Header Ads Widget

Bol AlgemeenBol Algemeen

Zweefmaaier: Kies de beste zweefgrasmaaier

Een zweefmaaimachine is een grasmaaier die boven het gras zweeft tijdens het maaien. Hier de beste zweefmaaier en andere goede zweefmaaiers.

Zweefmaaier Black & Decker


Je hebt grasmaaiers in diverse soorten. Maar de zweefgrasmaaier is wel een heel bijzondere grasmaaier. Bijzonder, maar ook met grote voordelen.


Wat is een zweefmaaier?

De zweefmaaier zweeft echt boven het gazon. Daarvoor produceert deze wevende grasmaaier een opwaartse luchtstroom. Deze luchtstroom tilt het gras als het ware omhoog en snijdt deze af. Zo krijg je een mooi egaal gemaaid (of eigenlijk gesneden) gazon.

Ook is het gebruik van een zweefmaaier erg licht omdat je de grasmaaier niet hoeft te tillen en vrijwel niet hoeft te duwen. Ook het manoeuvreren gaat heel makkelijk en soepel. Dit zorgt er voor dat je zonder al te veel inspanning het gras kunt maaien. Een weefmaaier is dat ook erg handig voor ouderen en andere mensen die minder mobiel zijn.

Ook als het gras lang en dik is, kun je het gras met een goede zweefmaaier makkelijk maaien.Aanbiedingen van zweefmaaimachines

Het aanbod aan zwevende maaimachines is desondanks niet groot. Maar online kun je een keuze maken uit goede zweefgrasmaaiers en de zwevende grasmaaier van je keuze goedkoop kopen. Hieronder vind je de beste winkels om een goede zweefmaaier goedkoop te kopen, en vervolgens kijken we naar de beste zweefmaaiers.
Beste zweefmaaier: Black & Decker

De meest bekende zweefmaaimachine fabrikant is Flymo (daarover meer). Maar de hoogste waardering in de test werd gehaald door de 1200 Watt Black & Decker zwevende grasmaaier. De gunstige prijs speelt bij deze keuze ook een, want deze relatief goedkope zweefmaaier koop je voor een prijs lager dan 75 euro.

Beste zweefmaaier test Black & Decker

Black & Decker zweefmaaier


Deze beste zweefmaaier van Black & Decker presteert niet alleen prima op vlakke gazons maar ook in tuinen met hoogteverschillen. De Black & Decker zweefmaaier is wendbaar en licht en makkelijk te besturen. Zo heb je tijdens het maaien geen last van hobbels en hoekjes. 

Je kunt kiezen uit 3 verschillende maaihoogtes tussen de 2 cm en 4 cm. Deze zweefgrasmaaier beschikt niet over een accu.

De maaibreedte is 30 cm. Dat maakt de Black & Decker zweefmaaier minder geschikt voor een grote tuin. Ook een groot gazon kun je met deze zweefgrasmaaier maaien, maar het kost wat meer tijd met een smalle grasmaaier.

Flymo heeft ook bredere zweefgrasmaaiers die beter geschikt zijn voor grote gazons.Flymo zweefmaaiers

We noemden Flymo al even. Flymo is de marktleider in zweefgrasmaaiers voor de tuin. Flymo maakt een hele reeks zweefmaaiers met verschillende vermogens en verschillende breedtes. Zo is er voor zowel een grote tuin als een kleine tuin een geschikte zweefgrasmaaier te vinden. Bij de bovenstaande Amazon aanbiedingen vind je al deze Flymo zweefmaaiers, maar de andere winkels verkopen deze zweef grasmaaiers ook.Video: Zo werkt een zweefmaaier


Flymo is een fabrikant uit Engeland die gespecialiseerd is in tuingereedschap. Met name de Flymo grasmaaiers en ander gereedschap voor onderhoud van het gazon is populair en veel gekocht. 

Maar Flymo is het meest bekend om de Flymo zweefmaaier. Dat is geen toeval want Flymo is de uitvinder van de zweef grasmaaimachine. In 1964 vond de Zweedse ingenieur Karl Dahlman de zweefgrasmaaier op en richtte in Engeland het bedrijf Flymo op om zijn uitvinding aan de man te brengen. De eerste Flymo zweefmaaier was de Model 20 en meteen een grot succes. De naam van Flymo was gevestigd en de zwevende grasmaaier veroverde zich een plek tussen de andere soorten grasmaaiers.Andere goede zweefmaaier merken

Hoewel de keuze uit goede zweefmaaiers veel kleiner is dan de keuze uit andere soorten grasmaaiers zijn er naast Flymo en Black & Decker nog meer fabrikanten die goede zweefgrasmaaiers maken. Zo heb je bijvoorbeeld ook Gardena, Stiga, Husqvarna en Bosch zweefmaaiers.

Kijk bij de bovenstaande zweefmaaier aanbiedingen voor al deze zweefmaaiers tegen een lage prijs.


Zie ook:

Onderwerp:
Een zweefmaaier is een grasmaaier die niet op wielen rijdt maar boven het gazon zweeft op een luchtkussen. Dit maakt het gras maaier minder inspannend en een zweefgrasmaaier is makkelijk wendbaar. Flymo zweefmaaiers zijn het meest bekend maar de beste zweefmaaier uit de test is een Black & Decker zwevende maaier. Ook onder andere Husqvarna, Gardena, Stiga en Bosch maken goede zweefmaaiers. Kijk bij de aanbiedingen zweefgrasmaaiers om een goede zweefmaaier goedkoop te kopen.

Foto bovenaan: Black & Decker zweefmaaimachine

Een reactie posten

1 Reacties

  1. Een oom van me had vroeger een zweefmaaier. Ik vond het geweldig om daarmee zijn tuin te maaien, En hij vond het geweldig dat ik zijn gras maaide als ik op bezoek kwam hahaha.

    BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.