Beste tuingereedschap test

Het beste tuingereedschap uit de test. Alle soorten tuingereedschap, zowel elektrisch tuingereedschap als hand tuingereedschap. Met aanbiedingen.

Beste tuingereedschap test


Tip: Zoek je goed tuingereedschap tegen een lage prijs? Kijk dan bij de aanbiedingen tuingereedschap van de beste winkels.

Beste grasmaaier

We beginnen ons overzicht met het beste tuingereedschap uit de test met het meest bekende tuingereedschap, de grasmaaier. Heb je een tuin met een gazon? Dan kun je niet zonder dit tuingereedschap.

Hoe wil jij je gazon maaien? Met een elektrische grasmaaier? Of sportief met een hand grasmaaier? Of besteed je de klus liever uit aan een robotmaaier?  Het beste tuingereedschap om je gazon te maaien vind je bij de onderstaande maaimachine test. Zowel het beste elektrische tuingereedschap als het beste hand tuingereedschap voor het maaien van het gazon.


Beste onkruidbrander

Weg met dat onkruid! Een goede onkruidbrander rekent genadeloos met dat nare onkruid af. Een onkruidbrander is het beste tuingereedschap om onkruid makkelijk tussen de tegels weg te branden.

Je hebt dit tuingereedschap op gas en op stroom. In deze tests kun je zien wat de beste onkruidbranders zijn in elke soort zijn.


Beste hogedrukreiniger

Maak de straat, auto, terras, tuinmeubelen, fiets en andere voorwerpen grondig schoon met een goede hogedrukreiniger. Wat is een goede hogedrukreiniger? Hier vind je de beste hogedrukreinigers uit de test. Het beste elektrisch tuingereedschap voor om je terras, stoep of straat schoon te spuiten.


Beste heggenschaar

Het beste tuingereedschap voor het snoeien van de heg. Ook heggenscharen worden regelmatig getest. Het beste tuingereedschap uit de heggenschaar test kun je hier vinden. Het betreft zowel elektrische tuingereedschap (een elektrische heggenschaar met of zonder accu) als heggenscharen om met de hand te snoeien.


Beste snoeischaar

Over snoeien gesproken. Met welke snoeischaar kun je dunne takken en struiken het best snoeien? Hier vind je testen van snoeischaren. Zowel handmatige schoeischaren als elektrische snoeischaren. Goed tuingereedschap om te snoeien en knippen.


Beste takkenschaar

We blijven nog even bij goed tuingereedschap om te knippen. Voor hoge en dikke takken is een takkenschaar beter tuingereedschap dan een snoeischaar. Kijk hier voor dit beste tuingereedschap uit de test.


Beste takkenzaag

Goed tuingereedschap om takken mee te te zagen in plaats van te knippen. De takkenzaag (snoeizaag) is als tuingereedschap een alternatief voor de takkenschaar en de snoeischaar. Dit tuingereedschap is vooral handig bij dikkere takken. Je vindt in de test zowel de beste hand takkenzaag als het beste elektrische tuingereedschap om takken te zagen.


Beste kruiwagen

Ook de kruiwagen hoort bij het tuingereedschap. Vervoer alles in de tuin moeiteloos met een goede kruiwagen. Stenen, aarde en mest, maar ook zware voorwerpen. Naast de standaard kruiwagen heb je ook de elektrische kruiwagen en de opvouwbare kruiwagen die veel minder ruimte in je schuur of tuinberging inneemt.


Beste verticuteermachine

Bij de verticuteermachine test vind je eveneens het beste hand tuingereedschap als het beste elektrische tuingereedschap op dit gebied.

Een goed. mooi en gezond gazon moet af en toe geverticuteerd worden. Door verticuteren blijft het gazon vitaal en gezond. Zonder vilt en andere rommel tussen het gras. Maar natuurlijk moet je dan wel goed tuingereedschap gebruiken. Het beste tuingereedschap op dit gebied vind je via onderstaande test.


Beste grastrimmer

Terug naar het tuingereedschap om je gazon er mooi en verzorgd uit te laten zien. Het gras wegmaaien waar je er met de grasmaaier niet bij kan? De randen van het gazon netjes maaien? Dat doe je met een goede grastrimmer. Dit zijn de beste grastrimmers uit de test.


Beste grasschaar

Heb je wat minder grasrandjes en moeilijke hoekjes te knippen, dan is een grasschaar een goedkoper alternatief voor de grastrimmer. Ook bij dit gereedschap kun je kiezen tussen goed handmatig tuingereedschap en geod accu tuingereedschap. De grasschaar is er namelijk ook elektrisch met accu. Van beide vind je hieronder het beste tuingereedschap uit de test.


