Test beste radio (dab+)

Wat is de beste radio? Hier kijken we naar de beste radio's uit de test. Daarbij gaat het met name om DAB+ radio's (digitale radio), want de beste radio's zijn vandaag de dag altijd DAB radio's.

beste dab radio testDe beste DAB+ radio uit de test (algemeen)

Hier kijken we naar de beste radio's uit de diverse testen. Deze testen zijn uitgevoerd door gespecialiseerde testorganisaties en door experts van tijdschriften, kranten, vergelijkingssites en grote webwinkels. 

Het betreft de beste DAB+ radio's en andere beste radio's voor in de woonkamer, maar ook de beste portable radio's, de beste micro sets en de beste ghettoblasters.

Hieronder vind je algemene testen van DAB+ radio's. Verderop hebben we de beste radio's met DAB+ en andere beste radio's in diverse specifieke soorten.


JBL portable DAB+ radio / bluetooth speaker


JBL portable DAB+ radio / bluetooth speaker
Beste portable radio (met DAB+)

De meest verkochte DAB+ radio's en andere radio's zijn de portable radio's. Dit zijn draagbare zelfstandig werkende radio's, met ingebouwde speakers en een oplaadbare accu (of batterijen). Veel digitale portable radio's kun je ook als bluetooth speaker gebruiken.

De beste portable radio is makkelijk mee te nemen en beschikt over een goede accu voor veel uren luisterplezier. Je kunt de beste portable radio ook als bluetooth speaker gebruiken en natuurlijk geeft de beste portable radio een goed en mooi geluid.

Diverse bekende fabrikanten maken portable DAB radio's. Bijvoorbeeld JBL, Caliber, Philips, Denver en Medion. Bij de onderstaande radio testen vind je deze beste draagbare radio's met DAB+.
Beste bouwradio / werkplaatsradio test

Ook de bouwradio (of werkplaatsradio) is een grote portable radio, maar dan in een bijzonder robuuste behuizing zodat de radio tegen stoten, vuil, stof en water kan. Daarbij is het vaak ook een forse radio die een krachtig geluid geeft.


Makita bouwradio DAB+

Makita bouwradio DAB+


Het is dan ook geen bedoeling dat je de hele dag met deze portable radio rondloopt. Zoals de naam al aangeeft wordt een bouwradio / werkplaatsradio vooral op een bouwterrein, garage of andere werkplaats gebruikt. Het is een portable radio die prima bestand is tegen een vuile natte omgeving.

Makita, een fabrikant van elektrisch gereedschap, is de marktleider met hun bouwradio's met DAB+ (zie foto hier boven). Ze leveren een hele serie van deze power radio's die zijn voorzien van een eveneens krachtige accu. 

Bij de onderstaande bouwradio test vind je meer informatie over deze krachtige sterke DAB radio's.Test beste autoradio met DAB+

De landelijke dekking  van DAB+ radio is ook in de auto erg belangrijk. Je ontvangt in heel Nederland de digitale radio, en je hoeft nooit (zoals bij FM) van frequentie te wisselen als je het land doorkruist. 

Ook in de buurlanden en andere Europese landen wordt er digitale radio via DAB+ uitgezonden. En mocht dat in een ver buitenland toch niet het geval zijn dan is dat ook geen probleem, want zoals we hier bove  al schreven, iedere goede DAB radio kan ook FM radio ontvangen.


Pioneer DAB+ autoradio

Pioneer DAB radio auto


Wat ook plezierig is in de auto is dat je DAB autoradio ook gebruik kunt maken van nieuwsberichten, verkeersinformatie en flitsmeldingen die via de digitale radio als extra informatie worden meegegeven.

Omdat DAB+ in de auto zo handig is worden bijna alle nieuw uitgebrachte radio's voor in de auto tegenwoordig van een DAB+ ontvanger voorzien. En alle goede autoradio fabrikanten brengen goede DAB radio's voor in de auto uit. Bijvoorbeeld JVC, Pioneer, Caliber, Philips, Kenwood, Sony e.d. Kijk bij de onderstaande test wat de beste DAB radio voor in de auto.

Beste huiskamer radio

De beste radio voor thuis is een radio met goede speakers. Met spreekt meestal van tafelspeaker of huiskamer speaker als het radio met ingebouwde speakers betreft. Vaak kun je zo'n zelfstandig werkende radio ook als portable radio gebruiken, maar ze zijn vaak wat groter, met grotere speakers, wat het geluid ten goede komt maar de radio minder portable maakt. 


Philips DAB radio

Philips DAB radio


Deze DAB radio's om thuis te gebruiken, in de woonkamer, maar ook in de slaapkamer, thuiskantoor of studeerkamer, worden ook wel tafelradio genoemd. Veel radio fabrikanten maken ze. Bekende en goede merken voor een DAB tafelradio zijn Lenco, Philips, Imperial en Audizo. Ook Denver verkoopt een hele serie goedkope DAB radio's in deze klasse.

Bij de bovenstaande beste dab radio's vind je de beste van deze huiskamer radio's. Je vindt er ook radio's voor thuis met losse speakers. 

