Header Ads Widget

Amazon Prime gratis

Beste zadelhoes / zadeldek voor de fiets

Hou de billen droog en voorkom zadelpijn met een goede zadelhoes of goed zadeldek. Hier de beste zadeldekjes en zadelhoezen voor op de fiets.

Een zadelhoes voor je fiets houdt je billen droog als je op een nat fietszadel stapt, en met een goed zadeldek op je fiets kun je zadelpijn voorkomen of zadelpijn verlichten. 

De termen zadelhoesje en zadeldekje worden echter vaak door elkaar gebruikt. Daarom hier één overzicht met alle beste zadelhoesjes en beste zadeldekjes uit de test.

Alle goede fietszadelhoesjes en fietszadeldekjes

We beginnen met een overzicht met alle beste zadelhoesjes (deze hoesjes en dekjes hebben allemaal  een 5 sterren waardering gekregen) en een overzicht met alle zadelhoesjes. Uit deze overzichten kun je makkelijk je persoonlijk beste zadelhoes of beste zadeldek selecteren. 


De beste zadelhoes of zadeldekje uit de test

Ook de zadeldekjes zijn getest hieronder vind je het beste zadeldek voor de fiets uit de test.Tempur zadeldek gel

Tempur zadeldek gel

Fietszadelhoes en zadeldek fietszadel

Zadelhoezen voor het fietszadel heb je als een dun hoesje dat je om het zadel spant om deze schoon of droog te houden (of juist om het fietszadel te spannen als deze nat is), en je hebt met gel gevulde zadeldekjes om zachter te kunnen zitten en om zadelpijn te voorkomen.

Ook kan een zadelhoes op de fiets aangebracht worden om het fietszadel een mooier uiterlijk te geven. Want zoals je in bovenstaande overzichten met zadelhoezen kunt zien zijn er heel leuke zadelhoesjes te koop.

Waarom een fietszadeldekje?
Waarom gebruik je een dekje of hoes op het fietszadel. Ik onderzocht de belangrijke redenen waarom fietsers zo'n zadeldekje op de fiets gebruiken.

  1. Als middel tegen zadelpijn.
  2. Voor een beter zitcomfort tijdens het fietsen.
  3. Omdat men het mooi vindt.
  4. Om het zadel te beschermen tegen slijtage.
  5. Voor een droog zadel.
  6. Om hygiënische redenen.


Tempur zadeldek gel

Tempur zadeldek gel

Gel zadeldek fiets

Met een fietszadeldek gevuld met gel kun je zadelpijn voorkomen en verminderen. Vooral het Tempur gel zadeldek scoort op dit punt zeer goed (zie zadeldek test hier boven). Ook andere fabrikanten maken gel zadeldekjes, zoals Velo, BR, Benson, Selle Royal en Walfort. Bij de overzichten met zadeldekjes hier boven vind je ze allemaal.

Zadeldek van wol

Ook wol is een materiaal waarmee je via een zadeldekje je fietszadel kunt bekleden om zachter te zitten. Er zijn comfortabele zadelhoesjes / zadeldekjes te koop van zacht lamswol of schapenwol. 


Zadeldek wol fiets Donja HD

Zadeldek wol fiets Donja HD


Zadelhoesjes

Maar je hebt ook eenvoudige, dunne niet gevulde, zadelhoezen voor het zadel voor de fiets van polyester of andere kunststof die je als dun hoesje om je zadel aanbrengt. Met deze fietszadelhoes bescherm je je fietszadel tegen slijtage, maskeer je beschadigingen op het zadel en hou je met een zadehoes van waterafstotend materiaal het zadel van de fiets droog.

Ook ziet zo'n fietszadelhoes er vaak leuk uit, en helpt een opvallend zadelhoesje om je fiets te vinden in een volle fietsenstalling.


Zadelhoesje Fastrider

Fietszadelhoes Fastrider


In de bovenstaande overzichten kun je je beste zadelhoesje of beste zadeldekje vinden door wensen als materiaal, kleur, merk en maximale prijs op te geven.

Goede zadelhoes en zadeldek merken

In het overzicht vind je goede zadelhoezen en zadeldekken voor de fiets tegen van bekende merken op het gebied van zadels en / of fiets accessoires zoals Fastrider, Benson, Dunlop, Basil, Dyken, Willex, Velo, Selle Royal, Brooks, Selle Italia en New Lookx, maar ook van bijvoorbeeld Tempur en Donja.

Zie ook:

Onderwerp:
Hier vind je de beste zadelhoes / beste fietszadeldek voor de fiets uit de test, en andere beste zadelhoesjes en beste zadeldekjes (5 sterren) voor je fietszadel. Je hebt een gel zadelhoes en gel zadeldek tegen zadelpijn, maar ook zadelhoesjes en zadeldekjes om je zadel droog, schoon en mooi te houden. Hierboven vind je al deze zadeldekken en zadelhoezen voor de fiets.

Een reactie posten

1 Reacties

  1. Basil heeft ook goede zadelhoezen. Ik had een gaatje in mijn zadel en voorkom met mijn zadelhoes dat ik een heel nieuw zadel moet kopen. Het zadelhoesje heeft een mooie print, maar helaas vervaagt deze vrij snel waardoor de zadelhoes minder mooi wordt. Maar voor mijn droge billen maakt dat niet uit.

    BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.