Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste strijkplank

 

Zoek je een goede strijkplank? Al deze strijkplanken hebben de hoogste score gehaald!

Om de was te strijken heb je niet alleen een strijkijzer nodig, maar ook een goede strijkplank. Ook bij de strijkplank vinden we veel kwaliteitsverschil. Daarom hier de de beste strijkplanken.

De beste strijkplanken

Zoek je een goede strijkplank? Kijk dan hier onder voor alle beste strijkplanken. Iedere goede strijkplank uit onderstaande lijst heeft een waardering van 5 sterren gekregen.


Het betreft goede strijkplanken in diverse lengtes, van diverse hoogtes, van verschillende fabrikanten en geschikt voor verschillende strijksystemen. Je kunt uit dit overzicht makkelijk de voor jou beste strijkplank selecteren. 

Hieronder vind je tips voor bij het kiezen van je beste strijkplank.


Strijkplank Brabantia

Brabantia strijkplank


Strijkplank stoomstrijkijzer of strijkplank stoomgenerator

Er zijn drie soorten strijkijzer. Het stoomstrijkijzer, de stoomgenerator en het droogstrijkijzer voor strijken zonder stoom. Voor de strijkplank maakt het uit welk strijksysteem je kiest.

Goede strijkplank stoomgenerator
De verschillen zijn klein, maar wel belangrijk. Een stoomgenerator heeft door zijn waterreservoir veel meer ruimte op de strijkplank nodig. Een goede strijkplank voor een stoomgenerator heeft daarom een veel groter plateau om de strijkplank op te zetten. Ook is dit plateau heel stevig. Belangrijk, want een gevuld waterreservoir weegt zwaar en de strijkplank moet dit kunnen opvangen.

Goede strijkplank stoomstrijkijzer
De meeste mensen strijken met een stoomstrijkijzer. De meeste strijkplanken zijn dan ook voor een stoomstrijkijzer ontworpen. Bij een goede strijkplank voor een stoomstrijkijzer is het belangrijk dat de strijkplank goed tegen vocht kan en  dat het vocht door de strijkplank kan worden opgevangen.

Goede strijkplank droog strijkijzer
De klassieke strijkbout, een strijkijzer zonder stoom, vraagt minder van de strijkplank. Een goede strijkplank met een aangename werkhoogte is voldoende voor droog strijken.

Lengte en breedte strijkplank

Natuurlijk kun je in het bovenstaande overzicht met goede strijkplanken ook je beste strijkplank op lengte en breedte selecteren. De meeste goede strijkplanken zijn tussen de 1,20 meter en 1,30 meter lang. Dit is een goede verhouding tussen lang genoeg om plezierig te strijken en kort genoeg om niet te veel ruimte in te nemen. Maar er zijn ook korte strijkplanken en lange strijkplanken.

Brede strijkplank
Maar vergeet ook de breedte van de strijkplank niet. Hierin zit veel verschil. De breedte kan uiteenlopen van 30 cm tot 50 cm. Hoe breder de strijkplank, hoe minder je het strijkgoed hoeft te verplaatsen en hoe vlotter het strijken gaat. Omdat het strijken op een breed oppervlak makkelijker gaat heb je ook eenvoudiger een goed resultaat. Maar een brede strijkplank kost natuurlijk ook meer ruimte.


Strijkplank Brabantia

Strijkplank Brabantia


Hoogte strijkplank

Een goede strijkplank kun je in hoogte verstellen. Zo kun je de strijkplank op de voor jou ideale werkhoogte stellen. Ideaal, want een groot persoon strijkt plezieriger op een andere hoogte dan een klein persoon.

Hoge strijkplank voor lange mensen
Hou er wel rekening mee dat de maximale stelhoogte per strijkplank kan verschillen. Lange mensen moeten hier rekening mee houden. 

Tafelstrijkplank

Een standaard strijkplank is een strijkplank met een inklapbaar onderstel. Na gebruik kun je de strijkplank eventueel inklappen en tegen een muur plaatsen of in een kast zetten.


Goede tafelstrijkplank Brabantia

Goede tafelstrijkplank Brabantia


Maar er zijn ook strijkplanken die je op tafel kunt zetten. Deze hebben maar een heel laag onderstel en hebben een bescherming die de tafel niet beschadigd. Zo'n tafelstrijkplank is handig voor een snel strijkklusje tussendoor maar door hun kleine strijkoppervlak zijn ze niet geschikt voor het grote strijkwerk.

Je vindt de tafelstrijkplanken in het overzicht met goede strijkplanken bij de korte strijkplanken (minder dan een meter).

Goede strijkplank merken

In het overzicht met beste strijkplanken kom je diverse goede strijkplank fabrikanten tegen. De Brabantia strijkplank geldt als de beste strijkplank. Een Brabantia strijkplank is geen goedkope strijkplank, maar Brabantia strijkplanken halen wel de hoogste scores bij hun gebruikers en een Brabantia strijkplank is heel goed van kwaliteit. Ook is er veel keuze uit hoezen met mooie designs.

Hoewel je de Brabantia strijkplank als de beste strijkplank kunt beschouwen zijn er meer goede strijkplank fabrikanten, zoals Tefal, Vileda en Leifheit. Alle beste strijkplanken zijn hier boven te vinden.

Zie ook:
Onderwerp:
Om plezierig te kunnen strijken heb je niet alleen een goed strijkijzer nodig, maar ook een goede strijkplank. Hier vind je de beste strijkplanken. Iedere strijkplank in het beste strijkplank overzicht heeft een waardering van 5 sterren gekregen. Ook geven we tips voor bij het kiezen van je persoonlijk beste strijkplank.
 


Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

© 2016-2022 Content=King. Blogger Templates Designed by Bloggertheme9. Powered by Blogger.
Testen uitgevoerd door o.a. Coolblue, De Consumentenbond, ANWB en Test Aankoop. TestResults.nl heeft geen binding met deze organisaties.