Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste monddouche test (waterflosser)

 

Kijk hier voor de beste monddouche / beste waterflosser uit de test en aanbiedingen van meer goede waterflossers en monddouches.

Waterpik waterflosser monddouche flosapparaat

Waterpik monddouche / waterflosser


Flossen kan met een draadje of met een stokje (tandenstoker), maar ook met een elektrisch flosapparaat  (een elektrische monddouche of waterflosser). Met zo'n monddouche maak je door met water en lucht je gebit te flossen grondig en op een makkelijke manier schoon. 

Hier hebben wij de beste monddouches uit de test en informatie over deze monddouches / waterflossers.

Testen van monddouches

Wij hebben één vergelijkende test van monddouches gevonden. Kijk hieronder voor de testwinnaars van deze monddouche test.


Alle monddouches en hun prijs

Diverse elektronicamerken maken deze waterflossers / monddouches. Philips en Panasonic bijvoorbeeld, maar het merk Waterpik (Water pik) is een echte monddouche specialist. Waterpik vond al in de jaren 60 de monddouche uit. En nog steeds is Waterpik één van de topmerken die de beste monddouches maakt.

Kijk in het onderstaande overzicht met aanbiedingen alle monddouches voor al deze waterflossers / monddouches / flosapparaten en hun lage prijs.


Waterpik waterflosser

Waterpik waterflosser

Wat is een monddouche?

Een goed elektrisch flosapparaat zorgt voor een grondige reinigingsbeurt van je gebit. Flossen is min of meer noodzakelijk om tandplak te verwijderen en voorkomen. En dat voorkomt weer kwalen zoals tandplak, bloedend tandvlees, ontstoken tandvlees, terugtrekkend tandvlees en tandbederf.

De tanden flossen met een tandenstoker of flosdraad vinden de meeste mensen echter een vervelend karwei. Met een monddouche gaat het flossen van het gebit heel wat plezieriger en aangenamer.

Dat reinigen doet een elektrisch flosapparaat met water en eventueel lucht. Doordat het reinigen met water gebeurt wordt een flosapparaat vaak monddouche of waterflosser genoemd.

Hoe werkt zo'n monddouche?

Flossen met een monddouche werkt met pulserend water dat het vuil tussen de tanden en kiezen wegspoelt. Een goede waterflosser werkt tot diep tussen de tanden en kiezen, en zelfs onder de tandvleesrand. Dat zijn plaatsen waar je met de tandenborstel niet bij kan komen.

Het is klinisch bewezen dat dit flossen met water effectiever is dan met traditioneel flosdraad of tandenstokers. En daarvoor hoef je slechts een minuutje per dag met water te flossen.

Waterpik claimt op deze manier met een waterflosser tot 99,9% van de tandplak van de behandelde gebieden te kunnen verwijderen en bloedend tandvlees tot 93% van de gevallen binnen 4 weken te verwijderen.

Waterflosser monddouche flosapparaat

Waterflosser monddouche flosapparaat

Een waterflosser en een beugel

Ook mensen met een beugel hebben heel veel baat bij een monddouche omdat deze in de kleinste hoekjes en achter en onder obstakels grondig kan schoonmaken. Zo voorkom je met een waterflosser problemen zoals ontstoken tandvlees of ontkalking die vaak bij beugeldragers voorkomt. Ook mensen met implantaten hebben extra veel baat bij een goede monddouche.

Kies je beste monddouche

Kies zelf je beste waterflosser / monddouche / flosapparaat bij het eerder genoemde overzicht met alle monddouches. Daar vind je niet alleen alle waterflossers, meer dan 100 in totaal, maar je kunt de monddouches ook op tal van manieren selecteren door gewenste opties aan te vinken, en kunt zo snel en makkelijk de voor jou beste monddouche vinden.


Hieronder geven we tips met betrekking tot de selectiemogelijkheden die je daar hebt om de voor jou persoonlijk beste monddouche te selecteren.

Draadloze monddouche

Zoals je een elektrische tandenborstel draadloos gebruikt, zo is het ook heel plezierig om een waterflosser draadloos te gebruiken. Dit geeft je veel meer bewegingsvrijheid tijdens het flossen. De meeste goede monddouches zijn dan ook snoerloos.

Mondwater in de waterflosser

Flossen met water is voor het schoonmaken goed genoeg, maar voor een frisse smaak en frisse adem wil je misschien ook mondwater gebruiken. Kies dan voor een flosapparaat waarin je mondwater kunt gebruiken.

Monddouche met extra groot reservoir

In de lijst met alle monddouches kun je ook de mogelijkheid van een extra groot reservoir aanvinken. Dan hoef je minder vaak je flosapparaat met water te vullen, maar hou er wel rekening mee dat je waterflosser dan meer ruimte op de wastafel inneemt.

Monddouche met extra sterke accu

Ook een sterke accu, die je minder vaak hoeft op te laden, is natuurlijk makkelijk. In dit geval maakt het voor de grootte van de monddouche niet uit, maar het maakt je waterflosser vaak wel wat duurder. Vink in het overzicht met alle monddouches de extra sterke accu aan om te zien wat het in prijs scheelt.

Philips monddouche waterflosser flosapparaat

Philips monddouche / waterflosser / flosapparaat

Aantal snelheden

Bij veel van de beste monddouches kun je bepalen hoe krachtig er met water geflost wordt. Deze beste waterflossers hebben 3 of 5 snelheden. Waterpik heeft zelfs een flosapparaat met 10 snelheden in zijn assortiment.

Monddouches voor kinderen

In het overzicht met alle monddouches vind je niet alleen goede flosapparaten voor volwassenen maar ook de beste monddouches voor kinderen. Deze waterflossers zijn extra goed voor het melkgebit.

De beste monddouche merken

Het merk Waterpik hebben we al een paar keer genoemd. Waterpik is een echte specialist die ooit de eerste monddouche uitbracht. Maar ook Philips en Oral-B maken tegenwoordig heel goede monddouches. Andere bekende merken voor een goed waterflosapparaat zijn Braun en Panasonic.

Kijk bij de bovengenoemde testen voor de beste monddouches uit de test, of kies zelf je beste monddouche  / beste waterflosser uit het overzicht met alle monddouches.

Foto: Waterpik waterflosser


Onderwerpen:
Wat is de beste waterflosser / beste monddouche? Hier vind je de beste waterflosser uit de beste monddouche testen andere goede flosapparaten.

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *