde eisen aan een computer, of is bereid de prijs voor de beste PC uit de test te betalen.

Je kunt ook zelf je beste desktop PC selecteren. Dat kan via de aanbiedingen van bovenstaande beste winkels (al deze webshops bieden goede selectiemogelijkheden voor het vinden van de voor jou meest geschikte PC), maar je kunt ook gebruik maken van de desktop PC Keuzehulp van Coolblue.


Bij het selecteren van je beste PC bij bovenstaande overzichten kun je wensen en eisen opgeven. Je kunt er aangeven voor welke taken je de desktop computer wilt gebruiken, maar je kunt ook aanvinken welke eisen je aan de onderdelen stelt.

Hieronder wat tips voor bij het kiezen van je beste PC of andere beste computer. 

De PC processor

De processor is het technische hart van de de PC. De processor (verwerker) voert alle berekeningen uit in de meest brede zin van het woord. Bijvoorbeeld ook om beelden te tonen en laten bewegen. De processor is daarom heel belangrijk voor de snelheid van de computer op elk gebied.

Ook het intern geheugen (RAM geheugen) is erg belangrijk voor de snelheid. Dit is het geheugen dat de processor gebruikt tijdens zijn berekeningen (als de PC uit staat is het geheugen leeg). Hoe meer intern geheugen de processor kan gebruiken hoe sneller deze zijn werkzaamheden kan uitvoeren. Meer geheugen op een desktop PC is altijd beter.

Bij een PC waarmee je alleen internet gebruikt, mailt, Word of spreadsheets gebruikt is een PC met 4 GB intern geheugen genoeg. Voor fotobewerking wordt een 8 GB PC aangeraden, voor grafische games 16 GB en als je zware applicaties als Photoshop en Autocad gelijktijdig wilt kunnen gebruiken is een PC met 32 GB de beste PC.

Het opslag geheugen van de PC 

Het extern geheugen van een desktop PC bestaat uit de de harde schijf of een SSD schijf. Dit is het opslag geheugen, de informatie die bewaard blijft als je de PC uitzet. Deze data kan ook buiten de computer worden opgeslagen op een NAS of USB-stick, en steeds vaker wordt internet voor opslag gebruikt, omdat je de gegevens dan kan delen en overal vandaan kunt opvragen.

De gewenste grootte van het opslaggeheugen hangt sterk of van wat je lokaal op de PC opslaan. Plaats je alles online (in de cloud), dan heb je maar weinig ruimte nodig. Het opslag geheugen van de PC wordt dan vooral gebruikt voor het het opslaan van het besturingssysteem en andere lokale software op de PC. 

Vroeger werd alleen de harde schijf gebruikt voor deze opslag. Tegenwoordig wordt er vooral SSD geheugen gebruikt als opslagruimte, Steeds vaker beschikt de PC alleen nog maar over SSD opslag omdat dit geheugen veel sneller, beter en minder kwetsbaar is dan een harde schijf. 

Maar omdat de SSD duurder is wordt er als er veel ruimte nodig is soms ook gekozen voor zowel SSD (voor het besturingssysteem, de software en andere data die snel toegankelijk moet zijn) als een harde schijf (voor de bulk data waarvoor snelheid) minder belangrijk is. Desktop PC's met alleen een harde schijf beginnen steeds meer zeldzaam te worden. De beste PC heeft SSD geheugen.


Medion PC desktop

Medion PC desktop

Videokaart van de PC

De videokaart of videochip neemt het rekenwerk voor het tonen van bewegende beelden van de processor over. Een goede grafische kaart is een must voor het soepel tonen van veeleisende grafische games. Een goede gaming PC heeft dan ook altijd een heel goede grafische videokaart.

Je hebt twee soorten videokaarten. De shared videokaart zit in de processor verwerkt, en is dus eigenlijk geen videokaart maar een onderdeel van de processor. Voor browsen, tekstverwerking en andere minder grafische handelingen kan er volstaan worden met een goedkope PC met zo'n eenvoudige videokaart / videochip.

De dedicated videokaart is wel een apart onderdeel. De beste desktop PC's beschikken over een dedicated videokaart.Beste game PC

De meeste desktop PC's voor thuis die tegenwoordig verkocht worden zijn een gaming PC. Games stellen veel eisen aan een computer, en de vele krachtige onderdelen die nodig zijn voor de nieuwste grafische games zijn beter in een desktop PC te plaatsen dan in een laptop. 


Asus PC gaming

Asus PC gaming


Hier boven vind je dan ook de beste game PC's uit de test. In dat overzicht zijn ook andere goede desktop computers voor gaming te vinden. Een goede PC voor gaming is natuurlijk ook voor andere taken geschikt. Een goede gaming PC kan alles aan. Ook werkzaamheden die heel veel van de desktop PC vragen zoals fotobewerking, videobewerking, DTP en 3D ontwerpen.