Beste bladblazer

Goed tuingereedschap voor de herfst. Blaas het blad in de herfst weg met een goede bladblazer. Of zuig deze meteen op met een bladzuiger / bladblazer. 

Er is veel keuze uit goede bladblazers in diverse capaciteiten. Maar wat zijn de beste bladblazers? In de bladblazer tests kun je lezen wat het beste tuingereedschap op dit gebied is. Zowel elektrisch tuingereedschap als accu tuingereedschap en benzine tuingereedschap.


Beste onkruidborstel

Hierboven hadden we al de onkruidbrander. Maar er is meer tuingereedschap om met onkruid de strijd aan te gaan. Ook een onkruidborstel kan ook heel nuttig zijn. Handmatig of elektrisch. Voor het wat zwaardere werk heb je namelijk ook elektrische onkruidborstels.

Beste onkruidsteker

Nog meer tuingereedschap om onkruid uit te roeien. Om het onkruid uit een border, gazon of tussen de planten weg te halen kom je er niet met de bovenstaande onkruidbestrijders. Daarvoor heb je een goede onkruidsteker nodig. Deze vind je in deze tuingereedschap test.


Beste hark

Je hebt verschillende soorten harken. Bijvoorbeeld verticuteerharken, bladharken en tuinharken. Wat is voor jou de beste hark? Testen van alle soorten harken zijn hier onder te vinden. Goed tuingereedschap om je tuin mee aan te harken.


Beste bezem

Ook in de kwaliteit van bezems zit veel verschil. Kijk voor de beste bezem bij onderstaande test.


Beste kettingzaag

Een kettingzaag is de zaagmachine voor je tuinklussen, zoals het omzagen van een boom, het snoeien van dikke takken en het zagen van open haard hout. Power tuingereedschap voor zwaar tuinwerk.

Hier kijken we naar de beste kettingzagen uit de test. Zowel elektrisch tuingereedschap als kettingzagen op benzine, telescopisch en met accu. Zeker weten dat de voor jou beste kettingzaag hier tussen staat.


Beste schoffel

Meer bescheiden hand tuingereedschap is de tuinschoffel. Schoffel het onkruid uit de border weg met een goede onkruidschoffel. Bovendien wordt de grond door het schoffelen omgewoeld waardoor voedingsstoffen en water beter opgenomen worden. 

Hieronder de beste schoffel en de beste koop van dit tuingereedschap uit de test.


Beste bijl

Tuingereedschap heb je in vele soorten. Voor het kloven van haardhout, maar ook voor het kappen van bomen en takken in de tuin is een bijl handig tuingereedschap om te hebben. Kijk hier voor beste bijlen uit de test.


Beste graskantensnijder

Terug naar het gazon. De randen van je gazon kun je optimaal bijwerken met een graskantensnijder, graskantensteker of graskantenmaaier. De beste van elk van dit tuingereedschap kun je hier vinden.


Beste tuinhandschoenen

Ook de tuinhandschoenen rekenen we tot het tuingereedschap. Goede tuinhandschoenen zijn immers onmisbaar bij het tuinieren. Hieronder vind je de beste tuinhandschoenen voor al je werkzaamheden in de tuin.

Meer beste tuingereedschap uit de test


Beste tuingereedschap merken

Zoals je hier kunt zien is veel verschillend tuingereedschap. Elektrisch, handmatig, met accu, op benzine. Heel klein tuingereedschap maar ook heel groot tuingereedschap. Toch zijn er een aantal fabrikanten die iedere keer opduiken als er tuingereedschap wordt getest. Wat voor soort tuingereedschap er ook wordt getest.

Dit zijn fabrikanten van gereedschap waarvan het tuingereedschap vaak als best getest wordt:

Gardena tuingereedschap

Volgens velen is Gardena het beste tuingereedschap merk. Gardena maakt alle soorten tuingereedschap, zowel handgereedschap als elektrisch tuingereedschap. Al dit Gardena gereedschap is prima van kwaliteit en vaak vernieuwend want Gardena doet veel aan ontwikkeling van tuingereedschap. 

Gardena is een Duitse fabrikant die al bijna een eeuw lang tuingereedschap maakt. Sinds 2007 is Gardena onderdeel van Husqvarna.

Wolf-Garten tuingereedschap

Wolf-Garten is de grote concurrent van Gardena. Ook Wolf-Garten komt uit Duitsland, maakt alle soorten tuingereedschap (elektrische en handgereedschap) en ook Wolf-Garten tuingereedschap is van goede kwaliteit. Beide fabrikanten verkopen hun gereedschap over de hele wereld en ze zijn in Nederland de twee grootste merken in tuingereedschap.

