Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste skibril test

 

Bij een ski uitrusting hoort een goede ski bril (goggles). Hier vind je de beste skibrillen. Met aanbiedingen om de beste skibril goedkoop te kopen.

beste skibril (googles, ski bril) test

Een goede skibril (goggles) is onmisbaar als je gaat skiën of snowboarden. Een goede skibril beschermt je ogen niet alleen tegen sneeuwval en andere nattigheid, Een goede skibril haalt ook de schittering van de sneeuw weg en beschermt de ogen tegen de schadelijke UV straling van de zon. 

Hier kijken we naar de beste skibril uit de test en andere goede skibrillen.

De beste skibril en andere goede skibrillen

Hier vind je de beste skibril uit de test en andere skibrillen die een waardering van 5 sterren hebben gekregen.
 
 
Zie ook:
 

Via bovenstaande keuzehulp kun je uit ruim 1.000 skibrillen snel en makkelijk de voor jou beste skibril filteren. Dit grote aantal skibrillen geeft wel aan dat er heel veel verschil is in skibrillen. 

Hieronder vind je wat tips voor bij het selecteren van je beste skibril via de keuzehulp.


Oakley skibril heren / dames

Oakley skibril heren / dames

Cilindrische skibril of sferische skibril

Bij lenskenmerk kun je aangeven of je een cilindrische skibril of een sferische skibril wil. De lens van een cilindrische skibril is helemaal vlak. Deze lenzen goedkoper te maken waardoor een cilindrische skibril over het algemeen een goedkope skibril is.

Maar de sferische skibril is de betere skibril. Een sferische lens heeft een bolle vorm waardoor je zowel horizontaal als verticaal meer zicht hebt. Ook heb je door de bolle lens minder last van schittering en omdat de lens verder van je gezicht staat beslaat de goggles minder snel.

Zoek je de beste skibril, kies dan in de keuzehulp bij het lenskenmerk voor een sferische goggles.

Hoeveel licht laat de skibril door?

Een andere belangrijke keuze bij het kiezen van de beste skibril is de VLT waarde van de bril. Deze geeft aan hoeveel licht de lenzen van de skibril doorlaten. Deze VLT waarde loopt van 0 (laat geen enkel licht door) tot 100 (laat alle licht door). De VLT waarde van de lens ligt dus ergens daar tussen.

Welke VLT waarde optimaal is hangt af van de hoeveelheid licht op de skipiste. Bij een heldere dag is een VLT waarde rond de 15 prima, maar bij sneeuw of mist heb je al snel een VLT waarde van 70 nodig voor een goed zicht.

In de keuzehulp (en in het beste skibril overzicht) kun je opgeven over welke VLT waarde je gewenste skibril moet beschikken.

Skibril met verwisselbare lenzen

Maar je wilt natuurlijk niet meerdere skibrillen kopen om onder verschillende weersomstandigheden goed zicht te hebben. Een skibril met verwisselbare lenzen is dan de oplossing. Bij de beste skibril kun je de lenzen naar de omstandigheden aanpassen. 

Bij een skibril met verwisselbare lens worden verschillende lenzen voor verschillen omstandigheden (met een verschillende VLT waarde) meegeleverd.


Skibril Sinner

Skibril Sinner

Skibril voor brildrager

Draag je een bril, dan moet je skibril daarvoor geschikt zijn. Niet alle skibrillen zijn geschikt voor een brildrager. De skibril moet  voor een brildrager of brildraagster genoeg ruimte bieden voor de bril zodat de combinatie van skibril en bril comfortabel zit en dat je bril niet in de knel komt.

Kies in de keuzehulp of in het overzicht met beste skibrillen bij de opties voor "past over bril¨ om de skibrillen geschikt voor een brikdrager te selecteren. Een groot deel van de goede skibrillen is een skibril die voor een brildrager geschikt is.

Skibril op sterkte

Een alternatief voor de brildrager is een skibril op sterkte. Een skibril op sterkte is een skibril op maat. Hier hangt dus een hoog prijskaartje aan. Bij een skibril op sterkte worden de glazen speciaal op jouw sterkte geslepen. Je hoeft dan onder het skiën of snowboarden geen bril onder je skibril te dragen, maar hier betaal je wel de hoofdprijs voor.

Skibril dames of skibril heren

Bij de overzichten net beste skibrillen en skibrillen kun je ook kiezen voor een skibril dames, een skibril heren of een unisex skibril. De verschillen tussen skibrillen voor dames en heren zijn vooral marketing, want er is niet echt een verschil tussen een skibril dames en een skibril heren.


Brunotti skibril dames

Brunotti skibril


De verschillen zitten hem vooral in het design, en dan met name de kleuren. Voor de pasvorm maakt het niet uit of het gezicht van een dame of het gezicht van een heer wordt gedragen. Kies dus de skibril die voldoet aan de eigenschappen en specificaties die je zoekt, een skibril die je mooi vindt en (heel belangrijk) die je goed past.

Skibril kind

Hetzelfde geldt voor de skibril voor een kind (jongen of meisje). Dit zijn skibrillen in de kleinste maten. De pasvorm en maat moeten goed zijn. Koop de skibril voor een kind niet uit zuinigheid te groot.

Goede goedkope skibril

Geef bij de bovenstaande skibril keuzehulp al je wensen en eisen op. Sorteer vervolgens op prijs (goedkoopste eerst) en je vindt de voor jou beste goedkope skibril.

Beste skibril merken

Goede skibril fabrikanten zijn Sinner, Oakley, POC, Giro, Smith, Anon, YEAZ, Salomon, Atomic, Carrera en Spy+. Maar er zijn meer goede skibrillen (goggles) te koop. In het skibril aanbieding overzicht bovenaan vind je ze allemaal en bij de beste skibril test kun je zien wat momenteel de beste skibril is.

Zie ook:


Foto boven: Pierre-Louis Burnel

Onderwerp:
Een skibril (goggles) is belangrijk als je op wintersport gaat skiën of snowboarden. Daarom hier de beste skibril / beste snowboardbril uit de test en aanbiedingen van al deze skibrillen / snowboardbrillen. Verder tips om je beste goggles te kiezen en deze skibril goedkoop te kopen.

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *