Header Ads Widget

Bol AlgemeenBol Algemeen

Wat kun je schoonmaken met een stoomreiniger?

Op de vraag wat je kunt schoonmaken met een stoomreiniger kunnen we als antwoord geven dat er heel veel kan. Hier informatie over de mogelijkheden van een stoomreiniger.

Kärcher stoomreiniger

Kärcher stoomreiniger (hand)


Met een stoomreiniger kun je bijna alles schoonmaken. Het meest veelzijdig is de stoomreiniger die je zowel als handreiniger als steelreiniger kunt gebruiken. Dat is dan hetzelfde apparaat. 

Met de stoomreiniger op steel kun je de vloeren met hete stoom dweilen en als je de stoomreiniger van de steel los klikt heb je een handheld die je kunt gebruiken voor de meest uiteenlopende schoonmaak bezigheden zoals het reinigen van kleding en bekleding tot aan het hygiënisch schoonmaken van sanitair.

Zie ook:Hieronder hebben we tips voor diverse schoonmaak acties met de stoomreiniger.

Schoonmaken van de vloer

Met een steelstoomreiniger of een slede stoomreiniger (die er uit ziet als een traditionele stofzuiger) kun je heel goed de vloer met stoom reinigen. Hou er hierbij wel rekening mee dat de stoomreiniger niet geschikt is voor het reinigen van onbehandeld hout (dat kan kromtrekken). Ook op niet waterbestendige laminaat vloeren kun je de stoomreiniger beter niet gebruiken.

Maar voor de de meeste vloeren, zowel harde vloeren als stoffen vloerbedekking is een stoomreiniger zeer geschikt. Vooral een stoomreiniger met steel of lange slang waarmee je zonder te bukken de vloer nat kunt reinigen.

Bank schoonmaken met een stoomreiniger

Als je de stoomreiniger als handheld kunt gebruiken (wat meestal het geval is) kun je heel veel meer met de stoomreiniger. Het schoonmaken van de bekleding van de bank is bijvoorbeeld een heel populaire toepassing van de stoomreiniger.

Kleding met de stoomreiniger schoonmaken

Kleding kan gestoomd worden (vroeger ging kleding vaak naar de stomerij) en kleding stomen kan ook met een handstoomreiniger. Hiervoor hang je de kleding op en je stoomt deze schoon op een afstand van een paar centimeter. Hierbij beweeg je de stoomreiniger om te voorkomen dat de stof van de kleding te heet wordt. Kwetsbare stoffen als wol en zijde kunnen gestoomd worden, maar doe dit wel voorzichtig.

Ramen en spiegels met stoom schoonmaken

De stoomreiniger is ook heel geschikt voor ramen en spiegels. Vuil, vet en vlekken komen hierbij los. Na het stomen van de ramen dien je deze wel met een droge doek of raamtrekker droog te vegen. Maar zo kun je een raam of spiegel heel makkelijk schoonmaken zonder schoonmaakmiddelen.

Sanitair schoonmaken met de stoomreiniger

Ook wordt het sanitair heel vaak schoongemaakt met een handstoomreiniger. Dat is heel hygiënisch doordat de hete stoom bacteriën dood. Het sanitair kan tegen hitte, de bacteriën niet. 
Omdat je met het mondstuk van de de stoomreiniger het sanitair niet aanraakt is het schoonmaken met stoom heel hygiënisch.

En verder

En zo is er nog meer dat je met een stoomreiniger hygiënisch met stoom kan reinigen, bijvoorbeeld speelgoed, het interieur van de auto, de BBQ, de kookplaat, de oven, de douchecabine en heel veel meer.


Kijk hier boven op de pagina voor de beste stoomreinigers uit de test. Je vindt daar ook de stoomreiniger aanbiedingen bij de beste winkels om deze apparaten te kopen.

Een reactie posten

1 Reacties

  1. Ik doe de toiletten in huis iedere dag even met de handheld stoomreiniger. Dat is heel hygiënisch. Veel hygiënischer dan een borstel of (nog erger) een doekje.

    BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.