Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste skihelm

 

Een goede skihelm is van groot belang als je gaat skiën of snowboarden. Zonder goede skihelm kun je naar hoofdletsel oplopen bij een val of botsing. Daarom hier aandacht voor de beste skihelm uit de test en andere goede skihelmen.


Dit zijn goede skihelmen

Hieronder vind je een overzicht met alle beste skihelmen. Al deze skihelmen hebben een 5 sterren waardering gekregen. Of selecteer je persoonlijk beste skihelm met de keuzehulp met alle skihelmen.

De beste skihelm uit de test

Skihelmen worden ook af en toe getest. Hieronder vind je de meest recente test of testen van skihelmen.

Tips beste skihelm kopen

Voor het selecteren van je beste skihelm uit bovenstaande overzichten hebben we nog wat skihelm tips.

Skihelm met vizier

Bij het kiezen van je ski helm kun je kiezen tussen een skihelm met vizier en een skihelm zonder vizier. De meeste ski helmen zijn een skihelm zonder vizier.

Skihelm met bril / vizier Sinner

Skihelm met bril / vizier Sinner


Maar bij een ski helm met vizier hoef je geen skibril te dragen. Dat vinden veel mensen plezieriger en een skibril met vizier spaart je de aanschaf van een skibril uit. Maar een skihelm met vizier heeft nog veel meer voordelen. Brildragers kunnen onder het vizier hun gewone bril dragen, een ski helm met vizier geeft een breder gezichtsveld en goede ventilatie in een skihelm voorkomt een beslagen vizier.

In de bovenstaande keuzehulp kun je aangeven of je beste skihelm over een vizier moet beschikken, of dat je de voorkeur geeft aan een (meestal goedkopere) ski helm zonder vizier. 

Softshell skihelm (in-mold)

Een softshell skihelm (in-mold skihelm) is een lichte skihelm die bestaat uit een zachte schuimlaag aan de binnenkant en een dunne harde buitenschaal. De schuimlaag is aan de schaal gelijmd. Een in-mold skihelm is licht van gewicht wat de ski helm comfortabeler maakt om te dragen. Ook is een softshell skihelm een relatief goedkope skihelm.


In-mold skihelm softshell Sinner

In-mold skihelm (softshell) Sinner zonder vizierEen soft shell skihelm biedt een goede bescherming als je valt tijdens het skiën of snowboarden maar is minder goed bestand tegen puntige voorwerpen als stenen of takken. 

Bij de bovenstaande overzichten met beste skihelmen en alle skihelmen kun je bij helmconstructie in-mold aanvinken om alleen de soft shell skihelmen te zien.

Hardshell skihelm

Bij een hard shell skihelm is de schaal harder, dikker en steviger dan een in-mold skihelm. De schuimlaag zit er los in. Een hardshell skihelm is zwaarder dan een softshell skihelm, en daardoor wat minder comfortabel, maar biedt wel veel meer bescherming.

Ook harde klappen, tegen bijvoorbeeld een steen of boom, of een val met de hoofd tegen de grond bij hoge snelheid, kan de harde skihelm opvangen. Voor off-piste skiërs en voor wie met hoge snelheid wil skiën is een hardshell skihelm dan ook sterk aan te raden. Ook al is een hardshell skihelm duurder.

Natuurlijk kun je bij de bovenstaande overzichten, bij helmconstructie, voor hard shell skihelm kiezen als je je beste skihelm zoekt.Hardshell skihelm met vizier Tenson

Hardshell skihelm met vizier Tenson


Hybride skihelm

Daar kun je ook kiezen voor hybride ski helm. Zoals de naam al aangeeft is een hybride skihelm een tussenvorm tussen een softshell skihelm en een hardshell skihelm. Een hybride skihelm is zwaarder en veiliger dan een zachte skihelm en lichter dan een harde skihelm, maar biedt daardoor wel minder bescherming.

Skihelm met EN 1077 keurmerk

Om aan te geven dat een skihelm een goede en veilige skihelm is, is het Europese EN 1077 keurmerk in het leven geroepen. Het EN 1077 keurmerk garandeert een goede veilige skihelm.

Skihelm kinderen

Bij de skihelm overzichten kun je ook de skihelmen voor kinderen vinden. In de skihelm keuzehulp kun je bij "geslacht" kiezen voor een skihelm jongen, skihelm meisje of voor beide skihelmen voor een kind. In veel regio's is een skihelm voor kinderen verplicht.

Maar ook waar het niet verplicht is een skihelm te dragen raden we het wel aan. Een val of botsing is snel gemaakt en kan ernstige gevolgen hebben als je geen skihelm draagt.

Let goed of de pasvorm / maat van de skihelm goed is. Dat geldt zowel voor volwassenen als kinderen, maar bij kinderen wil er nogal eens genoegen genomen worden met een niet goed passende skihelm. Een skihelm is de verkeerde maat zit echter niet alleen oncomfortabel maar biedt ook een slechte bescherming.


Skihelm kinderen Uvex

Skihelm kinderen Uvex


De skihelm moet ook zonder kinbandje goed blijven zitten, ook als je je met je hoofd naar beneden hangt. De onderkant van de ski helm aan de achterkant mag je nek niet raken. Dit geld zowel voor een skihelm voor kinderen als volwassenen.

Meer keuzemogelijkheden beste skihelm vinden

En zo kun je nog meer wensen en eisen opgeven als je via het bovenstaande overzicht met beste skihelmen of alle skihelmen je beste skihelm selecteert.

Een skihelm met ventilatie zorgt voor koelte in de helm. Bij een skihelm met vizier beslaat het vizier minder snel als de ski helm over ventilatiegaten beschikt. In de overzichten kun je aangeven dat je een skihelm met ventilatie wil.

Bij veel skihelmen zijn de oorkussens uitneembaar. Je kunt deze dan gewoon in de wasmachine wassen. Het is natuurlijk wel zo fris om de oorkussen af en toe te wassen. Toch zijn er ook vele ski helmen waarbij de oorkussens niet verwijderbaar zijn. Het gaat dan vaak om harde oorkussen. Zachte oorkussen zijn meestal wel uitneembaar.

MIPS (Multiple Impact Protection System) is een systeem dat je hoofd beveiligd bij de draaiende beweging die je hoofd vaak maakt bij een val. MIPS is ontwikkeld door hersenchirurgen, met beschermt dan ook tegen hersenletsel door een val. Selecteer in de keuzehulp MIPS als je een MIPS skihelm wil.

Wil je onder het skien naar muziek luisteren of een telefoongesprek kunnen voeren met je skihelm op. Dan kun je kiezen voor een skihelm met audio aansluiting. Ook dit is in de keuzehulp te selecteren.

Een goede skihelm goedkoop kopen

Kijk bij de onderstaande beste winkels als je online een skihelm goedkoop wilt kopen. Deze winkels bieden een groot assortiment skihelmen tegen een lage prijs aan.

Goede skihelmen worden onder andere gemaakt door Salomon, Brunotti, Giro, Anon, Tenson, Head, en Sinner. In bovenstaande skihelm overzichten en bij bovenstaande wintersport winkels vind je ze allemaal.


Zie ook

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

© 2016-2022 Content=King. Blogger Templates Designed by Bloggertheme9. Powered by Blogger.
Testen uitgevoerd door o.a. Coolblue, De Consumentenbond, ANWB en Test Aankoop. TestResults.nl heeft geen binding met deze organisaties.