Beste skihelm test

Een overzicht met goedkope aanbiedingen van alle goede skihelmen, een ski helm keuzehulp en de beste skihelm uit de test.

beste skihelm test skihelmen

Een goede skihelm is van groot belang als je gaat skiën of snowboarden. Zonder goede skihelm kun je naar hoofdletsel oplopen bij een val of botsing. Daarom hier aandacht voor de beste skihelm uit de test en andere goede skihelmen.


De beste skihelm uit de test

Skihelmen worden ook af en toe getest. Hieronder vind je de meest recente test of testen van skihelmen.
Aanbiedingen goede skihelmen

Je kan ook zelf je persoonlijk beste skihelm zoeken en vinden via de onderstaande aanbiedingen van alle skihelmen. In dat overzicht vind je een duizendtal skihelmen voor dames, heren en kinderen in alle maten. Via selectievelden (keuzehulp) kun je je persoonlijk beste skihelmen uit dit enorme aanbod filteren.

Ook hebben we een overzicht met beste en goedkoopste winkels die goede aanbiedingen van skihelmen hebben.Tips beste skihelm kopen

Voor het selecteren van je beste skihelm uit bovenstaande overzichten hebben we nog wat ski helm tips.

Skihelm met vizier

Bij het kiezen van je ski helm kun je kiezen tussen een skihelm met vizier en een skihelm zonder vizier. De meeste ski helmen zijn een ski helm zonder vizier.

Skihelm met bril / vizier Sinner

Ski helm met vizier Sinner


Maar bij een ski helm met vizier hoef je geen skibril te dragen. Dat vinden veel mensen plezieriger en een skibril met vizier spaart je de aanschaf van een skibril uit. 

Maar een skihelm met vizier heeft nog veel meer voordelen. Brildragers kunnen onder het vizier hun gewone bril dragen, een ski helm met vizier geeft een breder gezichtsveld en goede ventilatie in een skihelm voorkomt een beslagen vizier.

In de bovenstaande keuzehulp kun je aangeven of je beste skihelm over een vizier moet beschikken, of dat je de voorkeur geeft aan een (meestal goedkopere) ski helm zonder vizier. 

Een skihelm met vizier wordt ook wel skihelm met bril genoemd. Waarbij de bril bij de ski helm met bril de skibril betreft.

Het grootste aanbod in wintersportartikelen!

Softshell skihelm (in-mold)

Een softshell skihelm (in-mold skihelm) is een lichte ski helm die bestaat uit een zachte schuimlaag aan de binnenkant en een dunne harde buitenschaal. De schuimlaag is aan de schaal gelijmd. 

Een in-mold ski helm is licht van gewicht wat de ski helm comfortabeler maakt om te dragen. Ook is een softshell skihelm een relatief goedkope skihelm.


In-mold skihelm softshell Sinner

In-mold skihelm (softshell) Sinner zonder vizierEen soft shell skihelm biedt een goede bescherming als je valt tijdens het skiën of snowboarden maar is minder goed bestand tegen puntige voorwerpen als stenen of takken. 

Bij de bovenstaande overzichten met beste skihelmen en alle skihelmen kun je bij helmconstructie in-mold aanvinken om alleen de soft shell ski helmen te zien.

Hardshell skihelm

Bij een hard shell skihelm is de schaal harder, dikker en steviger dan een in-mold skihelm. De schuimlaag zit er los in. Een hardshell skihelm is zwaarder dan een softshell skihelm, en daardoor wat minder comfortabel, maar biedt wel veel meer bescherming.

Ook harde klappen, tegen bijvoorbeeld een steen of boom, of een val met de hoofd tegen de grond bij hoge snelheid, kan de harde skihelm opvangen. Voor off-piste skiërs en voor wie met hoge snelheid wil skiën is een hardshell skihelm dan ook sterk aan te raden. Ook al is een hardshell skihelm duurder.

