Header Ads Widget

Bol AlgemeenBol Algemeen

Beste monddouche (waterflosser)

Kijk hier voor de beste monddouche / beste waterflosser uit de test en aanbiedingen van meer goede waterflossers en monddouches.

Waterpik waterflosser monddouche flosapparaat

Waterpik monddouche / waterflosser


Flossen kan met een draadje of met een stokje (tandenstoker), maar ook met een elektrisch flosapparaat  (een elektrische monddouche of waterflosser). Met zo'n monddouche maak je door met water en lucht je gebit te flossen grondig en op een makkelijke manier schoon. 

Hier hebben wij de beste monddouches uit de test en informatie over deze monddouches / waterflossers.Beste monddouches uit de test

Wij hebben één vergelijkende test van monddouches gevonden. Kijk hieronder voor de testwinnaars van deze monddouche test. Ook hebben we een overzicht met alle monddouches die een 5 sterren waardering hebben gekregen.
Aanbiedingen monddouches

Diverse elektronicamerken maken deze waterflossers / monddouches. Philips, Oral-B (Braun) en Panasonic bijvoorbeeld, maar het merk Waterpik (Water pik) is een echte monddouche specialist. Waterpik vond al in de jaren 60 de monddouche uit. En nog steeds is Waterpik één van de topmerken die de beste monddouches maakt.

Kijk in het onderstaande overzicht met aanbiedingen alle monddouches voor al deze waterflossers / monddouches / flosapparaten en hun lage prijs.


Je vindt er naast de monddouches van de grote merken ook goedkope monddouches van budget merken.


Waterpik waterflosser

Waterpik waterflosserWat is een monddouche?

Een goed elektrisch flosapparaat zorgt voor een grondige reinigingsbeurt van je gebit. Flossen is min of meer noodzakelijk om tandplak te verwijderen en voorkomen. En dat voorkomt weer kwalen zoals tandplak, bloedend tandvlees, ontstoken tandvlees, terugtrekkend tandvlees en tandbederf.

De tanden flossen met een tandenstoker of flosdraad vinden de meeste mensen echter een vervelend karwei. Met een monddouche gaat het flossen van het gebit heel wat plezieriger en aangenamer.

Dat reinigen doet een elektrisch flosapparaat met water en eventueel lucht. Doordat het reinigen met water gebeurt wordt een flosapparaat vaak monddouche of waterflosser genoemd.

Hoe werkt zo'n monddouche?

Flossen met een monddouche werkt met pulserend water dat het vuil tussen de tanden en kiezen wegspoelt. Een goede waterflosser werkt tot diep tussen de tanden en kiezen, en zelfs onder de tandvleesrand. Dat zijn plaatsen waar je met de tandenborstel niet bij kan komen.

Het is klinisch bewezen dat dit flossen met water effectiever is dan met traditioneel flosdraad of tandenstokers. En daarvoor hoef je slechts een minuutje per dag met water te flossen.

Waterpik claimt op deze manier met een waterflosser tot 99,9% van de tandplak van de behandelde gebieden te kunnen verwijderen en bloedend tandvlees tot 93% van de gevallen binnen 4 weken te verwijderen.

Waterflosser monddouche flosapparaat

Waterflosser monddouche flosapparaatHet gebruik van een waterflosser en een beugel

Ook mensen met een beugel hebben heel veel baat bij een monddouche omdat deze in de kleinste hoekjes en achter en onder obstakels grondig kan schoonmaken. Zo voorkom je met een waterflosser problemen zoals ontstoken tandvlees of ontkalking die vaak bij beugeldragers voorkomt. 

Ook mensen met implantaten hebben extra veel baat bij een goede monddouche.
Tips: Kies je beste monddouche

Kies zelf je beste waterflosser / monddouche / flosapparaat bij het eerder genoemde overzicht met alle monddouches. Daar vind je niet alleen alle waterflossers, meer dan 100 in totaal, maar je kunt de monddouches ook op tal van manieren selecteren door gewenste opties aan te vinken, en kunt zo snel en makkelijk de voor jou beste monddouche vinden.


Hieronder geven we tips met betrekking tot de selectiemogelijkheden die je daar hebt om de voor jou persoonlijk beste monddouche te selecteren.

Draadloze monddouche

Zoals je een elektrische tandenborstel draadloos gebruikt, zo is het ook heel plezierig om een waterflosser draadloos te gebruiken. Dit geeft je veel meer bewegingsvrijheid tijdens het flossen. De meeste goede monddouches zijn dan ook snoerloos.

