Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste skihandschoenen / wintersport handschoenen

 

De beste skihandschoenen uit de test en andere goede ski handschoenen. Niet alleen voor het skiën, maar ook de beste wintersport handschoenen voor langlaufen, snowboarden enz.

Of je nu gaat skiën, snowboarden of langlaufen. Bij wintersport heb je goede skihandschoenen nodig. En ook bij een koude Nederlandse winter zijn goede wintersporthandschoenen tijdens een wandeling of bij het fietsen ook lekker warme waterdichte handschoenen. Daarom kijken we hier naar de beste skihandschoenen en andere beste wintersporthandschoenen.


Beste ski handschoenen

Hieronder kijken we naar de beste skihandschoenen uit de test, de ski handschoenen met de hoogste waardering.

We spreken hier over ski handschoenen maar deze handschoenen zijn ook geschikt voor andere wintersporten zoals snowboarden en langlaufen. In de bovenstaande overzichten met beste skihandschoenen en andere goede skihandschoenen vind je een groot aantal van deze handschoenen voor de wintersport. 

Maar er is veel verschil in skihandschoenen. Daarom hier wat tips en informatie.

Waterafstotende skihandschoenen en waterdichte skihandschoenen

Een groot verschil in skihandschoenen zit hem in de waterdichtheid van de handschoenen. Wil je je handen geheel droog houden, kies dan voor waterproof / waterdichte skihandschoenen. Deze handschoenen laten helemaal geen vocht door.

Waterafstotende skihandschoenen houden je handen onder normale omstandigheden ook droog. Maar als je langere tijd je handen in de sneeuw duwt zal er toch vocht doorsijpelen. 

Daarnaast zijn er ook skihandschoenen die in zijn geheel niet waterdicht zijn. Deze handschoenen beschermen je handen tegen schuren en de kou, maar je krijgt er snel natte handen in. Dat hoeft geen probleem te zijn als op de been (ski's) blijft. Deze ski handschoenen geven vaak wat meer bewegingsvrijheid en voelen comfortabeler aan. Ze zijn bijvoorbeeld gemaakt van fleece.

In de bovenstaande overzichten kun je aangeven of je waterafstotende skihandschoenen of waterdichte skihandschoenen zoekt.

Skihandschoenen Sinner

Skihandschoenen Sinner


Winddichte skihandschoenen

Je kunt daar ook aangeven of je skihandschoenen winddicht moeten zijn. Winddichte handschoenen zorgen er voor dat je minder snel koude handen krijgt.

Ook thermo skihandschoenen en gevoerde skihandschoenen zorgen er voor dat je handen lekker warm blijven. Ook deze kenmerken kun je in de skihandschoen keuzehulp als eis opgeven.

Verwarmde skihandschoenen

Je kunt in de skihandschoen keuzehulp zelfs verwarmde handschoenen als optie opgeven. Een verwarmde handschoen beschikt over één of meer verwarmingselementen en een batterijtje. Deze verwarmde skihandschoenen zijn ideale winterhandschoenen voor als het extreem koud is. Of voor een koukleum.

Skihandschoenen met touchscreen tip

De touchscreen tip (die er voor zorgt dat je een mobiele telefoon met je handschoenen aan kunt bedienen) is tegenwoordig bijna een must zou je denken. Toch beschikt maar een klein deel van de skihandschoenen over deze mogelijkheid een touchscreen te gebruiken. In de skihandschoen keuzehulp kun je ze selecteren (bij de opties).

Skiwanten

Naast de handschoenen (ski handschoenen met vingers) zijn er ook de skiwanten. Het voordeel van wanten is dat de vingers elkaar verwarmen. Daardoor zijn skiwanten warmer dan skihandschoenen. Maar het nadeel van skiwanten is natuurlijk de geringe bewegingsvrijheid van de vingers in de want. Je pakt minder makkelijk iets beet, bijvoorbeeld je skistokken. 

Bij de bovenstaande overzichten met skihandschoenen vind je ook de skiwanten. In de keuzehulp kun je eventueel aangeven dat je skiwanten zoekt.


Skiwanten Barts

Skiwanten Barts


Leren skihandschoenen

De meeste skihandschoenen zijn gemaakt van polyester. Daarnaast zijn er ook lederen skihandschoenen. Deze skihandschoenen van leer zijn duurder maar ze hebben veel voordelen. Leren handschoenen zijn comfortabel om te dragen en het leer zorgt voor warme en droge handen. 

Skihandschoenen van leer zijn onder andere zo comfortabel omdat ze zich naar de vorm van je hand vormen. Ook is echt leer sterk waardoor de skihandschoenen ook bij intensief gebruik jarenlang mee gaan. Het is wel verstandig ze aan het eind van het winterseizoen in te vetten om het leer soepel te houden.

Kijk voor de beste skihandschoenen uit de test bovenaan. Je vindt daar ook een overzicht met alle beste skihandschoenen (5 sterren) en een keuzehulp met de gegevens van honderden skihandschoenen.

Zie ook: 

Onderwerp:
De beste wintersport handschoenen uit de test, met de beste skihandschoenen en wintersporthandschoenen voor langlaufen en snowboarden.

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

© 2016-2022 Content=King. Blogger Templates Designed by Bloggertheme9. Powered by Blogger.
Testen uitgevoerd door o.a. Coolblue, De Consumentenbond, ANWB en Test Aankoop. TestResults.nl heeft geen binding met deze organisaties.