Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Test beste radio (dab plus)

Wat is de beste radio? Hier kijken we naar de beste radio's uit de test. Daarbij gaat het met name om DAB+ radio's (digitale radio), want de beste radio's zijn vandaag de dag altijd digitale radio's.

Testen van radio's

Eerst kijken we naar de beste DAB+ radio's uit de diverse testen. Deze testen zijn uitgevoerd door gespecialiseerde testorganisaties zoals de Consumentenbond, Stiftung Warentest en Test Aankoop, maar ook testen van de experts van tijdschriften, kranten, vergelijkingssites en grote webwinkels. Het betreft de beste DAB+ radio's voor in de woonkamer, maar ook de beste portable radio's, de beste DAB+ micro sets en de beste ghettoblasters.


Meer testen beste radio's (met DAB+)

Kijk hieronder voor meer testen van andersoortige DAB+ radio's, zoals wekkerradio's, stereosets en autoradio's. Want al deze radio's ondersteunen steeds vaker DAB+ digitale radio.

De enige goede radio is een DAB+ radio! Dat kun je tegenwoordig wel stellen. Met een digitale radio ontvang je een perfect helder geluid (digitale CD kwaliteit) zonder al dat geruis dat een niet goede ontvangst van een radiostation kenmerkt.  Een DAB+ radio kan alles dat een "gewone radio" ook kan (of dat nu een autoradio, stereo-component, wekkerradio of portable radio is, maar dan tevens met de ontvangst van digitale zenders, en vrijwel alle bekende radiozenders zenden tegenwoordig digitaal uit. Zo hoor je alle muziek en radio-uitzendingen in digitale kwaliteit. Waarom zou je tegenwoordig met minder genoegen nemen!

Kijk voor alle goede DAB+ radio's, de beste en goedkoopste online aanbieders, en een handige DAB+ radio keuzehulp met reviews, tests, ervaringen en alle informatie op Beste DAB+ radio kopen. Je vindt daar ook alle (laagste) prijzen bij de beste winkels.


Om de prijs hoef je het niet te laten, want een goede DAB+ radio (DAB Plus radio) kost tegenwoordig niet veel meer dan een radio die alleen analoge uitzendingen kan ontvangen. Voor iets meer dan 20 euro heb je al een portable DAB+ radio, voor iets meer dan 30 euro een DAB+ wekkerradio en ruim onder de 90 euro heb je al een goede digitale DAB+ radio voor in de woonkamer. Kijk bij het bovenstaande Beste DAB+ radio kopen voor alle prijzen en mogelijkheden.

DAB+ in Nederland

Sinds 2017 is DAB+ heel Nederland te ontvangen. Daarvoor waren er nog gebieden die niet gedekt worden, maar sinds 2017 ontvang je de digitale radiouitzendingen ook op de waddeneilanden en in de grensgebieden.

Alle bekende nationale radiostations en grote regionale radiozenders zenden digitaal uit en zijn via een DAB+ radio digitaal te beluisteren. Ook steeds meer kleine lokale radiozenders gaan digitaal uitzenden.

DAB+ in de auto

Deze landelijke dekking is ook in de auto erg belangrijk (en ook in de buurlanden kun je DAB+ radio ontvangen). Mocht je in een ver buitenland toch geen digitale ontvangst hebben dan is het goed te weten dat ook iedere DAB+ radio teven FM radio kan ontvangen.

Wat ook plezierig is in de auto is dat je DAB+ autoradio desgewenst de uitzendingen kan onderbreken met nieuwsberichten, fileinformatie en flitsmeldingen van andere digitale uitzendingen.

Wat is het verschil tussen DAB en DAB Plus

De termen DAB en DAB Plus worden vaak door elkaar gebruikt. Maar wat is het verschil? Dat is iets waar je je geen zorgen om hoeft te maken want DAB Plus is de een verbeterde versie van het originele DAB. Dit eerste DAB wordt niet meer gebruikt. Als men praat over een DAB radio is dat dus gewoon een DAB Plus radio.

Zie ook: Meer beste audio uit de test

0 reacties :

Plaats hier uw reactie. Reclame wordt niet getoond.

Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.