Mondwater in de waterflosser

Flossen met water is voor het schoonmaken goed genoeg, maar voor een frisse smaak en frisse adem wil je misschien ook mondwater gebruiken. Kies dan voor een elektrisch flosapparaat waarin je mondwater kunt gebruiken.

Monddouche met extra groot reservoir

In de lijst met alle monddouches kun je ook de mogelijkheid van een extra groot reservoir aanvinken. Dan hoef je minder vaak je flosapparaat met water te vullen, maar hou er wel rekening mee dat je waterflosser dan meer ruimte op de wastafel inneemt.

Monddouche met extra sterke accu

Ook een sterke accu, die je minder vaak hoeft op te laden, is natuurlijk makkelijk. In dit geval maakt het voor de grootte van de monddouche niet uit, maar het maakt je waterflosser vaak wel wat duurder. Vink in het overzicht met alle monddouches de extra sterke accu aan om te zien wat het in prijs scheelt.

Philips monddouche waterflosser flosapparaat

Philips monddouche / waterflosser / flosapparaat

Aantal snelheden

Bij veel van de beste monddouches kun je bepalen hoe krachtig er met water geflost wordt. Deze beste waterflossers hebben 3 of 5 snelheden. Waterpik heeft zelfs een flosapparaat met 10 snelheden in zijn assortiment.

Monddouches voor kinderen

In het overzicht met alle monddouches vind je niet alleen goede flosapparaten voor volwassenen maar ook de beste monddouches voor kinderen. Deze waterflossers zijn extra goed voor het melkgebit.
Beste monddouche merken

Het merk Waterpik hebben we al een paar keer genoemd. Waterpik is een echte specialist die ooit de eerste monddouche uitbracht. Maar ook Philips en Oral-B maken tegenwoordig heel goede monddouches.  Hieronder meer informatie over de beste waterflosser merken en hun flosapparaten.

Waterpik monddouches

In het Nederlands heeft Waterpik een wat vreemde naam, maar de naam van dit Amerikaanse bedrijf staat voor het  met water oppikken van plak en vuilresten uit het gebit. Een heel fatsoenlijke naam dus voor een bedrijf gespecialiseerd in waterflossers. Deze monddouche specialist in de marktleider op dit gebied en één van de beste monddouche makers. Ervaring hebben ze ook. Waterpik maakt al meer dan 60 jaar waterflos apparaten.

Waterpik maakt ook een hele serie waterflossers met stekker, draadloze monddouches en speciale flosapparaten voor wittere tanden. Populair is de Waterpik Ultra Professional waterflosser en zijn wat eenvoudigere broertje, de relatief goedkope Waterpik Ultra waterflosser. Dit zijn beide monddouches met stekker. 

Liever zonder snoer flossen? Waterpik heeft ook een hele serie draadloze waterflossers zoals de relatief goedkope Waterpik Cordless Freedom en Cordless Plus en de wat luxere Waterpik Cordless Advanced draadloze monddouche.

Philips monddouches

Ook Philips behoort tot de beste waterflosser fabrikanten, maar de keuze is wel een stuk kleiner (en makkelijker) want Philips heeft één type monddouche, de Philips Sonicare Powerflosser. Deze Philips waterflosser wel te koop in zowel een (relatief goedkope) versie met snoer en als draadloze monddouche. Ook is er een goedkope Philips monddouche in deze serie met 3 standen die ruim onder de 100 euro te koop is. 

Oral-B monddouches

Een derde goed monddouche merk is Oral-B. Dit is een Braun monddouche. Deze Duitse fabrikant maakt de Oral-B AquaCare draadloze monddouche, met Oxyjet-technologie voor een optimale tandvleesverzorging.

Meer monddouches

En zo zijn er nog vele andere merken die waterflossers maken, zoals Panasonic, Nevadent, DEN-T, Aquapick, Fairywill, Renpho en Bolture. Ook bij winkels als Action en Kruidvat kun je soms een monddouche vinden. Deze flosapparaten zijn vaak goedkoper dan de monddouches van de bovenstaande top 3 merken, maar missen ook vaak de kwaliteit en extra mogelijkheden van deze beste waterflossers.

Kijk bij de bovengenoemde testen voor de beste monddouches uit de test, of kies zelf je beste monddouche  / beste waterflosser uit het overzicht met alle monddouches.

Foto bovenaan: Waterpik waterflosser


Onderwerpen:
Wat is de beste waterflosser / beste monddouche? Hier vind je de beste waterflosser uit de beste monddouche testen andere goede flosapparaten.

Een reactie posten

0 Reacties