Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste thermo sokken

 

Koude voeten? Dan krijgt ook de rest van je lichaam het koud. Thermo sokken helpen heel goed tegen koude voeten. Hier de beste thermosokken.


Beste thermo sokken test


Thermo sokken (thermische sokken) zijn helemaal gericht op het warm maken en warm houden van je voeten. Thermosokken worden gebruikt op wintersport, bij wandelingen in de winter en door mensen die in de kou buiten werken. Maar ook in huis zijn thermo sokken erg aangenaam. Want met warme voeten heb je het veel minder snel koud.

De beste thermosokken

Hieronder vind je een overzicht met aanbiedingen van alle beste thermo sokken. Al deze warme sokken hebben een 5 sterren waardering gekregen.

Binnen dit overzicht met beste thermosokken kun je je persoonlijk beste warme sokken selecteren. Dat doe je door eisen als bijvoorbeeld de schoenmaat, kleur, materiaal, voorkeur merken en de maximale prijs op te geven.


Norfolk thermische sokken wol merino
Norfolk thermo wollen sokken (merino wol)


Hieronder vind je informatie over deze keuze mogelijkheden voor het vinden en goedkoop kopen van de voor jou beste thermo sokken.

Wollen sokken of synthetische thermische sokken?

Veel thermo sokken zijn van wol gemaakt. Het gaat dan meestal om merino wol of alpaca wol. Deze wolsoorten hebben uitstekende eigenschappen om je voeten warm te houden. Deze wollen sokken zijn heerlijk warm, en als je voeten gaan transpireren (zweetvoeten) voert het merinowol of alpacawol het vocht snel af zodat je geen natte voeten krijgt. Belangrijk, want natte voeten worden snel weer koud.

Goede wollen sokken worden onder andere gemaakt door Falke, Norfolk, Craft, Lenz, Woolpower, Burton en Dexshell. Selecteer bij de bovenstaande beste thermosokken aanbiedingen als materiaal wol en je ziet alle beste thermo sokken van wol waaruit je vervolgens weer makkelijk de voor jou beste thermo sokken kunt selecteren en goedkoop kunt kopen.

Falke thermo sokken dames

Falke thermo sokken dames (wol)


De eigenschappen van de bovengenoemde beste wollen thermo sokken mogen dan heel goed zijn, dat betekent niet dat thermo sokken van synthetisch materiaal niet goed zijn. Er worden ook goede thermosokken gemaakt van materialen als acryl, elastaan, polyamide en polypropyleen. 

Goede synthetische thermo sokken worden onder andere gemaakt door Betschat, Falke, Norfolk, Craft, Poederbaas, Therma-Tec, Comodo en Starling. Deze synthetische thermo kousen zijn over het algemeen goedkoper dan wollen thermo sokken.

Synthetische thermosokken hebben ook als voordeel dat je ze heet kunt wassen en in de wasdroger kunt drogen (wollen sokken krimpen dan). Ook zijn synthetische sokken meer slijtvast.

Thermosokken dames en thermosokken heren

Bij de bovenstaande aanbiedingen van de beste thermo sokken kom je thermo sokken dames en thermo sokken heren tegen, alsmede ook thermo sokken voor kinderen (meisjes, jongens). Wat is het verschil tussen thermosokken dames en thermosokken heren?

Thermo damessokken zijn vaak wat smaller dan thermo herensokken. Vrouwen hebben namelijk over het algemeen een wat smallere voet dan mannen. Maar het verschil tussen thermo sokken voor dames en thermo sokken voor heren is ook vaak marketing. De juiste schoenmaat is een belangrijker bij het kiezen van je beste thermo sokken, want niet alle dames hebben dezelfde vorm voet, en dat geldt ook voor de heren.

Norfolk merino wol thermo sokken

Norfolk merino wol thermo sokken

Is het verstandig om met sokken te slapen?

Is het verstandig om met thermo sokken aan te slapen? De meningen over het met sokken aan in bed slapen zijn verdeeld. Ook bij de experts. Het dragen van sokken in bed zou wintertenen veroorzaken.

Dat kan inderdaad, maar de oorzaak van deze wintertenen is dan het dragen van te strakke sokken die de bloedtoevoer naar de tenen belemmeren. Maar dat is overdag net zo slecht als 's nachts bij het slapen.

Als je voldoende wijde sokken draagt is dat geen enkel probleem. Er is juist een voordeel bij slapen met sokken aan (nog los van het feit dat je dan lekker warme voeten in bed hebt). Onderzoek van Philips heeft namelijk uitgewezen dat je met warme voeten makkelijker in slaap valt. Niet alleen houden koude voeten in bed je wakker, ook geeft je lichaam bij warme voeten in rust een signaal af dat er geslapen kan worden, De bloedvaten in de voet zetten dan uit.

Kies bij het slapen in bed met (thermo) sokken wel voor voldoende ruime sokken, die niet knellen, en ga slapen met schone sokken, want je wilt geen bacteriƫn in je bed.

Elektrisch verwarmde sokken

Bij de aanbiedingen van beste thermo sokken vind je ook heel speciale thermo sokken, namelijk de elektrisch verwarmde sokken. Deze themosokken beschikken over een elektrisch verwarmingselement en een kleine accu. Er is dus een elektrische verwarming in deze sokken ingebouwd.

Deze elektrisch verwarmde sokken (ook wel elektrische sokken genoemd) worden onder andere gemaakt door Basila, SensorPro, HeatPerformance, Lizhitree, Lenz en Bertschat.

Kijk voor je beste thermo sokken bij de bovenstaande aanbiedingen van thermische sokken. Je vindt daar alle beste thermosokken en kunt deze beste thermo sokken daar goedkoop kopen.


Zie ook:

Onderwerp:
De beste thermo sokken / thermo kousen uit de test. Wollen sokken zijn vaak de beste thermosokken (vaak van merino wol of alpaca wol), maar er zijn ook goede synthetische termo sokken. Deze thermische sokken hebben als voordeel dat je ze heet kunt wassen en drogen, en bovendien zijn ze vaak goedkoper. Kijk boven voor alle beste thermosokken van wol en synthetisch, voor dames, heren en kinderen. Kies je beste thermo sokken en koop deze beste thermo sokken goedkoop.


Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *