Beste WiFi versterker

Hier kijken we naar de beste WiFi versterker, en naar andere beste apparatuur om een betere en snellere WiFi in je huis of kantoor te krijgen.

TP-Link WiFi versterker

TP-Link WiFi versterker


We kijken hier naar de beste WiFi repeater, maar ook naar de beste mesh router en het beste access point, een extra toegang tot je WiFi netwerk die je waar dan ook in huis de hoogste WiFi snelheid biedt.


Beste WiFi repeater

We kijken eerst naar de WiFi repeater. De WiFi repeater is de meest gebruikte methode om snel WiFi in uithoeken van het huis te te hebben. De WiFi repeater wordt dan ook vaak WiFi versterker genoemd, al zijn er dus ook andere mogelijkheden om het WiFi signaal te versterken, maar daarover straks meer. 

We kijken nu eerst naar de WiFi repeater. Een WiFi repeater vangt het WiFi signaal op en geeft het weer opnieuw door . Sneller dan het binnenkomende signaal kan een uitgaand signaal natuurlijk niet zijn, maar het uitkomende WiFi signaal is wel weer op zijn sterkst en kan er vele meters tegen voor hij zijn kracht weer verliest


AVM Fritz WiFi versterker

AVM Fritz WiFi versterker


De WiFi repeater is de meest eenvoudig te installeren WiFi versterker en het is ook de goedkoopste WiFi versterker. 

Meer informatie over deze WiFi versterker en de beste WiFi repeater uit de test vind je hier onder.


Beste mesh WiFi netwerk

Een mesh WiFi netwerk is een set van een goede WiFi router plus één of meer WiFi repeaters. Het voordeel ten opzichte van een losse router en een losse WiFi versterker zit hem er in dat deze WiFi apparatuur op elkaar afgestemd is. 

Je maakt met zo'n mesh systeem altijd verbinding met de WiFi hotspot in je netwerk die de snelste toegang biedt. Als je door het huis loopt met je smartphone of laptop in de hand wordt er automatisch overgeschakeld van de ene naar de andere WiFi versterker. Het snel WiFi punt wordt gepakt. Zo heb je altijd de best mogelijke WiFi snelheid.


TP-Link mesh Wifi versterkers

TP-Link mesh Wifi versterkersEen goed mesh netwerk is een slim WiFi netwerk. Je maakt altijd verbinding met de snelste WiFi versterker ook als deze niet de kortste route biedt. En werkzaamheden die de meeste snelheid vragen krijgen voorrang. De verschillende WiFi mesh versterkers werken hierbij met elkaar samen en storen elkaar daardoor nooit.

Dit zijn allemaal voordelen van een mesh systeem die een gewone WiFi repeater niet biedt. Daartegenover staat dat een Meshh WiFi systeem geen goedkope WiFi versterker is.
Beste powerline WiFi versterker

Een ander soort WiFi versterker is de powerline WiFi versterker. Dit is een WiFi repeater waarbij de de draadloze communicatie tussen modem / router en repeaters niet via de lucht verloopt maar via de stroomkabels van het elektriciteit net in huis.

Ook je stroomnet in huis kan namelijk netwerkdata doorgeven. Van stopcontact naar een andere stopcontact. Daarvoor moet het stopcontact voorzien worden van een powerline adapter. 


Devolo powerline WiFi versterker

Devolo powerline WiFi versterker


Je modem / router verbind je met een powerline adapter met het stroomnet, en elders in huis prik je een powerline WiFi versterker in een stopcontact. Deze powerline WiFi versterker biedt dan een snelle en krachtige toegang tot je netwerk. Een prima technologie want dit werkt sneller dan een standaard WiFi repeater, en zelfs sneller dan mesh en stopcontacten heb je overal in huis.Beste WiFi access point

Maar het snelste WiFi versterker is een WiFi access point. Deze beschikt namelijk over de volledige snelheid die het bekabelde netwerk biedt.

Het access point heeft echter als nadeel dat je bij deze oplossing wel een netwerkkabel moet trekken. Bijvoorbeeld: Op de begane grond staat je router, op de eerste verdieping plaats je een WiFi access point. Je verbindt de router en het access point via een netwerk kabel met elkaat.

