Pelletkachel. De beste pelletkachels en pelletketels

Bespaar stookkosten met een goede pelletkachel. Hier vind je de beste pelletkachels en pelletketels plus informatie voor het kiezen van je beste pelletkachel.

Pelletkachel La Nordica ExtraFlame

Door de steeds hoger wordende gasprijzen zoeken steeds meer mensen naar alternatieven voor de gasverwarming. Een goede pelletkachel is zo'n alternatief voor goedkopere verwarming in huis. Hier kijken we naar goede pelletkachels van een aantal goede pelletkachel specialisten,
Maar eerst... wat is een pelletkachel?

Verwar de pelletkachel niet met een "gewone" houtkachel. Een pelletkachel is een (heel) moderne variant op de houtkachel. Een hout gestookte elektrische kachel met een hoog gebruiksgemak (er zijn zelfs pelletkachels die je met WiFi kunt bedienen). Een elektrische houtkachel met een optimale verbranding en een hoog rendement.

In een pelletkachel stook je houtpellets. Niet te verwarren met de houtpallets (het scheelt maar één letter) waarop bouwmaterialen vervoerd worden. Houtpellets zijn kleine korrels hout. 

Deze pellets worden in een reservoir van de pelletkachel gedaan waarna de kachel de inname van deze houten korrels zelf kan regelen. Een pellet kachel heeft een automatische ontsteking. Je kan de temperatuur van een pelletkachel instellen (vaak via een afstandsbediening of display) en programmeren. 

Allemaal heel gebruiksvriendelijk dus, en niet te vergelijken met een traditionele houtkachel. Het is een elektrische kachel, maar dan een elektrische kachel die hout stookt.

De pelletkachel beschikt over twee ventilatoren. Één ventilator blaast de warme lucht in de kamer zodat je optimaal rendement uit de verbranding haalt, de rook wordt door een andere ventilator de schoorsteen of ander rookkanaal ingeblazen. Je hebt dus voor een pelletkachel wel een rookafvoer nodig.

Tip: Liever een ander soort kachel? Kijk dan bij de aanbiedingen elektrische kachels. Daar vind je alle soorten kachels goedkoop bij de beste winkels


En nu aandacht voor drie van de beste pelletkachel merken:


Pelletkachel La Nordica ExtraFlame

Pelletkachel La Nordica ExtraFlameLa Nordica Extraflame pelletkachel

We waarschuwen vast dat La Nordica geen goedkoop pelletkachel merk is. Maar La Nordica Extraflame is wel een heel goede pelletkachel fabrikant. 

La Nordica Extraflame uit Italië is een kachelfabrikant gespecialiseerd in houtkachels, pelletkachels, houtfornuizen, houthaarden, houtketels en andere pellet producten.

La Nordica Extraflame maakt een hele serie pelletkachels. Van een pelletkachel voor een kamer van maximaal 186 kubieke meter tot een palletkachel waarmee je je hele huis kunt verwarmen en die ook het warme water in huis kan verzorgen. 

Zo'n La Nordica pelletkachel (pelletketel) plaats je niet in de huiskamer, maar is een volwaardige vervanging voor je combiketel of CV ketel.


Pelletketel La Nordica ExtraFlame

Pelletketel La Nordica ExtraFlame


Tussen die twee uitersten van een pelletkachel voor een kleine kamer en een pelletketel waarmee je een heel huis kunt verwarmen en van heet water kunt voorzien bevindt zich een hele reeks aan pelletkachels voor grote en kleine ruimtes. 

Bedienen van de kachel gaat met een afstandsbediening of via het lcd-display van de pelletkachel. Optioneel kun je een WiFi module installeren zodat je via een app de pelletkachel kunt beheren. Dat maakt vooral het instellen van programma's een stuk eenvoudiger en je maakt zo van je pellet kachel een slimme pelletkachel die ook via internet vanaf een andere locatie kunt aansturen.

Kijk hier onder voor aanbiedingen alle La Nordica pelletkachels met alle informatie en prijzen.

Tip: Is een pelletkachel je te duur? Kijk dan eens bij de houtkachel test.Interstoves pelletkachel

Een ander goede pelletkachel fabrikant is Interstoves. Ook het Franse Interstoves biedt een breed assortiment aan pelletkachels en een Interstoves pelletkachel is goedkoper dan een La Nordica pelletkachel. 

Evenals La Nordica ExtraFlame is Interstoves een hoog gewaardeerde specialist in pelletkachels en houtkachels.

Pelletkachel Interstoves

Pelletkachel Interstoves


Maar in tegenstelling tot La Nordica maakt Interstoves geen pelletketels om het hele huis te verwarmen, Wel vind je in het Interstoves assortiment goede pelletkachels voor kamers van verschillende grootte, met een verwarmingsvermogen van 4,5 Kw tot wel 9 Kw. 

Naast vrijstaande pelletkachels in diverse modellen en stijlen kun je bij Interstoves ook terecht voor een inbouw pelletkachel. 

Een complete verbouwing is niet nodig om zo'n inbouw pelletkachel te plaatsen want je kunt kiezen voor een inbouw haard die je ook op de plaats van een bestaande haard of kachel kunt plaatsen.

Pelletkachel inbouw Interstoves

Pelletkachel inbouw Interstoves


Interstoves maakt hele betaalbare pelletkachels en biedt een breed assortiment kachels. Alle Interstoves pelletkachels zijn voorzien van een thermostaat, te programmeren en kunnen worden voorzien van een WiFi module of afstandsbediening.Punto Fuoco pelletkachel

Een derde topfabrikant voor een goede pelletkachel is Punto Fueco. Ook Punto Fuoco biedt een ruimte keuze uit goede en mooie pelletkachels, zowel inbouw als vrijstaand.

Pelletkachel Punto Fuoco

Pelletkachel Punto FuocoPunto Fuoco pelletkachels zijn er met een opbrengst van 4,5 Kw tot krachtige kachels met een warmteopbrengst van wel 15 Kw die je ook in een grote kamer als hoofdverwarming kan gebruiken,

Kijk hier onder voor alle Punto Fuoco pelletkachels, hun prijzen, mogelijkheden en specificaties.
Test en aanbiedingen elektrische kachels in alle soorten:

Hieronder vind je meer best geste elektrische kachels en aanbiedingen van al deze elektrische verwarming.


Onderwerp:
Zoek je een goedkoop alternatief voor gas verwarming? Zoek je de beste pelletkachel? Hier boven vind je de drie goede pelletkachel fabrikanten en aanbiedingen van al hun pellet kachels. We kijken naar de pelletkachels van Interstoves, Punto Fuoco en La Nordica ExtraFlame. Via de aanbiedingen kun je een goede pelletkachel of goede pelletketel goedkoop online kopen.


Een reactie posten

0 Reacties