Stihl tuingereedschap

Stihl is een derde Duitse fabrikant die we tot de beste tuingereedschap merken kunnen rekenen. Het aanbod aan Stihl tuingereedschap is wel minder divers dan dat van Wolf-Garten en Gardena. Stihl maakt vooral wat zwaarder elektrische gereedschap zoals een kettingzaag, een grasmaaier, een bladblazer of een elektrische heggenschaar.

Powerplus tuingereedschap

Zoek je goedkoper tuingereedschap. Powerplus is een goede fabrikant van budget gereedschap uit België en is onderdeel van Varo. Powerplus tuingereedschap is goed maar relatief goedkoop tuingereedschap. De prijs kwaliteit verhouding is goed. 

Powerplus maakt onder andere grasmaaiers, grastrimmers,heggenscharen, kettingzagen, bladblazers en grondfrezen. Allemaal met een aantrekkelijk prijskaartje.

Bosch tuingereedschap

Ook Bosch behoort tot de beste tuingereedschap fabrikanten. Het gaat daarbij vooral om elektrisch tuingereedschap voor gazononderhud zoals een grasmaaier, gazontrimmer, verticuteerder of ontmosser en gereedschap als een hakselaar, bosmaaier, heggenschaar, kettingzaag, takkenzaag, regenwaterpomp of bladzuiger. 

Maar in het assortiment Bosch tuingereedschap vind je ook kleiner tuingereedschap zoals een grasschaar of buxusschaar.  

Husqvarna tuingereedschap

Husqvarna noemden we hier boven al even als eigenaar van Gardena, maar het Zweedse Husqvarna maakt zelf ook veel elektrische tuingereedchap en behoort daarmee tot de beste tuingereedschap merken. Husqvarna is bijvoorbeeld een topmerk in grasmaaiers. Ze maken alle soorten grasmaaiers van een eenvoudige elektrische grasmaaier tot een zitmaaier, robotmaaier en tuintractor met maaier. 

Ook veel zwaar tuingereedschap zoals een bosmaaier, een professionele kettingzaag, een doorslijpmachine en een motor-zeis wordt door Husqvarna gemaakt. Ook maakt dit merk uit Zweden sneeuwblazers, maar die hebben we in Nederland niet vaak nodig.

Kärcher tuingereedschap

Ook Kärcher kun je tot de beste tuingereedschap merken rekenen, maar dan wel voor een beperkt aantal soorten tuingereedschap. Het gaat dat vooral om gereedschap voor het reinigen van de tuin of watergereedschap. Bijvoorbeeld hogedrukreinigers, bladblazers, drukreinigers, tuinsproeiers, waterpompen en onkruidverwijderaars.

Makita tuingereedschap

Makita maakt vooral gereedschap voor professionals en bij Makita tuingereedschap gaat het dan ook vooral om powertools voor in de tuin. Bijvoorbeeld tuinzagen, kettingzagen, bosmaaiers, benzinemaaiers en krachtige bladblazers.

Fiskars tuingereedschap

Het tuingereedschap van het Finse Fiskars bvindt zich in een heel ander segment. Fiskars behoort tot de beste tuingereedschap merken voor handgereedschap zoals een snoeischaar, takkenschaar, onkruidtrekker, hark of spade. Zoek je hand tuingereedschap dan is Fiskars tuingereedschap een aanrader.

Black & Decker tuingereedschap

Ook Black & Decker is een grote fabrikant van tuingereedschap, met hand tuingereedschap maar vooral met elektrisch gereedschap. Ze bieden maaiers en trimmers voor het gazon, tuinslangen, sproeiers en andere tuinbewatering, snoei apparatuur, onkruidverwijderaars en veel meer.

Kijk bij bovenstaande tuingereedschap testen wat het beste tuingereedschap uit de test in elke soort is, en bij de aanbiedingen kun je al dit tuingereedschap goedkoop kopen.


Zie ook: Meer beste tuin testsOnderwerp:
Op deze pagina vind je al het beste tuingereedschap uit de test. Zowel elektrisch tuingereedschap als handgereedschap voor de tuin. Je vindt er onder andere de beste grasmaaier, de beste onkruidbrander, de beste hogedrukreiniger, de beste heggenschaar en de beste kettingzaag uit de test, maar ook de beste bezem, snoeischaar, hark en ander groot tuingereedschap en klein tuingereedschap.Een reactie posten

0 Reacties