Header Ads Widget

Amazon Prime gratis

Best geteste Sparta fietsen

Sparta is een Nederlandse fietsfabrikant die heel goede elektrische fietsen maakt. Sparta fietsen worden dan ook regelmatig als beste e-bike getest. Hier kijken we naar een aantal van deze beste Sparta fietsen.

Sparta is al sinds het begin van de e-bike een grote naam op het gebied van elektrische fietsen. Tegenwoordig is Sparta zelfs een specialist in elektrische fietsen want enkele jaren terug hebben ze alle niet-elektrische fietsen afgestoten.

Wat rest is een groot aanbod aan elektrische Sparta fietsen. E-bikes voor alle soort gebruik, maar vooral veel recreatieve elektrische fietsen.

Hieronder kijken we naar enkele Sparta fietsen die de laatste jaren als beste elektrische fiets zijn getest. In de meeste gevallen betreft het oudere e-bike testen. Kijk voor actuele tests van elektrische fietsen bij de onderstaande link.Sparta d-Rule Energy

De Sparta d-Rule Energy is bij de E-Bike van het Jaar 2022 verkiezing tot beste e-bike urban uitgeroepen. Hier informatie en aanbiedingen van deze beste e-bike uit de test.

beste e-bike 2022 sparta d-rule energy

Urban staat stedelijk gebruik. Deze beste e-bike uit de test is echter veel meer dan een elektrische stadsfiets. Deze beste urban e-bike is ook zeer geschikt voor recreatieve fietstochten en woon werkverkeer
 over langere afstanden.

Sparta A-Shine M8B Belt

In 2021 werd de Sparta A-Shine M8B met belt drive de beste koop in de categorie elektrische stadsfietsen bij de fietstest van het Algemeen Dagblad. De Sparta A-Shine M8B is een luxe mooi afgewerkte elektrische fiets.

Sparta d-Rule M8Tb

De Sparta d-Rule M8Tb AD Fietstest 2020 als beste elektrische fiets getest in de categorie elektrisch sportief woon-werkverkeer. Een jaar later werd de Sparta d-Rule M8Tb de beste koop in deze categorie.

Sparta F8E

Bij de AD e-bike test 2020 werd de Sparta F8E elektrische fiets uitgeroepen tot beste elektrische stadsfiets onder de 2500 euro.

Met de term elektrische stadsfiets doen we de Sparta F8E eigenlijk te kort. Deze beste e-bike kun je namelijk niet alleen gebruiken voor ritjes binnen de stadsgrenzen en voor woon-werk verkeer maar het is ook een prima elektrische fiets om lange fietstochten te maken.


Ook de concurrent van het AD, de Telegraaf, testte bij zijn fietstest in 2020 de Sparta F8E als beste e-bike. Bij de Telegraaf betrof het de award voor de beste e-bike met voorwielmotor en naafversnelling.

Sparta M8B

Ook het broertje van de bovenstaande Sparta elektrische fiets heeft diverse awards in de wacht gesleept. Deze Sparta e-bike werd Fiets van het Jaar 2019 en het AD (Algemeen Dagblad) testte in 2019 de Sparta M8B als beste elektrische fiets voor woon-werkverkeer, De Sparta M8B is dan ook een prima elektrische fiets die onder alle omstandigheden presteert. Een allrounder die op alle punten goed scoort.

Sparta F8

Bij de Nationale Fietstest 2019 is de Sparta F8 getest als beste goedkope e-bike (onder de 2.000 euro). De Sparta F8  is een e-bike van goede kwaliteit die is voorzien van een Emotion voorwielmotor met rotatiesensor. Deze motor doet goed stil zijn werk en biedt een heel gelijkmatige ondersteuning, ook bij het starten en stoppen. De heuvel op heeft de fietsmotor er echter moeite mee.

Sparta R5TE

Als we verder in de tijd terug gaan vinden we in 2018 de Sparta R5TE als fiets van het Jaar bij de RAI.  De Sparta R5TE is niet alleen bijzonder goed van kwaliteit, maar ook heel mooi om te zien. De combinatie van een achterwielmotor met een op het frame geplaatste accu levert een bijzonder mooi plaatje op. Niet voor niets is deze beste e-bike ook al winnaar van de GIO Award (Goed Industrieel Ontwerp) en de  internationaal hoog aangeschreven IF Design Award 2018.

Sparta R5E

In 2017 werd de Sparta R5E testwinnaar bij de AD Fietstest. Met zijn stille motor en uitstekende ondersteuning was de Sparta R5E e-bike toen een echte testwinnaar. Bovendien biedt deze elektrische stadsfiets veel rijcomfort.

Zie ook:

Een reactie posten

1 Reacties

  1. Sparta fietsen, mijn kinderen zijn er groot mee geworden. Ik heb altijd Sparta fietsen gekocht maar Sparta is tegenwoordig een e-bike specialist, en ik ben niet van de elektrische fietsen. Maar als ik later groot ben (nou ja, oud en grijs) dan koop ik vast weer een Sparta fiets. Maar tot die tijd hou ik het ongemotoriseerd.

    BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.