Het verschil tussen de game PC en een andere krachtige high end desktop PC zit hem vooral in de coole uiterlijk van een gaming PC. Maar de beste PC voor games is ook een heel krachtige PC.
Beste all in one computer

Een ander soort desktop computer dan de game computer of bureau computer is de all-in-one-computer, alles-in-één PC). Ook van dit soort desktop PC vind je bovenaan de test.

Bij dit type PC is de hardware in de monitor weggewerkt. Je ziet bij een all in one PC dus alleen een beeldscherm en (eventueel) een toetsenbord. Er wordt als hardware gebruik gemaakt van laptop-onderdelen omdat deze klein zijn, maar verder is dit een echte bureau computer.


Asus PC all in one

Asus PC all in one


Bij de all in one PC is de hardware soms nog zichtbaar omdat deze in de voet van de monitor is opgenomen, maar steeds vaker is deze helemaal onzichtbaar omdat de hardware achter de monitor is weggewerkt zo als bij de hier boven afgebeelde Asus all in one PC.
Mini PC

Een andere oplossing als je geen grote systeemkast op of naast je bureau of tafel wilt hebben staan is de Mini PC. De naam zegt het al, de mini PC is een bijzonder kleine PC. Het is een goede Windows PC, met alle mogelijkheden, maar dan in een klein formaat. De Intel mini PC hier onder is bijvoorbeeld maar 11 cm bij 11 cm groot.


Intel mini PC

Intel mini PC


Er wordt bij een mini PC vaak gebruik gemaakt van  laptop onderdelen omdat deze klein van formaat zijn. Ook wordt alles dat niet nodig is bij zo'n mini PC weggelaten.

Het nadeel van de mini PC tegenover een standaard PC met een veel grotere computerkast is dat deze mini computer geen ruimte biedt voor het inbouwen van extra schijven, kaarten en andere onderdelen.

Mini bureau computers worden onder andere gemaakt door Intel, Dell, HP, Gigabyte, MSI en Asus. Allemaal merken die bekend staan om hun goede computers. Kijk hieronder voor de mini PC aanbiedingen.
Beste PC merken

Hoewel de laptop het meest verkocht wordt, wordt de desktop PC door vele computer fabrikanten gemaakt. Als we kijken naar de standaard desktop computers voor thuis en kantoor (dus niet de game PC's, mini PC's en all-in-one computers) zijn dit de beste PC fabrikanten:

HP 

HP biedt de meeste keuze uit zakelijke bureau PC's met desktop computers uit diverse series zoals de HP
Pavilion (desktop model), de HP MicroTower (klein torenmodel) en de ProDesk (een lage desktop computer). Qua keuze is dit de beste PC fabrikant.

Apple

Natuurlijk behoort ook Apple tot de beste desktop computer fabrikanten. Naast de all in one iMac hebben ze kleine Apple Mac Mini en de krachtige Apple Mac Studio. 

Dell 

Ook Dell behoort tot de beste desktop PC fabrikanten voor een zakelijke bureau computer. Dell heeft de Inspiron serie met zowel tower PC's als all in ones, en verder is er nog de heel krachtige Dell XPS Tower Desktop.

Lenovo

Lenovo behoort tot de beste desktop PC fabrikanten met een hele reeks ThinkCentre PC's en Thinkstation PC's. Beide series bestaan uit zowel towers als bureau computers.

Meer desktop PC merken

Andere fabrikanten van desktop PC computers zijn Medion,  Asus en Huawei. En daarnaast zijn er nog de minder bekende merken zoals Compugear, Pcman, LalaShops en Terra die vaak goedkope PC's maken.

En voor een game PC (of voor wie een heel krachtige desktop PC zoekt) zijn er nog min of meer gespecialiseerde fabrikanten van power PC's als Erazer, MSI, Acer en ScreenOn,

In het bovenstaande PC aanbieding overzicht vind je de desktop PC's van al deze merken. Of kijk bij de beste PC's uit de test wat momenteel de beste PC is in het soort desktop PC dat je zoekt. 


Zie ook: Meer beste computer apparatuur uit testenSamenvatting:
Hier boven vind je de beste PC computers uit de beste computer test. Je kunt daar zien welke beste desktop computer er de beste PC en welke computer de beste koop is. Naast de desktop PC's vind je er ook de beste all-in-one computers. De beste desktop PC's en de beste all-in-one computers  uit de beste computers test zijn getest door experts van o.a. computertijdschriften en grote testsites en vergelijkingssites. Bij Beste Computer Kopen vind je de aanbiedingen van desktop computers bij de belangrijkste online computerwinkels van Nederland. Ook vind je op Beste Computer Kopen een keuzehulp waarmee je zelf de voor jou persoonlijk beste PC kunt selecteren.

Een reactie posten

0 Reacties