Header Ads Widget

Bol 10-daagse 2024Bol 10-daagse 2024

Getest: Het beste voor bed, slapen en slaapkamer

Hier hebben we het beste uit de test voor slapen en de slaapkamer. 

beste bed en meer voor slapen en de slaapkamer

Goed slapen is belangrijk, je vult er een groot deel van een etmaal mee. Bovendien zorgt een goede nachtrust er voor dat je overdag fit, uitgerust en gezond bent. 

Daarom hebben we hier de uitslagen van tests van alles dat met slapen te maken heeft. Van bedden tot wekkers, van matrassen tot anti-snurk middelen, van hoofdkussens tot slaapzakken, en heel veel meer.

De beste bedden

We hebben bijvoorbeeld de beste bedden uit de test. Dat kunnen ledikanten zijn, maar het zijn vooral de boxsprings (boxspring combinaties) die momenteel erg in trek zijn. Hieronder vind je de beste boxsprings uit diverse testen.


De beste matrassen

We schreven het al. Een goed bed in de slaapkamer is belangrijk. En dan gaat het vooral om het matras. Een matras bepaalt voor een groot deel of je goed slaapt en vooral of je goed wakker wordt. 

Veel lichamelijke problemen zoals rugklachten worden veroorzaakt door een slecht matras. Daarom hier de beste matrassen uit meerdere tests.


De beste hoofdkussens

Maar onderschat ook het belang van een goed hoofdkussen niet. Een hoofdkussen is een matras in het klein. Een verkeerd hoofdkussen kan nekklachten veroorzaken en biedt weinig comfort, ook al is het op zich een goed kussen. Hieronder de beste hoofdkussens.


De beste dekbedden

Ook belangrijk om lekker te slapen is een goed dekbed. Een dekbed dat koel is in de zomer en behaaglijk warm in de winter. Een dekbed dat niet zwaar op je drukt, dat je veel comfort biedt tijdens het slapen. Hieronder vind je de beste dekbedden uit de test.


De beste wekkers

Het is niet het meest populaire onderwerp, maar ook wakker worden hoort bij het slapen. En dus ook die verfoeide wekker. 

Gelukkig is het helemaal niet nodig om met veel gerinkel en geratel gewekt te worden. Je kunt je ook laten wekken met je favoriete muziek uit een wekkerradio. Nog steeds niet leuk, maar wel minder onaangenaam. Of laat je op een natuurlijke manier wekken met een simulatie van de opkomende zon. 

Hier de beste wekkers uit de testen, zoals het beste wake up light en de beste wekkerradio.


De beste middelen tegen snurken

Nu we het toch over onaangename dingen in de slaapkamer hebben, wat dacht je van snurken? Gelukkig bestaan er goede hulpmiddelen tegen snurken. Hier vind je de beste van deze anti-snurk middelen.

De beste campingbedjes

Laat je niet misleiden door het woord camping in campingbedje. De meeste campingbedjes komen nooit op de camping. 

Het campingbedje is namelijk ook in andere situaties erg handig. Bijvoorbeeld als een klein kindje gaat logeren of naar de oppas gaat. Of misschien wel als je het kindje een keer in de woonkamer wil laten slapen. Hieronder de beste campingbedjes uit de test.

De beste slaapzakken

Ook de slaapzak kan goede diensten bewijzen buiten de vakantie. Bijvoorbeeld voor als er iemand komt logeren of als je zelf (of je kinderen) buiten de deur slapen. Maar vaak worden er wel andere eisen gesteld aan een slaapzak voor thuis als voor een slaapzak voor een outdoor vakantie. 

Hieronder vind je meerdere testen van slaapzakken.

De beste luchtbedden

Wat voor de slaapzak geldt, dat geldt ook voor het luchtbed. Zo'n opblaasbaar bed is meer multifunctioneel dan je in eerste instantie zou denken. 

Hier de beste luchtbedden uit de test en informatie over het gebruik van een luchtbed.

De beste slaapmatten

Een alternatief voor het luchtbed is de slaapmat. Bij de luchtbedden hierboven zie je complete dikke opblaasbare matrassen. Het slaapmatje vind je aan de andere kant van het spectrum. Een slaapmat is veel dunner, daardoor mis je wel wat ligcomfort, maar je kunt een slaapmat heel makkelijk meenemen. 

En er zijn heel goede en best comfortabele slaapmatten. Kijk maar bij de beste slaapmatten uit de test hieronder.

Beste elektrische dekens

Elektrische dekens heb je in twee soorten. Je hebt elektrische onderdekens voor in je bed en elektrische bovendekens die je op je bed kunt leggen, maar ook op de bank als plaid over je heen kunt trekken. 

