Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste WiFi versterker

 

Hier kijken we naar de beste WiFi versterker, en naar andere beste apparatuur om een betere en snellere WiFi in je huis of kantoor te krijgen.

TP-Link WiFi versterker

TP-Link WiFi versterker


We kijken hier naar de beste WiFi repeater, maar ook naar de beste mesh router en het beste access point, een extra toegang tot je WiFi netwerk die je waar dan ook in huis de hoogste WiFi snelheid biedt.

Beste WiFi repeater

We kijken eerst naar de WiFi repeater. De WiFi repeater is de meest gebruikte methode om snel WiFi in uithoeken van het huis te te hebben. De WiFi repeater wordt dan ook vaak WiFi versterker genoemd, al zijn er dus ook andere mogelijkheden, waarover straks meer. 

Een WiFi repeater vangt het WiFi signaal op en geeft het weer opnieuw door . Sneller dan het binnenkomende signaal kan een uitgaand signaal natuurlijk niet zijn, maar het uitkomende WiFi signaal is wel weer op zijn sterkst en kan er vele meters tegen.


AVM Fritz WiFi versterker

AVM Fritz WiFi versterker


De WiFi repeater is de meest eenvoudig te installeren WiFi versterker en ook de goedkoopste WiFi versterker. 

Meer informatie over deze WiFi versterker en de beste WiFi repeater uit de test vind je hier onder.

Beste Mesh WiFi netwerk

Een mesh WiFi netwerk is een verbeterde versie van een WiFi router plus één of meer WiFi repeaters. Dit is een set bestaande uit één WiFi router plus meerdere WiFi versterkers. Het voordeel zit hem er in dat deze WiFi apparatuur op elkaar afgestemd is. 

Je maakt altijd verbinding met de WiFi hotspot in je netwerk die de snelste toegang biedt. Als je door het huis loopt met je smartphone of laptop in de hand kun je dus overschakelen van de ene naar de andere WiFi versterker. Zo heb je altijd de meest optimale WiFi snelheid.


TP-Link mesh Wifi versterkers

TP-Link mesh Wifi versterkersEen goed mesh netwerk is ook een slim WiFi netwerk. Je maakt verbinding met de snelste WiFi versterker ook als deze niet de kortste route biedt, werkzaamheden die de meeste snelheid vragen krijgen voorrang en de verschillende WiFi mesh versterkers werken met elkaar samen en storen elkaar daardoor nooit.

Dit zijn allemaal voordelen die een gewone WiFi repeater niet biedt. Daartegenover staat dat een Meshh WiFi systeem geen goedkope WiFi versterker is.Beste powerline WiFi versterker

Een andere WiFi versterker is de powerline WiFi versterker. Dit is een WiFi repeater waarbij de de draadloze communicatie tussen modem / router en repeaters niet via de lucht verloopt maar via de stroomkabels van het elektriciteit net in huis.

Ook je stroomnet in huis kan namelijk netwerkdata doorgeven. Van stopcontact naar een andere stopcontact. Daarvoor moet het stopcontact voorzien worden van een powerline adapter. 


Devolo powerline WiFi versterker

Devolo powerline WiFi versterker


Je modem / router verbind je met een powerline adapter met het stroomnet, en elders in huis prik je een powerline WiFi versterker in een stopcontact. Deze powerline WiFi versterker biedt dan een snelle en krachtige toegang tot je netwerk. Een prima technologie want dit werkt sneller dan een standaard WiFi repeater, en zelfs sneller dan mesh en stopcontacten heb je overal in huis.


Beste WiFi access point

Maar het snelste WiFi versterker is een WiFi access point. Het access point heeft echter als nadeel dat je bij deze oplossing wel een netwerkkabel moet trekken. Bijvoorbeeld: Op de begane grond staat je router, op de eerste verdieping plaats je een WiFi access pont. Je verbindt de router en het access point met een netwerk kabel.

Netgear WiFi access point

Netgear WiFi access point


Met je Wifi apparatuur maak je op de eerste etage draadloos verbinding met het access point. Dit accesspoint biedt de volledige WiFi snelheid, net zo snel als de router. Installatie is dus wat lastiger omdat je een netwerkkabel moet leggen, maar dit is wel de snelste WiFi versterker die je kan hebben.

Beste WiFi router

Tot slot nog even de aandacht voor de basis van dit alles, namelijk de router. Vaak wordt als basis van het WiFi netwerk de router gebruikt die je van je internet provider bij het abonnement krijgt. Deze "gratis" routers zijn echter niet de beste routers. 

Je kunt de snelheid en het bereik van je WiFi netwerk vaak ook verbeteren door te kiezen voor een betere router. Een WiFi versterker heb je dan misschien helemaal niet nodig.

Zie ook:
Onderwerp:
Snelle en storingsvrije WiFi in je huis of kantoor? Hier boven de beste WiFi versterker uit de WiFi versterker test en andere beste WiFi netwerk apparatuur voor een snelle WiFi verbinding.

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

© 2016-2023 Content=King. Blogger Templates Designed by Bloggertheme9. Powered by Blogger.
Testen uitgevoerd door o.a. Coolblue, De Consumentenbond, ANWB en Test Aankoop. TestResults.nl heeft geen binding met deze organisaties.