Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste skibril test

 

Een goede skibril (goggles) is onmisbaar als je gaat skiƫn of snowboarden. Een goede skibril beschermt je ogen niet alleen tegen sneeuwval en andere nattigheid, Een goede skibril haalt ook de schittering van de sneeuw weg en beschermt tegen de schadelijke UV straling van de zon. Hier kijken we naar de beste skibril uit de test en andere goede skibrillen.


De beste skibril en andere goede skibrillen

Hier vind je de beste skibril uit de test en andere skibrillen die een waardering van 5 sterren hebben gekregen.
 
 
Zie ook:

Via bovenstaande keuzehulp kun je uit ruim 1.500 skibrillen snel en makkelijk de voor jou beste skibril filteren. Dit grote aantal skibrillen geeft wel aan dat er heel veel verschil is in skibrillen. 

Hieronder vind je wat tips voor bij het selecteren van je beste skibril via de keuzehulp.


beste skibril test


Cilindrische skibril of sferische skibril

Bij lenskenmerk kun je aangeven of je een cilindrische skibril of een sferische skibril wil. De lens van een cilindrische skibril is helemaal vlak. Deze lenzen goedkoper te maken waardoor een cilindrische skibril over het algemeen een goedkope skibril is.

Maar de sferische skibril is de betere skibril. Een sferische lens heeft een bolle vorm waardoor je zowel horizontaal als verticaal meer zicht hebt. Ook heb je door de bolle lens minder last van schittering en omdat de lens verder van je gezicht staat beslaat de skihelm minder snel.

Zoek je de beste skihelm, kies dan in de keuzehulp bij het lenskenmerk voor een sferische skihelm.

Hoeveel licht laat de skibril door?

Een andere belangrijke keuze bij het kiezen van de beste skibril is de VLT waarde van de bril. Deze geeft aan hoeveel licht de lenzen van de skibril doorlaten. Deze VLT waarde loopt van 0 (laat geen enkel licht door) tot 100 (laat alle licht door). De VLT waarde van de lens ligt dus ergens daar tussen.

Welke VLT waarde optimaal is hangt af van de hoeveelheid licht op de skipiste. Bij een heldere dag is een VLT waarde rond de 15 prima, maar bij sneeuw of mist heb je al snel een VLT waarde van 70 nodig voor een goed zicht.

In de keuzehulp (en in het beste skibril overzicht) kun je opgeven over welke VLT waarde je gewenste skibril moet beschikken.

Skibril met verwisselbare lenzen

Maar je wilt natuurlijk niet meerdere skibrillen kopen om onder verschillende weersomstandigheden goed zicht te hebben. Een skibril met verwisselbare lenzen is dan de oplossing. Bij de beste skibril kun je de lenzen naar de omstandigheden aanpassen. 

Bij een skibril met verwisselbare lens worden verschillende lenzen voor verschillen omstandigheden (met een verschillende VLT waarde) meegeleverd.


Skibril Sinner

Skibril Sinner

Skibril voor brildrager

Draag je een bril, dan moet je skibril daarvoor geschikt zijn. Niet alle skibrillen zijn geschikt voor een brildrager. 

Kies in de keuzehulp of in het overzicht met beste skibrillen bij de opties voor "past over bril¨ om de skibrillen geschikt voor een brikdrager te selecteren.

Goede goedkope skibril

Geef bij de bovenstaande skibril keuzehulp al je wensen en eisen op. Sorteer vervolgens op prijs (goedkoopste eerst) en je vindt de voor jou beste goedkope skibril.


Foto boven: Pierre-Louis Burnel

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

© 2016-2022 Content=King. Blogger Templates Designed by Bloggertheme9. Powered by Blogger.
Testen uitgevoerd door o.a. Coolblue, De Consumentenbond, ANWB en Test Aankoop. TestResults.nl heeft geen binding met deze organisaties.