Header Ads Widget

Bol AlgemeenBol Algemeen

Test overzicht: Het beste voor eten en drinken

Al het beste voor eten en drinken uit de test. Eet smakelijk!

eten test

Hier kijken we naar alle testen met betrekking tot eten en drinken (uitgezonderd koken), zowel het eten en drinken zelf, als bijvoorbeeld servies, horeca en supermarkten. We beginnen met het non food, daarna het eten en drinken en tot slot de bedrijven.

Beste waterfles / drinkfles / thermosfles

Genoeg water drinken is belangrijk en gezond. Een goede waterfles is daarbij een handig hulpmiddel. Dit zijn de meest praktische en beste waterflessen en drinkflessen (waterflessen die ook geschikt zijn voor andere dranken). Ook kijken we hier naar de beste thermosflessen uit de test. In tegenstelling tot de meeste drinkflessen is een thermosfles geïsoleerd zodat deze de drank warm of koud houdt.

Beste wijn en beste wijn accessoires

De beste wijnen, maar ook de beste wijn accessoires zoals de beste kurkentrekker, de beste vacuüm wijnpomp en de beste wijnkoeler uit de test zijn te vinden op een speciale pagina met de beste wijn benodigdheden uit de test.


Beste servies set

Een mooi servies hoeft niet duur te zijn. Hier hebben we alle beste serviezen. Servies sets voor verschillende hoeveelheden gebruikers, in verschillende kleuren en designs en in verschillende samenstellingen.

Beste melkopschuimer

Uit lang niet alle koffiemachines komen koffiespecialiteiten met melk, en bij een koffiezetapparaat voor filterkoffie is dat al helemaal geen optie. Wil je toch een latte macchiato of cappuccino? Dan kun je de melk alsnog snel en makkelijk opschuimen met een goede melkopschuimer. Dit zijn de beste melkopschuimers uit de tests.

Beste koffie

De beste koffie, de beste koffiebonen, de beste gemalen koffie en de beste online koffiewinkel uit de test. Kijk hier voor alle beste koffie tegen een lage prijs.

Beste koffiemolen

Je kan een koffiemachine kopen die koffiebonen voor je maalt, of je kan koffie zetten met gemalen koffie uit de supermarkt, maar je kan de koffiebonen ook vers malen als je koffie zet. Zo heb je altijd de meest verse koffie, ook zonder dure koffiemachine. Het malen van koffiebonen kan met een handmatige koffiemolen of met een elektrische koffiemolen.

Beste vershoudbakjes geschikt voor vriezer

Restjes eten gooi je niet weg, maar bewaar je in de vriezer of koelkastin een goed vershoudbakje. Zo voorkom je verspilling van eten (en verspilling van geld voor boodschappen). Hieronder vind je de beste bewaarbakjes voor eten die je ook in de diepvries kunt gebruiken.

Beste sodamaker (bruiswater machine)

Maak zelf koolzuurhoudende limonade zoals cola, cassis of sinas met een sodamaker. Gewoon van kraanwater. Dat scheelt heel wat flessen kopen en sjouwen. Dit zijn de beste sodamakers uit de test.

Beste bier dispenser (biertap voor een feestje)

Een bier dispenser is een eenvoudige goedkope biertap, die (vaak) het bier koelt en die iedereen in de gelegenheid stelt op een feestje zijn eigen pilsje te tappen. Je kunt een bierdispenser ook gebruiken als drankdispenser voor andersoortige drankjes zoals limonade, water, vruchtensap of wijn.

Beste bierbrouwpakket

Bier kun je zelf brouwen. Met een goed bierbrouwpakket is dat niet ingewikkeld, en een goed bierbrouw pakket bevat alles dat je nodig hebt om zelf bier te maken. Zo maak eenvoudig vele verschillende soorten bier.

Beste chocolade

Chocolade is een genotsproduct waarvan je kwaliteit mag verwachten. Maar wat is de lekkerste en beste chocolade? Hier lees je het.


