Header Ads Widget

Amazon Prime gratis

Beste trekhaakkoffer (bagagebox voor op de trekhaak)

De beste trekhaakkoffer uit de test, een bagagebox voor op de trekhaak. Ook kijken we naar andere goede trekhaak koffers.

Thule trekhaakbox


Normaal gesproken staat een bagagebox voor de auto op het dak van de auto (de dakkoffer), maar er zijn ook bagageboxen voor op de trekhaak. 

De beste bagagebox voor achterop de auto plaats je direct op de trekhaak, maar je hebt ook bagageboxen die op de fietsendrager of een speciale drager voor dit soort trekhaakboxen worden geplaatst. Hier vind je de beste trekhaak koffers en andere bagageboxen voor achter op de auto.


Aanbiedingen trekhaakkoffers

Hieronder kijken we naar de beste trekhaakbox en andere goede trekhaak koffers. Alle specificaties en actuele prijzen van deze (en andere) goede trekhaak bagageboxen vind je hier onder.De beste trekhaakkoffer uit de test

De beste trekhaakkoffer om direct op de trekhaak van de auto te plaatsen is de Thule Onto. Deze grote trekhaakbox met een inhoud van 300 liter kun je zonder gereedschap op de trekhaak plaatsen. Deze Thule trekhaak koffer doet denken aan een fietsendrager maar dan in de vorm van een afgesloten bagagekoffer. Het grote voordeel van de Thule Onto is dat je bij deze trekhaakkoffer geen andere (dure) drager hoeft aan te schaffen.


Beste trekhaakbox: Thule trekhaakkoffer

Beste trekhaakkoffer: Thule trekhaakbox


Andere Thule trekhaakboxen

Thule heeft meer trekhaak bagageboxen zoals de Thule Backspace. Deze trekhaak koffer is goedkoper, maar moet wel op een Thule VeloSpace fietsendrager geplaatst worden. Heb je zo'n fietsendrager? Dan is dit een goedkopere optie, maar als je speciaal voor de trekhaakbox de fietsendrager moet aanschaffen vervalt dot voordeel.

Een andere Thule trekhaakbox is de Thule Arcos. Maar ook deze bagagebox voor achter op de auto plaats je niet direct op de trekhaak maar op een speciale drager (het Thule Arcos Platform), en bijelkaar is dit een behoorlijk dure optie. 

Goedkoper is de Thule Backup (bagagebox) in combinatie met de Thule Easybase (trekhaak drager). Maar ook bij deze combinatie komt de prijs van een totale trekhaakbox boven de 1.000 euro uit.

Als beste optie is daarom gekozen voor de Thule Onto, een trekhaakbox waarvoor geen losse drager nodig is.Trekhaakkoffers andere merken

Niet alleen Thule levert dit soort bagageboxen voor achter op de auto. Er zijn meer aanbieders. Het aanbod is helaas klein, en vaak ook moeilijk verkrijgbaar.

Westfalia transportbox

Westfalia heeft de transportbox voor op de trekhaak. Nadeel: Je moet ook de Westfalia Bikelander fietsendrager aanschaffen.

Towbox bagagebox trekhaak

Towbox maakt diverse bagageboxen vdie direct op de trekhaak kunnen worden geplaatst.

Menabo Mizar

Ook bij de Menabo transportbox werkt alleen met een bijbehorende Menabo fietsendrager.Waarom een trekhaakkoffer?

Een trekhaakkoffer is best prijzig. En waarom zou je voor een trekhaakbox kiezen in plaats van voor ene dakkoffer. Daarvoor zijn veel redenen!

  • De dakkoffer en de trekhaakkoffer sluiten elkaar niet uit. Mogelijk heb je veel bagage mee te nemen en gebruik je zowel een bagagebox achterop als bovenop de auto. Of hebt bijvoorbeeld al een daktent of racefiets op het autodak staan

  • Een dakkoffer zorgt voor een behoorlijke toename van het brandstofverbruik en van stroomverbruik bij elektrisch rijden. Bij een bagagebox gebruik je juist minder brandstof zo bleek uit een test van Thule. Dat klinkt vreemd, want de auto draagt meer gewicht mee, maar de betere aerodynamica wordt door het gewicht achterop verbeterd.

  • Het gewicht dat een autodak kan dragen is beperkt. Dat geldt ook voor de trekhaak, maar dat maximaal te dragen gewicht ligt veel hoger.

Zie ook:
Onderwerp:
Een trekhaakkoffer is een bagagekoffer voor achterop de auto. Deze transportkoffer plaats je op de trekhaak, op een geschikte fietsendrager of op een speciaal plateau op de trekhaak. Hierboven de beste trekhaakkoffer uit de test (een Thule bagagebox) en andere goede trekhaak bagageboxen.

Een reactie posten

2 Reacties

  1. We kwamen keer op keer ruimte te kort voor de bagage als we met het hele gezin op vakantie of een weekend weg gingen. Een dakkoffer is bij mijn auto geen optie, maar een bagagebox op de trekhaak is geweldig! Ik heb wel meteen gekozen voor een grote trekhaakkoffer zodat ik nooit ruimte te kort kom. Het nadeel? Mijn vrouw neemt nu wel meer mee op vakantie :-(

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Plezieriger rijden dan met een aanhangwagen en je dak blijft vrij voor een dakkoffer. Als je met 3 kinderen gaat kamperen heb je al die bagageruimte wel nodig.

    BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.