Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Test beste radio (dab+)

 

Wat is de beste radio? Hier kijken we naar de beste radio's uit de test. Daarbij gaat het met name om DAB+ radio's (digitale radio), want de beste radio's zijn vandaag de dag altijd DAB radio's.

De beste radio uit de test

Eerst kijken we naar de beste radio's uit de diverse testen. Deze testen zijn uitgevoerd door gespecialiseerde testorganisaties en door experts van tijdschriften, kranten, vergelijkingssites en grote webwinkels. 

Het betreft de beste DAB+ radio's en andere beste radio's voor in de woonkamer, maar ook de beste portable radio's, de beste micro sets en de beste ghettoblasters.


Meer testen beste radio's (met DAB+)

Kijk hieronder voor meer testen van andersoortige DAB radio's, zoals wekkerradio's, stereosets en autoradio's. Want al deze radio's ondersteunen steeds vaker DAB+ digitale radio.

De enige goede radio is een DAB+ radio! Dat kun je tegenwoordig wel stellen. Met een digitale radio ontvang je een perfect helder geluid (digitale CD kwaliteit) zonder al dat geruis dat een niet goede ontvangst van een radiostation kenmerkt.

Een DAB radio kan alles dat een "gewone radio" ook kan (of dat nu een autoradio, stereo-component, wekkerradio of portable radio is, maar dan tevens met de ontvangst van digitale zenders, en vrijwel alle bekende radiozenders zenden tegenwoordig digitaal uit. Zo hoor je alle muziek en radio-uitzendingen in digitale kwaliteit. Waarom zou je tegenwoordig met minder genoegen nemen!

Kijk voor alle goede DAB+ radio's, de beste en goedkoopste online aanbieders, en een handige DAB radio keuzehulp met reviews, tests, ervaringen en alle informatie op Beste DAB+ radio kopen. Je vindt daar ook alle (laagste) prijzen bij de beste winkels.Om de prijs hoef je het niet te laten, want een goede DAB radio (DAB Plus radio) kost tegenwoordig niet veel meer dan een radio die alleen analoge uitzendingen kan ontvangen. Voor iets meer dan 20 euro heb je al een portable DAB radio, voor iets meer dan 30 euro een DAB wekkerradio en ruim onder de 90 euro heb je al een goede digitale DAB radio voor in de woonkamer. 

Kijk bij het bovenstaande Beste DAB+ radio kopen voor alle prijzen en mogelijkheden.

DAB+ radio in Nederland

Sinds 2017 is DAB+ digitale radio in heel Nederland te ontvangen. Daarvoor waren er nog gebieden die niet gedekt worden, maar sinds 2017 ontvang je de digitale radio uitzendingen ook op de waddeneilanden en in de grensgebieden.

Alle bekende nationale radiostations en grote regionale radiozenders zenden digitaal uit en zijn via een DAB+ radio digitaal te beluisteren. Ook steeds meer kleine lokale radiozenders gaan digitaal uitzenden.

JBL portable DAB+ radio / bluetooth speaker


JBL portable DAB+ radio / bluetooth speaker


En mocht je toch eens naar een radiostation willen luisteren dat nog niet in DAB+ uitzendt? Dat is met een DAB radio geen enkel probleem. Met iedere goede DAB radio kun je namelijk ook naar FM radio luisteren.

DAB+ radio in de auto

De landelijke dekking  van DAB+ radio is ook in de auto erg belangrijk. Je ontvangt in heel Nederland de digitale radio, en je hoeft nooit (zoals bij FM) van frequentie te wisselen als je het land doorkruist. 

Ook in de buurlanden en andere Europese landen wordt er digitale radio via DAB+ uitgezonden. En mocht dat in een ver buitenland toch niet het geval zijn dan is dat ook geen probleem, want zoals we hier bove  al schreven, iedere goede DAB radio kan ook FM radio ontvangen.