Beste lasagne (kant en klaar)

Lasagne kun je in bakken kant en klaar in de supermarkt kopen. Maar hoe lekker is deze kant en klare lasagne? Lees hier de test.

Beste lunchbeker

Voor je bammetje tussen de middag heb je een ruime keuze uit goede lunchboxen maar als je een vloeibare lunch wil, zoals een soepje of yoghurt met muesli dan zijn de mogelijkheden een stuk kleiner. Gelukkig zijn er ook voor dit soort lunches goede lunchbekers te koop.

Beste lunchbox

Wat overigens niet betekent dat je met een lunchbox geen dranken of yoghurt mee kan nemen. Naast de standaard broodtrommels / brooddozen zijn er ook lunchboxen met ruimte of een compartiment voor een vloeibare lunch. De beste lunchboxen in alle soorten vind je hier onder.


Beste etagère

Cupcakes, toastjes, high tea gebakjes, sandwiches, kaas, vleeswaren, alle lekkere hapjes kun je op een etagère uitstallen. Daar krijg je nog meer trek van in al dat lekkers! Hier de mooiste en beste etagères.

Beste paaseitjes

De chocoladeliefhebber is er (terecht) dol op. Lekkere en goede chocolade paaseitjes. Gelukkig zijn deze chocolade eitjes niet alleen met pasen te koop, maar enkele maanden per jaar. Hier vind je de uitslag van de paaseitjes test.

Beste supermarkt test

Supermarkten worden heel regelmatig getest. Op prijs, maar ook op de kwaliteit van hun eten en drinken. Kijk hier voor de beste supermarkten volgens deze testen.

Beste horeca test

Lekker uit eten? Of een gezellig drankje doen? Of je nu het beste restaurant, de beste cafetaria, de beste kroeg, beste brasserie, beste lunchroom of andere beste horeca zoekt. Alle beste horeca van Nederland is hier te vinden.

Meer testen van eten en drinken

 • Kassa heeft hete chili saus getest. Onder andere chili sauzen van Inproba, Red Phoenix, Albert Heijn en Go-Tan werden getest maar de goedkope Lidl Kania Sweet Chili saus was de beste chili saus uit de test.

 • De Consumentenbond testte visvervangers. Hierbij werd niet gekeken naar de smaak maar de Consumentenbond testte of de visvervanger een volwaardige vervanger is voor de gezonde eigenschappen van vis. Op dit punt werden er na een test van 22 visvervangers 3 beste visvervangers aangewezen. De 3 vervangers voor vis bevatten als enigen dezelfde omega-3 vetzuren als vis.

 • AVROTROS Kassa deed een smaaktest van alcoholvrij IPA bier. Wat is de beste IPA zonder alcohol. De IPA alcoholvrij biertest kende 2 winnaars. De bier expert koos voor Lowlander IPA en de consumenten voor de alcoholvrije Brand IPA.

Nog wat resultaten uit oudere testen

Deze testen zijn van onze site verwijderd, maar we zullen hier nog de test winnaars noemen:

 • In de naturel chips test die VARABNN Kassa eind 2019 organiseerde kwamen de naturel chips van Jumbo als beste chips uit de test. De naturel chips van Lidl en Albert Heijn waren tweede en derde in de test. Het beste niet-huismerk was Lays (4e).

 • Häagen-Dazs ijs is het beste ijs dat je in de supermarkt kunt kopen. Het Häagen-Dazs Belgian Chocolate werd door het AD als beste supermarkt ijs getest. Dit is geen goedkoop ijs, maar wel het lekkerste ijs. Wil je goedkoper uit zijn? Dan is zijn huismerk ijs van Albert Heijn ( (Cioccolato Pralinato Italiaans schepijs) en Lidl (Gelatelli chocolade-ijs) een aanrader. Vooral het Lidl ijs is goedkoop ijs, maar het liet wel het veel duurdere ijs van Hertog en  Ben & Jerry achter zich.