Natuurlijk kun je bij de bovenstaande overzichten, bij helmconstructie, voor hard shell ski helm kiezen als je je beste skihelm zoekt.Hardshell skihelm met vizier Tenson

Hardshell skihelm met vizier Tenson

Hybride skihelm

Daar kun je ook kiezen voor hybride ski helm. Zoals de naam al aangeeft is een hybride skihelm een tussenvorm tussen een softshell skihelm en een hardshell skihelm. Een hybride ski helm is zwaarder en veiliger dan een zachte skihelm en lichter dan een harde skihelm, maar biedt daardoor wel minder bescherming.

Skihelm met EN 1077 keurmerk

Om aan te geven dat een skihelm een goede en veilige skihelm is, is het Europese EN 1077 keurmerk in het leven geroepen. Het EN 1077 keurmerk garandeert een goede veilige ski helm.

Skihelm kinderen

Bij de skihelm overzichten kun je ook de skihelmen voor kinderen vinden. In de skihelm keuzehulp kun je bij "geslacht" kiezen voor een skihelm jongen, skihelm meisje of voor beide skihelmen voor een kind. In veel regio's is een skihelm voor kinderen verplicht.

Maar ook waar het niet verplicht is een skihelm te dragen raden we het wel aan. Een val of botsing is snel gemaakt en kan ernstige gevolgen hebben als je geen ski helm draagt.

Let goed of de pasvorm / maat van de skihelm goed is. Dat geldt zowel voor volwassenen als kinderen, maar bij kinderen wil er nogal eens genoegen genomen worden met een niet goed passende skihelm. Een skihelm is de verkeerde maat zit echter niet alleen oncomfortabel maar biedt ook een slechte bescherming.


Skihelm kinderen Uvex

Skihelm kinderen Uvex


De skihelm moet ook zonder kinbandje goed blijven zitten, ook als je je met je hoofd naar beneden hangt. De onderkant van de ski helm aan de achterkant mag je nek niet raken. Dit geld zowel voor een skihelm voor kinderen als volwassenen.

Skihelm dames of skihelm heren

Is er een verschil tussen een skihelm dames en een skihelm heren? Nee, eigenlijk niet. Een skihelm draag je voor de bescherming van je hoofd en of dat een hoofd van een vrouw of het hoofd van een man is maakt daarbij niet uit. Ook wat betreft de overige kenmerken van een ski helm zijn de eigen van vrouwen en mannen vergelijkbaar.

Wel hebben vrouwen gemiddeld een wat kleiner hoofd dan mannen, maar dat gemiddelde zegt weinig omdat je zowel bij de dames en heren dunne, dikke, grote en kleine mensen hebt met een bijpassend hoofd.

Het verschil tussen een skihelm dames en skihelm heren is dus esthetisch. Een roze skihelm met bloemetjes zal als dames skihelm verkocht worden, maar de helm onder de print is vaak gelijk aan de stoere zwarte ski helm die als heren skihelm verkocht wordt.

Meer keuzemogelijkheden beste skihelm vinden

En zo kun je nog meer wensen en eisen opgeven als je via het bovenstaande overzicht met beste skihelmen of alle skihelmen je beste skihelm selecteert.

Een skihelm met ventilatie zorgt voor koelte in de helm. Bij een skihelm met vizier beslaat het vizier minder snel als de ski helm over ventilatiegaten beschikt. In de overzichten kun je aangeven dat je een skihelm met ventilatie wil.

Bij veel skihelmen zijn de oorkussens uitneembaar. Je kunt deze dan gewoon in de wasmachine wassen. Het is natuurlijk wel zo fris om de oorkussen af en toe te wassen. Toch zijn er ook vele ski helmen waarbij de oorkussens niet verwijderbaar zijn. Het gaat dan vaak om harde oorkussen. Zachte oorkussen zijn meestal wel uitneembaar.