Hier vind je alle beste elektrische dekens in beide soorten. Plus tips voor het kiezen van het voor jou beste elektrische deken.

De voorloper van het elektrisch deken om het bed op te warmen is de warmwaterkruik, die er overigens ook in elektrische vorm is. Hier de beste kruiken in alle soorten, voor het voorverwarmen en / of warm houden van je bed.


Beste matrasbescherming

Een waterdichte matras beschermhoes is de beste matrasbescherming tegen vocht en vuil. Een waterdichte matrasbeschermer beschermt het matras ook tegen transpiratie, urine en huidschilfers, Hieronder de beste matras bescherming.

Beste melatonine

Melatonine is de naam van de stof je je lichaam dat er voor zorgt dat je slaap krijgt. Melatonine kun je ook als tabletjes kopen. Ideaal, want van een melatonine tabletje wordt je op een natuurlijke manier slaperig zonder de bijwerkingen (duf, moeilijk wakker worden) van een slaappil. 

Er zijn melatonine tabletten voor kinderen en volwassenen.

Beste slaapmasker

Of val makkelijk in slaap door re slapen met een goed slaapmasker. Een slaapmasker ( oogmasker, nachtmasker) zorgt er voor dat het helemaal donker is, ook overdag. Ideaal voor mensen die geen licht verdragen als ze overdag willen slapen.

Tips voor beter slapen

Om goed te slapen zijn een goed bed, een goed matras en een goed kussen belangrijk. Maar ook andere factoren helpen bij een goede slaap. Hier enkele tips voor een hoede nachtrust.

 • Hanteer (ongeveer) vaste bedtijden. Ook in het weekend. Deze regelmaat is goed voor het bioritme, en daarbij goed voor de slaap.

 • Gebruik geen cafeïne (koffie) en nicotine (sigaretten, sigaren) enkele uren voor het slapengaan. Dit zijn stimulerende middelen.

 • Ook 's avonds alcohol drinken en te zwaar eten kunnen het in slaap vallen hinderen.

 • Gebruik 2 uur voor het slapen geen telefoon, laptop, computermonitor of tablet meer. Deze schermen geven een een blauw licht af dat aanmaak van het slaaphormoon melatonine blokkeert.

 • Er zijn ontspanningstechnieken voor diepe ademhaling, spierontspanning en meditatie die je voor je naar bed gaat ontspanning en verminderde stress kunnen geven.

 • Verder helpt voldoende daglicht overdag om 's nachts beter te slapen en dien je natuurlijk in bed piekeren zoveel mogelijk te verhinderen.

Weetjes over het bed en slapen

 • Wat het beste bed is hangt niet zozeer af van het bed zelf (het ledikant), maar het is vooral het matras en ook de lattenbodem die het slaapcomfort bepaald. Ook het hoofdkussen is belangrijk.

 • Het ledikant is een uitvinding uit het oude Egypte. Het beschermde de slaper bij het slapen tegen insecten en ander ongedierte.
   
 • Moderne ledikanten worden vaak ook als opbergruimte in de slaapkamer gebruikt. Daarvoor beschikt het bed dan over lades waarin beddengoed, maar ook andere spullen, kan worden opgeborgen.

 • Slapen is opgebouwd is opgebouwd uit diverse stadia. Bij de eerste drie stadia (N1, N2 en N3) kom je steeds dieper in slaap. Het vierde stadium is de REM-slaap (Rapid Eye Movement) waarin je droomt. Deze stadia worden gedurende de slaap meerdere keren doorlopen.

 • Over het nut van dromen bestaat nog steeds veel onduidelijkheid, maar waarschijnlijk zorgt dromen voor verwerken van informatie en emoties tijdens de slaap. Er zijn ook theorieën dat dromen goed is voor het vinden van creatieve oplossingen van problemen en dat je tijdens dromen overlevingsvaardigheden oefent.
   
 • Het boxspring bed wordt ook wel hotelbed genoemd. Aanvankelijk waren de meeste boxsprings in hotels te vinden. Tegenwoordig is het boxspring bed ook zeer populair in de slaapkamer thuis.

Meer tips slaapkamer

Meer tips voor het inrichten van de slaapkamer, en het beste bed vind je bij de slaapkamer tips van de woonblog.


Zie ook:

Onderwerp:
Op bovenstaande pagina vind je al het beste voor slapen en slaapkamer verzameld. Met de beste bedden uit de test, de beste boxsprings uit de test, maar ook de beste dekbedden, de beste elektrische dekens, de beste hoofdkussens en meer. Ook bijvoorbeeld de beste wekkers uit de test, de beste middelen tegen snurken en de beste luchtbedden uit de test komen aan de orde.

Een reactie posten

0 Reacties