 • Het beste alcohol vrije bier uit de test van Kassa (BNNVARA) is Grolsch 0.0. De volgende plekken in de ranglijst van de beste alcoholvrije bier test (2017) waren voor respectievelijk Amstel, Bavaria, Bitburger, Jupiler en Heineken. De test betrof uitsluitend 0.0 pils.

 • Het beste bokbier (bockbier) uit de bokbier test van het AD was in 2019 Walhalla Heimdall. Met Grutte Pier en Van Moll bockbier stonden er nog 2 minder bekende bokbieren op het podium van de test. 

 • Dagblad De Limburger testte in 2016 de Belgische radler van Maes als beste radler bier. In de ranglijst volgde respectievelijk Veltins, Wieckse, Krombacher en Amstel radler. Er werden 13 radlers getest.

 • In 2018 testte het AD (Algemeen Dagblad) Hertog Jan Bastaard als beste radler. Ook Amstel radler en Paulaner radler kwamen erg goed uit de AD radler test.

 • Een vegetarische rookworst. Het is een raar idee. Maar hoe smaakt deze worst zonder worst eigenlijk? De Volkskrant testte de vegetarische worst van Unox en de Vegetarische Slager. De uitslag van de test was niet positief. De vegetarische rookworst was zurig en had verder weinig smaak.

 • BNNVara Kassa testte in 2016 filet american. De beste filet american uit de supermarkt was die van de Hema, gevolgd door respectievelijk de filet american van Plus, Lidl, Albert Heijn, Jumbo, Aldi, Stegeman en (als laatste) Commandeur.

 • Het TV programma Kassa testte in 2014 Boer en Land biologische kaas als beste kaas. De Boer en Land biologische kaas is te koop bij Albert Heijn, Deen en Hoogvliet. Het is een kaas van het bekende zuivelbedrijf Friesland/Campina.

 • De duurzaamheid telde zwaar mee bij de beste kaas test. Milner Kaas, ook een kaas van Friesland/Campina won de smaaktest bij deze kaas test voor Maaslander.

 • Zomerwijn is een frisse wijn met wat minder alcohol waardoor het een goed doordrink wijntje is. De Telegraaf testte in 2018 de beste witte wijn, rode wijn en rosé voor de zomer. Bij de Telegraaf zomerwijn test kun je de uitslag van de test zien. 

 • Eisberg Sauvignon Blanc was de beste alcoholvrije witte wijn in de beste acoholvrije wijn test van Kassa (VARABNN) in 2017. Van de geteste alcoholvrije wijnen was dit duidelijk de beste. Of eigenlijk, de minst slechte, want alle geteste alcoholvrije witte wijnen kregen een onvoldoende. Deze test was geen reclame voor alcoholvrije wijn.

 • Bij de AD chocoladeletter test was de Jamin chocoladeletter duidelijk de lekkerste. Jamin scoorde in de test een vol punt hoger dan Tony Chocolonely. De chocoladeletters van de Bijenkorf, Verkade en AH scoorde een bescheiden voldoende, maar de chocoladeletters van Kruidvat, Aldi, Jumbo, Hema en Lidl scoorde onvoldoende.

 • Bij een test van karamel zeezout chocoladeletters was het de Verkade chocoladeletter met karamel en zeezout die als beste (en lekkerste) chocoladeletter werd getest. De beste koop was voor de karamel zeezout chocoladeletter van Hema.


Zie ook: Meer koken en eten testsOnderwerp:
Hierboven vind je het beste aan eten en drinken uit de test. Het gaat daarbij om eten als kaas, ijs, chips en chocolade, en om dranken als bier en wijn. Maar ook om een- en drink-accessoires als de beste thermosfles, de beste sodamaker, de beste bier dispenser en de beste melkopschuimer. Ook de beste horeca en de beste supermarkt uit de test komt hier boven aan de orde.

Een reactie posten

0 Reacties