Header Ads Widget

Bol 10-daagse 2024Bol 10-daagse 2024

Beste tochtstopper / beste tochtrol voor onder de deur

Ze worden tochtstopper, tochtrol . tochtkussen of tochthond genoemd. Tochtstrips die je aan de onderkant voor de deur plaats zodat er geen tocht over de vloer trekt en de ruimte binnenkomt.

Dubbele tochtrol Rori

Dubbele tochtrol Rori

Hier kijken we naar een aantal van de beste tochtstoppers in verschillende soorten, hun eigenschappen, hun voordelen en hun nadelen.


Aanbiedingen alle tochtstoppers

Wil je een overzicht van al deze tochtrollen en andere tochtstoppers? Kijk dan hier onder bij de tochtstopper aanbiedingen. Daar vind je circa 300 tochtrollen in alle soorten en maten.


Dit zijn tochtwerende rollen voor onderaan een deur. Zoek je een tochtstopper in de vorm van een zelfklevende tochtstrip? Kijk dan bij de beste tochtstrip test.Dubbele tochtrol

Effectief en makkelijk te plaatsen. Dat is de dubbele tochtrol. In tegenstelling tot de traditionele tochtstrip hoef je deze tochtstopper niet vast te plakken of vast te schroeven, je schuift de tochtrol gewoon onder de deur. Aan beide kanten wordt de koude tocht tegengehouden, dus dit tochtkussen biedt een dubbele isolatie.

Dubbele tochtstrip rol Niceey

Dubbele tochtstrip rol Niceey

De dubbele tochtrol is gemaakt van foam of ander zacht materiaal en kan gewoon op de maat van de deur worden gesneden of geknipt. Ideaal want zo is de breedte optimaal. Deze tochtrol is de beste tochtstrip zonder schroeven of plakken.

Eventueel kunnen er meerdere tochtrollen met polyester band aan elkaar verbonden worden. Heb je een heel brede deur? Let dan bij de eigenschappen van de betreffende dubbele tochtrol wel even op de maximale deurbreedte die aangegeven wordt.
Magnetische tochtrol

De bovenstaande dubbele tochtrollen zijn makkelijk te plaatsen en goedkoop in aanschaf. Een wat duurder alternatief is de enkele tochtrol die je magnetisch aan de deur bevestigd. Dat doe je door magneten onderaan de deur te plakken. Je kan de tochtstrip dan magnetisch vastklikken.

Tochtstrip magnetisch Rori

Tochtrol magnetisch Rori

Het voordeel van een magnetische tochtstopper is dat deze niet kan verschuiven maar ook kan worden losgehaald als je de tochtstopper niet nodig hebt. Ook kan je zo'n magnetische tochtrolniet alleen voor een deur maar ook voor het raam gebruiken.

De magnetische tochtstrip is gemaakt van katoen en polyester en oogt een stuk mooier dan een kunststof tochtstrip. Een nadeel van de magnetische tochtstopper is dat deze niet op maat gemaakt kunnen worden. 

De magnetische tochtrol is in diverse maten en kleuren te koop. Kijk hier onder voor de aanbiedingen en mogelijkheden van magnetische tochtrollen.Losse tochtrollen

In het bovenstaande tochtstopper aanbieding overzicht vind je ook losse tochtrollen. Een losse tochtrol enkelvoudige tochtstopper die je los tegen een deur of een raam aanlegt. Deze los liggende  tochtrollen zien er vaak mooi uit maar we raden ze niet aan. Omdat ze los liggen sluiten ze minder goed aan, en laten dus vaak tocht door, en bij een deur liggen ze vaak meer in de weg dan dat ze nuttig werk doen.

Maar het grootste nadeel van een tochrol die los tegen de deur aanligt is dat deze wegschuift als je de deur opent. Je moet hem dan telkens terugleggen. Bij een raam heb je dat nadeel niet, maar bij een deur wordt het op den duur vervelend.

Toch een losse tochtrol? Bij de tochtstopper aanbiedingen bovenaan vind je ze allemaal.


Tochthond

Dat is ook het nadeel van de tochthond. Dit is een losse tochtstopper in de vorm van een langgerekte hond (vaak een teckel). Omdat zijn tochthond er leuk uitziet wordt deze wel vaak gebruikt, maar de tochthond is veel minder effectief om tocht tegen te houden dan een magnetische tochtstopper of een dubbele tochtrol die veel beter aansluit en niet verplaatst als je de deur opent.

De tochthond is dusdanig bekend dat andere tochtstoppers (die niets met een hond van doen hebben) ook vaak tochthond genoemd worden.

Je vind ze alle tochthonden bij de aanbiedingen van tochtstoppers bovenaan.


Zie ook:
Onderwerp:
Hier kijken we naar de beste tochtrollen / beste tochtstopper. Een tochtrol is een tochtstrip voor onderaan een deur of raam. Je kunt kiezen voor een losse tochtrol, maar een magnetische tochtstopper of dubbele tochtrol is de beste tochtstopper omdat deze goed afsluit en zodoende de tocht goed kan tegenhouden. 

Een reactie posten

3 Reacties

 1. De dubbele tochtrol is absoluut de beste tochtstopper. Hij blijft keurig op zijn plaats en sluit de ruimte onder de deur hermetisch van toch af. Helaas heb ik aan de zijkant van de deur nog steeds een beetje tocht maar daar kan de tochtrol niets aan doen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Tocht het binnen het deurframe? Dan kan een tochtstrip helpen. En als je bij het kozijn kieren hebt goed dicht kitten. Ik had daar last van en het scheelt heel veel tocht en kou (en stookkosten) als je de kieren even naloopt.

   Verwijderen
 2. Zonder tochtstopper voel ik de koude luchtstroom gewoon over de vloer trekken. Sinds ik een tochtrol gebruik is het veel behaaglijker en ik denk dat het ook veel in de stookkosten scheelt.

  BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.