Header Ads Widget

Bol AlgemeenBol Algemeen

Beste skihandschoenen test (wintersport handschoenen)

De beste skihandschoenen uit de test en andere goede ski handschoenen. Niet alleen voor het skiën, maar ook de beste wintersport handschoenen voor langlaufen, snowboarden enz.

Beste skihandschoenen

Of je nu gaat skiën, snowboarden of langlaufen. Bij wintersport heb je goede skihandschoenen nodig. En ook bij een koude Nederlandse winter zijn goede ski handschoenen tijdens een wandeling of bij het fietsen ook lekker warme waterdichte handschoenen. Daarom kijken we hier naar de beste skihandschoenen en andere beste wintersport handschoenen.Beste ski handschoenen

Hieronder kijken we naar de beste skihandschoenen uit de test. Dit zijn de ski handschoenen met de hoogste waardering. Ook hebben we de uitslag van een test van de beste langlauf handschoenen. 

Aanbiedingen ski handschoenen

Je kunt ook zelf je persoonlijk beste skihandschoenen uitzoeken. Dat kan via het onderstaand overzicht met aanbiedingen van alle skihandschoenen. Daarin vind je alle gegevens, foto', prijzen en reviews van duizenden (!) ski handschoenen. Natuurlijk kun je dut enorme aanbod snel en makkelijk filteren zodat alleen de voor jou goede skihandschoenen overblijven.

Ook hebben we de beste winkels met aanbiedingen van skihandschoenen.

Ook voor snowboarden en langlaufen

We spreken hier over ski handschoenen maar deze handschoenen zijn ook geschikt voor andere wintersporten zoals snowboarden en langlaufen. In de bovenstaande overzichten met beste skihandschoenen en andere goede skihandschoenen vind je een groot aantal van deze handschoenen voor de wintersport. 

Maar er is veel verschil in skihandschoenen. Daarom hier wat tips en informatie.Waterafstotende skihandschoenen en waterdichte skihandschoenen

Een groot verschil in skihandschoenen zit hem in de waterdichtheid van de handschoenen. Wil je je handen geheel droog houden, kies dan voor waterproof / waterdichte skihandschoenen. Deze handschoenen laten helemaal geen vocht door.

Waterafstotende skihandschoenen houden je handen onder normale omstandigheden ook droog. Maar als je langere tijd je handen in de sneeuw duwt zal er toch vocht doorsijpelen. 

Daarnaast zijn er ook skihandschoenen die in zijn geheel niet waterdicht zijn. Deze handschoenen beschermen je handen tegen schuren en de kou, maar je krijgt er snel natte handen in. Dat hoeft geen probleem te zijn als op de been (ski's) blijft. Deze ski handschoenen geven vaak wat meer bewegingsvrijheid en voelen comfortabeler aan. Ze zijn bijvoorbeeld gemaakt van fleece.

In de bovenstaande overzichten kun je aangeven of je waterafstotende skihandschoenen of waterdichte skihandschoenen zoekt.

Skihandschoenen Sinner

Skihandschoenen Sinner
Gore tex ski handschoenen

Als je ski hanschoenen zoekt die waterdicht zijn dan kom je vaak bij Gore Tex skihandschoenen terecht. Gore-Tex is geen skihandschoen merk maar een fabrikant van een materiaal (membraan) waarvan de ski handschoenen worden gemaakt.

Gore Tex is een bijzonder goed materiaal om ski handschoenen droog en warm te houden. Gore Tex houdt vocht van buiten tegen (sneeuw, ijs en regen), maar voorkomt ook vocht aan de binnenkant (transpiratie). 

Het membraan Gore Tex beschikt over poriën die groot genoeg zijn om de waterdamp van zweet naar buiten af te voeren maar die te klein zijn om water binnen te laten (een Gore Tex porie is 20.000 keer zo klein als een waterdruppel!). 

Gore Tex is dan ook een materiaal dat je heel veel tegenkomt bij goede ski handschoenen en andere ski kleding en snowboard kleding. Maar bijvoorbeeld ook bij regenkleding, bij outdoor materialen en bij schoenen.

Gore Tex skihandschoenen zijn dus heel goed ademende en waterdichte skihandschoenen.Winddichte skihandschoenen

Je kunt daar ook aangeven of je skihandschoenen winddicht moeten zijn. Winddichte handschoenen zorgen er voor dat je minder snel koude handen krijgt.

Ook thermo skihandschoenen en gevoerde skihandschoenen zorgen er voor dat je handen lekker warm blijven. Ook deze kenmerken kun je in de skihandschoen keuzehulp als eis opgeven.Verwarmde skihandschoenen

Je kunt in de skihandschoen keuzehulp zelfs verwarmde handschoenen als optie opgeven. Een verwarmde handschoen beschikt over één of meer verwarmingselementen en een batterijtje. Deze verwarmde skihandschoenen zijn ideale winterhandschoenen voor als het extreem koud is. Of voor een koukleum.

HeadExperience verwarmde handschoenen

HeadExperience verwarmde handschoenenHeatExperience maakt goede verwarmde skihandschoenen. Dit Noorse bedrijf is gespecialiseerd in verwarmde outdoor kleding voor extreem koude omstandigheden, maar hun verwarmde handschoenen zijn ook zeer geschikt als verwarmde ski handschoenen.

Je vindt de HeatExperience handschoenen met verwarming bij de bovenstaande beste skihandschoenen. Selecteer daar HeatExperience als merk.Skihandschoenen dames en skihandschoenen heren

In de overzichten kom je zowel skihandschoenen dames als skihandschoenen heren tegen. Maar wat is het verschil? Deze zijn minimaal. Bij ski handschoenen van dames kan men er van uitgaan dat vrouwen kleinere handen hebben dan mannen, maar er zijn ook heren met kleine handen (en dames met grote handen). Je kunt dus beter op de maat letten dan of de de ski handschoenen voor dames of heren worden aangeboden.

Het grootste verschil tussen skihandschoenen voor vrouwen en skihandschoenen voor mannen zit hem dan ook vaak in de kleuren. Skihandschoenen voor dames zijn vaak wat feller van kleur dan skihandschoenen voor heren. Dat is vaak alles. 

Kies dus gewoon voor de skihandschoenen die je mooi vindt, ski handschoenen die je goed passen en ski handschoenen die de eigenschappen hebben die je wenst. Dat is veel belangrijker dan of de fabrikant ze als skihandschoenen of snowboardhandschoenen voor vrouwen of mannen in de markt zet.


Reusch skihandschoenen

Reusch skihandschoenenSkihandschoenen kind (meisje, jongen)

Hetzelfde geldt voor skihandschoenen voor kind. Skihandschoenen voor een meisje of skihandschoenen voor een jongen. Het belangrijkste is dat de ski handschoenen goed passen. Dat je ski handschoenen of snowboard handschoenen van de juiste maat hebt. Skihandschoenen / snowboardhandschoenen met de juiste pasvorm.Skihandschoenen met touchscreen tip

De touchscreen tip (die er voor zorgt dat je een mobiele telefoon met je handschoenen aan kunt bedienen) is tegenwoordig bijna een must zou je denken. Toch beschikt maar een klein deel van de skihandschoenen over deze mogelijkheid een touchscreen te gebruiken. In de skihandschoen keuzehulp kun je ze selecteren (bij de opties).Skiwanten

Naast de handschoenen (ski handschoenen met vingers) zijn er ook de skiwanten. Het voordeel van wanten is dat de vingers elkaar verwarmen. Daardoor zijn skiwanten warmer dan skihandschoenen. Maar het nadeel van skiwanten is natuurlijk de geringe bewegingsvrijheid van de vingers in de want. Je pakt minder makkelijk iets beet, bijvoorbeeld je skistokken. 

Bij de bovenstaande overzichten met skihandschoenen vind je ook de skiwanten. In de keuzehulp kun je eventueel aangeven dat je skiwanten zoekt.


Skiwanten Barts

Skiwanten BartsLeren skihandschoenen

De meeste skihandschoenen zijn gemaakt van polyester. Daarnaast zijn er ook lederen skihandschoenen. Deze skihandschoenen van leer zijn duurder maar ze hebben veel voordelen. Leren handschoenen zijn comfortabel om te dragen en het leer zorgt voor warme en droge handen. 

Skihandschoenen van leer zijn onder andere zo comfortabel omdat ze zich naar de vorm van je hand vormen. Ook is echt leer sterk waardoor de skihandschoenen ook bij intensief gebruik jarenlang mee gaan. Het is wel verstandig ze aan het eind van het winterseizoen in te vetten om het leer soepel te houden.Beste skihandschoenen merken

Goede skihandschoenen worden door vele fabrikanten gemaakt. Als beste skihandschoen merken worden vaak Hestra, Reusch, Sinner, Ziener en Burton genoemd. Andere goede ski handschoen fabrikanten zijn Barts, Salomon, Leki en Lenz.

Goede skiwanten worden gemaakt door onder andere Reusch, Barts, Hestra, Level, Alpenheat, Ziener en Howl.

Kijk voor de beste skihandschoenen uit de test bovenaan. Je vindt daar ook een overzicht met alle beste skihandschoenen (5 sterren) en een keuzehulp met de gegevens van honderden skihandschoenen.

Zie ook: 

Onderwerp:
De beste wintersport handschoenen uit de test, met de beste skihandschoenen en wintersporthandschoenen voor langlaufen en snowboarden. Ook vind je aanbiedingen om alle goede ski handschoenen goedkoop te kopen.

Een reactie posten

0 Reacties