MIPS (Multiple Impact Protection System) is een systeem dat je hoofd beveiligd bij de draaiende beweging die je hoofd vaak maakt bij een val. MIPS is ontwikkeld door hersenchirurgen, met beschermt dan ook tegen hersenletsel door een val. Selecteer in de keuzehulp MIPS als je een MIPS skihelm wil.

Wil je onder het skiën naar muziek luisteren of een telefoongesprek kunnen voeren met je ski helm op. Dan kun je kiezen voor een skihelm met audio aansluiting. Ook dit is in de keuzehulp te selecteren.


POC skihelm

POC skihelmSnowboard helm

Is er een verschil tussen een snowboard helm en een ski helm? In principe is dit dezelfde helm. Een skihelm kun je prima dragen bij het snowboarden en de helmen die als snowboard helm verkocht worden zijn prima als ski helm te gebruiken. 

Als snowboarder doe je er wel verstandig aan te kiezen voor een skihelm die een heel goede bescherming bij het achterhoofd biedt (bij snowboarden val je eerder op je achterhoofd). Ook is een goede helm voor een snowboarder meer gesloten, terwijl een skiër vaker kiest voor een open helm die makkelijker lucht doorlaat.

Een ski helm met extra goede bescherming wordt daarom vaak als snowboard helm verkocht. Bij de bovenstaande aanbiedingen en testen wordt er echter geen verschil gemaakt tussen een snowboard helm en een ski helm. Beste skihelm merken

Tot slot nog een kort overzicht met de beste skihelm fabrikanten.

Sinner skihelmen

Sinner is een toonaangevende fabrikant van skihelmen en één van de beste skihelm makers. Een Sinner skihelm is god van kwaliteit en comfortabel om te dragen. Er zijn Sinner skihelmen voor dames, heren en kinderen. Deze Sinner skihelmen zijn te koop in vele kleuren, stijlen en prints. Sinner skihelmen staan bekend om hun goede pasvorm.

Salomon skihelmen

Ook Salomon biedt een ruime keuze uit goede skihelmen. Salomin heeft een goede naam op het gebied van veiligheid, een Salomon skihelm is een veilige skihelm. Maar ook op het gebied van pasvorm, draagcomfort en ventilatie scoren Salomon skihelmen heel goed.

Giro skihelmen

Een derde skihelm fabrikant die tot de beste skihelm merken behoort is Giro. De Giro helmen zijn populaire wintersporthelmen bij zowel snowboarders als skiërs.

Bolle skihelmen

Bollé is een merk van sportbenodigdheden die onder andere goede comfortabele skihelmen maakt, waaronder ook veel extra veilige MIPS skihelmen. Het grote aanbod aan Bolle skihelmen is onderverdeeld in diverse categorieën zoals all mountain skihelmen, race skihelmen en vizier skihelmen. Naast skihelmen voor dames en heren maakt Bolle ook skihelmen voor een kind.

Meer goede skihelmen

En zo zijn er nog meer goede skihelmen voor een volwassene of kind. Ook Smith skihelmen, POC skihelmen en Uvex skihelmen worden tot de beste skihelmen gerekend, en dan heb je ook nog de helmen voor ski en snowboard van Atomic, Head, Oakley, Brunotti, Anon, Tenson en andere goede merken.

In bovenstaande skihelm aanbiedingen en beste wintersport winkels vind je ze allemaal.


Zie ook
Foto bovenaan: Iva Balk

Onderwerp:
Hier kijken we naar de beste skihelm. We hebben de beste ski helm uit de skihelm test en andere goede ski helmen en snowboard helmen. Skihelmen voor dames, heren, meisje en jongen. Bij de skihelm aanbiedingen vind je alle goede ski helmen en snowboard helmen goedkoop. Met een snowboardhelm of skihelm met vizier, een goede goedkope skihelm, softshell, hardshell of hybride. Alle beste skihelmen.

Een reactie posten

0 Reacties