Header Ads Widget

Bol AlgemeenBol Algemeen

Beste vloerwisser

De beste vloerwisser en andere goede vloerwissers. 

Leifheit vloerwisser

Leifheit vloerwisser

Heb je een vloer van laminaat, PVC, vinyl of tegels? Dan kan je niet zonder een goede vloerwisser. Met een stofzuiger haal je stof weg, maar voor het verwijderen van vlekken is vochtige reiniging nodig. Daarvoor is een goede vloerwissers de beste schoommaakhulp.

De beste vloerwissers


Hieronder vind je de beste van deze vloerwissers. Al deze vloerwissers hebben een 5 sterren waardering gekregen. Ook hebben we een overzicht met aanbiedingen van alle vloerwissers, met alle informatie, prijzen, reviews en specificaties.


Wat is een vloerwisser?

Onder een vloerwisser wordt schoonmaakgereedschap verstaan dat bestaat uit een wisser (een pad of een mop) en een steel voor het droog of nat reinigen van de vloer. Met zo'n vloerwisser kun je zonder te bukken de vloer dweilen.

Ook droog reinigen van de vloer is bij de beste vloerwissers vaak mogelijk. Het schoonmaakvlak kan gemaakt zijn van katoen of een andere absorberende stof maar ook van microvezel.

Sommige vloerwissers beschikken over meer geavanceerde functies zoals een ingebouwd sproeisysteem of een elektrische stoomfunctie. Maar in de meeste gevallen is de vloerwisser een eenvoudig niet elektrische schoonmaakhulp die je kan pakken om even snel de vloer nat of droog te reinigen.


Leifheit Profi XL vloerwisser

Vloerwisser uitwringen

De beste vloerwisser voor het nat reinigen van de vloer moet beschikken over een goede manier om de wisser uit te wringen. Daarvoor beschikt de vloerwisser over een wringmeganisme waarmee je overtollig water in de emmer terug kan laten lopen.

Door de vloerwisser uit te wringen kun je de vloer vochtig reinigen in plaats van kletsnat. Dat is bijvoorbeeld bij parket of laminaat (wat minder goed bestand is tegen water) erg belangrijk., Je kan vlekken op de vloer dan vochtig verwijderen zonder dat de houten vloer daar van te lijden heeft.

Wanneer is een vloerwisser een goede vloerwisser?

Met een goede vloerwisser kun je goed in hoeken, kieren en op moeiijk te bereiken plekken komen. Daarvoor mag het reinigingsoppervlak van de wisser niet al te groot zijn en het is een groot voordeel als de vloerwisser over ene draaibare kop beschikt zodat je er beter mee kunt manouvreren. 

Voor het comfortabel reinigen van de vloer, zonder te bukken, is het belangrijk dat de steel van de vloerwisser verstelbaar is. Niet iedereen is imemrs even lang en een verstelbare steel kun je aan je persoonlijke lichaamslengte aanpassen. Dit maakt het schoonmaken van de vloer minder belastend voor je rug.

Voor het nat of vochtig reinigen beschikt de vloerwisser over een mop kop. het is een groot voordeel als je deze mop kop eenvoudig kunt reinigen. Dat gaat best als je de kopvan de vloerwisser kunt afhalen zodat je deze onder de kraan kunt afspoelen. Zo heb je altijd een schone mop op de vloer te reinigen.

Beste vloerwisser merken

Bovenaan kun je zien wat de beste vloerwissers van dit moment zijn. Je vindt er de vloerwissers van diverse fabrikanten. Een aantal van deze fabrikanten zijn toonaangevens op vloerwisser gebied. Dit zijn de beste vloerwisser merken:

Leifheit vloerwisser

De hoogste waarderingen in de vloerwisser test zijn er voor de Leifheit vloerwisser. Met name de Leifheit Clean Twist vloerwisser is een bijzonder goede vloerwisser. 


Leifheit vloerwisser Clean Twist

Leifheit Clean Twist vloerwisser

Het complete Leifheit Clean Twist systeem bestaat uit een mop met telescoopsteel die is voorzien van een ronddraaiend mechanime, een emmer met centrifugeer pers en een trolley.

Het ronddraai mechanisme in de steel van de mop zorgt er voor dat je de vloerwissers zonder kracht te zetten en zonder aan te raken kunt laten centrifugeren. Met deze beste vloerwisser van Leifheit kun je de vochtigheid van de mop goed regelen, je kunt makkelijk navigeren en de telescoopsteel is op iedere lengte in te stellen. 

Leifheit Profi vloerwisser

Liever een meer eenvoudig vloerwisser? De Leifheit profi vloerwisser is een andere populaire en zeer goede Leifheit vloerwisser. Deze Leitheit wisser voor de vloer is een allround mop met telescoop steel. Deze Leiefheit vloerwisser beschikt over een voetpedaal om de vloerwisser uit te wringen.

Kijk bij de bovenstaande beste vloerwissers voor deze Leifheit vloerwissers.

Swiffer vloerwisser

De belangrijkste concurrent van de Leifheit vloerwisser is de Swiffer Sweeper. Dit is een bekend systeem dat met schoonmaakdoekjes werkt.


Swiffer PowerMop vloerwisser


Bij de Swiffer Sweeper breng je een doekje aan op de kop van de Swiffer. Als deze doekjes vuil zijn vervang je deze door een nieuw doekje. Dat kan een nat doekje of een droog doekje zijn. 

De Swiffer Sweeper maakt dus gebruik van een weggooi systeem wat deze vloerwisser minder milieuvriendelijk maakt dan de Leifheit vloerwisser. Ook vinden sommige mensen het gebruik van de schoonmaakdoekjes wat meer gedoe dan een uitwringbare mop. Het voordeel van de Swiffer Sweeper is dat je met een vers doekje kraakhelder kunt schoonmaken.

Ook de Swiffer Sweeper kom je bij bovenstaande vloerwisser aanbiedingen tegen.Je vindt daar diverse Swiffers zoals de Swiffer WetJet en de Swiffer Duster.

Andere goede vloerwisser merken

En zo zijn er meer goede vloerwisser fabrikanten zoals Vileda, Sorbo, Bona,Numatic, D&L en Betra. Bij de aanbiedingen van vloerwissers hier boven vind je al deze wissers om de vloer te wissen.

Zie ook:

Een reactie posten

2 Reacties

  1. Ik heb naar aanleiding van een oude consumentenbond test jaren geleden een Leifheit Clean Twist vloerwisser gekocht en ik ben nog steeds heel blij met deze vloerwisser. Vooral het uitwring mechanisme is geweldig. Deze voorkomt dat ik mijn kostbare PVC vloer te nat schoongemaakt wordt.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb een elektrische vloerwisser van Bissell. Dat is natuurlijk wel iets anders dan een Swiffer of een Leifheit mop. Voor een Bissell elektrische vloerwisser betaal je een paar honderd euro. Maar toch kan ik het aanraden als je de vloerwisser heel vaak gebruikt, het gaat namelijk wel heel makkelijk en bovendien gebruik ik die elektrische wisser ook als zuiger en stoomreiniger.

    BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.