Header Ads Widget

Amazon Prime gratis

Solar tuinverlichting

De beste solar tuinverlichting. Met de beste tuinlampen en andere buitenlampen op zonne energie.

Luxform solar tuinverlichting

Luxform solar tuinverlichting

Solar tuinverlichting (tuinlampen op zonne energie) zijn niet alleen praktisch maar ook heel sfeervol. En solar tuinlampen branden gratis en zijn te installeren zonder kabels te hoeven trekken.

En gaf een solar buitenverlichting vroeger nauwelijks meer licht dan een bescheiden kaars, tegenwoordig zijn goede solar tuinlampen goed in staat op planten of een tuinpad goed te verlichten.

Bovendien zijn er solar lampen te koop in vele stijlen en designs. Hier de beste solar tuinlampen en andere goede solar tuinverlichting.


Hieronder kijken we naar de mogelijkheden van tuinverlichting op zonne energie en naar de verschillende soorten solar tuinlampen.

Solar padverlichting

De solar tuinverlichting kom je in vele soorten en designs tegen. Het meest bekend, en meest gekocht, zijn de solar lampen om je tuinpad om oprit mee te verlichten. Deze solar buitenlanpen kun je in de aarde naast het tuinpad prikken.. Omdat zo'n solar buitenlamp op zonne energie werkt is de installatie daarmee ook meteen afgerond. Een stroomkabel, en ook batterijen, zijn niet nodig bij een solar tuinlamp.

Solar lamp MaxxGarden

Solar lamp MaxxGarden

Solar tuinlantaarn

Dat geldt ook voor de Solar tuinlantaarns. In principe is dit soortgelijke tuinverlichting op zonne energie dan de bovenstaande padverlichting, maar waar de padverlichting vooral bestaat uit moderne RVS lantaarns met een strak uiterlijk hebben de solar tuinlantaarns vaak een sierlijker design.  Ook de vorm van een fakkel is erg populair, men spreekt dan ook vaak over een solar fakkel.

Voor iedere smaak is er wel een goede solar lamp te koop. Kijk voor een mooie solar tuinlantaarn conform jouw smaak bij de bovenstaande beste solar tuinverlichting.


Solar tuinlamp Gadgy

Solar tuinlantaarns Gadgy

Hangende solar tuinlamp

Ook hangende solar tuinverlichting vind je in dat overzicht. Deze buitenlampen prik je niet in de grond, maar hang je bijvoorbeeld aan een tak of aan een pergola. Zo'n hangende solar buitenlamp is ook voor het terras goed geschikt, maar het is bij een zonnelamp wel belangrijk dat hij goed in het licht (de zon) hangt. Ook in e schaduw wordt een solar lamp opgeladen, maar dat gaat veel minder snel waardoor het geen garantie is dat de solar tuinverlichting de hele nacht blijft branden.

Ook een solar muurlamp, solar tafellamp of een solar grondspot vindt je bij de bovenstaande solar tuinverlichting aanbiedingen.

Hoe werkt solar tuinverlichting?

Solar tuinverlichting is een buitenlamp die door zonne energie gevoedt wordt. Daarvoor is de tuinlamp voorzien van één of meer kleine zonnepanelen en een oplaadbare accu die overdag via het zonnepaneel met stroom wordt gevuld. Meestal is de accu een kleine NiMH accu (nikkel-metaalhydride) of Li-ion accu (lithium-ion). Het zonnepaneel dat de accu voedt beschikt over fotovoltaïsche cellen die zonlicht omzetten in elektriciteit.

Een lichtsensor zorgt er voor dat de solar tuinverlichting gaat branden zodra het voldoende schemerig wordt. De lampjes van de tuinverlichting zijn leds de nauwelijks stroom gebruiken. Hierdoor kan de solar tuinverlichting 's nachts urenlang branden zonder dat de accu leegraakt.

Ledkoning solar buitenverlichting

Ledkoning solar buitenverlichting pad

Normaal gesproken brandt solar tuinverlichting als deze actief is continue. Maar sommige solar tuinlampen kun je ook instellen op gedimd licht, een knipperend licht of een andere modus. Via een schakelaar kun de solar lamp ook uitzetten.

Omdat deze tuinverlichting op zonne energie werkt hoef je geen kabels te trekken en werkt de solar lamp overal waar je hem neerzet. Het is wel beter als de tuinlamp op ene plek staat waar hij enige uren per dag zon vangt.

Natuurlijk is een goede tuinlamp op zonne energie (evenals alle goede tuinverlichting) goed bestand tegen weer, wind, hitte en strenge kou.

Solar tuinlamp met los zonnepaneel

Een solar tuinlamp laadt het snelst op als deze overdag veel zon pakt. Dat is logisch.  Maar wat als je de tuinverlichting op een schaduwrijke plek wil gebruiken? Je hebt dan kans dat de tuinverlichting 's nachts al uitgaat als het nog donker is. 

Je kunt dan bij de overzichten van de beste solar lampen en de aanbiedingen van solar tuinverlichting aanvinken dat je tuinlampen voor een beschutte plek zoekt (vanaf IP23). Je krijgt dan alleen voor in de schaduw geschikte solar buitenlanpen te zien. Ook kun je kiezen voor een solar lamp met bewegingssensor, maar die zijn alleen functioneel en niet geschikt als sfeerverlichting. Ook kun je kiezen voor solar buitenverlichting die je via de aan en uitschakelaar op de solar lamp uitzet, maar daarvoor kies je natuurlijk geen tuinlampen op zonne energie.

Een betere oplossing is dan een solar tuinlamp met een los zonnepaneel. Het paneel met de zonnecellen kan dan tot wel een paar meter van de buitenlamp geplaatst worden. De tuinlamp in de schaduw, het paneel in de zon. Maar deze oplossing is wel een stuk duurder en werkt alleen als er in de buurt wel veel zon is.

Kijk voor al deze beste buitenverlichting op zonne-energie bij de bovenaan genoemde aanbiedingen en beste solar tuinverlichting.

Zie ook:

Een reactie posten

2 Reacties

  1. Ik had vele jaren geleden solar lampen toen dat vrij nieuw was. Die eerste solar lampen waren heel slecht. Ze gaven niet meer licht dan een kaarsje en haalde nog vaak het eind van de nacht niet. Die solar verlichting ging dus al weer snel de tuin uit. Ik ergerde me er alleen maar aan.

    Pas toch weer solar verlichting gekocht, en wat een wereld van verschil met vroeger! Je kan goed zien dat zowel de solar panelen als de accu in de loop der tijd goed verbeterd zijn. De lampen verlichten nu op een serieuze manier mijn hele tuinpad en ze werken altijd wanneer het moet. Ook als het de dag ervoor vrij donker was. Nu is solar tuinverlichting tenminste leuk om te gebruiken.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Verwacht niet te veel van goedkope solar tuinlampen als tuinverlichting, maar als de solar lampen goedkoop zijn kun je er veel van kopen. Verspreid over de tuin geven ze in de avond dan wel een gezellig licht in je tuin. En je hebt er geen omkijken naar.

    BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.