Netgear WiFi access point

Netgear WiFi access point


Met je Wifi apparatuur maak je op de eerste etage draadloos verbinding met het access point. Dit accesspoint biedt de volledige WiFi snelheid, net zo snel als de router. Installatie is dus wat lastiger omdat je een netwerkkabel moet leggen (in dit geval van de begane grond naar de eerste verdieping), maar dit is wel de snelste WiFi versterker die je kan hebben!


Beste WiFi router

Tot slot nog even de aandacht voor de basis van dit alles, namelijk de router. Vaak wordt als basis van het WiFi netwerk de router gebruikt die je van je internet provider bij het abonnement krijgt. Deze "gratis" routers zijn echter niet de beste routers. 

Je kunt de snelheid en het bereik van je WiFi netwerk vaak ook verbeteren door te kiezen voor een betere (zelfgekozen) router. Een WiFi versterker heb je dan misschien helemaal niet nodig.

Hieronder vind je alle tips en de test van de beste router voor je WiFi netwerk.


Wat kan de WiFi storen?

Een WiFi signaal versterken is altijd goed voor de verbinding, maar met zorgen dat het WiFi signaal niet trager wordt door storingen is natuurlijk ook altijd goed. Er zijn helaas meerdere redenen waardoor je een zwakkere WiFi verbinding krijgt.

  • Andere draadloze apparaten kunnen het signaal storen. Dat kan draadloze apparatuur bij jezelf zijn, maar de router van de buren kan door muur heen jou WiFi signaal ook storen. 

  • Een andere router, een babyfoon, een beveiligingscamera maar ook je eigen smartphone kan het signaal verstoren. Je WiFi verbinding op een ander frequentie zetten kan dit probleem soms verhelpen.

  • Ook elektrische apparaten kunnen de WiFi storen. Vooral de magnetron is op dit punt berucht, maar ook bijvoorbeeld draadloze speakers en fluorescerende lampen kunnen storen. Deze apparaten veroorzaken een elektromagnetische interferentie. Vooral de 2,4 GHz-band is daar gevoelig voor. Gebruik een andere frequentie op je WiFi netwerk als interferentie de oorzaak is.

  • Door het passeren van dikke muren en betonnen vloeren en plafonds verliest het WiFi signaal veel van zijn kracht. Dit is vak een belangrijke reden waardoor er een WiFi versterker nodig is. Een netwerkkabel door de muur of plafond trekken en aan de andere kant een WiFi accesspoint plaatsen is vaak de beste oplossing.

  • Legt het signaal een (deel van) de route buitenhuis af? Dan kan het weer ook invloed hebben. Een flinke bui regen en sneeuw kan de kracht van het WiFi signaal namelijk ook doen afnemen.

  • En dan is er natuurlijk ook nog de overbelasting van het WiFi netwerk. Als er meerdere mensen tegelijk films gaan kijken, een videocall plegen of andere taken doen die het netwerk zwaar belasten kan een opstopping veroorzaken. Dit kun je deels verminderen met een WiFi versterker omdat je dan de bandbreedte vergroot. 
Je WiFi netwerk start bij de WiFi router (vaak tevens het internet modem). Kies voor de router een zo'n centraal mogelijke plek.

Providers als KPN en Ziggo leveren soms bij abonnementen één of meer WiFi versterkers. Kies als je zelf de WiFi versterker koopt voor een WiFi versterker van een goed merk als TP-Link, Netgear, Devolo, D-Link, Asus, AVM Fritz of Xiaomi. Je kan ook een WiFi versterker  goedkoop bij de Action kopen, maar verwacht dan geen wonderen. 


Zie ook:
Onderwerp:
Snelle en storingsvrije WiFi in je huis of kantoor? Hier boven de beste WiFi versterker uit de WiFi versterker test en andere beste WiFi netwerk apparatuur voor een snelle WiFi verbinding.

Een reactie posten

1 Reacties

  1. Heb je een huis of kantoor met meerdere verdiepingen dan is een mesh netwerk de beste manier om overal een goede wifi verbinding te hebben

    BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.