Header Ads Widget

Bol AlgemeenBol Algemeen

Beste zwembad test

Het beste zwembad uit diverse testen van zwembaden. Plus tips voor bij het kiezen en goedkoop kopen van je beste zwembad of jacuzzi.

Vroeger was een zwembad in de tuin alleen aan rijke mensen voorbehouden, maar tegenwoordig koop je voor een paar tientjes al een familiezwembad voor in de tuin. Daarbij heb je de keuze uit een opblaaszwembad of een opzetzwembad. Hier aandacht voor de beste de beste zwembaden en testen van zwembaden voor in de tuin.

De beste zwembaden uit de testZie ook:Beste zwembad goedkoop kopen

Zelf je beste zwembad zoeken? Op Beste Zwembad Kopen vind je alle goede en goedkope aanbieders, de Zwembad top 10, een zwembad keuzehulp en meer informatie voor het kopen van het voor jou beste opblaaszwembad, framezwembad, kinderbadje, familiezwembad of ander zwembad voor in de tuin.

Of kijk in het overzicht alle zwembaden voor in de tuin voor een overzicht van alle mogelijkheden en prijzen. Je vindt daar meer dan 1000 zwembaden voor in de tuin met alle specificatie, reviews en ervaringen van gebruikers.

Hieronder kijken we naar de mogelijkheden van zwembaden voor in de tuin

Opblaasbaar zwembad

De meest verkochte zwembaden voor in de tuin zijn opblaasbare zwembaden. Je hebt het opblaasbare zwembad als klein kinderbadje maar ook als familiezwembad waar je met het hele gezin in kan. Niet zozeer om te zwemmen, maar wel om met z'n allen te badderen en poedelen,.


Intex opblaasbaar familiezwembad


Deze opblaasbare zwembaden zijn opvallend goedkoop. Voor een paar tientjes heb je al een zwembad waar je met het hele gezin in past. Ook is een opblaas zwembad makkelijk oom p te zetten. Je hoeft vaak maar één ring met lucht te vullen. Het water brengt dan de zwembad in vorm.

Opblaasbare zwembaden kunnen rond of rechthoekig van vorm zijn. De luxere modellen zijn voorzien van bankjes en rugleuningen zodat je heel aangenaam kunt zitten. Er is soms zelfs een bekerhouder in het zwembad aanwezig. De zitjes en leuningen maken deel uit van het opblaas zwembad zelf en worden dus bij het oppompen met lucht gevuld,

Met name Intex en Bestway bieden een enorm groot assortiment aan heel goede opblaaszwembaden voor in de tuin. Deze zijn ook nog eens verbazend goedkoop. Je hebt opblaas zwembaden in vele maten en vormen.

Kijk bij de bovengenoemde beste opblaasbare zwembad test voor de beste zwembaden in deze categorie.


Opzet zwembaden

Een opzet zwembad hoef je niet met lucht te vullen. Deze zwembaden beschikken over een metalen frame waardoor ze heel vormvast zijn. Deze opzetzwembaden zijn wel wat duurder in aanschaf dan een opblaaszwembad.


Bestway opzet zwembad


Ook opzet zwembaden voor in de tuin heb je in vele maten. Ook deze zwembaden zijn meestal rond of rechthoekig. Door het ontbreken van de dikke luchtrand neemt een zwembad in frame minder ruimte in dan een met lucht gevuld zwembad. Ook bij de opzet zwembaden zijn Bestway en Intex de toonaangevende fabrikanten. 

Een verschil met opblaas zwembaden is dat het bij opzetzwembaden wel altijd om familiebaden gaat. Kinderbadjes zijn altijd opblaaszwembadjes.

De beste opzet zwembaden uit de test zijn inde bovenaan genoemde zwembad test te vinden..

Inbouw zwembaden

Een derde categorie zijn de inbouw zwembaden. Dit is in feite een bak met water. Inbouw zwembaden kun je daadwerkelijk inbouwen (ingraven dus), maar je kunt ze ook boven de grond plaatsen. In tegenstelling tot de framezwembaden en opblaaszwembaden laat je ze het hele jaar door staan. Het zijn dus vaste zwembaden. Deze inbouw zwembaden worden onder andere door Interline gemaakt.Interline inbouw zwembad (ook bovengronds te plaatsen)

Opbouw zwembaden

Zwembaden zoals het hier boven afgebeelde Interline zwembad kun je zowel ingraven als bovengronds plaatsen (zoals op de foto). Een vast zwembad dat bovengronds blijft wordt een opbouw zwembad genoemd. In veel gevallen kan een zwembad zowel als inbouw als opbouw zwembad gebruikt worden, maar er zijn ook specifieke zwembaden voor boven de grond en de grond.

Blijft een zwembad bovengronds dan is het belangrijk dat het zwembad er mooi uitziet, bijvoorbeeld met een houten behuizing zoals het bovenstaande Interline zwembad.  Je hebt echter ook metalen zwembaden en hard kunststof opbouw zwembaden.

Kijk bij de bovenstaande beste opbouw zwembaden test voor al dit soort zwembaden.

Opblaasbaar kinderbadje

Naast alle bovenstaande relatief grote zwembaden zijn er natuurlijk ook nog de kleine zwembadjes zoals een peuterbadje, kleuterbadje of ander kinderbadje. Wie heeft er vroeger als kind niet in zo'n zwembadje in de tuin of op het balkon gespeeld?

Een opblaasbaar kinderbadje neemt weinig ruimte in zodat het zwembadje ook op een terras of balkon gaan staan. Er hoeft maar weinig lucht en water in zodat je het kinderzwembad snel hebt neergezet. Een kinderen zijn er dol op!

Een eenvoudig kinderzwembadje is heel goedkoop. Je koopt ze al onder de 20 euro. 


Intex zwembad opblaasbaar kinderen

Intex zwembad kinderen


De beste kinder zwembadje vind je bij de opblaasbare zwembad test bovenaan. Het zijn weer Intex en Bestway die de beste zwembaden in dit segment maken. 

Je hebt eenvoudige ronde opblaas zwembadjes maar ook meer uitgebreide opblaasbare kinderzwembaden met bijvoorbeeld een met lucht gevulde glijbaan (die onderdeel van het opblaasbadje uitmaakt). Een voorbeeld van zo'n luxe opblaasbaar zwembad voor kinderen is het boven afgebeelde Intex zwembad.

Kijk bij de bovenaan genoemde overzichten en tests voor alle beste zwembaden tegen de laagste prijzen.

Zie ook:
Wat is het beste zwembad voor thuis in de tuin? Hier vind je de beste zwembaden uit de zwembad test in diverse categorieën. Met het beste opblaas zwembad, het beste kinder zwembad en het beste opbouw, inbouw en opzet zwembad voor in de tuin.

Een reactie posten

1 Reacties

  1. Kabouter Plons7 juni 2024 om 11:13

    Ik hoop dat het zwembad seizoen snel weer gaat beginnen. Ik ben in ieder geval voorbereid want ik heb vast een nieuw Intex opblaaszwembad in huis gehaald. Ik heb al jaren naar tevredenheid een redelijk groot opblaasbad van Intex, maar de kinderen worden heel groter, dus dat werd met het hele gezin wel heel vol. Nu heb ik het grootste opblaas Intex zwembad in huis gehaald dat ik kon vinden. Intex is echt het beste zwembad merk voor opblaasbaden. Deze zomer hebben wij ons eigen familiebad in de tuin!

    BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.