Naast de DAB tafelradio's zijn er ook de DAB huiskamerradio's die je als component in je HiFi set kunt opnemen. Van een goede radio receiver mag je tegenwoordig verwachten dat deze ook DAB+ radio kan ontvangen.


DAB radio Renkforce

DAB radio Renkforce


Kijk voor deze beste sets van een dab radio en speakers bij de beste micro set / mini set uit de test.Beste boombox test

Een hele populaire radio is de boombox. Dit is een de opvolger van de vroegere ghetto blaster die ook als (grote) bluetooth speaker  gebruikt kan worden. Ook van deze grote radio's / speakers vind je hier een test.

Hou er wel rekening mee dat de benaming boombox ook gebruikt wordt voor party speakers die geen radio ontvanger hebben (je moet de radio dan via een gekoppelde telefoon afspelen). Boomboxen met een ingebouwde DAB+ radio worden onder andere gemaakt door Caliber, Soundmaster en Muse.Beste wekkerradio test

Ook de wekkerradio is een radio. Ook wekkerradio's ontvangen steeds vaker DAB+. Dat is vooral interessant als je de wekkerradio niet alleen als wekker gebruikt, maar ook echt als radio. De beste wekkerradio geeft een dusdanig goed geluid dat hij ook als radio dienst kan doen.

We hebben diverse testen van wekkerradio's. Deze vind je bovenaan deze pagina verzameld in de beste wekkerradio test.

Wekkerradio's met DAB+ ontvanger worden onder andere gemaakt door Lenco. JBL, Sony, Hama, Pure en Philips. Kijk hieronder voor deze beste DAB radio's.Lenco DAB+ wekkerradio / portable radio
Lenco DAB+ wekkerradio / portable radio
Beste DAB+ radio kopen (met aanbiedingen)

De enige goede radio is een DAB+ radio! Dat kun je tegenwoordig wel stellen. Met een digitale radio ontvang je een perfect helder geluid (digitale CD kwaliteit) zonder al dat geruis dat een niet goede ontvangst van een radiostation kenmerkt.

Een DAB radio kan alles dat een "gewone radio" ook kan (of dat nu een autoradio, stereo-component, wekkerradio of portable radio is, maar dan tevens met de ontvangst van digitale zenders, en vrijwel alle bekende radiozenders zenden tegenwoordig digitaal uit. Zo hoor je alle muziek en radio-uitzendingen in digitale kwaliteit. Waarom zou je tegenwoordig met minder genoegen nemen!

Kijk voor alle goede DAB+ radio's, de beste en goedkoopste online aanbieders, en een handige DAB radio keuzehulp met reviews, tests, ervaringen en alle informatie op Beste DAB+ radio kopen. Je vindt daar ook alle (laagste) prijzen bij de beste winkels.

Om de prijs hoef je het niet te laten, want een goede DAB radio (DAB Plus radio) kost tegenwoordig niet veel meer dan een radio die alleen analoge uitzendingen kan ontvangen. Voor iets meer dan 20 euro heb je al een portable DAB radio, voor iets meer dan 30 euro een DAB wekkerradio en ruim onder de 90 euro heb je al een goede digitale DAB radio voor in de woonkamer. 

Kijk bij het bovenstaande Beste DAB+ radio kopen voor alle prijzen en mogelijkheden.


Denver dab radio retro

Denver DAB radio retro

DAB+ radio in Nederland

Sinds 2017 is DAB+ digitale radio in heel Nederland te ontvangen. Daarvoor waren er nog gebieden die niet gedekt worden, maar sinds 2017 ontvang je de digitale radio uitzendingen ook op de waddeneilanden en in de grensgebieden.

Alle bekende nationale radiostations en grote regionale radiozenders zenden digitaal uit en zijn via een DAB+ radio digitaal te beluisteren. Ook steeds meer kleine lokale radiozenders gaan digitaal uitzenden.

En mocht je toch eens naar een radiostation willen luisteren dat nog niet in DAB+ uitzendt? Dat is met een DAB radio geen enkel probleem. Met iedere goede DAB radio kun je namelijk ook naar FM radio luisteren.Wat is het verschil tussen DAB en DAB Plus?

De termen DAB en DAB Plus worden vaak door elkaar gebruikt. Maar wat is het verschil? Dat is iets waar je je geen zorgen om hoeft te maken want DAB Plus is de een verbeterde versie van het originele DAB. Het eerste DAB wordt niet meer gebruikt. Als men praat over een DAB radio is dat dus gewoon een DAB Plus radio. DAB en DAB+ is voor de consument hetzelfde.


Zie ook: 


Samenvatting:
Hier vind je alle beste radio's uit de testen van radio's. Het betreft de best geteste radio's in vele soorten. Meestal is de beste radio een dab radio omdat dab+ (digitale radio) de radio van de toekomst is. Je kunt hier terecht voor de beste portable radio uit de test, maar uit de beste dab radio voor thuis, de beste wekkerradio, de beste bouwradio, de beste outdoor radio en meer beste dab radio's. Ook hebben we de beste winkels om een dab+ radio goedkoop online te kopen.


Een reactie posten

0 Reacties