Wat ook plezierig is in de auto is dat je DAB autoradio ook gebruik kunt maken van nieuwsberichten, verkeersinformatie en flitsmeldingen die via de digitale radio als extra informatie worden meegegeven.

Pioneer DAB+ autoradioWat is het verschil tussen DAB en DAB Plus?

De termen DAB en DAB Plus worden vaak door elkaar gebruikt. Maar wat is het verschil? Dat is iets waar je je geen zorgen om hoeft te maken want DAB Plus is de een verbeterde versie van het originele DAB. Het eerste DAB wordt niet meer gebruikt. Als men praat over een DAB radio is dat dus gewoon een DAB Plus radio. DAB en DAB+ is voor de consument hetzelfde.

De beste radio in alle vormen

Bij de beste radio testen bovenaan deze pagina vind je de beste radio's in alle vormen. Er is namelijk een grote diversiteit aan verschillende radio's.

Beste portable radio

De meest verkochte DAB+ radio's en andere radio's zijn de portable radio's. Dit zijn draagbare zelfstandig werkende radio's, met ingebouwde speakers en een oplaadbare accu (of batterijen). Veel digitale portable radio's kun je ook als bluetooth speaker gebruiken.

De beste portable radio is makkelijk mee te nemen en beschikt over een goede accu voor veel uren luisterplezier. Je kunt de beste portable radio ook als bluetooth speaker gebruiken en natuurlijk geeft de beste portable radio een goed en mooi geluid.

Kijk bovenaan voor de beste portable radio's uit de test.

Beste huiskamer radio

De beste radio voor thuis is een radio met goede speakers. Met spreekt meestal van tafelspeaker of huiskamer speaker als het radio met ingebouwde speakers betreft. Vaak kun je zo'n zelfstandig werkende radio ook als portable radio gebruiken, maar ze zijn vaak wat groter, met grotere speakers, wat het geluid ten goede komt maar de radio minder portable maakt. 

DAB radio Renkforce

DAB radio RenkforceBij de bovenstaande beste dab radio's vind je de beste van deze huiskamer radio's. Je vindt er ook radio's voor thuis met losse speakers. Kijk voor deze beste sets van een dab radio en speakers bij de beste micro set / mini set uit de test.

Beste wekkerradio

Ook de wekkerradio is een radio. Ook wekkerradio's ontvangen steeds vaker DAB+. Dat is vooral interessant als je de wekkerradio niet alleen als wekker gebruikt, maar ook echt als radio. De beste wekkerradio geeft een dusdanig goed geluid dat hij ook als radio dienst kan doen.

We hebben diverse testen van wekkerradio's. Deze vind je bovenaan deze pagina verzameld in de beste wekkerradio test.


Lenco DAB+ wekkerradio / portable radio
Lenco DAB+ wekkerradio / portable radio

Andere beste radio's

En zo hebben we bovenaan nog meer beste radio's uit de test. Bijvoorbeeld de beste boombox (beste ghettoblaster) uit de test. Een grote draagbare radio met een extreem krachtig geluid, of de beste bouwradio. Ook een grote portable radio, maar dan in een bijzonder robuuste behuizing zodat de radio tegen stoten, vuil, stof en water kan.

Ook de beste radio voor in de auto en de beste radio voor je stereoset kun je in het radio test overzicht bovenaan vinden.

Zie ook: Meer beste audio uit de test


Samenvatting:
Hier vind je alle beste radio's uit de testen van radio's. Het betreft de best geteste radio's in vele soorten. Meestal is de beste radio een dab radio omdat dab+ (digitale radio) de radio van de toekomst is. Je kunt hier terecht voor de beste portable radio uit de test, maar uit de beste dab radio voor thuis, de beste wekkerradio, de beste bouwradio, de beste outdoor radio en meer beste dab radio's. Ook hebben we de beste winkels om een dab+ radio goedkoop online te kopen.


Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *