Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Test beste waterflosser (monddouche, flosapparaat)

Flossen kan met een draadje of met een stokje (tandenstoker), maar ook met een elektrisch flosapparaat  (een monddouche of waterflosser) waarmee je met water en lucht je gebit grondig en op een makkelijke manier schoon flost. Hier hebben wij de beste waterflossers uit de test en informatie over deze monddouches.

Testen van waterflossers

Wij hebben één vergelijkende test van waterflossers gevonden. Kijk hieronder voor de testwinnaars.


Alle waterflossers en hun prijs

Diverse elektronicamerken maken deze waterflossers / monddouches. Philips en Panasonic bijvoorbeeld, maar het merk Waterpik (Water pik) is een echte specialist die al in de jaren 60 de monddouche uitvond.

Kijk in het overzicht met alle waterflossers voor al deze waterflossers / monddouches / flosapparaten en hun lage prijs.

Wat is een waterflosser?

Een goed elektrisch flosapparaat zorgt voor een grondige reinigingsbeurt van je gebit. Flossen is min of meer noodzakelijk om tandplak te verwijderen en voorkomen. En dat voorkomt weer kwalen zoals tandplak, bloedend tandvlees, ontstoken tandvlees, terugtrekkend tandvlees en tandbederf.
De tanden flossen met een tandenstoker of flosdraad vinden de meeste mensen echter een vervelend karwei. Met een waterflosser gaat dat heel wat plezieriger en aangenamer.

Dat reinigen doet een elektrisch flosapparaat met water en eventueel lucht. Doordat het reinigen met water gebeurt wordt een flosapparaat ook wel monddouche of waterflosser genoemd.

Hoe werkt zo'n monddouche?

Flossen met een flosapparaat werkt met pulserend water dat het vuil tussen de tanden wegspoelt. Dat werkt tot diep tussen de tanden en zelfs onder de tandvleesrand. Dat zijn plaatsen waar je met de tandenborstel niet bij kan komen.

Het is klinisch bewezen dat dit flossen met water effectiever is dan met traditioneel flosdraad of tandenstokers. En daarvoor hoef je slechts een minuutje per dag met water te flossen.

Waterpik claimt op deze manier tot 99,9% van de tandplak van de behandelde gebieden te kunnen verwijderen en bloedend tandvlees tot 93% van de gevallen binnen 4 weken te verwijderen.

Een waterflosser en een beugel

Ook mensen met een beugel hebben heel veel baat bij een waterflosser omdat deze in de kleinste hoekjes en achter en oder obstakels grondig kan schoonmaken. Zo voorkom je problemen zoals ontstoken tandvlees of ontkalking die vaak bij beugeldragers voorkomt. Ook mensen met implantaten hebben extra veel baat bij de waterflosser.

0 reacties :

Plaats hier uw reactie. Reclame wordt niet getoond.

Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.