Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste 3D printers

Redactie     14:04    


Met een goede 3D printer kun je tegenwoordig "printen". Van decoratie in huis tot gebruiksvoorwerpen. Met 3D ontwerpsoftware (meegeleverd of gratis te downloaden) maak je je eigen ontwerpen en met je 3D printer maak je het ontwerp tot werkelijkheid. Maar was zijn goede serieuze 3D printers die ook voor een consument betaalbaar zijn?

Vele duizenden gebruikers van het op het gebied van 3D printing vooraanstaande 3D HUBS gaven hun mening en hierbij kwamen enkele 3D printers als beste uit de bus. Daarbij scoorde twee 3D printers goed voor zowel consumenten als professionals. Het betreft de de Ultimaker 2+ en de Zortrax M200.

De Ultimaker 2+ scoort met een 9,1 de hoogste waardering, maar de Zortrax M200 volgt met een 8,9 op de voet en is 500 euro goedkoper.

Deze en andere 3D printers koop je tegen de laagste prijs bij de 3Dprinterspecialist en andere beste winkels om een 3D printer te kopen.

Beste 3D printer: Ultimaker 2+

De Ultimaker 2+ is meteen na het uitpakken te gebruiken en komt met gebruiksvriendelijke software waarmee je gedetailleerde ontwerpen kunt maken en printen. De minimale laaglengte van 20 micron leent zich voor precisiewerk. En dankzij het verwarmde printbed kun je ook materialen als ABS gebruiken.


De maximale printgrootte (erg belangrijk bij een 3D printer) is  22,3 cm x 22,3 cm x 20,5 cm.

In tegenstelling tot de nieuwe Ultimaker 3 beschikt de oudere Ultimaker 2+ over één in plaats van twee printkoppen. Die extra kop maakt het gelijktijdig printen in twee kleuren en het gelijktijdig printen met verschillende materialen mogelijk. Dat laatste maakt het maken van heel complexe modellen mogelijk. Je print dan een ondersteunend deel in een met water op te lossen materiaal dat je later weer met water weghaalt. Hier betaal je echter wel voor, want de Ultimaker 2+ kost 2299 euro, en de Ultimaker 3 heeft een prijs van 3629 euro.

Beste runner-up: Zortrax M200

Een goedkoper alternatief voor de Ultimaker 2+ is de Zortrax M200. Ook deze 3D printer beschikt over 1 printkop. De te printen objecten kunnen wel iets minder groot zijn (20 cm x 20 cm x 18 cm) en met 90 micron is het printen wat minder verfijnd.


Ook de Zortrax M200 is meteen te gebruiken (sommige 3D printers moet je eerst zelf in elkaar zetten). Printen gaat met ABS.

Kijk bij bovengenoemde beste winkels om deze (en andere) 3D printers tegen de laagste prijs aan te schaffen.

Publicatie test: februari 2017. Meer 3D printer tests

,


Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.